X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Asia000 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka, gratulacje! 😊

f2wl3e5ea81pmlq9.png
    f2wldf9hkvs7szme.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro to ja mam wizyte w czwartek 😊 mamy sie wtedy umowic na te cc🙄

Dzia dziewczyny za slowa otuchy 😘 staram sie myslec zdroworozsadkowo, ale czasem ciężko... 🤪

Zobacze co bedzie po sniadaniu. Zrobie mu rozpuste cukrowa 😆 tosty francuskie z domowa konfitura wiśniowa. Moze to da mu tyle energii, ze nie ma mi juz dziś spokoju 😅

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli number 4 należy do Agnieszki! 😁

Idę wieczorem do lekarza, aby ocenił, co i jak u mnie. Bo niby nie mialam dotychczas twardnien i skurczy straszaków (jak wiele z was), ale mam jakieś dziwne odczucie, że coś się powoli zaczynać dziać. Zaczęło się od tego, że nagle odeszła mi prawie całkiem zgaga, brzuch opadł, cukry diametralnie poprawiły się (mimo braku diety). Do tego jakiś efekt przeczyszczający mi się włączył. Tak jest od kilku dni, czyli trudno tu o przypadek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2020, 08:26

Totoro lubi tę wiadomość

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosty francuskie z konfiturą ale to smacznie brzmi 😄
    Daj znać jak ruchy po śniadanku i czy się konsultowałaś z lekarzem.

Ja wizytuje tym razem w środę 😉

Chmurka daj znać co po obchodzie i badaniach.
    Lekarz- wesołek miał niezły wycisk ale trochę przerażające, że tyle dni na dyżurze 😱

Edka kciuki 😉😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2020, 08:33

• Audrey Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka, gratuluję, dochochodźcie spokojnie do siebie, aby mała dała Ci się wyspać 😊

Joana, ja też im dalej tym mam większe schizy czy wszystko jest ok. Może dzidzia się mniej rusza bo jesteś zestresowana, ale też jest tak że dziecko nie zawsze jest tak samo aktywne. Moja przedwczoraj miała leniwy dzień ale za to wczoraj nadrabiała. No i u nas też jest tak że często jak ja szturam to ona ma mnie zwyczajnie gdzieś 🙈 dlatego czekam z niecierpliwością na środę jak lekarz mi powie że wszystko ok. Chociaż mam przeczucie że coś się już tam dzieje. No i mam wrażenie że mała się obróciła, chociaż każdy mówi że jest już za duża żeby się obrócić i wtedy myślę o Tobie joana 🙈🤦‍♀️

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka to mocne kciuki :D u mnie cukry do bani jak się nie pilnuję i poza brzuchem nisko i spinaniem zupełnie nic się nie dzieje 🙄

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to miałam wczoraj cały dzien taka imprezę w brzuchu, że szok, ale też się zestresowałam jak w pewnym momencie po takim mocnym kopniaku usłyszałam jakby Julkowi jakies kostki strzeliły czy coś (strasznie dziwny odgłos, trochę jakby strzelił pęcherzyk powietrza 🤷) i po tym spokój, zero ruchu. No i myślenie od razy czy nic mu się nie stało, ale za parę minut znów szaleństwo.
    Joana myślę, że Twój dzidziuś jest na tyle już duży, że ma mniej miejsca na ruchy. W każdym razie trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku :)

joana lubi tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda, też już kilka razy tak miałam że mała walnęła tak jakby jej kości pękły 🤦‍♀️

Dziewczyny, mam mały problem, a raczej wielki🤦‍♀️ na jednej wasze środowej wyskoczyło mi coś. Tzn wygląda jak wielki czerwony pryszcz i boli też jak pryszcz. Mogło mi to wyskoczyć od potu? Boże, aż teraz wstyd iść do lekarza bo sobie pomyśli że jestem jakaś fleja 🤦‍♀️

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocham te wasze slowniki 😂 audrey wycisnij. Nedzie bolalo a potem octeniseptem. To pewnie pryszcz albo wlosek wrosniety. Podlub przy tym a potem zdezynfekuj.
    Matko agnieszka porod z vacuum 😱 tego wlasnie boje sie najbardziej. Jaki czlowiek potem porozrywany musi byc. Ja wiem,ze sa sytuacje ze nie da sie inaczej i trzeba dziecko wyjąc.
    Totoro ja tez juz mam dosc cukrzycy :/ w ogole dzis mi waga pokazala,ze wlasciwie dosc nagle przytylam 2kg 🤔 ale to tez moze byc zatrzymanie wody troche. Ja dzis mam cukrzyce w powazaniu i robie na obiad chinszczyzne z tego proszku knorra. Tam mnostwo skrobi i tez cukier ale juz nie wytrzymam jak nie zjem. Najwyzej nie zmierze cukru zeby sie nie denerwowac. Mąz mnie do wszystkich chwali,ze tsk sie dzielnie trzymam w tej diecie i to pierwsza dieta, w ktorej jestem taka dokladna i wytrzymala 😍 no coz-robie to nie dla niego tylko dla tego malego brzdąca z brzucha co mnie w nocy budzi wierceniem sie i kopniakami.

Totoro lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap, no właśnie próbowałam ale chyba jeszcze nie dojrzał 🤦‍♀️🙈 a ściskałam jak nie wiem 🤦‍♀️ moja mama mówi że mam sudocremem posmarować, zobaczę 😅🤔

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak was wszystko W dziewczyny cukrzycowe podziwiam. Wiadomo że jakbym sama miała to też jakoś bym musiała dac radę ale jak się z boku na to patrzy to naprawdę jest wyczyn żeby tego wszystkiego przestrzegać 😊👍

Dave87, Totoro lubią tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka ciekawe kogo wpiszesz w numerek 5 😁 moze siebie ? 🤪

Audrey Ty tam nie mysl o mnie i nie stresuj sie tym, ze mi sie tak przydarzylo 😝 a noz Adas jeszcze zaskoczy i wroci na miejsce.
    Tak czy inaczej nawet jakby Twoja fiknela to jeszcze do 37 tc ciazy ma prawo. A np mojej kolezance obie corki byly dopiero glowkowo w 38 tc czyli nieraz na chwile przed tym jak miala poród, bo kazda rodzila tak 38+ 2 i 4 dni. Ale u niej dziewuszki byly taki w normie bo kolo 3kg. A mij to kawal chlopaka 😅
    A co do tego jeszcze, ze wydaje Ci sie, ze sie obrocila. To ja tez myslalam, ze Adas jest glowkowo. Reke dalabym sobie obciac 😅 a tu zaskoczenie 🤣

Pogoda domyslam sie, ze musialas byc przerazona. Tez bylabym 🤯 ale najwazniejsze, ze jest dobrze😘

I moge oglosic wszem i wobec: dziecka fit nie bede miala, bo nazarlam sie jak glupia 5 tostami francuskimi z jogurtem greckim i domowa konfitura. I cyk pyk - fika 😁
    Zwyczajnie szantazowal matke o cukier 🤣
    Ale i tak bede to dalej kontrolowala.. bo nawet i podbrzusze dzis znow mnie mocno boli. Ale to pewnie od tych stresow 🤔

Leeila26, ancys85, Pogoda lubią tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• joana Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey wrote:
    Pap, no właśnie próbowałam ale chyba jeszcze nie dojrzał 🤦‍♀️🙈 a ściskałam jak nie wiem 🤦‍♀️ moja mama mówi że mam sudocremem posmarować, zobaczę 😅🤔

Audrey ja zawsze na takie paskudy nakladam paste cynkowa. Super wysusza. Sudocrem tez bedzie swietny.
    A lekarz to napewno nie takie zawirowania widzial na twarzy ciężarnej od hormonow 😉

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka gratulacje! Odpoczywajcie i dochodzicie do siebie ❤️ Lenka długa dziewczynka.. 😊

Zaczęłam w nocy tańcować nogami.. 😅 pomaga mi tylko poduszka pod stopami i zimny okład.. później od tego mam skurcze w łydkach. Nie da się spać 🙈 no i tak się cała ciążę cieszyłam, że nie puchne to teraz mam stopy jak banie 🤦 no ale co zrobić.. 🤷 I jeszcze na dokładkę - Audrey piona, też mi wyskoczył ,,obcy" i to pod nosem 🤦

To będzie piękny tydzień! 😅😅

Audrey lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka. Ogromne gratulacje dla Was!😘
    Dużo sił i zdrówka! 😙
    Odpocznij tyle ile się da.
    Namęczyłas się, ale masz już Maleńka przy sobie. 😊

Mnie dziś obudziły bóle jak na okres. W nocy brzuch się stawia ze sto razy. Ale to wszystko przepowadajace.
    Zaczelam robic listę dla Męża, rzeczy do zrobienia gdy będę w szpitalu. Juz jakiś wstępny plan wisi na lodówce.

Czy u Was w szpitalach wymagają testów od ojców, jeśli chcą być przy porodzie? Ja tak sobie siedzę i myślę, że już powinien zrobić. Taki test jest ważny wg nich 5 dni. Jeśli zrobimy w tym tygodniu to pewnie jeszcze ze 2 lub 3 przed nami... a może nie... nikt tego nie wie... I jak tu trafic?

Dołączam do grona baniek zamiast stop. Nie myślałam, że moje stopy mogą wyglądać az tak.. w piątek udało mi się kupić klapki rozm 41, normalnie mam 39. A wczoraj wieczorem juz je ledwo wcisnelam i do tego strasznie niewygodnie jeździ mi się przez te stopy samochodem...

Chmurka. Daj znać co tam U Ciebie.

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka gratulacje! :)

Ja dzis zaczelam poerwszy dsien ten caterinf na próbę, wybrałam Maczfit i dieta Mama. Obliczylo mi 2000 kalorii dziennie i taki wzielam i wiecie co? Jestem przerażona 😂
    Boję się, ze bede glodna, a w lodówce pusto 😂

Syn pojechal na wakacje do dziadkow, zobaczymy ile wytrzyma, a ja mam czas na ostatnie szczegoly: biorę się za pranie fotelika i gondoli, dopakowanie torby i ogarniecie łóżeczek. I to chyba tyle 😀

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie Kobietki 😁

Pragnę poinformować, że jeśli Maluszek nie zadecyduje inaczej to 4 września będę tuliła już mojego Pawełka ❤️❤️

Natalii, Pogoda, DarlAa, Domi1995, Audrey, joana, Dave87, Asia000, AHope, Leeila26, pap86, erre, edka85, Chmurka, maja2024, Krokodylica, Totoro, Ptysio lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do narzekania, ze chcemy urodzic, to jasne, że każda ponarzekać moze, bo po to tu jestwsmy, ale wiecie, naprawdę sa osoby, które chcą urodzic w 36-37 tc i nie znają konsekwencji. Sama znam taka osobę...
    W każdym razie powiem Wam hit, moj maz wczoraj stwierdzil, ze juz w sumie musi się pilnować z piciem alko w weekend, zeby w razie czego wiezc mnie do szpitala - myślę sobie, szybko 😀 no ale miło, ok.
    Oprocz tego cos tam zagadywal, ze to juz oststnie dni ciazy, to mu mowię, zeby się ogarnął i nie wymyślał.
    Okazalo sie, ze biedak byl przekonany, że mam termin na 3 września 😂😂
    I nie zastanowiło go, czemu mam miec cc dopiero 21 😂
    A ja nie wiem, czy śmiać się czy płakać 🙈

Pogoda, joana lubią tę wiadomość

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii eh te chłopy 😂 mój też powiedział, że do narodzin Julka nie pije alko. Co prawda do tego dołożyło się pijaństwo z moim bratem i zdychanie na drugi dzień :D ale dobrze mu zrobi miesiąc abstynencji :) w końcu ktoś ze mną wypije te bezalkoholowe piwa :P

Natalii lubi tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • joana Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii Ci faceci 🙈
    To moj jak ma ochote wypic to wola do brzuszka: synek tato ma dzis ochote na piwo, pamiętaj, ze dzis nie rodzimy 🤣 jakby to mialo przekonac malucha😅

Ancys ale super 🤩 coraz mniej czasu ☺

Ja dzis tez siadam i robie listy co trzeba jeszcze do 27.08 zrobic w domu. I co ma zrobic moj maz jak ja bede w szpitalu.

Ata o tescie nie poradze, bo u nas nie ma porodow rodzinnych 😪

Dołączam do #teamspuchnietastopa 🙈🙈🙈 wygladaja okropnie... juz nie mam kostek i kolan. To jest jeden plynny serdel.........

ancys85 lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

‹‹ 896 897 898 899 900 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ