WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana wrote:
    U mnie kolezanka miala tak, ze zlapaly ja tylko krzyzowe w pierwszej ciazy. Nawet ktg innych nie pokazywalo i ona zwijala sie z bolu a polozne wolaly, ze jeszcze nie rodzi.
    W drugim porodzie tez miala krzyzowe ale juz pozniej najpierw to miala wlasnie takie miesiączkowe w dole brzucha coraz mocniejsze i czestsze. Az doszlo tak ze promieniowalo na cały brzuch i doszly mocne krzyzowe.

Takze chyba u kazdej inaczej to wygląda 🙄
    Najwazniejsze to, ze jak boli regularnie i coraz mocniej to raczej to jest to 😊

Ja Adasia na dole tez wlasnie czuje glowke mocno nisko ale i jakby ruszal raczkami. Az wlasnie mam takie mocne kluciobole. A na gorze to znowu mnie wypycha nozkami chyba i plecy bo czasami to az ciezko mi zlapac powietrze.
    O to ja miałam właśnie tak jak Twoja koleżanka... Na ktg nic, w ja się zwijam z bólu. Dopiero jak się rozplakalam na korytarzu to łaskawie ktoś się mną zainteresował i zbadal... Ja byłam przerażona że dziewczyby z sali mają na kto skurcze i sobie leza i tv oglądają A u mnie na kto nic i się zwijam dosłownie. O matko... Zaczynam sobie to przypominać wszystko i ogarnia mnie znowu stres :D
    Siedzę nad pustą walizka i po raz kolejny nie mam natchnienia.

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i pomyśleć, że za 2 miesiące będziemy już wspominać i dzielić się historiami jak to u nas było.. ;)

Nie mam jeszcze walizki, bo dopiero do mnie jedzie - będzie we wtorek ;) Jestem spakowana tak ,,roboczo" - najpotrzebniejsze rzeczy pod ręką. Ale w tym tygodniu na pewno to zrobię na gotowo. Zostało mi jeszcze skończyć prasowanie, poukładać w komodzie i przygotowac łóżeczko (ale to zostawiam raczej na weekend jak remont sie skonczy ;)) Fotelik będziemy mieć pożyczony, nie mam dalej wózka - zadeklarowała się go kupić moja mama, ale milczy w temacie a mi trochę głupio póki co się pytać :/

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leelia, ja mam nadzieję tak wspominać za tydzień 😂😂😂 no max dwa :P

Jak długo czeka się na wynik GBS? Oni to namnażają? Jejku, mam nadzieję, że w środę to będzie już moja ostatnia wizyta u ginekologa ;)

age.png

age.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 dni, ale tak na prawdę 4. Mi pobrali w pn, a w pt miałam wynik.

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, mam nadzieję że zdążę ;)

age.png

age.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos Rossmanna to dziwne, bo ja nic nie kupowałam dla dzidzi, tylko zwykle kosmetyki i dostałam pampersy tsk jak właśnie któraś z Was pisała z naklejka "nie do sprzedaży" 🤷 dziwne, że ten sam sklep, a w każdym inne zasady

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda ale to nie musi być dla dzidzi. Ważne, żeby kupić z kartą, bo jak odbije karte to wyświetli się komunikat, że pampersy do wydania :D Ja robiłam zakupy jakoś za 80zł ale nawet nie wiem czy było tam coś z tego programu Rossnę.

Ounai noo ja też mam nadzieje za 2-3 tyg urodzić, ale za 2 miesiące to już na bank będziemy WSZYSTKIE wypakowane :D Ja do ginekologa idę we wtorek i też coś czuje, że zobaczymy sie ostatni raz.

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• Totoro Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę w piątek i też mam cichą nadzieję, że to już ostatnia 😁

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś Wam napisze, bo padłam haha :D mąż ogląda jakieś durne filmiki na yt i pokazuje mi kure, która znosi jajo (tak dosłownie filmik dotyczy właśnie tego, kamera nakierowana na dupkę i te jajko wychodzi.. :D)

no i mówi: kura ma przewalone, zobacz jak ona musi się namęczyć jak znosi jajko :D

Haha nosz biedna kura.. :D Rozśmieszyło mnie to strasznie, biorąc pod uwagę wizję mojego porodu w ciągu kilku najbliższych tygodni - będziemy dziś żałować kury :D

Ptysio, Totoro, edka85, joana lubią tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• Ounai Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi chyba zaczął czop powoli odchodzić, zauważyłam przy aplikacji luteiny. Mąż chodzi nakręcony "super, super, niech Marta wychodzi!" haha. Nawet nie będę mu mówić, że mam skurcze co 17 min. Ale bezbolesne, więc pewnie przepowiadające. Łyknę nospę i do spania.

age.png

age.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai ja Ci życzę, żebyś się rozpakowała następna.. tak za tydzień, jak będzie skonczone 37.. idealnie ;) Przy Twojej cholestazie wczesniejszy poród i tak wskazany, prawda? Zaciekawiły mnie te Twoje skurcze przepowiadające bezbolesne.. to w takim razie jak poznajesz, że to skurcze? :D Tylko jako spinania brzucha? Ja przy moich przepowiadających odczuwam bardzo lekki ból, jak przed okresem. Spinania swoją drogą - kilka razy dziennie.

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ancys85 wrote:
    Święte słowa 😁
    Ja absolutnie nie mogę narzekać na żadną z moich ciąż, bo oprócz brzucha nie mam żadnych oznak stanu błogosławionego ale oczekiwanie jest straszne 🙈 i do niego mam mieszane uczucia, bo z jednej strony chętnie bym wypakowała się wcześniej a z drugiej, wiedząc że to ostatnia moja ciąża, chciałabym jak najdłużej nacieszyć się lokatorem w moim brzuchu - tymi bulgotaniami, wypychaniem, stukaniem....
    Pamiętam jak po urodzeniu syna brakowało mi tej "rybki" w brzuchu 🙊🙈

Dla mnie to tez planowo ostatnia ciaza.
    Ja z jednej strony tez staram sie cieszyc ta ciaza jakos szczegolnie, dostrzegac zmiany i byc jej swiadoma. Ale z drugiej strony ciesze sie tez, ze to ostatni raz. Choc ja nie moge nazekac bo w zasadzie kazda moja ciaza przebiega bezproblemowo, zadnych krwawien, plamien, skracan szyjki, zadnych mdlosci ani cukrzycy. Teraz tylko krotko mialam ten epizod z rwa i cholestaza ale juz wszystko jest ok. Ale jednak ciaza to bardzo duze obciazenie dla organizmu i koncowka jest ciezka. I tak czasem mysle nad tymi z was ktore beda mialy dopiero pierwsze dziecko a chca conajmniej dwojke, ze dopiero zaczynacie ta przygode a ja sie ciesze ze bede w koncu miala juz to wszystko za soba. Ze odzyje troche i odzyskam swoje cialo dla siebie. Ze bede mogla juz tak na sto procent o siebie zadbac bo po kazdej ciazy niby probowalam troche zrzucic, niby cwiczylam ale jakos tak troche bez przekonania bo wiedzialam, ze i tak znowu zajde w ciaze wiec moze sie nie oplaca (mam 168cm i 58kg). Patrze na swoje cialo pod prysznicem i mysle ufff jeszcze tylko ten raz. Tak samo kiedy mecze sie w nocy bo bola mnie biodra albo ciezko mi sie przewrocic na drugi bok.

Czuje sie juz spelniona z ta trojka dzieci...a jednak kiedy mysle o podwiazaniu jajowodo to czuje sie dziwnie, nie moge sie do tego przekonac, tak samo do wazektomii. I to nie to, ze chcialabym jeszcze wiecej dzieci ale to uczucie ze juz nie moge bardzo mi sie nie podoba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2020, 00:40

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo lekki ból okresowy i spina się cała macica. Jest twarda jak kamień. Kurcze, nospy nie mogę znaleźć :/

age.png

age.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey wrote:
    Dziewczyny które już rodziły: wiem że to głupie pytanie i niejednoznaczne 😅 ale jak wyglądają już skurcze? Gdzie je czuć, boli cały brzuch, podbrzusze, czy w pochwie i jak bolą? Wiecie, chodzi mi o to jak będę wiedziała że to skurcze? 🤔

To sa faktycznie takie jakby bole okresowe ale do tego czujesz, ze to skurcz, to sie regularnie powtarza i przybiera na sile.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Bardzo lekki ból okresowy i spina się cała macica. Jest twarda jak kamień. Kurcze, nospy nie mogę znaleźć :/

Pomogly ci te leki na cholestaze?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:

Chyba jakieś fatum, bo ja tak mam właśnie z duphastonem. Miałam 2 ostatnie tabletki i gdzieś mi zginął ten listek.. ale olewam, trudno. Brałam rano.

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• Ounai Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:
    Pomogly ci te leki na cholestaze?
    Na swędzenie tak, jest troszkę mniejsze. Na wyniki badań nie, są dużo gorsze, doszła już do wartości 3-cyfrowych. Czekam na wyniki kwasow zolciowych jeszcze.

Leelia, też olałam. Doszłam do wniosku że jeśli to poród to bez różnicy, nospa i tak nie zatrzyma.

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam nospe 💪 mam nadzieję że pomoże bo ja nie jestem gotowa dziś urodzić, żartowałam z tą pełnią 😂

age.png

age.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, czemu na tę wyniki kwasów tak długo się czeka?

Jaśmina, Evva, jak tam maluchy i jak się trzymacie?

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Aina Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qunai jak nocka ucichlo ?

‹‹ 825 826 827 828 829 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ