WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Finezja19 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprzedam:

Clexane 0,4 - 2 opakowania - 120 zł
    Neoparin 0,4 - 1 opakowanie - 50 zł
    Augumentin - 2 opakowania - 40 zł
    Prześcieradło do gondoli w dinozaury - raz wyprane nigdy nie użyte - 40 zł
    https://qbanamama.pl/pl/p/Przescieradlo-bambusowe-DINOSAUR-do-gondoli/724?gclid=Cj0KCQjwu8r4BRCzARIsAA21i_DmtFcgh_ZMlCnTp9mnfQGKSCuA78fRlm0WuCF2poEsNh7xTrbByrwaAlm9EALw_wcB

Sprzedam w całości za 50 zł + koszt wysyłki:
    Wkładki laktacyjne canpol 30 szt
    + otwarta paczka bez kilku sztuk
    Nakładki na toalete do szpitala
    Nakładki na sutki medela roz M

Aniball ( bez balonika ) - 100 zł + koszt wysyłki

Zainteresowane osoby proszę o wiadomość prywatną ;)

🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka spora już córeczka. Ja wizytuje w środę i też jestem ciekawa wagi.
    Właśnie wyszłam z apteki. Jestem wkurzona na mojego lekarza, bo dał mi zastrzyki tylko na 10 dni jakby nie mógł już wypisać recepty do końca ciąży. I znowu się będę bujać po szpitalach za recepta w końcówce ciąży.
    Ogólnie pisałam że miałam dobra noc, za to poranek słaby. Widzę że mam problem z oddychaniem . Poszłam dziś po torebkę do pokoju na górę i ledwie doszłam. Musiałam posiedzieć trochę i wyrównać oddech, poza tym było mi niedobrze. Teraz dostałam w aptece w maseczce i wróciłam do auta ledwie żywa. W dodatku skurcze mnie zlapaly, ból właśnie jak na miesięczke, dopiero teraz przeszło... Lecę zrobić zakupy na obiad, wracam do domu i za 3,5h znowu rundka po syna do przedszkola...

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj na niespodziewanej wizycie, bo Mała mało sie rusza. Wczoraj ktg i usg: 3300 gramów, s szyjka powyżej 3,5 cm. Dzisiaj kolejne ktg

Asia000, edka85, Krokodylica, Totoro, erre, joana, Natalii, Chmurka, Dave87, maja2024 lubią tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Aina Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majtki poporodowe.
    Dziewczyny jakie konkretnie majteczki poporodowe zamowilyscie i jakie rozmiary ?
    Mialam w koszyku na allegro i myk sprzedanw musze wybrac inne ale krece sie po aukcjach i nie wiem ktore jakie i ile

• Zabka_89 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamawialam jednorazowe z apteki gemini i tez takie poporodowe od mamyginekolog ale ktore lepsze co i jak to nie wiem sie okaze :)

• Zabka_89 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosiowa wrote:
    Byłam wczoraj na niespodziewanej wizycie, bo Mała mało sie rusza. Wczoraj ktg i usg: 3300 gramów, s szyjka powyżej 3,5 cm. Dzisiaj kolejne ktg
    A moze to juz tak bedzie ze dziecko bedzie sie malo ruszalo bo malo ma juz miejsca? Chociaz moj to sie tak rozkopuje po zebrach ze mnie boli ale wczorajszy dzien i dzisiejszy poranek jakis taki spokojny jest juz sie zastanawiam czemu ahh trzeba juz urodzic bo oszalejemy z tego stresu czy sie rusza a moze za duzo sie rusza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2020, 09:38

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wielorazowe siateczkowe horizon 3 opakowania plus jakieś seni też siateczkowe wielorazowe bardziej zabudowane (dostałam od koleżanki, bo nie zdążyła użyć)

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt i dobrych wieści 😀
    Pap daj znać co u Was- trzymam kciuki!!

U mnie dzisiejsza noc całkiem niezła, nogi zbytnio nie dokuczały a rześka pogoda sprzyjała 😉

Dziś rozpoczynam 36 tydzień 😁 do pierwszego spotkania już naprawdę niewiele.

Piszecie o swoich dzidziulkach, że takie duże więc z ciekawości zobaczyłam jak to było i jest u moich dzieciaków:
    syn w 35+5 miał przypuszczalną masę 3130g. (ur. 39+5 4110g.)
    córka w 37+0 miała przypuszczalną masę 3413g. (ur. 39+0 3670g.)
    najmłodszy w 34+3- 2700 g.; według mojej gin chłopcy rodzą się więksi, pożyjemy-zobaczymy, ja obstawiam, że nie przekroczy 4 kg. ale zdecydowanie będzie należał do tych większych noworodków 😃

joana, maja2024 lubią tę wiadomość

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina wrote:
    Majtki poporodowe.
    Dziewczyny jakie konkretnie majteczki poporodowe zamowilyscie i jakie rozmiary ?
    Mialam w koszyku na allegro i myk sprzedanw musze wybrac inne ale krece sie po aukcjach i nie wiem ktore jakie i ile

Aina ja w ogóle nie kupowałam tych typowo poporodowych majtek z siateczki, u mnie się nie sprawdziły po pierwszym porodzie. Ja okupiłam się w gładkie- bawełniane 😉

• Aina Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys ja mam miec cc
    Wiec takie zwykle odpadaja bo gumka wypada na cięciu

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio wrote:
    Tak z innej beczki widzialam piekne zdjecia z baby shower i zastanawiam się czy zrobic. Czy zdaze i czy mam tyle siły ... A Wy robicie?

Ja baby shower miałam w pierwszej ciąży- było super ale ja w ogóle nie planowałam tej imprezy tylko moja siostra z dziewczynami zorganizowała niespodziankę 😃
    Jak masz siłę to polecam- super przeżycie i mega wspomnienia!

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina wrote:
    Ancys ja mam miec cc

Aina ja miałam dwa cięcia i teraz czeka mnie trzecie 😉
    Majtki kupiłam z niskim stanem, będą pod blizną i spakowałam też kilka takich wyższych 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2020, 10:23

• ata89 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja dzisiaj mam wizytę ale dopiero przed 18. Dawno nie miałam tak późno.
    Obudził mnie mega skurcz łydki. Brzuch mnie ciągnie. Czuje, jakby skóra miała pęknać. I coś mnie blizna ciągnie.

Do tego czuje się jak balonik. Stopy mam tak popuchniete, że niedługo będę pożyczać buty od męża. Dziś nie wiem w jakich pójdę do lekarza. Sandałki jeszcze dają radę, specjalnie kupione rozm większe, ale pada od wczoraj. Choć akurat ten deszcz i ochłodzenie wpływa na mnie lepiej niż upał.

Wczoraj przepakowalam rzeczy do większej walizki. Upchalam tam podkłady na łóżko i te poporodowe i zajęły pół walizki. A gdzie tam jeszcze upchać kocyk albo rożek dla maleństwa.
    I ciągle bije się z myślami , czy kupować rożek?!

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina wrote:
    Ancys ja mam miec cc
    Dlatego właśnie u mnie się sprawdziły te siateczkowe, bo są wyższe. Później musiałam się zaopatrzyć w majtki i spodnie z wysokim stanem, bo długo nie dawalam rady inaczej.

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po wizycie. Z szyjki już mało co zostało, ale coś tam jeszcze jest 😅 na szczęście zamknięta, rozwarcia nie ma 👍 także walczymy dalej o każdy dzień 😉 Amelka waży około 2850 i ma idealną pozycję do porodu sn 😊 przepływy ok, serduszko też pięknie puka 😊❤️

Krokodylica, ancys85, DarlAa, AHope, Pogoda, edka85, ata89, Totoro, erre, pap86, joana, Asia000, Natalii, Chmurka, Szczęśliwa, maja2024, KotkaPsotka3 lubią tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Aina Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys to witaj mnie tez czeka 3 cc

A maz za mna chodzi i namawia na 4 dziecko
    Pewnie mu minie jak mala bedzie na świecie
    Mialam cc w 2010 i 2013 tersz pani dr mowi ze tez mam miec cc ale nie wien jeszcze co na to szpital

4 maluchu bylby extra bo mala mialaby rodzenstwo bo dzieci juz duze prawie 10 i 8 lat niebawem beda nastolatki a nowe malenstwo pewnie szybko bedzie "JEDYNAKIEM"

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila super wieści, Amelka niech ładnie czeka do 37 tygodnia a Ty się w miarę możliwości oszczędzaj- już dużo czasu nie zostało 😁

Aina jeszcze trzecie dziecię w brzuszku a mąż namawia na 4- szybki jest 😃😂
    ale z taką różnicą wieku- faktycznie z czwóreczką byłoby fajnie.

Leeila26 lubi tę wiadomość

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2020, 12:16

dqprp07wzt9w07bj.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina te siateczkowe horizon takie fioletowe.2szt kosztują jakies 8-9zl i mozna w szpitalu je przeprac. Ja wzielam dwa opakowania.rozmiar taki jak nosisz.

Leeila walizke dopakuj Kochana bo nigdy nie wiesz kiedy Cie zlapie :) ja ze starszym synem w czwartek bylam na wizycie i wszystko bylo zamkniete, niegotowe do porodu a w niedziele rano bylam na porodowce :)
    Echo mam na 13:30. Trzymajcie kciuki. Dam znac.

Totoro lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupiłam siateczkowe, z Canpola. I właśnie to jest fajne, że można w szpitalu przeprać i one bardzo szybko wysychają.

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
‹‹ 831 832 833 834 835 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ