!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Widzę, że szykuje się bitwa o piąte miejsce
Wiecie co, dostałam maila z Rossmanna, że mam drugą oliwkę za 1gr do odebrania... Szkoda, że nie pampersy
Ja sobie takie topy do karmienia kupiłam w Lidlu pod koniec pierwszej ciąży, wzięłam "swój" rozmiar i po porodzie nie mogłam cycków przecisnąć. Szkoda, bo mi się 6 topów zmarnowało
Dzisiaj młodego nie puściliśmy do żłobka, bo też katar ma, taki cieknący, ale po nocy mu spłynęło do gardła i kaszel się włączyłMam nadzieję, że przejdzie szybko, bo dostaję świra...
-
Dziewczyny czy u was w szpitalu jest możliwość odwiedzin?
Moja mała dziś taka marudna, praktycznie nic nie mogę w domu zrobić. My ciągle w powijakach, dopiero bierzemy się za remont pokoju dzieci, ale co zrobić mąż pracuje na etacie + gospodarstwo żniwa, brak czasu na wszystko, dobrze,że chociaż łóżeczko jest i pampersy gdyby mały chciał się wcześniej urodzić 🙈 nigdy nie byłam tak nieprzygotowana jak teraz.02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Joana, u nas w szpitalu zakładają tylko rozmiar 2. My ja mam w domu jedną paczkę 78szt jedynek, dwójek i 2 paczki tych darmowych po 26szt. Zobaczymy, mam nadzieję że zużyję te jedynki.
Co do wyjścia ze szpitala to ja mam spakowane body na krótki, pajac, czapeczka, pieluszki do przykrycia no i ten kocyk do fotelika. Wrzesień ms być ciepły więc też nie ma co przesadzać. -
pap86 wrote:Ouinai mysle,ze pani chdzilo o to,zr wtedy jak tak mowilas obowiazywal jeszcze limit dzieci do ilus. Teraz limitu juz nie ma i moze byc 25dzieci w grupie.
Ja wiem sobotę zaczęłabym już 40 tydzień ale chyba nie zdążymy. Mam taką nadzieję
Natalii, mój mąż 2 razy wysłał syna z biegunka bo myślał się już nie ma i przed obiadem jechałam odbierać dziecko, więc da się tak 😂 dwa razy też poszedł w piżamie bo mąż uznał ze to normalne ciuchy
Dziewczyny, jak ubrać nawet wyjście dziecko w sobote/niedzielę? -
Hmm. No mi ogolnie chodzi czy ja wogole zaloze te 1 😁 wiecie oddac je komus oddam jak nie zuzyje ale taka paczka 78szt to prawie 50 zl. Więc oddac komus 2 paczki plus rossmanowskie to trochę boli. Ale wiadome, ze tak zrobie gdyby mialy sie zmarnowac.
Ale mi tez chodzilo czy ja wogole nie powinnam wziac do szpitala nawet 2 juz, bo może polozne sie czepna. Moze jak bede w czwartek u lekarza to bedzie polozna ze szpitala gdzie rodze to jej zapytam i powie mi z doswiadczenia 😊
Ancys mi chodzilo o te normalne koszulki takie na krotki rekaw do karmienia. Te to widzilam, ze sa dwie więc akurat tu cena to jest spoko 😊
Mam juz wynik hiv i gbs, oba ujemne ☺
A i Britty u mnie ani porodow rodzinnych a tym bardziej odwiedzin.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2020, 13:14
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
U mnie tak samo, ani odwiedzin, ani tym bardziej porodów rodzinnych. Tak sobie myśle, że najgorzej miały dziewczyny, które rodziły na przełomie marca/kwietnia. Całą ciąże żyły z nastawieniem na poród z mężem, a tu nagle zabrali im tą możliwość.. my to przynajmniej mogłyśmy się nastroić odpowiednio.
Piąte miejsce trzymamy na czwartek dla Ounai..a szósteczka? Edka?
Komu się tam jeszcze spieszyło? Totoro?
P.S.
No chyba, że INCOGNITO dzidzia Aniołka zechce się ujawnić, to będziemy musiały odstąpić jakiś numerek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2020, 13:41
ancys85 lubi tę wiadomość
-
No ja czekam na info od Aniołka, czy w końcu lekarze wiedzą coś o tym terminie porodu
A z tą szósteczka to spokojnie. Jeszcze jest na pokładzie Annia, która leży teraz w szpitalu i rozważają u niej indukcję z uwagi na podejrzenie hipotrofii. Pisała o tym na innym wątku. Tu rzadko zagląda. Także być może to ona będzie kolejna -
Ja przy synu użyłam jedną dużą paczkę pampersów 1, więcej zapasu w domu nie miałam więc potem kupiłam po prostu 2.
Joana nie zajarzyłam z tymi koszulkami, jakoś od razu miałam wizję tych topów 🤭
Leeila uwielbiam Twoje komentarze 😁😂joana, Leeila26 lubią tę wiadomość
-
Joana mam dokładnie takie samo zdanie na temat przyprowadzania chorych dzieci do przedszkola. Wkurza mnie to niemiłosiernie.
Z biegunką to samo, mam jedną matkę która wysyła synów z gilem po pas, kaszlem, sraczką i czym się da. No i w tamtym roku jak poszło po grupie, tak zdychaliśmy w domu wszyscy. Dobrze że z młodszą udało się uniknąć szpitala taką miała biegunkę. A najbardziej wytrzepało wtedy mojego męża który naprawdę rzadko cokolwiek łapie.
Pieluszki 1 spokojnie zużyjesz i do szpitala śmiało bierz 1.
Ja też mam 1 spakowane, te happy z wycięciem na pępek. No i to opakowanie z rossmanna. Kolejne paczki już mam 2.joana lubi tę wiadomość
-
Britty, obecnie w żadnym szpitalu nie ma odwiedzin, w całym kraju.
Joana haha
Laski, ja mam dość. Cały dzień brzuch boli, prawię nic nie mogę się robić bo od razu duszności albowi kręci mi się w głowie, a i tako nic z tego nie wynika, żadnych konkretnych skurczy. Niech już będzie ten czwartek -
Szczęśliwa wrote:Dziewczyny wszystkie macie te pampersy z rossmana? Ja ciągle nie dostałam żadnego maila i teraz to już chyba nie dostane 🤔
Któraś z dziewczyn tu kiedyśpisała żeby sprawdzić w spamie i ja sprawdziłam i faktycznie maile z rossmanna wpadają mi do reklam.joana, Szczęśliwa lubią tę wiadomość
-
Ounai - Marta testuje Twoją cierpliwość
Ja dzisiaj nawet dobrze się czuję i gdyby nie dyskomfort podczas chodzenia, ucisk na pęcherz i krocze to w sumie mogłabym normalnie funkcjonować
Już wcześniej pisałam, że z braku odwiedzin się akurat cieszęU nas jest spora rodzina i pewnie do szpitala przychodziłyby mi pielgrzymki
A tak to jest odgórny zakaz i z głowy
Jak już będę miała małą na zewnątrz, to liczę, że te dni w szpitalu szybko zlecą, a my będziemy mogły w spokoju się poznawać, karmić i przytulać
-
U mnie tez jest zakaz odwiedzin w calym szpitalu. Ale mysle sobie ze to sa dwa, moze trzy dni i moze to i jest na plus. Jak sobie przypomne to u mnie sporo osob bylo. A najlepsze bylo spontaniczne przyjscie kolegi z dziecinstwa mojego meza... Moj maz ze dwa razy w roku sie znim spotka tak bardziej przy okazji, a gosc soboe lubi wypić. Pracuje fizycznie i przyszedl do mnie w takim roboczy m stroju szukajac mojego meza a raczej okajzi do zalapania sie na pepkowe... No tragedia. Najpierw bylam mila a potem kazalam nu sobie pojsc, bo nie jest to sytuacja w ktorej bym chciala zeby spedzal ze mna czas w szpitalu.
Świetny przykład takiego nieproszonego goscia to porod nojej bratowej. Bratowa miala cc. Jak sie moj tata dowiedział to byl w szpitalu zaraz po moim bracie. I wiecie ooerwsze chwile, ona wraca z sali pooperacyjnej z mala, a tam moj tata... Ja sie wypowiedziałam w tym temacie nawet i go zjechalam ze tka sie nie robi, to sa chwile matka, ojca i dziecka... no z pewnością nie tescia.
Dziewczyny, zdolowalam sie. Maz mowil, ze jak statek bwdzie po remoncie to na bank bedzie zaraz Singapur i zejdzie. A tu niespodzianka... Gszie beda pływać? Po Chinach. Na koniec wrzesnia beda dwa porty w USA gdzie ejst nadzieja ze zejdzie, a potem znowu Chiny... Czyli w donu najwcześniej konieec wrzesnia/początek października. Zwróciliśmy sie z porada do prawnika od spraw marynarzy na co mozeny sie polowac bo maz na statku z Polaków jest najdłużej... Jutro mam ktg i prosilam lekarza cxy moglby mi wystawic zasswiadczenie ze rzekomo bede miec cc i bede pptrzebiwac opieki po porodzie. Chceny sie polowac na pewne przepisy, zkbaczyny co dooradzi prawnik. Ale szanse sa marne wedlug mnie... -
Rzad ma gdzieś takie sprawy. Kolega ze statku meza od czerwca mial chory kręgosłup i zszedl dopiero kilka dni temu w Singapurze właśnie. Nie bylo szans go sciagnac z Chin mimo ze nawet lezal w szpitalu. Ciaza nikogo nie obchodzi. Jakbym kopnela w kalendarz to wtedy moga go ściągnąć.
-
Ja na miejsce szóste? Hmm.. Kuszące 🤔😁 tylko niech ktoś przetłumaczy mojemu dziecku, że do wyjścia to nie tędy droga - nie przez pępek 😵
A tak serio to mała mi się tak dziś wyciska przez skórę, że aż boliz pierwszej ciąży nie mam ani jednego rozstępu na brzuchu a teraz już pełno
miałam nadzieję, że mnie ominie kolejny raz ta wątpliwa przyjemność
Katwie szok po prostu, trzymam kciuki, żeby prawnik jakoś to ogarnął, makabra.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2020, 16:42