!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Sprzedam:
Clexane 0,4 - 2 opakowania - 120 zł
Neoparin 0,4 - 1 opakowanie - 50 zł
Augumentin - 2 opakowania - 40 zł
Prześcieradło do gondoli w dinozaury - raz wyprane nigdy nie użyte - 40 zł
https://qbanamama.pl/pl/p/Przescieradlo-bambusowe-DINOSAUR-do-gondoli/724?gclid=Cj0KCQjwu8r4BRCzARIsAA21i_DmtFcgh_ZMlCnTp9mnfQGKSCuA78fRlm0WuCF2poEsNh7xTrbByrwaAlm9EALw_wcB
Sprzedam w całości za 50 zł + koszt wysyłki:
Wkładki laktacyjne canpol 30 szt
+ otwarta paczka bez kilku sztuk
Nakładki na toalete do szpitala
Nakładki na sutki medela roz M
Aniball ( bez balonika ) - 100 zł + koszt wysyłki
Zainteresowane osoby proszę o wiadomość prywatną
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Edka spora już córeczka. Ja wizytuje w środę i też jestem ciekawa wagi.
Właśnie wyszłam z apteki. Jestem wkurzona na mojego lekarza, bo dał mi zastrzyki tylko na 10 dni jakby nie mógł już wypisać recepty do końca ciąży. I znowu się będę bujać po szpitalach za recepta w końcówce ciąży.
Ogólnie pisałam że miałam dobra noc, za to poranek słaby. Widzę że mam problem z oddychaniem . Poszłam dziś po torebkę do pokoju na górę i ledwie doszłam. Musiałam posiedzieć trochę i wyrównać oddech, poza tym było mi niedobrze. Teraz dostałam w aptece w maseczce i wróciłam do auta ledwie żywa. W dodatku skurcze mnie zlapaly, ból właśnie jak na miesięczke, dopiero teraz przeszło... Lecę zrobić zakupy na obiad, wracam do domu i za 3,5h znowu rundka po syna do przedszkola... -
Byłam wczoraj na niespodziewanej wizycie, bo Mała mało sie rusza. Wczoraj ktg i usg: 3300 gramów, s szyjka powyżej 3,5 cm. Dzisiaj kolejne ktg
Asia000, edka85, Krokodylica, Totoro, erre, joana, Natalii, Chmurka, Dave87, maja2024 lubią tę wiadomość
-
ktosiowa wrote:Byłam wczoraj na niespodziewanej wizycie, bo Mała mało sie rusza. Wczoraj ktg i usg: 3300 gramów, s szyjka powyżej 3,5 cm. Dzisiaj kolejne ktg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2020, 09:38
-
Ja mam wielorazowe siateczkowe horizon 3 opakowania plus jakieś seni też siateczkowe wielorazowe bardziej zabudowane (dostałam od koleżanki, bo nie zdążyła użyć)
-
Gratuluję udanych wizyt i dobrych wieści 😀
Pap daj znać co u Was- trzymam kciuki!!
U mnie dzisiejsza noc całkiem niezła, nogi zbytnio nie dokuczały a rześka pogoda sprzyjała 😉
Dziś rozpoczynam 36 tydzień 😁 do pierwszego spotkania już naprawdę niewiele.
Piszecie o swoich dzidziulkach, że takie duże więc z ciekawości zobaczyłam jak to było i jest u moich dzieciaków:
syn w 35+5 miał przypuszczalną masę 3130g. (ur. 39+5 4110g.)
córka w 37+0 miała przypuszczalną masę 3413g. (ur. 39+0 3670g.)
najmłodszy w 34+3- 2700 g.; według mojej gin chłopcy rodzą się więksi, pożyjemy-zobaczymy, ja obstawiam, że nie przekroczy 4 kg. ale zdecydowanie będzie należał do tych większych noworodków 😃
joana, maja2024 lubią tę wiadomość
-
Aina wrote:Majtki poporodowe.
Dziewczyny jakie konkretnie majteczki poporodowe zamowilyscie i jakie rozmiary ?
Mialam w koszyku na allegro i myk sprzedanw musze wybrac inne ale krece sie po aukcjach i nie wiem ktore jakie i ile
Aina ja w ogóle nie kupowałam tych typowo poporodowych majtek z siateczki, u mnie się nie sprawdziły po pierwszym porodzie. Ja okupiłam się w gładkie- bawełniane 😉
-
Ptysio wrote:Tak z innej beczki widzialam piekne zdjecia z baby shower i zastanawiam się czy zrobic. Czy zdaze i czy mam tyle siły ... A Wy robicie?
Ja baby shower miałam w pierwszej ciąży- było super ale ja w ogóle nie planowałam tej imprezy tylko moja siostra z dziewczynami zorganizowała niespodziankę 😃
Jak masz siłę to polecam- super przeżycie i mega wspomnienia!
-
Aina wrote:Ancys ja mam miec cc
Wiec takie zwykle odpadaja bo gumka wypada na cięciu
Aina ja miałam dwa cięcia i teraz czeka mnie trzecie 😉
Majtki kupiłam z niskim stanem, będą pod blizną i spakowałam też kilka takich wyższych 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2020, 10:23
-
Hej. Ja dzisiaj mam wizytę ale dopiero przed 18. Dawno nie miałam tak późno.
Obudził mnie mega skurcz łydki. Brzuch mnie ciągnie. Czuje, jakby skóra miała pęknać. I coś mnie blizna ciągnie.
Do tego czuje się jak balonik. Stopy mam tak popuchniete, że niedługo będę pożyczać buty od męża. Dziś nie wiem w jakich pójdę do lekarza. Sandałki jeszcze dają radę, specjalnie kupione rozm większe, ale pada od wczoraj. Choć akurat ten deszcz i ochłodzenie wpływa na mnie lepiej niż upał.
Wczoraj przepakowalam rzeczy do większej walizki. Upchalam tam podkłady na łóżko i te poporodowe i zajęły pół walizki. A gdzie tam jeszcze upchać kocyk albo rożek dla maleństwa.
I ciągle bije się z myślami , czy kupować rożek?!
-
Aina wrote:Ancys ja mam miec cc
Wiec takie zwykle odpadaja bo gumka wypada na cięciu -
Dziewczyny ja już po wizycie. Z szyjki już mało co zostało, ale coś tam jeszcze jest 😅 na szczęście zamknięta, rozwarcia nie ma 👍 także walczymy dalej o każdy dzień 😉 Amelka waży około 2850 i ma idealną pozycję do porodu sn 😊 przepływy ok, serduszko też pięknie puka 😊❤️
Krokodylica, ancys85, DarlAa, AHope, Pogoda, edka85, ata89, Totoro, erre, pap86, joana, Asia000, Natalii, Chmurka, Szczęśliwa, maja2024, KotkaPsotka3 lubią tę wiadomość
-
Ancys to witaj mnie tez czeka 3 cc
A maz za mna chodzi i namawia na 4 dziecko
Pewnie mu minie jak mala bedzie na świecie
Mialam cc w 2010 i 2013 tersz pani dr mowi ze tez mam miec cc ale nie wien jeszcze co na to szpital
4 maluchu bylby extra bo mala mialaby rodzenstwo bo dzieci juz duze prawie 10 i 8 lat niebawem beda nastolatki a nowe malenstwo pewnie szybko bedzie "JEDYNAKIEM" -
Leeila super wieści, Amelka niech ładnie czeka do 37 tygodnia a Ty się w miarę możliwości oszczędzaj- już dużo czasu nie zostało 😁
Aina jeszcze trzecie dziecię w brzuszku a mąż namawia na 4- szybki jest 😃😂
ale z taką różnicą wieku- faktycznie z czwóreczką byłoby fajnie.Leeila26 lubi tę wiadomość
-
Aina te siateczkowe horizon takie fioletowe.2szt kosztują jakies 8-9zl i mozna w szpitalu je przeprac. Ja wzielam dwa opakowania.rozmiar taki jak nosisz.
Leeila walizke dopakuj Kochana bo nigdy nie wiesz kiedy Cie zlapieja ze starszym synem w czwartek bylam na wizycie i wszystko bylo zamkniete, niegotowe do porodu a w niedziele rano bylam na porodowce
Echo mam na 13:30. Trzymajcie kciuki. Dam znac.Totoro lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt