!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam dziś plamienie. A to zapewne przez to wczorajsze gmeranie w szyjce przez lekarza. Sprawdził, że jest miękka i przepuszcza dwa palce.
U mojej małej brzuszek wywaliło dopiero w 9 miesiącu. Pardolsalnie po tym jak cukry same sie uregulowały. Ale sprawdziłam pomiary i tak: w 36 tc różnica obwodów ok. 2,6 cm i teraz w 38 tc prawie identyczna 2,6 cm. Także chyba już tak zostanie. -
Katwie, Joana ja kupiłam topy z H&M do karmienia i są super bo przetestowałam zanim trafiły do pralki i szpitalnej torby 😜 Drogie ale według mnie warte swojej ceny.
Ja w ogóle lubię ten sklep i jestem zadowolona z jakości ubrań.
Jak byłam w ciąży z synem to kupiłam bluzkę w kropki, w której chodzę do dziś więc to już 7 lat 😂🤭 -
Ja jeszcze raz dokładnie przyglądnełam się wynikom usg i obwód brzuszka był mierzony dwa razy. Komputer do wyniku wziął ten większy wynik. Jakby wziąć ten drugi to różnica nie jest taka duża. Niestety te pomiary aż tak dokładne nie są. Tak czy siak jestem trochę spokojniejsza
-
Wczoraj pojechalismy w nocy obczaic.dojazd na ip do szpitala i dobrzeze tak ztobilismy bo w sytuacji awaryjnej nie wiedzielibysmy co i jak
dobrze,ze jakies panie (moze polozne czy cos) byly na papierosku to dopytalam i juz wiem.
Powiem Wam,ze wieczorami i w nocy to mam taka masakre z tymi twardnieniami,ze szokna kazda zmiane pozycji i ruch moja macica reaguje scisnieciem i twardnieniem.. baaardzo tego duzo. Martwie sie,ze tego rodzaju skurcze przeszkadzaja synkowi jakos. Do tego raz na jakis czas jedno z tych twardnien jest bolesne jak na miesiaczke wiec to pewnie te przepowiadające. U mnie takie twardnienie trwa ok.minute
nie ma w tym regularnosci tyle,ze powoduje je kazde wstanie z lozka, przekrecenie sie. Bardzo to nieprzyjemne i w ostatnich dniach przybralo na czestotluwosci. Jutro mam wizyte ale nie u swojego gina bo ma urlop to sie dowiem co i jak ale i powiem o tych czestych skurczach.
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
joana wrote:Qunai to u mnie z tego usg 2 trymestru tez dzidzia byla o tydzien do przodu. Wtedy wyszedl termin 27.08.
Nawet lekarz smial sie teraz, ze niby mam miec cc na tydzien przed terminem om a to wychodzi rowno ten termin z usg 2 trymestru.
Ptysio ja poszlabym w 37 tc, zeby wlasnie zobaczyc ulozenie dzidzi i jego wage. Tak mowie z mojego doświadczenia, zeby nie bylo zaskoczenia pozniej 😅
Qunai wydaje mi sie, ze od wrzesnia wymagania wymaganiami a te mamy z zielonymi gilami i tak beda wyklocaly, ze dziecko jest zdrowe i mamy je przyjac do szkoly tego dnia 🙈 uwierz bardzo ciężki temat.
I najgorzej, ze slysze nieraz komentarze, ze to niby nauczyciel lubi jak jest malo dzieci dlatego tak chorych nie chca przyjmowac dzieci.
A z mojego punktu to mnie to wkurza wlasnie jak sa dni malej liczby dzieci, bo ani robic ksiazeczki, wyjscia odwołane itp. A tym bardziej moze tej matki to nie rusza ale mnie az serce boli jak nieraz patrze jak te dziecko sie dusi gilami czy kaszlem 😪
Juz o tym, ze robi innej matce problem nietrzeba chyba wspominac. Bo skoro je zarazi to nieraz inne dziecko non stop opuszcza szkołę, bo leczy sie w domu. I wtedy zalatw opieke dla niego, zmartwienie jesli mocno go rozlozylo i jeszcze pozniek ksiazeczki do domu do nadrobienia brakow...
Katwie tez patrzylam na te bluzki do karmienia z hm ale ceny mnie przerazaja. Zwykla koszulka a cena z kosmosu 🤦♀️ ale tez musze jakies kupic.
Czyli mowicie, ze jesli glowka jest najwieksza i nawet 4 tyg do przodu niz tp to jest oki??
Edka oby wszystko poszlo po Twojej mysli ❤
Ktosiowa kciuki za ktg 😘
Audrey no dziwnie przybieraja 😊 dlatego mnie tak zaskoczylo, ze nagle okazalo sie ze Adas jest tak duzy 😊
Co do wygody nauczycieli. Ja jakiś czas temu odprowadzałam młodego i mówię Pani że się cieszy, że tyle dzieci dziś będzie a Pani do mnie mówi że lepiej żeby już nie przychodziły bo i tak mają już 12 (to polowac grupy jest). Więc trudno było sobie nie pomyśleć, że Pani woli jak jest mniej dzieci. -
U mnie przepowiadające występują w taki sposób, że boli dosłownie chwilę, a czasami pojawia się taki kilkusekundowy ból miesiaczkowy. No i twardy brzuch przy tym. Mam nadzieję, że te ,,prawdziwe" skurcze będą konkretne i wyrazne. 😅 Czytałam wczoraj taki artykuł na temat porodu i tam pisało: jeśli nie jesteś pewna, czy zaczął się poród - to się jeszcze nie zaczął 😅
W tym tyg przywożą nam meble do salonu i łóżko - mieliśmy nie zmieniać, ale stwierdziliśmy inaczej 😅 no i dlatego tak późno zamówione.. Tak się martwiłam, że nie zdążymy z tym remontem, a okazało się, że niepotrzebnie.. 🙈Krokodylica, maja2024 lubią tę wiadomość
-
Qunai tfu.. chodzilo mi o te 1 trymestru 😁 ale ogolnie on caly czas pozniej taki wychodzil. Dopiero od tego 29tc musialo syna tak wysadzic 😁
Kurcze az jestem zaskoczona reakcja tej pani, ale moze dlatego ze teraz jest dyzur? Nie wiem 🤦♀️ ale powinna ugryzc sie w jezyk stanowczo.
Pap koniecznie powiedz lekarzowi o tych twardnieniach ☺
Ancys no to pięknie Ci idzie 😊ja zaraz ide prasowac rozmiar 68 Adasia.
Co do ubran z hm to tez jestem z nich zadowolona. Mam wszystkie ubrania ciazowe od nich. Tez tanie nie byly ale jeszcze rozsadnie.
Te do karmienia napewno kupie u nich, ale moim zdaniem 80 zl za zwykla koszulke to jest duzo.
Wogole to dzis na insta zaufajpoloznej.pl przeczytalam ze niby jak dziecko wazy woecej niz 3,5 kg to powinno uzywac sie juz pampersy 2?? Szczegolnie u chlopcow. Serio? Ja mam dwie paczki 1 po 78sztuk i te 26szt rossmana.. to co ja mam teraz kupic 2 niby???
Leila mi kazda kolezanka mowi, ze tego ze zaczal sie porod nie da sie przeoczyc ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2020, 10:51
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Joana wyprobuj najpierw te 1.przeciez jesli beda przeciekac to wtedy przejdziesz na.2 a te komus oddasz czy odsprzedasz. A jesli pytasz czy do szpitala to mysle,ze 1beda ok. Nawet jesli Adas bedzie duzy to po porodzie jest jwszcze taki pokurczony to i pampersiaki 1zalozy chyba
joana lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Pap. Jak czytałam o Twoich przepowiadajacych, to jak by to było o moich odczuciach. Trwają też około minuty, najgorzej jest na wieczór, w nocy każda zmiana pozycji to skurcz. Organizm ćwiczy. Ale ciekawe cóż z tego wyniknie.
Pytałam Was wczoraj o testy w szpitalu. Niby są zalecenia, że testów nie robi się ojcom. Ale co z tego, skoro ten szpital wymaga... nie pójdę na wojnę ze szpitalem, w którym chce rodzic, jeszcze zanim tam wejdę. Chyba od razu mogłabym jechać gdzie indziej. I oni pewnie myślą podobnie. Dlatego zostają przy swoim.
Mam pytanie do dziewczyn, które szykują się na przywitanie maluchów na przełomie sierpnia i września. Szykujecie na wyjście maluszkom ze szpitala jakis konkretny zestaw? Bo ja to myślę, czy jak tak ciepło, to porostu pajac, w którym będzie w szpitalu i kocyk. Czy coś grubszego... Sama nie wiem... -
Joana, ja przy synu 4 kg używałam jedynki od urodzenia jakoś do 2 tyg.
Leila, zaufaj mi, nie przegapisz tych porodowych skurczyJak się rozkręci, to możesz nawet po ścianach chodzić i krzyczeć po co ci to było.
ATA, pajac i kocyk.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2020, 10:56
-
Ja mam w razie czego dresowy kombinezon przygotowany na wyjscie. Ale mysle ze wystarczy ubranko i kocyk spokojnie. Jak patrzylam pogode dlugoterminowa to w okolicsch terminu porodu maja byc 22 stopnie, to jest jak dla mnie wciaz ciepło.
-
Ja z ubrankiem na wyjście czekam bliżej porodu, bo pogoda może się totalnie zmienić. Liczę na to, że mąż będzie wiedział co to pajacyk 😂
-
Ja podpisałam ubranka w szafie, zeby mąż mógł je latwo znalezc 😁 ale ogolnie dzis przyszykuje ubranko 62 body plus polspiochy 😊 dodatkowo czapeczka i skarpetki ale to juz jesli bylby jakis cudem wietrzny dzien. Ewentualnie w foteliku zostawiam dla meza kocyk, zeby go zabrał i wiedział ktory ☺
Dzia za rade z pampersami, bo juz sie zmartwilam ze niepotrzebnie wogole kupiliśmy ta 1 🤦♀️Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
nick nieaktualnyZgodzę się z Wami, u nas jak jest zielony katar to nie puszczam. Czasem jest tak, ze po nocy nos jest zapchany, a potem w ciagu dnia ok, ale to latwo mozna odróżnić od typowego zapychającego kataru.
Ja w tym roku bylam świadkiem, jak jedna mama puscila syna z biegunką, bo myslala, ze juz nie ma
Jeden chłopiec przyszedl z zapaleniem spojówek, zaraził pol przedszkolanie wiem jakim cudem w ogole przyjęli dziecko w takim stanie, on o 9 rano mial oba oczka posklejane na maxa zieloną ropą. Akurat podbiegl do mojego syna jak przyszliśmy, wiec zapytalam nauczycielki, o co chodzi. A ona, ze wie, ale rodzice twierdzili, że to po spaniu! Serio, to nie umyli mu buzi? Na drugi dzień juz nie przyszedł, bo poinformowano dyrektorkę, a 3 dni później ponad połowa grupy i nauczycielka chora, w tym moj syn
To jest mega nieodpowiedzialne, ja też mam pracę i nikogo wokół do pomocy, ale jak słyszę, że ktoś daje dziecku ibuprofen i wysyla do przedszkola to jestem w szoku. Juz pomijając wszystko inne, to jak ten maluch ma się tam czuc?
ancys85, joana, Krokodylica, AHope lubią tę wiadomość
-
Domyślam się, że tego nie przegapie i nawet mi tdo głowy nie przyszło
(chociaż fajnie by było urodzić tak bezboleśnie, nie?
) Bardziej chodzi mi o ten dodatni GBS, dlatego podczas takich bóli zawsze wsłuchuje się w swój organizm ,,czy to już to, czy jeszcze nie". Do szpitala mam jakieś 25-30min, szyjki praktycznie nie mam więc u mnie od razu pójdzie rozwarcie.. no i nie chciałabym jechać za późno
ale z fałszywym alarmem tym bardziej nie
U nas ubranko na wyjście to zestaw body+pajac+kocyk/pieluszka do przykrycia. Body pod pajacyk biorę na krótki i długi rękaw (w zależności od pogody, jak będzie ciepło to nie założę wcale). Nic innego nie planuję, nagle chyba nie zrobi się 10 stopniNajwyżej mąż dowiezie
-
Joana ale te topy są w zestawach po 2 szt. (o ile mowa o tych samych), przynajmniej ja tak kupowałam 😉
Ja mam te, wzięłam rozmiar M
https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0534164001.html
Na wyjście mam spakowany pajac, czapeczkę i skarpetko/buciki (nie wiem jak to fachowo nazwać 🤪) a mąż przywiezie tylko fotelik z kocykiem.
Pampersów 1 mam dwie paczki, jedną kupną koło 40 paru sztuk i drugą tą z Rossmann.
Joana jak zostaną Ci jakieś pieluszki to zostawisz dla kolejnego bąbelka albo komuś sprezentujesz 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2020, 11:51
Krokodylica lubi tę wiadomość