X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Finezja19 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprzedam:

Clexane 0,4 - 2 opakowania - 120 zł
    Neoparin 0,4 - 1 opakowanie - 50 zł
    Augumentin - 2 opakowania - 40 zł
    Prześcieradło do gondoli w dinozaury - raz wyprane nigdy nie użyte - 40 zł
    https://qbanamama.pl/pl/p/Przescieradlo-bambusowe-DINOSAUR-do-gondoli/724?gclid=Cj0KCQjwu8r4BRCzARIsAA21i_DmtFcgh_ZMlCnTp9mnfQGKSCuA78fRlm0WuCF2poEsNh7xTrbByrwaAlm9EALw_wcB

Sprzedam w całości za 50 zł + koszt wysyłki:
    Wkładki laktacyjne canpol 30 szt
    + otwarta paczka bez kilku sztuk
    Nakładki na toalete do szpitala
    Nakładki na sutki medela roz M

Aniball ( bez balonika ) - 100 zł + koszt wysyłki

Zainteresowane osoby proszę o wiadomość prywatną ;)

🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka spora już córeczka. Ja wizytuje w środę i też jestem ciekawa wagi.
    Właśnie wyszłam z apteki. Jestem wkurzona na mojego lekarza, bo dał mi zastrzyki tylko na 10 dni jakby nie mógł już wypisać recepty do końca ciąży. I znowu się będę bujać po szpitalach za recepta w końcówce ciąży.
    Ogólnie pisałam że miałam dobra noc, za to poranek słaby. Widzę że mam problem z oddychaniem . Poszłam dziś po torebkę do pokoju na górę i ledwie doszłam. Musiałam posiedzieć trochę i wyrównać oddech, poza tym było mi niedobrze. Teraz dostałam w aptece w maseczce i wróciłam do auta ledwie żywa. W dodatku skurcze mnie zlapaly, ból właśnie jak na miesięczke, dopiero teraz przeszło... Lecę zrobić zakupy na obiad, wracam do domu i za 3,5h znowu rundka po syna do przedszkola...

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj na niespodziewanej wizycie, bo Mała mało sie rusza. Wczoraj ktg i usg: 3300 gramów, s szyjka powyżej 3,5 cm. Dzisiaj kolejne ktg

Asia000, edka85, Krokodylica, Totoro, erre, joana, nick nieaktualny, Chmurka, Dave87, maja2024 lubią tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Aina Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majtki poporodowe.
    Dziewczyny jakie konkretnie majteczki poporodowe zamowilyscie i jakie rozmiary ?
    Mialam w koszyku na allegro i myk sprzedanw musze wybrac inne ale krece sie po aukcjach i nie wiem ktore jakie i ile

• Zabka_89 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamawialam jednorazowe z apteki gemini i tez takie poporodowe od mamyginekolog ale ktore lepsze co i jak to nie wiem sie okaze :)

• Zabka_89 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosiowa wrote:
    Byłam wczoraj na niespodziewanej wizycie, bo Mała mało sie rusza. Wczoraj ktg i usg: 3300 gramów, s szyjka powyżej 3,5 cm. Dzisiaj kolejne ktg
    A moze to juz tak bedzie ze dziecko bedzie sie malo ruszalo bo malo ma juz miejsca? Chociaz moj to sie tak rozkopuje po zebrach ze mnie boli ale wczorajszy dzien i dzisiejszy poranek jakis taki spokojny jest juz sie zastanawiam czemu ahh trzeba juz urodzic bo oszalejemy z tego stresu czy sie rusza a moze za duzo sie rusza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2020, 09:38

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wielorazowe siateczkowe horizon 3 opakowania plus jakieś seni też siateczkowe wielorazowe bardziej zabudowane (dostałam od koleżanki, bo nie zdążyła użyć)

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt i dobrych wieści 😀
    Pap daj znać co u Was- trzymam kciuki!!

U mnie dzisiejsza noc całkiem niezła, nogi zbytnio nie dokuczały a rześka pogoda sprzyjała 😉

Dziś rozpoczynam 36 tydzień 😁 do pierwszego spotkania już naprawdę niewiele.

Piszecie o swoich dzidziulkach, że takie duże więc z ciekawości zobaczyłam jak to było i jest u moich dzieciaków:
    syn w 35+5 miał przypuszczalną masę 3130g. (ur. 39+5 4110g.)
    córka w 37+0 miała przypuszczalną masę 3413g. (ur. 39+0 3670g.)
    najmłodszy w 34+3- 2700 g.; według mojej gin chłopcy rodzą się więksi, pożyjemy-zobaczymy, ja obstawiam, że nie przekroczy 4 kg. ale zdecydowanie będzie należał do tych większych noworodków 😃

joana, maja2024 lubią tę wiadomość

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina wrote:
    Majtki poporodowe.
    Dziewczyny jakie konkretnie majteczki poporodowe zamowilyscie i jakie rozmiary ?
    Mialam w koszyku na allegro i myk sprzedanw musze wybrac inne ale krece sie po aukcjach i nie wiem ktore jakie i ile

Aina ja w ogóle nie kupowałam tych typowo poporodowych majtek z siateczki, u mnie się nie sprawdziły po pierwszym porodzie. Ja okupiłam się w gładkie- bawełniane 😉

• Aina Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys ja mam miec cc
    Wiec takie zwykle odpadaja bo gumka wypada na cięciu

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio wrote:
    Tak z innej beczki widzialam piekne zdjecia z baby shower i zastanawiam się czy zrobic. Czy zdaze i czy mam tyle siły ... A Wy robicie?

Ja baby shower miałam w pierwszej ciąży- było super ale ja w ogóle nie planowałam tej imprezy tylko moja siostra z dziewczynami zorganizowała niespodziankę 😃
    Jak masz siłę to polecam- super przeżycie i mega wspomnienia!

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina wrote:
    Ancys ja mam miec cc

Aina ja miałam dwa cięcia i teraz czeka mnie trzecie 😉
    Majtki kupiłam z niskim stanem, będą pod blizną i spakowałam też kilka takich wyższych 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2020, 10:23

• ata89 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja dzisiaj mam wizytę ale dopiero przed 18. Dawno nie miałam tak późno.
    Obudził mnie mega skurcz łydki. Brzuch mnie ciągnie. Czuje, jakby skóra miała pęknać. I coś mnie blizna ciągnie.

Do tego czuje się jak balonik. Stopy mam tak popuchniete, że niedługo będę pożyczać buty od męża. Dziś nie wiem w jakich pójdę do lekarza. Sandałki jeszcze dają radę, specjalnie kupione rozm większe, ale pada od wczoraj. Choć akurat ten deszcz i ochłodzenie wpływa na mnie lepiej niż upał.

Wczoraj przepakowalam rzeczy do większej walizki. Upchalam tam podkłady na łóżko i te poporodowe i zajęły pół walizki. A gdzie tam jeszcze upchać kocyk albo rożek dla maleństwa.
    I ciągle bije się z myślami , czy kupować rożek?!

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina wrote:
    Ancys ja mam miec cc
    Dlatego właśnie u mnie się sprawdziły te siateczkowe, bo są wyższe. Później musiałam się zaopatrzyć w majtki i spodnie z wysokim stanem, bo długo nie dawalam rady inaczej.

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po wizycie. Z szyjki już mało co zostało, ale coś tam jeszcze jest 😅 na szczęście zamknięta, rozwarcia nie ma 👍 także walczymy dalej o każdy dzień 😉 Amelka waży około 2850 i ma idealną pozycję do porodu sn 😊 przepływy ok, serduszko też pięknie puka 😊❤️

Krokodylica, ancys85, DarlAa, AHope, Pogoda, edka85, ata89, Totoro, erre, pap86, joana, Asia000, nick nieaktualny, Chmurka, Szczęśliwa, maja2024, KotkaPsotka3 lubią tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Aina Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys to witaj mnie tez czeka 3 cc

A maz za mna chodzi i namawia na 4 dziecko
    Pewnie mu minie jak mala bedzie na świecie
    Mialam cc w 2010 i 2013 tersz pani dr mowi ze tez mam miec cc ale nie wien jeszcze co na to szpital

4 maluchu bylby extra bo mala mialaby rodzenstwo bo dzieci juz duze prawie 10 i 8 lat niebawem beda nastolatki a nowe malenstwo pewnie szybko bedzie "JEDYNAKIEM"

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila super wieści, Amelka niech ładnie czeka do 37 tygodnia a Ty się w miarę możliwości oszczędzaj- już dużo czasu nie zostało 😁

Aina jeszcze trzecie dziecię w brzuszku a mąż namawia na 4- szybki jest 😃😂
    ale z taką różnicą wieku- faktycznie z czwóreczką byłoby fajnie.

Leeila26 lubi tę wiadomość

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2020, 12:16

dqprp07wzt9w07bj.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina te siateczkowe horizon takie fioletowe.2szt kosztują jakies 8-9zl i mozna w szpitalu je przeprac. Ja wzielam dwa opakowania.rozmiar taki jak nosisz.

Leeila walizke dopakuj Kochana bo nigdy nie wiesz kiedy Cie zlapie :) ja ze starszym synem w czwartek bylam na wizycie i wszystko bylo zamkniete, niegotowe do porodu a w niedziele rano bylam na porodowce :)
    Echo mam na 13:30. Trzymajcie kciuki. Dam znac.

Totoro lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupiłam siateczkowe, z Canpola. I właśnie to jest fajne, że można w szpitalu przeprać i one bardzo szybko wysychają.

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
‹‹ 831 832 833 834 835 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ