X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Dave87 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Agnieszka :)
    Ja dziś byłam na badaniu gbs, HIV, morf mocz itp.. i czekam na wyniki . Wizyta dopiero w pt to będzie 36 tc. W 32 Wiki ważyła 2300 ciekawa jestem ile teraz waży 😁😁😁

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r
    Za wysokie amh 13 i Pcos .

1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn

2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle

Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
    08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić

10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
    12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA

10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍

21/22.01 krwawienie :(
    06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
    27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
    Walczymy dalej 💪
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dave, moja w 33tc dążyła 2350 i jestem ciekawa ile ma teraz. Ile dzieciaki teraz przybierają średnio? 2200 czy 300 gram?🤔a

Dave87 lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszalałam trochę. W zeszłym tygodniu w 51015 była promka i kupiłam ciuszki świąteczne zaiszczedzajac 200 zł. A za te 4 rzeczy dałam 90 zł 🤪

a9e759e0df3f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2020, 11:48

Anika, Pogoda, Asia000, AHope, Natalii, joana, Krokodylica, ancys85, Totoro, Dave87 lubią tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapachniało świętami.. 😍 Audrey piękne te ubranka! Fakt, w grudniu będą sporo droższe..

Joanna określenie ,,płynna serdela" mega mi się podoba.. 😅

Ja dzisiaj pierwszy dzień bez duphastonu 😅 magnez chyba sobie będę jeszcze łykać po 2 tabletki, no bo zwariuje z tymi skurczami łydek.. zresztą o magnezie nic mi lekarz nie mówił. Tylko o no-spie i duphastonie 😁
    Z tym przybieraniem to chyba jest właśnie ok. 200-300g tygodniowo. Czasami dzieci nadganiają, a niektóre nie mają za bardzo już co nadganiać 😅

joana lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z pierwszym dzieckiem panikowałam i maz faktycznie bardzo się pilnował i duzo wczesniej nic nie pił, a teraz jakos tak się smieję do niego, że pewnie sama sobie pojadę do tego szpitala 😂
    Chociaz przyda się przy przewiezieniu walizek do IP, bo pozniej to juz i tak trzeba się pożegnać.
    Tak slyszalam, że 200-300 g tygodniowo po 34 tc, ciekawe ile ja jeszcze przytyję..

• Ounai Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey wrote:
    Pogoda, też już kilka razy tak miałam że mała walnęła tak jakby jej kości pękły 🤦‍♀️

Dziewczyny, mam mały problem, a raczej wielki🤦‍♀️ na jednej wasze środowej wyskoczyło mi coś. Tzn wygląda jak wielki czerwony pryszcz i boli też jak pryszcz. Mogło mi to wyskoczyć od potu? Boże, aż teraz wstyd iść do lekarza bo sobie pomyśli że jestem jakaś fleja 🤦‍♀️
    Miałam takie coś i prosiłam lekarza żeby popatrzył bo nie wiem czy to jakiś pryszcz czy coś się dzieje. Bez większego przejęcia powiedział że pryszcz.

Agnieszka, gratuluję. Śpij ile możesz, jeszcze będzie czas opowiadać.

Ja już nie wyglądam objawów. Każdy skurcz wydawało mi się wcześniej że się rozkręci samo. Teraz mam wrażenie, że to tylko moje marzenia a i tak skończę z oksytocyna :P

Joana, na bym spróbowała tak jak Ty mówisz a potem zadzwoniłabym do lekarza. Ostatnio mała mi się prawie wcale nie ruszała. Jeden dzień przetrwałam, ale drugiego bez prawie ruchów bym już nie ryzykowała tylko dopakowala torbę i jechała do szpitala.

Ata, w moim szpitalu 3 tygodnie temu wstrzymali całkowicie rodzinne i już nie wrócą. Ja będę rodzić sama.

Natalii, ja mam też dziś 1 dzień cayeiingu. Mąż chciał więc wzięliśmy. Też mam 2000kcal ale dla mnie to znowu za dużo. Od tygodniami mam spadek apetytu.

Edka, zawsze w dzienniku miałam numer 6 więc możesz brac 5.

Audrey lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj lekarz mowil o 300g. Ale wiadome, ze dziecko norm nie zna 😊 jak np mój pulpecik 😅

No u mnie juz jakies ruchy sa, takze jestem spokojniejsza. Chyba rzeczywiscie brakowalo mu cukru czy co 🙈

Audrey super ciuszki 🤩 ja juz nic nie kupuje. A tym bardziej tyle do przodu. Z moim dzieckiem nie przewidzisz 🤣 i tak sie zastanawiam czy te 56 bedzie potrzebne.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana mam to samo. Czekam na wagę urodzeniowa. Ale do szpitala zabieram 62, nie wierzę że ubierzemy w ogóle cokolwiek z 56

age.png

age.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata wg ostatnich info z nfz szpital nie ma prawa wymagac takiego testu bo porod to sprawa nagla i niewiadomo kiedy nastąpi. I w Wawie po tych informacjach szpitale wreszcie orzestaly wymagac testu, ewentualnie robią w szpitalu a w wiekszosci jednak tylko ankieta.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap, teoretycznie nie może. No ale szpital jej powie to w takim razie nie wpuszczamy w ogóle i co zrobisz? Mój szpital właśnie tak zrobił. Stwierdzili ze skoro zabraniają im się zabezpieczyć i nie mogą wymagać testu to nie będzie rodzinnych w ogóle. I dzięki tym zajebistym przepisom będę rodzić sama.

age.png

age.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już w domu. Ktg wyszło okej. Badanie ginekologiczne okej. Szyjka jest trochę skrócona( nie mierzyl USG tylko paluchem ale uznał że nie jest za krótka więc domyślam się że nie ma mniej niż 2,5 cm) jest zamknięta i uformowana. Okolo 10.30 miałam wypis;);)w zaleceniach mam 2x2 luteina i 3x1 nospa, oszczędny tryb życia, monitorowanie ruchów i w razie bólu powrót do szpitala. W środę mam wizytę prywatną u swojej ginekolog. Ach.. jak dobrze w domku

Ounai, Domi1995, joana, Pogoda, Asia000, Anika, maja2024, Krokodylica, Leeila26, AHope, Natalii, erre, Totoro, Szczęśliwa, Ptysio, Dave87 lubią tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka91 wrote:
    Dziewczynki potem was doczytać bo 3noc nie śpię prawie. Wczoraj o 22 urodziłam córcie przy pomocy vacum proznociagu. Jestem tak wymęczona, o 13 przebili mi worek owodniowy a urodziłam 9h potem. Skurcze były tak silne że płakałam i błagałam ich o CC. Ale po znieczuleniu bajka-dostalam 2dawki bo po 2h przestało działać. Ale Lenka ma 56cm i waży 2956g i liczyłam że odespie ale ma charakterek siostry i budziła się co chwila.

Gratulacje!
    Dawaj znać co u Was. :)

• pap86 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ouinai czy Ty gdzies na Slasku masz szpital? Bo wtedy u Ciebie jeszcze wchodzi w gre to,ze znajduje sie moze w czerwonej lub zoltej strefie,nie? W Wawie bylt dwa bastiony,ktore nie chcialy przywrocic porodow rodzinnych. Ostał sie jeden dlatego,ze tam teraz remont i nie maja mozliwosci zapewnienia sali dla rodzacej i partnera. W tym drugim, ktory dluuugo zwlekal chce rodzic. W koncu sie ugieli i porody rodzinne wrocily ale tez z takim warunkiem,ze np. Nie wpuszczaja partnera przy 2-3cm tylko duzo pozniej i to juz dla mnie slabe ale ja byc moze tez bede miala wywolywany porod to wtedy i tak wszystko dzieje sie na patologii ciazy a dopiero pozniej przenosza na sale.
    Ouinai ja to Ci zycze zeby ten Twoj porod trwal krotko-gora 4godzinki.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodze na Mazowszu i raczej nie mam zadnych zakazen w okolicy. A mimo to szpital ma od marca zakaz porodow rodzinnych..

Qunai ja tez mialam przygotowane do szpitala 56, ale jutro planuje usiąść i przygotować 62. Watpie, ze cos z tych ubran zaloze. Chyba ze kappahl bo oni maja wieksza rozmiarowke. I mam zamiar juz poprasowac 62/68, ktore wypralam ale odlozylam na bok nieprasowane.

Chmurka super, ze juz w domu jestes 😘

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Asia000 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim szpitalu też od marca nie ma porodów rodzinnych.

U mnie na razie cisza. Nic nie zapowiada, że coś mogłoby się niedługo zacząć. Samopoczucie mocno średnie, bo już ciężko - jak to na końcówce. Chociaż jak się zastanawiam jak to z córcią było, to chyba mimo wszystko jakoś mniej narzekałam, a rodziłam ją tydzień po terminie... Mam nadzieję, że syn będzie bardziej łaskawy :)

Z pozytywów udało mi się w końcu wybrać do fryzjera :) Niby nic szczególnego, ale od razu się człowiek trochę lepiej czuje ;)

f2wl3e5ea81pmlq9.png
    f2wldf9hkvs7szme.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przygotowane na wyjście 56, myślę że starczy. No ale w sumie dopiero w środę się dowiem jaka waga i jaka ewentualnie przewidywana.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap, tak, mieszkam i rodzę na Śląsku ale jesteśmy w strefie zielonej. Mój szpital nie przywróci bo to szpital onkologiczny i nie będą ryzykować zdrowia pacjentów onkologicznych żeby tata mógł być przy porodzie. A ja z cholestaza info cukrzyca na insulinie nie będę ryzykować porodu tam gdzie nie ma mojego lekarza. Ale umówiłam się z mamą że przyjedzie do syna a ja będę mieć męża online ;) pierwszy trwał kilkanaście godzin więc nie wierzę, że teraz będzie krócej :P może troszkę bo mała ma 0,5kg mniej niż brat.
    Dzisiaj miałam plan, że wszystko na tip top ogarniam to tak fatalnie się czuję że ledwo zacznę to źle się czuję. Masakra.

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana, ja mam już w szafie ułożone 68. No jakoś nie wierzę w to 56 przy takim wielkim dziecku 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2020, 14:40

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey wrote:
    Ja mam przygotowane na wyjście 56, myślę że starczy. No ale w sumie dopiero w środę się dowiem jaka waga i jaka ewentualnie przewidywana.
    Ty masz mięć normalne dziecko to 56 będzie ok, nie to co ja i Joana - małe koloski :P

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn tez jest 2 tygodnie co najmniej za ciężki i ja całkiem odpuściłam sobie rozmiar 56 ;)

‹‹ 897 898 899 900 901 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ