WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Ounai jak nocka?

Ja dzisiaj nie spałam praktycznie w ogóle, czuję się mega słabo.

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    Ounai, czemu na tę wyniki kwasów tak długo się czeka?

Jaśmina, Evva, jak tam maluchy i jak się trzymacie?

Ja slyszalam, ze to dlatego, ze odczynniki do badsnia sa bardzo drogie i musi sie wiecej probek nszbierac zeby ich uzyc (otwieraja pewnie na swiezo opakowanie i musza na raz zuzyc). W De jest tak samo.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qunai jak noc?
    Jasminka jak się czujecie?
    Mnie dziś obudził ból miesiączkowy ale okazało się że to tylko dwojeczka... Od jakiś dwóch dni załatwiam się dwa razy dziennie i to za każdym razem rzadko i dużo:/ sorry za bezpośredniość... Mam nadzieję że to tylko efekt weekendowego obżarstwa a nie jakieś oczyszczanie organizmu bo u mnie to zdecydowanie za wcześnie... Jeszcze miesiąc muszę wytrwac

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka ja właśnie podobnie z WC ostatnio, ale u mnie to może być efekt łykania 6 kapsułek oleju z wiesiołka 😁 w każdym razie to duża ulga po tygodniach zaparc 🤭

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro ale jesteś już bardzo blisko donoszenia ciąży a przede mną jeszcze 'kupa' czasu;P

Totoro lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może powoli organizm się przygotowuje bo ja z tą dwojeczka mam podobnie. Ja dzisiaj miałam dobra noc. Rano byłam w laboratorium zrobić badania na piątkowa wizytę. Zostanie już tylko wymaz na wizycie i będę gotowa do rodzenia jak tylko się spakuje hehe. Oddelegowalam syna do przedszkola. Idę zamówić kanapę i narożnik do naszego domku, potem ostatnie zakupy w rossmanie i polowanie na jakieś klapki do porodu.

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Totoro Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze muszę dopakować kosmetyki i ubranko na wyjście do torby szpitalnej, zrobić stos badań w tym tyg, w piątek wizyta u gina i też mogę w sumie już rodzic 😁 ale wolałabym poczekać do końca przyszłego tyg 😁

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bierzecie do szpitala rogala do karmienia? Mi się właśnie przypomniało jaki miałam wtedy problem z przystawieniem młodego i mąż mi podkładał zwinięte ręczniki pod ramiona i wtedy sobie pomyślałam, że następnym razem wezmę koniecznie. Tylko to tyle miejsca zajmuje...

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai. Jak minęła noc?
    Ounai wrote:
    Bardzo lekki ból okresowy i spina się cała macica. Jest twarda jak kamień. Kurcze, nospy nie mogę znaleźć :/
    Ja mam dokładnie takie same. Cała sobotę mnie męczyły. Ale czasu nie Mierzyłam.pomiędzy, żeby się nie stresować. Wczoraj już było sporadycznie.

Jutro mam wizytę. Ciągle biorę magnez i luteinę. Ale chyba jutro już mi powie, żeby odstawić. I tak sobie myślę , że jak z magnezem i luteina mam takie twardnienia , to aż się boje jak będzie jak juz odstawie.

Przez weekend trochę nadgonilismy. Łóżeczko złożone. Ubranka włożone do szafki. Walizka do szpitala spakowana, choć tak bardziej na roboczo. Musze to dopracować. I ciągle się zastanawiam. Czy do szpitala brać kocyk, czy rożek? Jeśli rożek, to.muszę kupić, bo po Synku mam Minky i się chyba Mała ugotuje. 🙈

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    A bierzecie do szpitala rogala do karmienia? Mi się właśnie przypomniało jaki miałam wtedy problem z przystawieniem młodego i mąż mi podkładał zwinięte ręczniki pod ramiona i wtedy sobie pomyślałam, że następnym razem wezmę koniecznie. Tylko to tyle miejsca zajmuje...

Ogólnie miałam te same przemyślenia ale stwierdziłam, że się przemęczę te dwa dni w dodatku że szpital to specyficzne środowisko 😉
    Ostatnio myślałam też o "jaśku" takim pod głowę, czy nie wcisnąć do torby dla swojego komfortu spania ale też sobie chyba daruje, choć łatwiej byłoby wyprać i przemycić 🤭

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też kiepska noc.
    Wstałam więc skoro świt i ogarnęłam kuchnie, nawet okno udało mi się umyć zanim słońce będzie operować całą swoją mocą, tym bardziej że wschodnia strona. Jak odpoczne to jeszcze fronty szafek machnę i zostanie powieszenie firany...ale najpierw kawka 😉

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys szalejesz :) ja po śniadanku leżonko, trochę jogi i odebrałam paczkę od kuriera także istne szaleństwo 😂 zamówiłam sobie w gemini oprócz zapasu suplementów (ktore chyba pójdą w odstawkę z tego co piszecie) wodę Termalna - ponoc to jest zbawienie na porodówce

ancys85 lubi tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda uwielbiam porządek a po każdym weekendzie to jakby szarańcza przeleciała przez mieszkanie 😂😜🤪

Joga?! łał 👍 kiedyś krótko ćwiczyłam ale fajnie się przy niej relaksowało, no i poprawa kondycji mięśni była super 😁

Pogoda lubi tę wiadomość

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja noc przespałam w miarę ok (poza wstawaniem na siku 😉) ale za to obudziłam się z płaczem, śnił mi się mój zmarły dziadek. Przyjechał do nas, głaskał mnie po brzuchu i pytał czy go odwiedzimy jak się Amelka urodzi. I taki smutek mnie ogarnął jak wstałam, że masakra.. sny czasami są takie realistyczne..

Ja też biorę ze sobą wodę termalną. Może się przydac, zwłaszcza że mamy upalny okres i jak nie na porodówce, to można używać na sali ;) mam jeszcze chusteczki chłodzące 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2020, 10:41

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z joga nigdy nie miałam do czynienia, ale szukając na YouTube ćwiczeń w ciąży trafiłam na Małgorzatę Mostowska i fajnie mi się z nią praktykuje :)

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, czy wy też tak macie że będziecie dokupić kilka drobnych rzeczy, a tu nagle 250 zł pyk... :D Jeszcze klapki i batony. Wzięłam kilka w rossmanie ale odlozylam w myślą,że przecież jest gorąco A ja będę się kręcić jeszcze po mieście.
    Wpadłam jeszcze troszkę w panikę. Dzownila do mnie moja mama, e znajomy z którym jeżdżą na ryby ma koronawirusa i jest w szpitalu. Na szczęście nie widzieli się dwa tygodnie. Jego żona też jest chora ale bezobjawowo. Zarazić się chyba od koleżanki z pracy- oboje pracują w hurtowni owoców i warzyw- w niej zaopatruje się wszystkie warzywniaki w mieście...

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Ounai Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem dlaczego się tak długo czeka ale ogólnie wyniki kwasow są do 10 dni. Widocznie tyle zajmuje pomiar albo preparowanie próbki bo w szpitalu też tak czekałam.

Ucichło po ponad 2h regularnych skurczy. Jestem padnięta.

age.png

age.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie macie brzuchy teraz na co dzień? Twarde czy raczej miękkie? Nie pytam o spinanie tylko tak poprostu.

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • erre Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam miękki. Jakieś 3 tygodnie temu był twardy całymi dniami, akurat koreluję to z wizytą teściowej czyli stresem. Teraz mi twardnieje, gdy się zdenerwuję albo przesadzę z aktywnością fizyczną, ale po chwili odpoczynku wraca do swojej miękkości.

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio mój jest raczej twardy. Na pewno więcej twardy, niż miękki. Nie wiem czy to kwestia tego, że mała jest już dosłownie wszędzie czy tego, że skóra jest napięta 🤷 pytałam o to lekarza ostatnio - kazałam mu pomacać i mówię, że on jest ciągle taki sam. To powiedział mi, że jeszcze w granicach normy 😅

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
‹‹ 826 827 828 829 830 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ