X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey piękne ubranka, ja zawsze jestem mega usatysfakcjonowana jak kupię coś w fajnej cenie 😁😀

Chmurka super, że już w domu!!

Ja mam spakowane do szpitala dwa zestawy ubrań, w rozmiarze 56 i 62 😉
    Może mi się trafić klopsik ale krótki, bądź długa chudzina więc jestem przygotowana na różne ewentualności 🤭😂🤪

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam do szpitala przygotowane ubranka w rozmiarze 62. Najwyżej będą ciut przyduże.

Jeśli chodzi o chęć urodzenia wcześniej to ja wciąż powtarzam że obym wytrzymała do końca tego miesiąca. 3 września mam ciążę donoszoną więc wtedy dziecko może się rodzić. Sądzę że nie dotrwam do tp, tak czuję. Młodsza córka urodziła się 2 tygodnie przed terminem z wagą 3420g więc duże i zdrowe dziecko. Także obym wytrzymała jeszcze te dwa tygodnie bo właśnie nie chciała bym aby synek był wcześniakiem.

U nas dzisiaj od rana zamieszanie bo panowie od 8 montują klimatyzację.
    Byłam też zanieść dokumenty księgowej, o losie, ledwo się dokulkałam. A że obok księgowej jest lodziarnia to wzięłam moje kozyna lody.

Ounai też nie poświęcam tyle czasu i uwagi dzieciom ile bym chciała ale no kurde nie ma takiej fizycznej możliwości.

• Ounai Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Kroko, dziś myślałam, że wezmę go może na plac zabaw ale nie ma szans. Spędzam dzień w fotelu. I tak cud, że dzieciak nie głoduje 😂

age.png

age.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quani ja dzis tez mialam pelno planow.. tyle ze u mnie skonczylo sie tylko na samym lezeniu 🤦‍♀️ jakos boli mnie brzuch.
    Male koksiki 😅 tak je karmilysmy 🤣 a mnie lekarz juz uprzedzil, ze pewnie wszystkie nasze dzieci takie beda. Tez tlumaczyl, ze widac takis gen przekazujemy i tyle.

Co do rozmiarow to masz racje.. siegne od razu 62/68 i 68 tez 😅 co bede sie rozdrabniac 😁

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się modlę żeby wytrzymać do 6 września ( lekarz mnie w szpitalu uświadomił że biorą pod uwagę termin z om a nie z USG, bo gdyby bylo z USG to tak jak Kroko czekalabym do 3.09. muszę doczekać do donoszonej bo jeśli zacznie się wcześniej to mnie przetransportują do innego szpitala a bardzo chce rodzić właśnie tutaj

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam taka rozmowę z ginekologiem:
    Gin: Jak Pani planuje trzecie dziecko i chce mniejsze niż 4kg to ma Pani szanse pod warunkiem, że zmieni Pani ojca dzieci
    Ja: Panie doktorze, jakby trzecie urodziło się małe to tym razem mąż mógłby już zacząć coś podejrzewać...

Ale koleżanki z pracy które pierwsze rodziły ponad 4kg mówiły, że następne niestety też takie były. Mi lekarz powiedział, że gdyby tak jak syn mała rodziła się w terminie OM to miałaby tak jak on 4,5kg. Przynajmniej nie ma strachu, żeby na ręce wziąć :P

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka, dotrwasz bez problemu. Szyjka minimalnie się skraca na tym etapie a Ty nie masz skurczów ani nic. Myślę, że nie masz czym się martwić :)

Chmurka lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai jak ja bym chciała nie miec apetytu😂

Mi lekarz powiedział, że drugie dziecko zazwyczaj jest wieksze nie pierwsze 🙈
    Syn nie był jakiś wielki, wazyl 3670 g i mial 58 cm. Spokojnie ubrałam go w rozmiar 56, bo dzieci są na poczatku tez jeszcze przykurczone po pozycji z brzuszka, no ale po miesiącu juz 62.

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Chmurka, dotrwasz bez problemu. Szyjka minimalnie się skraca na tym etapie a Ty nie masz skurczów ani nic. Myślę, że nie masz czym się martwić :)
    No skurcze na ktg się nie pisały ale twardnienia mam ciągle i bóle miesiączkowe co jakiś czas też miewam niestety więc jednak troszkę stresik jest:/

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    Ja się modlę żeby wytrzymać do 6 września ( lekarz mnie w szpitalu uświadomił że biorą pod uwagę termin z om a nie z USG, bo gdyby bylo z USG to tak jak Kroko czekalabym do 3.09. muszę doczekać do donoszonej bo jeśli zacznie się wcześniej to mnie przetransportują do innego szpitala a bardzo chce rodzić właśnie tutaj

Chmurka ja mam z usg ciążę tydzień młodszą niż z om więc jeśli biorą pod uwagę ten termin to donoszoną mam tydzień wcześniej.
    Ale wydaje mi się że patrzą na termin wpisany w karcie ciąży.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii wrote:
    Ounai jak ja bym chciała nie miec apetytu😂

Mi lekarz powiedział, że drugie dziecko zazwyczaj jest wieksze nie pierwsze 🙈
    Syn nie był jakiś wielki, wazyl 3670 g i mial 58 cm. Spokojnie ubrałam go w rozmiar 56, bo dzieci są na poczatku tez jeszcze przykurczone po pozycji z brzuszka, no ale po miesiącu juz 62.

Mi mój dr wyliczył że jeśli urodzę syna w terminie to będzie ważył 4kg....
    Duże te moje dzieci. Jednak wolała bym ciut mniej. :)

• Ounai Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    No skurcze na ktg się nie pisały ale twardnienia mam ciągle i bóle miesiączkowe co jakiś czas też miewam niestety więc jednak troszkę stresik jest:/
    Ja też miałam na tym etapie co Ty ich ani szyjki specjalnie to nie ruszyło ani akcji nie rozkręca. Owszem, szyjka skróciła się może 2cm ale dalej trzyma i nie zapowiada się żeby zamierzała puścić.

age.png

age.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Chmurka ja mam z usg ciążę tydzień młodszą niż z om więc jeśli biorą pod uwagę ten termin to donoszoną mam tydzień wcześniej.
    Ale wydaje mi się że patrzą na termin wpisany w karcie ciąży.

Na karcie mam wpisane oba terminy .termin z om(27.09) i termin z USG(24.09). U mnie różnica niewielka. I u nas ordynator patrzy na termin z om jeśli pomiędzy om i USG nie ma więcej niż 10 dni. ( Chociaż w sumie mówił o moim przypadku czyli przypadku gdzie z om ciążą jeśli młodsza niż z USG)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2020, 16:12

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ja też miałam na tym etapie co Ty ich ani szyjki specjalnie to nie ruszyło ani akcji nie rozkręca. Owszem, szyjka skróciła się może 2cm ale dalej trzyma i nie zapowiada się żeby zamierzała puścić.

Moja szyjka jak się skroci 2 cm to by został tylko 1 cm;P
    Ogólnie trochę jestem nastrasznona chyba;P

iv09hdge02bk9ct0.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie....Mój syn miał 4kg rodząc się w 38+5, to liczyłam na to, że córka będzie mniejsza. A wy mówicie, że drugie dziecko jest co najmniej takie samo jak pierwsze albo i większe? OMG! Aż się boję dzisiejszego ważenia...

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka z 1cm szyjki też da się donosić ciążę to "bezpiecznego terminu" 😅 A co dopiero ponad 2cm.. Super, że puścili Cię już do domku. Odpoczynek we własnym łóżku zawsze jest lepszy 👍😉 Ounai ty miałaś długa szyjkę od początku, więc skróciła się więcej, bo miała z czego. Moja np. nie miała się z czego skracać 🙈

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    Na karcie mam wpisane oba terminy .termin z om(27.09) i termin z USG(24.09). U mnie różnica niewielka. I u nas ordynator patrzy na termin z om jeśli pomiędzy om i USG nie ma więcej niż 10 dni. ( Chociaż w sumie mówił o moim przypadku czyli przypadku gdzie z om ciążą jeśli młodsza niż z USG)

Aż spojrzałam do karty ciąży.
    Mam wpisany tylko termin z usg.

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na wrzesień z porodem.
    Kurde, coś z synkiem złapaliśmy: on w nocy 38,4, katar, kichanie, kaszel, ból gardła. Ja tylko ból gardła, kaszel i katar, ale mocy zero .

Agnieszka, gratuluje.

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    No nie....Mój syn miał 4kg rodząc się w 38+5, to liczyłam na to, że córka będzie mniejsza. A wy mówicie, że drugie dziecko jest co najmniej takie samo jak pierwsze albo i większe? OMG! Aż się boję dzisiejszego ważenia...

Moja gin mówi, że dziewczynki rodzą się mniejsze 😉😁 coś w tym jest bo syn urodził się 4110g a córka 3670g

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Aż spojrzałam do karty ciąży.
    Mam wpisany tylko termin z usg.

Pewnie każdy ginekolog robi po swojemu. U mnie w karcie było miejsce na wpisanie terminu z USG i terminu z om więc wpisali oba;P

iv09hdge02bk9ct0.png
‹‹ 898 899 900 901 902 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ