WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to ja nisko czuje jak glowa kreci i to mnie boli a tak to po calym brzuchu jego raczki i nozki :)
    Mi tez przyszedl mail o pieluszkach i jutro bedac wezme. Musze i tak chusteczki nawilzane wziac to moze wejdą.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka, przedyskurowałabym to z mężem. U nas akurat jest tak że jak tatuś dostanie info że mama i maluszek są zdrowi i po wszystkim to zwykle po tych wszystkich nerwach opija się dzidzie 😊🥺 a wiesz sama pewnie byś potem była wkurzona jak powiedzmy byś rodziła i w trakcie mąż by się tak nałoił że jakbyś już "po" dzwoniła żeby poinformować co i jak to albo by nie odbierał albo by się nie cieszył tak jak powinien. Przynajmniej u mnie by tak było i bym się nieźle wkurzyła😂

Ja czuję nóżki, rączki i pupkę na górze, ale główka mega nisko i właśnie jak nią kręci to mnie kłuje i boli 😱

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2020, 20:09

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które już rodziły: wiem że to głupie pytanie i niejednoznaczne 😅 ale jak wyglądają już skurcze? Gdzie je czuć, boli cały brzuch, podbrzusze, czy w pochwie i jak bolą? Wiecie, chodzi mi o to jak będę wiedziała że to skurcze? 🤔

Ounai, joana lubią tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja nie mówię że on ma zacząć pić z braćmi jak tylko odstawi mnie do szpitala. Tylko raczej bracia będą czekać na cynk że już urodziłam;) i żeby wtedy wpadli do niego go wesprzeć w tych emocjach i posiedzieć z nim. Chodziło mi tylko żeby to bylo tego pierwszego dnia po porodzie po prostu bo i tak nie wiem czy Mała będzie wtedy ze mną i jak ja się będę czuła, pewnie i tak nie będę miała ochoty wisieć na telefonie i gadać z nim cały dzień;P więc niech się chłopak zrelaksuje już po tym całym stresie i oczekiwaniu. I niech opije narodziny córeczki. A już w kolejnych dobach to niech będzie dostępny w razie gdyby coś mi trzeba było dowieźć a później gdyby miał po mnie przyjechać.

A co do przedyskutowania z mężem to chyba po prostu któryś z braci by do niego zadzwonił z informacją że jadą do niego( zapytaniem czy chce itd, ale myślę że na pewno by chciał). Też nie miałam planu postawić go w sytuacji że bracia zadzwonią do drzwi o dopiero wtedy się dowie o 'niespodziance'. Ta niespodzianka bardziej ma być to że chce pogadać z jego braćmi żeby oni coś takiego ogarneli. Zeby do niego zadzwonili i zaproponowali przyjazd;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2020, 20:23

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey kiedyś o to pytałam bo się zastanawiałam czy miewam już te przepowiadające czy nie to mi dziewczyny odpisały że skoro się zastanawiam to znaczy że nie mam... Więc ja się nie dowiedziałam jak wyglądają skurcze;P chętnie się też dowiem

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka napisałam długą odpowiedź odnośnie tematu opisując przy tym beznadziejne relacje mojego męża ze swoją piątką rodzeństwa i mi się skasowało.. :D Tak czy inaczej, przekaz był taki, że to kwestia indywidualna. Jeśli ma się ,,normalną" rodzinę to bardzo fajna inicjatywa ;). Z tego co piszesz u Was tak jest, rodzeństwo mojego męża jest z innego świata (czasami się z niego śmieje, że został chyba podmieniony w szpitalu :D). Może faktycznie fajnie, żeby spędził ten czas z kimś, przy kim się dobrze czuje. U nas jest inaczej, bo mieszkamy z teściami i szwagrem, myślę, że mąż też doceni w tym czasie, że ma ich przy sobie a nie siedzi sam :).

Ja to ogólnie cały czas myśle, że te bóle miesiączkowe, które mam to już są skurcze :D ale z racji, że nie nasilają się i przechodzą - przepowiadające. Mi lekarz mówił: regularne i coraz silniejsze = skurcze, nieregularne i odpuszczające = przepowiadające ;)

Chmurka lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w moim przypadku skurcze były jak typowe bóle miesiączkowe, tylko takie pojawiające się i znikające a nie ciągle jak przy miesiączce. No i zaraz po odejściu wód były dość delikatne a z godziny na godzinę przybierały na sile aż osiągnęły poziom "ból miesiączkowy x1000000"😬 potem około 7cm doszły mi bóle krzyżowe co by nie pomyśleć, że gorzej być nie może 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2020, 20:29

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka co do niespodzianki to tak jak dziewczyny piszą - Ty najlepiej znasz swojego męża :) Mój by mnie zabił za taką niespodziankę, bo wolałby się sam czymś zająć, odstresować słuchając muzyki, coś pisząc, czekając na info ode mnie itp., dopinając jeszcze przy tym dom na ostatni guzik itd :)

Leeila26, joana lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:
    To ja ✌️ Bielenda Sexi Mama 😊
    Dziękuję 😘 juz zamówiłam 😉

Leeila26 lubi tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jak mam takie bólo-kłucia w podbrzusze ale to zwykle jak mała się rusza dlatego się zastanawiam czy to przepowiadające 😅

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak pisze Totoro - każda z nas zna swoją sytuacje, relacje męża z rodzeństwem i swojego męża i u każdej może być inna reakcja :D. Mój też by nie był zadowolony, jakby wpadł do niego brat z Krakowa, na bank padłoby hasło: pijemy!, a mąż by go wywalił z domu :D.

Audrey bólo-kłucia (swoją drogą świetne określenie, podobnie jak na początku pisałyśmy o ,,bólach, które nie bolą" :D) też mam podczas ruchów małej. Ale to co innego.. to jest takie raczej krótkie, chwilowe. A skurcz przepowiadający w moim przypadku trwa jakieś 30 sek., jest ciągły i do złudzenia przypomina typowy ból przed okresem. Domyślam się, że z porodowymi będzie podobnie, tylko będą właśnie 1000000 x silniejsze :D

Audrey, Totoro, joana lubią tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dave87 wrote:
    W pt byłam u diabetologa, Pani powiedziała że daje mi 3-4 dni żebym jeszcze spróbowała na diecie a jak nie dam rady ( dla niej to oczywiste bo większość mam przekroczeń na czczo niż dobrych wyników ) to mam zacząć przygodę z insulina od 2j i w razie co zwiększać o 2j. Jakieś rady ?
    Wyjasnila mi tylko że w udo pod kątem 45st igłę po wstrzyknięciu trzymać z 10 sek i dopiero wyjąć .czy po insulinie robią się siniaki ?
    Łapiesz płat skóry na udzie, najpierw zataczasz penem 30 razy ósemki, bardzo delikatnie, żeby wymieszać ale nie wolno trzepać tym penem. Zapas insuliny trzymasz w lodówce. Pen w temp pokojowej. Igłę wbijasz pod kątem 45 stopni i czekasz właśnie do 10 licząc, bo insulina jest uwalniana powoli z pena a przy 2j każda strata jest znacząca. Po wstrzyknięciu insuliny już nic nie jesz. Teoretycznie igłę zmieniasz za każdym razem. Ja odpuszczam najpierw 4j a dopiero później wstrzykuje sobie. Po 28 dniach musisz wymienić wkład, bo stary jest nieważny. Jeśli przestanie być mętna to wywalasz. Ja nie mam siniaków.

Dave87 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey wrote:
    Dziewczyny które już rodziły: wiem że to głupie pytanie i niejednoznaczne 😅 ale jak wyglądają już skurcze? Gdzie je czuć, boli cały brzuch, podbrzusze, czy w pochwie i jak bolą? Wiecie, chodzi mi o to jak będę wiedziała że to skurcze? 🤔
    Jak dla mnie to brzuch, krocze, uda i plecy. To taki ból, że całą Cię paraliżuje i nie jesteś w stanie w tym czasie ani mówić, ani nic robić, koncentrujesz całą uwagę na skurczu.

Audrey lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Dave87 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Łapiesz płat skóry na udzie, najpierw zataczasz penem 30 razy ósemki, bardzo delikatnie, żeby wymieszać ale nie wolno trzepać tym penem. Zapas insuliny trzymasz w lodówce. Pen w temp pokojowej. Igłę wbijasz pod kątem 45 stopni i czekasz właśnie do 10 licząc, bo insulina jest uwalniana powoli z pena a przy 2j każda strata jest znacząca. Po wstrzyknięciu insuliny już nic nie jesz. Teoretycznie igłę zmieniasz za każdym razem. Ja odpuszczam najpierw 4j a dopiero później wstrzykuje sobie. Po 28 dniach musisz wymienić wkład, bo stary jest nieważny. Jeśli przestanie być mętna to wywalasz. Ja nie mam siniaków.
    Ok dzięki za info :)

Ounai lubi tę wiadomość

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r
    Za wysokie amh 13 i Pcos .

1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn

2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle

Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
    08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić

10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
    12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA

10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍

21/22.01 krwawienie :(
    06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
    27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
    Walczymy dalej 💪
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmina gratuluje! Dużo zdrowia i siły dla Was

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja będę drugi raz rodzić i nie mam pojęcia co to są skurcze:D ja nie miałam w ciąży z synem przepowiadajacych skurczy. Na ktg zupełnie nic. Bóle wyłącznie krzyżowe, być może one zagłuszyly te skurcze na brzuchu. Ale ta ciąża jest zupełnie inna i spodziewam się zupełnie czegoś innego. Ruchy są inne, skurcze się pojawiają. Ogólnie to będzie mój drugi poród i powiem szczerze że mimo to stresuje się. Tzn już myślę kiedy to będzie, jak to będzie. Wczoraj w pensjonacie wpadłam trochę w panikę wieczorem że gdyby cokolwiek si3 działo to nie mam nic że sobą poza karta ciąży. Jestem też zestresowana cala sytuacja która mnie spotkała. Tym że nie ma męża, że w przypadku porodu muszę się zająć jeszcze logistyka cała, co z synem, kto i na ile zawiezie go do przedszkola, czy będzie tęsknił za mna, czy będę krótko czy długo w szpitalu, nawet to mnie stresuje że muszę prosić rodziców żeby przyjechali po mnie z fotelikiem i to im tłumaczyć co i jak... Tęsknię bardzo za moim mężem i chciałabym żeby wszystko już wróciło do normy...

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• pap86 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dave a jakie masz te cukry na czczo? Nie boj sie insuliny jesli trzeba. Ja nie chodze do diabetologa (pewnie tez bym miala wlaczona insuline) a moj ginek toleruje na czczo do 95 (gdzies czytalam, ze Polskie Towarzystwo Diabetologiczne chce podniesc norme do 95 jak jest w innych krajach).

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Jak dla mnie to brzuch, krocze, uda i plecy. To taki ból, że całą Cię paraliżuje i nie jesteś w stanie w tym czasie ani mówić, ani nic robić, koncentrujesz całą uwagę na skurczu.
    Dokładnie tak. Takie są te pierwsze skurcze skracające i otwierające szyjkę. Wtedy już trzeba wybrać kierunek szpital.

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze chyba są u każdego inne. Przepowiadających nie pamietam. Jak zaczęły się już właściwe to były jak bole miesiączkowe, z tym ze ja mialam silne miesiączki. I potem się rozkręcają coraz bardziej, są coraz mocniejsze i właśnie wtedy juz zapierały dech. A te, ktore opisała Qunai to odczuwałam przy rozwarciu na 5 cm i dalej. Ja nie miałam krzyżowych.

• joana Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kolezanka miala tak, ze zlapaly ja tylko krzyzowe w pierwszej ciazy. Nawet ktg innych nie pokazywalo i ona zwijala sie z bolu a polozne wolaly, ze jeszcze nie rodzi.
    W drugim porodzie tez miala krzyzowe ale juz pozniej najpierw to miala wlasnie takie miesiączkowe w dole brzucha coraz mocniejsze i czestsze. Az doszlo tak ze promieniowalo na cały brzuch i doszly mocne krzyzowe.

Takze chyba u kazdej inaczej to wygląda 🙄
    Najwazniejsze to, ze jak boli regularnie i coraz mocniej to raczej to jest to 😊

Ja Adasia na dole tez wlasnie czuje glowke mocno nisko ale i jakby ruszal raczkami. Az wlasnie mam takie mocne kluciobole. A na gorze to znowu mnie wypycha nozkami chyba i plecy bo czasami to az ciezko mi zlapac powietrze.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
‹‹ 824 825 826 827 828 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ