!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
A my dzisiaj zapakowałyśmy się do końca, tylko mi się woda duża nie zamieściła ale to już chyba do torebki wrzucę. Nawet przygotowałam nosidło dla taty z ciuszkami i zakryłam kocykiem żeby się nie zakurzyło 😅 może szybko ale jestem z natury przezorna, zamiast szybko się pakować do szpitala będę wolała się jeszcze wykąpać 😅
Ja też mam problem że skróceniem paznokci u stóp a ci dopiero malowanie. Stopy zmyłam i z wielkim trudem skróciłam a na dłonie idę pojutrze ☺Pogoda, DarlAa, Leeila26, Chmurka, AHope, Krokodylica, Asia000 lubią tę wiadomość
-
Joana jestem mega zadowolona.. 😅 Koszule już wyprałam w Loveli i suszą się na balkonie. Przyszły mi jeszcze klapki do szpitala, z których też się ciesze 😂
Chmurka mam dokładnie tak samo 😂 wakacje życia! 😅
Audrey nie ma, że za wcześnie - to już jest ten czas, a ja też wolę wziąć prysznic niż pakować się na wariata 😉👍 Nawet mam w planie iść jeszcze dzisiaj do sklepu kupić przekąski i wodę - niech siedzą i czekają 😂 I też wczoraj właśnie walczyłam ze zmywaniem i skróceniem paznokci u stóp 🤦Chmurka, joana, Audrey lubią tę wiadomość
-
edka85, Totoro, ancys85, Chmurka, erre, Pogoda, Audrey, Krokodylica, Asia000, maja2024, Zabka_89 lubią tę wiadomość
-
Od wczoraj biorę insulinę . Zaczęłam od 2j ale rano miałam cukry 92 więc dziś mam zwiększyć o 2j
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Audrey. Jakim cudem zmiescilas się w taką walizeczke?! 😮
Leeila26 . Mi wczoraj też przyszły klapki do szpitala. Włożyłam do walizki ale nie wiem, czy nie będę wyciągać i korzystać bo specjalnie rozmiar większy i chyba w nic innego niedługo nie wejdą mi stopy!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2020, 16:35
-
Kurła tyle napisalam i mi sie skasowalo!!
Dobra odtwarzam: Szymusiowe serduszko zdrowe, nic zlego nie widac, pani profesor do ktorej zjezdza sie cala Polska nic zlego nie widzi, dzis tetno od 140do170. Powiedziala,ze moj syn tak ma i ze to prawidlowe echo bedzie podkladka jak by nagle w szpitalu sie wystraszyli wysokim tetnem i chcieli robic cc. Przebadali dzidka wzdluz i wszerz i czekam wlasnie na pelen opis. Najwazniejsze,ze nie ma wady serca.
Leeila ten Twoj zapal do pakowania minie Ci na porodowce przy 7cm rozwarcia kiedy topowiesz,ze dalej nie rodzisz 😂Totoro, ancys85, Chmurka, joana, Britty, erre, Pogoda, Natalii, Audrey, Leeila26, Asia000, maja2024, to_tylko_ja, Zabka_89 lubią tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Dave moj ginek nie ma zamiaru wlaczac mi insuliny.toleruje do 95 a jak nawet raz na tydzien mam 97 to nic nie mowi ale ja nie chodze do diabetologa, w dodatku nikogo nie namawiam do mojego sposobu "leczenia".
W ogolw dzis ta pani prof od serduszek powiedziala,ze ona w cukrzyce ciazowa nie wierzy,ze to troche wszystko nad wyrost i cos mi powiedziala,ze jak bym zmienila diete z cukrzycowej na zwykla ale z ograniczeniami to cukry by sie uregulowaly.. ale nie dopytywalam o co jej chodzi dokladniej. Powiedziala zebym na tym etapie ciazy sobie spokojnie byla na diecie jesli mi sluzy.Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
pap86 wrote:Dave moj ginek nie ma zamiaru wlaczac mi insuliny.toleruje do 95 a jak nawet raz na tydzien mam 97 to nic nie mowi ale ja nie chodze do diabetologa, w dodatku nikogo nie namawiam do mojego sposobu "leczenia".
W ogolw dzis ta pani prof od serduszek powiedziala,ze ona w cukrzyce ciazowa nie wierzy,ze to troche wszystko nad wyrost i cos mi powiedziala,ze jak bym zmienila diete z cukrzycowej na zwykla ale z ograniczeniami to cukry by sie uregulowaly.. ale nie dopytywalam o co jej chodzi dokladniej. Powiedziala zebym na tym etapie ciazy sobie spokojnie byla na diecie jesli mi sluzy.
Moje położne mają podobne podejście
Super, że z serdusiem wszystko ok❤️
-
katwie27 wrote:Edka spora już córeczka. Ja wizytuje w środę i też jestem ciekawa wagi.
Właśnie wyszłam z apteki. Jestem wkurzona na mojego lekarza, bo dał mi zastrzyki tylko na 10 dni jakby nie mógł już wypisać recepty do końca ciąży. I znowu się będę bujać po szpitalach za recepta w końcówce ciąży.
Ogólnie pisałam że miałam dobra noc, za to poranek słaby. Widzę że mam problem z oddychaniem . Poszłam dziś po torebkę do pokoju na górę i ledwie doszłam. Musiałam posiedzieć trochę i wyrównać oddech, poza tym było mi niedobrze. Teraz dostałam w aptece w maseczce i wróciłam do auta ledwie żywa. W dodatku skurcze mnie zlapaly, ból właśnie jak na miesięczke, dopiero teraz przeszło... Lecę zrobić zakupy na obiad, wracam do domu i za 3,5h znowu rundka po syna do przedszkola...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2020, 17:01
-
Joana naprawdę smakowicie się robi po rozpyleniu tego szamponu 😉😁
Moja torba do szpitala też zgrabniutka jak u Audrey (58x30x27,5) a pomieściła wszystko, nawet dywanik basenowy 🙊🙈
Leeila ładna bluzeczka no i brzusio oczywiście 😀
Pap super, że u Was wszystko dobrze!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2020, 17:27
-
Ja mam zdecydowanie większą walizkę, ale ja tam muszę mieć wszystko. Gdyby nie podkłady i pampersy to miałabym zdecydowanie mniejszą walizkę ze sobą.
Mamy w końcu fotelik 😁joana lubi tę wiadomość
-
PAP najważniejsze,że z serduszkiem wszystko w porządku! U nas z powodu tachykardii było właśnie CC ale córeczka dusiła się więc to zupełnie coś innego było, trzymana kciuki za dobry poród
Dziewczyny czy ktoś wgl prowadzi ta pierwsza stronę? Ja mam wciąż stary termin porodu nie wspomnę,że nie mam zaznaczonej płci.02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Dziewczyny, taka mała torba bo muszę niewiele brać właściwie 😅 torba jest malutka 50x30x30, mam w niej 1 koszule do porodu, 2 do karmienia, klapki x2, chusteczki witerwipes, bieliznę, biszkopty, krakersy, talerzyk i sztućce, 2 wody z dziubkiem, podkłady poporodowe, ręczniki, kosmetyczka i szlafrok😅 całą resztę zapewnia nam szpital 😊
joana lubi tę wiadomość
-
Pap super wieści, kamień z serca! ❤️
Moja waliza też jest dość zgrabna, na pewno nie będę wyglądać jak Grażyna przyjeżdżająca na miesięczne wakacje 😅😂 a przy 7 centymetrach już mi będzie wszystko jedno, bo będę spakowana 😅 po prostu staram się cieszyć poszczególnymi etapami 😅Krokodylica, joana, Zabka_89 lubią tę wiadomość
-
Profesorka powiedziala,ze moje zdenerwowanie i moje tetno nie wplywa na tetno dziecka, no i (jejku chyba o tym juz pisalam ale czuje sie po tych wszystkich godzinach tam wysiedzianych taka ociezala umyslowo 😂) napisala w komentarzu,ze ta tachykardia nie jest wskazaniem do cc (powiedziala,se zapewne poloznik jak by podczas np.ktg zobaczyl fhr ze 200 to by na cito cc robil). Odetchnelam.
Uff. A maly wazy ok2100-2200 i dpowiada 34tc wiec doslownie pare dni wiecej niz z miesiaczki ale to nie ma znaczenia (wczoraj moj ginek niedokladnie zaznaczyl i mu wyszlo 2400gdzie 2tyg temu mial 1800..). Kupilam dzis w rossku butelke dafi, chusteczki bambiboo dla malucha do szpitala i cos tam jeszcze ale nie mieli pieluch do odebraniabede musiala sprobowac jeszcze za pare dni.
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
pap86 wrote:Dave moj ginek nie ma zamiaru wlaczac mi insuliny.toleruje do 95 a jak nawet raz na tydzien mam 97 to nic nie mowi ale ja nie chodze do diabetologa, w dodatku nikogo nie namawiam do mojego sposobu "leczenia".
W ogolw dzis ta pani prof od serduszek powiedziala,ze ona w cukrzyce ciazowa nie wierzy,ze to troche wszystko nad wyrost i cos mi powiedziala,ze jak bym zmienila diete z cukrzycowej na zwykla ale z ograniczeniami to cukry by sie uregulowaly.. ale nie dopytywalam o co jej chodzi dokladniej. Powiedziala zebym na tym etapie ciazy sobie spokojnie byla na diecie jesli mi sluzy.
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪