X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Ounai jak nocka?

Ja dzisiaj nie spałam praktycznie w ogóle, czuję się mega słabo.

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    Ounai, czemu na tę wyniki kwasów tak długo się czeka?

Jaśmina, Evva, jak tam maluchy i jak się trzymacie?

Ja slyszalam, ze to dlatego, ze odczynniki do badsnia sa bardzo drogie i musi sie wiecej probek nszbierac zeby ich uzyc (otwieraja pewnie na swiezo opakowanie i musza na raz zuzyc). W De jest tak samo.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qunai jak noc?
    Jasminka jak się czujecie?
    Mnie dziś obudził ból miesiączkowy ale okazało się że to tylko dwojeczka... Od jakiś dwóch dni załatwiam się dwa razy dziennie i to za każdym razem rzadko i dużo:/ sorry za bezpośredniość... Mam nadzieję że to tylko efekt weekendowego obżarstwa a nie jakieś oczyszczanie organizmu bo u mnie to zdecydowanie za wcześnie... Jeszcze miesiąc muszę wytrwac

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka ja właśnie podobnie z WC ostatnio, ale u mnie to może być efekt łykania 6 kapsułek oleju z wiesiołka 😁 w każdym razie to duża ulga po tygodniach zaparc 🤭

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro ale jesteś już bardzo blisko donoszenia ciąży a przede mną jeszcze 'kupa' czasu;P

Totoro lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może powoli organizm się przygotowuje bo ja z tą dwojeczka mam podobnie. Ja dzisiaj miałam dobra noc. Rano byłam w laboratorium zrobić badania na piątkowa wizytę. Zostanie już tylko wymaz na wizycie i będę gotowa do rodzenia jak tylko się spakuje hehe. Oddelegowalam syna do przedszkola. Idę zamówić kanapę i narożnik do naszego domku, potem ostatnie zakupy w rossmanie i polowanie na jakieś klapki do porodu.

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Totoro Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze muszę dopakować kosmetyki i ubranko na wyjście do torby szpitalnej, zrobić stos badań w tym tyg, w piątek wizyta u gina i też mogę w sumie już rodzic 😁 ale wolałabym poczekać do końca przyszłego tyg 😁

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bierzecie do szpitala rogala do karmienia? Mi się właśnie przypomniało jaki miałam wtedy problem z przystawieniem młodego i mąż mi podkładał zwinięte ręczniki pod ramiona i wtedy sobie pomyślałam, że następnym razem wezmę koniecznie. Tylko to tyle miejsca zajmuje...

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai. Jak minęła noc?
    Ounai wrote:
    Bardzo lekki ból okresowy i spina się cała macica. Jest twarda jak kamień. Kurcze, nospy nie mogę znaleźć :/
    Ja mam dokładnie takie same. Cała sobotę mnie męczyły. Ale czasu nie Mierzyłam.pomiędzy, żeby się nie stresować. Wczoraj już było sporadycznie.

Jutro mam wizytę. Ciągle biorę magnez i luteinę. Ale chyba jutro już mi powie, żeby odstawić. I tak sobie myślę , że jak z magnezem i luteina mam takie twardnienia , to aż się boje jak będzie jak juz odstawie.

Przez weekend trochę nadgonilismy. Łóżeczko złożone. Ubranka włożone do szafki. Walizka do szpitala spakowana, choć tak bardziej na roboczo. Musze to dopracować. I ciągle się zastanawiam. Czy do szpitala brać kocyk, czy rożek? Jeśli rożek, to.muszę kupić, bo po Synku mam Minky i się chyba Mała ugotuje. 🙈

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    A bierzecie do szpitala rogala do karmienia? Mi się właśnie przypomniało jaki miałam wtedy problem z przystawieniem młodego i mąż mi podkładał zwinięte ręczniki pod ramiona i wtedy sobie pomyślałam, że następnym razem wezmę koniecznie. Tylko to tyle miejsca zajmuje...

Ogólnie miałam te same przemyślenia ale stwierdziłam, że się przemęczę te dwa dni w dodatku że szpital to specyficzne środowisko 😉
    Ostatnio myślałam też o "jaśku" takim pod głowę, czy nie wcisnąć do torby dla swojego komfortu spania ale też sobie chyba daruje, choć łatwiej byłoby wyprać i przemycić 🤭

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też kiepska noc.
    Wstałam więc skoro świt i ogarnęłam kuchnie, nawet okno udało mi się umyć zanim słońce będzie operować całą swoją mocą, tym bardziej że wschodnia strona. Jak odpoczne to jeszcze fronty szafek machnę i zostanie powieszenie firany...ale najpierw kawka 😉

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys szalejesz :) ja po śniadanku leżonko, trochę jogi i odebrałam paczkę od kuriera także istne szaleństwo 😂 zamówiłam sobie w gemini oprócz zapasu suplementów (ktore chyba pójdą w odstawkę z tego co piszecie) wodę Termalna - ponoc to jest zbawienie na porodówce

ancys85 lubi tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda uwielbiam porządek a po każdym weekendzie to jakby szarańcza przeleciała przez mieszkanie 😂😜🤪

Joga?! łał 👍 kiedyś krótko ćwiczyłam ale fajnie się przy niej relaksowało, no i poprawa kondycji mięśni była super 😁

Pogoda lubi tę wiadomość

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja noc przespałam w miarę ok (poza wstawaniem na siku 😉) ale za to obudziłam się z płaczem, śnił mi się mój zmarły dziadek. Przyjechał do nas, głaskał mnie po brzuchu i pytał czy go odwiedzimy jak się Amelka urodzi. I taki smutek mnie ogarnął jak wstałam, że masakra.. sny czasami są takie realistyczne..

Ja też biorę ze sobą wodę termalną. Może się przydac, zwłaszcza że mamy upalny okres i jak nie na porodówce, to można używać na sali ;) mam jeszcze chusteczki chłodzące 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2020, 10:41

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z joga nigdy nie miałam do czynienia, ale szukając na YouTube ćwiczeń w ciąży trafiłam na Małgorzatę Mostowska i fajnie mi się z nią praktykuje :)

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, czy wy też tak macie że będziecie dokupić kilka drobnych rzeczy, a tu nagle 250 zł pyk... :D Jeszcze klapki i batony. Wzięłam kilka w rossmanie ale odlozylam w myślą,że przecież jest gorąco A ja będę się kręcić jeszcze po mieście.
    Wpadłam jeszcze troszkę w panikę. Dzownila do mnie moja mama, e znajomy z którym jeżdżą na ryby ma koronawirusa i jest w szpitalu. Na szczęście nie widzieli się dwa tygodnie. Jego żona też jest chora ale bezobjawowo. Zarazić się chyba od koleżanki z pracy- oboje pracują w hurtowni owoców i warzyw- w niej zaopatruje się wszystkie warzywniaki w mieście...

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Ounai Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem dlaczego się tak długo czeka ale ogólnie wyniki kwasow są do 10 dni. Widocznie tyle zajmuje pomiar albo preparowanie próbki bo w szpitalu też tak czekałam.

Ucichło po ponad 2h regularnych skurczy. Jestem padnięta.

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔 7tc
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie macie brzuchy teraz na co dzień? Twarde czy raczej miękkie? Nie pytam o spinanie tylko tak poprostu.

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • erre Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam miękki. Jakieś 3 tygodnie temu był twardy całymi dniami, akurat koreluję to z wizytą teściowej czyli stresem. Teraz mi twardnieje, gdy się zdenerwuję albo przesadzę z aktywnością fizyczną, ale po chwili odpoczynku wraca do swojej miękkości.

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio mój jest raczej twardy. Na pewno więcej twardy, niż miękki. Nie wiem czy to kwestia tego, że mała jest już dosłownie wszędzie czy tego, że skóra jest napięta 🤷 pytałam o to lekarza ostatnio - kazałam mu pomacać i mówię, że on jest ciągle taki sam. To powiedział mi, że jeszcze w granicach normy 😅

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
‹‹ 826 827 828 829 830 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ