!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Audrey licytacje odpuścimy, chociaż jestem pewna, że moja mama w starciu ze wszystkimi i tak miałaby pierwsze miejsce w tym konkursie
Niby rozmawiamy dość często, ale ostatnio rozmowa kręci się dookoła UWAGA jej kotów
. Mają tam jakąś kotke przybłęde, dawali jej jeść, zrobili budę na zimę, ona tam spała i przywiązała się do nich, później się okociła. Kociaki mają jakoś 2 miesiące i od tego czasu słucham tylko o nich.. przy tym dostaję masę zdjęć i filmików, dzisiaj np. dostałam zdjęcie zdechłej myszy leżącej pod drzwiami
. Kocham zwierzęta i lgnęłam do nich od małego, koty nie są mi dziwne, serio
Czasami mam ochotę jej wygarnąć, że może ja też bym chciała coś poopowiadać, choćby o moim kocie
ale z drugiej strony ciesze się, że dzwoni i rozmawiamy. Taka moja wada, że jak do obcych potrafię być szczera, to rozmawiając z ważnymi osobami, na których mega mi w życiu zależy bardzo ważę słowa, a czasami sprzydałby się taki zimny prysznic.. i chyba muszę ograniczyć te rozmowy z nią, bo po każdej mam jakiś ,,niesmak" i włączają mi się takie różne przemyślenia
podejrzewam, że swoją pierwszą wnuczkę też zobaczy po roku, żeby jej czasami nie narażać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 17:39
-
nick nieaktualnyJa ku przerażeniu całej rodziny zaplanowałam sobie trzy dniowy wyjazd do mojej prababci. To będzie 400km w jedną stronę, za tydzień czyli w 35 tygodniu.
Wiem że jak teraz nie pojadę to już długo tego nie zrobię, bo na wsi nie ma warunków dla noworodka. Obiecałam sobie tylko że wcześniej spakuje torbę do szpitala i wezmę ja ze sobą....
Czuje się na tyle dobrze że pojadę i juz!Leeila26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOgólnie w mojej rodzinie jestem druga " młoda kobieta " w ciąży w ostatnim czasie. a moja szwagierka - ta pierwsza- uważa ciążę za chorobę. Leży, wiecznie narzeka, nic ni zrobi przy sobie ani w domu, nie zrobi obiadu ani nawet prania... I oni nauczyli się że tak to już jest i to normalne i robią wszystko za nia. i są w szoku że ja funkcjonuje zupełnie inaczej. Mam 200m mieszkania do ogarnięcia, obiady, zakupy, młodego owczarka któremu trzeba zapewnic ogrom ruchu i ogród do tego. I wiadomo że są lepsze i gorsze dni, ale bez przesady.
-
Leeila oo, mam ten sam problem, kompletnie nie umiem się odezwać czy zwrócić uwagi jeśli chodzi o rodziców 🙈 no ale akurat mam z nimi bardzo dobry kontakt
Lila tak jak dziewczyny piszą - jak tylko nie będziesz się męczyć w aucie 120 km to czemu nieteż bym chętnie gdzieś pojechała 🤔
Leeila26 lubi tę wiadomość
-
Agata, moja bratowa co ostatnio urodziła to mam. Ba! Ona już urodziła a dalej każdy przy niej nadskakuje, aż mi mojego brata szkoda.
Dostałam koszule z dolce sono, powiem wam że jak za tą cenę to jakość rewelacja. Wzięłam M i jakby któraś z was zamawiała to rozmiar w każdym modelu jest inny. Tzn wzięłam 3 różne i jedna jest taka aż za luźna, jedna taka ok, i jedna na styk, czyli brzuch za miesiąc już się nie zmieści ale będzie na po porodzie jak brzuch zejdzie. Ale ogólnie bardzo na plus. Nie wiem jak będzie po praniu jeszcze.Agata_K lubi tę wiadomość
-
Ja już po wizycie, 1700g i ułożenie główkowe
ktg wg lekarza super, ale byłam zła, bo musiałam ten czujnik przytrzymywać przez pół godziny i tętno uciekalo, a raz podskoczylo do 230 😳
I zdjęcia nie ma, bo młody zaslanial pysio rączką, a lekarz walił głowicą po brzuchu 😅AHope, ancys85, maja2024, Totoro, Leeila26, Audrey, Krokodylica, Chmurka, DarlAa, joana, Natalii, Jaśmina, edka85, Asia000 lubią tę wiadomość
-
Erre polubiłam za wagę i ułożenie, a nie za czujnik i walenie głowicą po brzuchu 😅
Ale mi forum szwankuje od paru dni, najpierw nie mogłam się zalogować, a jak już się udało, nie było okienka do wpisania wiadomości 🙄 Więc już nie pamiętam wszystkiego o czym pisałyście, ale starałam się nadrabiać na ile czas pozwalał xD
Tak więc napewno gratuluję udanych wizyt
W moim szpitalu jedyne o co nie muszę się martwić, to ubranka dla dziecka w czasie pobytu. Cała wyprawka higieniczna musi być kompletna, tak więc pakuje się w walizkę plus małą torbę, ale w nią zabieram tylko to co będzie potrzebne na poród. Sprawdziło mi się to za pierwszym razem
Leeila, ja ostatnio pokonałam taki dystans jak jechaliśmy do rodziców i w sumie sama jazda przebiegałaby ok...gdyby nie to, że moje dziecko w brzuchu nagle zaczęło robić breakdance'a na pęcherzu i musiałam dwa razy zatrzymać na siku,tak to tragedii nie było ;P
Wszystko zależy od tego jak będziesz się czuła
Ok, zapomniałam co jeszcze miałam napisać...mam teraz pamięć złotej rybki 😅🤣Leeila26 lubi tę wiadomość
-
Ja też ju po wizycie 😁 mój Mały, choć już nie taki mały bo waży 2300g, też ułożony główkowo. Ciężko było go zmierzyć bo szalał i się kręcił ale najważniejsze, że wszystko ok, no i dostałam zielone światło- mogę jechać w góry odpoczywać 😀
Kolejna wizyta za dwa tygodnie.
Teraz pełna rozpusta pizza domowej roboty i bajka 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 20:38
AHope, Krokodylica, Leeila26, Audrey, DarlAa, erre, Chmurka, Totoro, maja2024, Natalii, Evva, Jaśmina, ktosiowa, edka85, Asia000 lubią tę wiadomość
-
DarlAa świetny pokoik🥰😍
Ancys super wieści z wizytyTak więc życzę udanego wyjazdu...a ta domowa pizza...dobrze, że narobiłaś mi smaka właśnie teraz:D Czekam aż mąż skończy skręcać meble u cioci i przywiezie mi jej pizzę 😅
Audrey ja dzisiaj też szukałam w galerii czegoś z ubrań. Moje oversaizowe ubrania w rozmiarach XS/S przestały już mieścić mój brzuchGóra wygląda spoko, ale na brzuch już tego nie naciągnę...albo naciagnę i słyszę jęk szwów 😅 W większych rozmiarach wyglądam jakbym miała na sobie za duże ciuchy 🙈 Mam parę ciążowych rzeczy, ale chciałam coś takiego na poprawę humoru, w żywych kolorach...ale nie wyszło 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 20:44
ancys85 lubi tę wiadomość
-
Gratuluje udanych wizyt
Erre, czyli z tą czkawką chyba prawda, że jak bardzo nisko czuć, to jest już główkowo
Mi w ciąży fast foody nie podchodzą, także Wasza pizza mnie nawet nie wzruszaale smacznego dziewczyny
Miała być sukienka.. miały być paznokcie.. gdzie jesteście z tymi zdjęciami?!
ancys85, AHope, erre, Jaśmina lubią tę wiadomość
-
Totoro wrote:Co do wagi to u mnie póki co ok 5kg na plusie i właśnie myślę czy nie dokładać więcej orzechów i nasion do posiłków, bo się stresuję, że to za mało 😶 startowałam z wagą 58,3 kg, teraz mam 63,3 kg.
Ja póki co też mam 5 kg na plusie, moja gin powiedziała, że wszystko jest ok póki maluszek przybiera na wadze i prawidłowo się rozwija 😉 ja jestem zadowolona z takiego przyrostu wagi, niech Młody korzysta z moich zapasów 😂😜 -
Gratuluję udanych wizyt dziewczyny ❤️
Ancys ja generalnie też nie narzekam 😁 śmieję się, że jak tak dalej pójdzie to po porodzie będę ważyć mniej niż przed ciążą 🙈 no i w sumie malutka też ładnie przybiera, wszystko jest ok, głodna nie chodzę... więc może nie ma się co spinać faktycznie... 🤷♀️ancys85 lubi tę wiadomość
-
Evva wrote:Ja jaczewskiego tak jak w 1 ciazy bo maja najwyzsza referencyjnosc i bez gadania bede miala deugie cc tam. Niestety w kazdym szpitalu w Lb obecnie jezeli cos sie dzieje z dzieckiem to zabieraja a mama wychodzi i nie moze nawet dochodzic do niego😔😔 swieze info ze szkoly rodzenia.
Jak chcesz rodzic naturalnie i chcialabys zzo to tylko na Staszica obcnie daja. Na krasnickich masz tylko gaz i naturalne sposoby lagodzenia bolu.
Ps co do koszul lupoline to ja przy biuscie 70g musze rozmiar L brac bo M nie jest za duza.
Serio??? O matko nie wyobrazam sobie zostawić w szpitalu dziecko samo... zawyłabym sie na śmierć... a bylas na staszica kiedys myślisz ze na naturalny porod tam jest ok ?Mikołaj❤
3× aid nieudane abovo Lublin
Rok 2019 0% morfologia
InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
6 zapłodnionych-5 blastek
23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
Czekają ❄❄❄
10.01 transfer 4AB
5dpt kreska na teście
10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
7.02-28dpt 0.62mm ❤
13.02- 7t4d 1.3cm😍
26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙
MTHFR 6777C-T hetero
PAI- 1 4G homo -
Erre widzisz a moj znow kaze mi brac na nie CycloForte 2×1 tab 😒 co lekarz to inna opinia.
Gratuluje udanych wizyt dziewczyny 🥰🥰🥰ancys85, erre lubią tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Lola. wrote:Serio??? O matko nie wyobrazam sobie zostawić w szpitalu dziecko samo... zawyłabym sie na śmierć... a bylas na staszica kiedys myślisz ze na naturalny porod tam jest ok ?
Na staszica daja jako jedyni znieczulenie zzo, mozna rodzic w roznych pozycjach. Do porodu naturalnego staszica jest polecane, sama osobiscie nigsy tam nie bylam ale sporo kolezanek tam rodzilo. Na krasnickich tez podobno ok ale zzo nie uzyczysz tam niestety
02.16 jest z nami nasze szczescie
wrzesień 2019 powrót po rodzeństwo beta 2,3
11.12.2019 punkcja 10 oocytów, zapłodniło się 7, 4 doszły do blastki. 16.12.2019 transfer 2AA, mamy 3 mrozaczki
5dpt beta 17,39,
8dpt beta 72,89
14dpt beta 1067, prog 73,9
19dpt mamy pęcherzyk 10mm i pęcherzyk żółtkowy 2,5m
27dpt jest ❤