X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • erre Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że szykuje się bitwa o piąte miejsce :D

Wiecie co, dostałam maila z Rossmanna, że mam drugą oliwkę za 1gr do odebrania... Szkoda, że nie pampersy ;)

Ja sobie takie topy do karmienia kupiłam w Lidlu pod koniec pierwszej ciąży, wzięłam "swój" rozmiar i po porodzie nie mogłam cycków przecisnąć. Szkoda, bo mi się 6 topów zmarnowało :(

Dzisiaj młodego nie puściliśmy do żłobka, bo też katar ma, taki cieknący, ale po nocy mu spłynęło do gardła i kaszel się włączył :/ Mam nadzieję, że przejdzie szybko, bo dostaję świra...

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy u was w szpitalu jest możliwość odwiedzin?

Moja mała dziś taka marudna, praktycznie nic nie mogę w domu zrobić. My ciągle w powijakach, dopiero bierzemy się za remont pokoju dzieci, ale co zrobić mąż pracuje na etacie + gospodarstwo żniwa, brak czasu na wszystko, dobrze,że chociaż łóżeczko jest i pampersy gdyby mały chciał się wcześniej urodzić 🙈 nigdy nie byłam tak nieprzygotowana jak teraz.

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Asia000 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty, u mnie w szpitalu odwiedzin brak, tak jak i porodów rodzinnych.

f2wl3e5ea81pmlq9.png
    f2wldf9hkvs7szme.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana, u nas w szpitalu zakładają tylko rozmiar 2. My ja mam w domu jedną paczkę 78szt jedynek, dwójek i 2 paczki tych darmowych po 26szt. Zobaczymy, mam nadzieję że zużyję te jedynki.

Co do wyjścia ze szpitala to ja mam spakowane body na krótki, pajac, czapeczka, pieluszki do przykrycia no i ten kocyk do fotelika. Wrzesień ms być ciepły więc też nie ma co przesadzać.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Ouinai mysle,ze pani chdzilo o to,zr wtedy jak tak mowilas obowiazywal jeszcze limit dzieci do ilus. Teraz limitu juz nie ma i moze byc 25dzieci w grupie.
    Nie właśnie, chodziło jej o to, żeby już było sporo dzieci bo cały czasowe chodziło po 5 wg grupie i nagle zabrali zasiłek i następnego dnia było już więcej. Ale u mojego synka w przedszkolu są takie naprawdę dziwne panie. Np prawie żadne z rodziców nie lubi wychowawczyni. On był w grupie 4-latkow a ona w czasie pandemii cisnęła ze maja dzieci robić wszystkie zadania które ona wysyła. A wysyłała tyle, że musiałabym z nim cały dzień siedzieć. I książki musiały być uzupełnione. Więc robiliśmy te książki na szybko przed otwarciem przedszkola. Co dla mnie jest dziwne, bo 4-latki nie mają obowiązku chodzenia do przedszkola, więc czemu je tak cisnąć. No i i często ma takiego dziwne akcje. Np wkurzała się na 3-latki, że nie potrafią powiedzieć Proszę Pani, tylko wołają "Paaaaani...". Mi zwróciła uwagę, że syn jak siedzi przy stoliku to pyta się kiedy pójdą się bawić, zamiast grzecznie robić zadanie i że mam z nim o tym rozmawiać bo tak nie wolno. Może dziwne że po kilku miesiącach więc domu bez kolegów dziecko woli się bawić z nimi niż robić zadania. Oczywiście powiedziałam mu ze Jak są zadania to robimy zadania a nie bawimy się no ale bez jaj.

Ja wiem sobotę zaczęłabym już 40 tydzień ale chyba nie zdążymy. Mam taką nadzieję :P

Natalii, mój mąż 2 razy wysłał syna z biegunka bo myślał się już nie ma i przed obiadem jechałam odbierać dziecko, więc da się tak 😂 dwa razy też poszedł w piżamie bo mąż uznał ze to normalne ciuchy :P

Dziewczyny, jak ubrać nawet wyjście dziecko w sobote/niedzielę?

age.png

age.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm. No mi ogolnie chodzi czy ja wogole zaloze te 1 😁 wiecie oddac je komus oddam jak nie zuzyje ale taka paczka 78szt to prawie 50 zl. Więc oddac komus 2 paczki plus rossmanowskie to trochę boli. Ale wiadome, ze tak zrobie gdyby mialy sie zmarnowac.

Ale mi tez chodzilo czy ja wogole nie powinnam wziac do szpitala nawet 2 juz, bo może polozne sie czepna. Moze jak bede w czwartek u lekarza to bedzie polozna ze szpitala gdzie rodze to jej zapytam i powie mi z doswiadczenia 😊

Ancys mi chodzilo o te normalne koszulki takie na krotki rekaw do karmienia. Te to widzilam, ze sa dwie więc akurat tu cena to jest spoko 😊

Mam juz wynik hiv i gbs, oba ujemne ☺

A i Britty u mnie ani porodow rodzinnych a tym bardziej odwiedzin.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2020, 13:14

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak samo, ani odwiedzin, ani tym bardziej porodów rodzinnych. Tak sobie myśle, że najgorzej miały dziewczyny, które rodziły na przełomie marca/kwietnia. Całą ciąże żyły z nastawieniem na poród z mężem, a tu nagle zabrali im tą możliwość.. my to przynajmniej mogłyśmy się nastroić odpowiednio.

Piąte miejsce trzymamy na czwartek dla Ounai.. :D a szósteczka? Edka? :D Komu się tam jeszcze spieszyło? Totoro? :D

P.S.
    No chyba, że INCOGNITO dzidzia Aniołka zechce się ujawnić, to będziemy musiały odstąpić jakiś numerek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2020, 13:41

ancys85 lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja czekam na info od Aniołka, czy w końcu lekarze wiedzą coś o tym terminie porodu :)
    A z tą szósteczka to spokojnie. Jeszcze jest na pokładzie Annia, która leży teraz w szpitalu i rozważają u niej indukcję z uwagi na podejrzenie hipotrofii. Pisała o tym na innym wątku. Tu rzadko zagląda. Także być może to ona będzie kolejna :)

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy synu użyłam jedną dużą paczkę pampersów 1, więcej zapasu w domu nie miałam więc potem kupiłam po prostu 2.

Joana nie zajarzyłam z tymi koszulkami, jakoś od razu miałam wizję tych topów 🤭

Leeila uwielbiam Twoje komentarze 😁😂

joana, Leeila26 lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana mam dokładnie takie samo zdanie na temat przyprowadzania chorych dzieci do przedszkola. Wkurza mnie to niemiłosiernie.
    Z biegunką to samo, mam jedną matkę która wysyła synów z gilem po pas, kaszlem, sraczką i czym się da. No i w tamtym roku jak poszło po grupie, tak zdychaliśmy w domu wszyscy. Dobrze że z młodszą udało się uniknąć szpitala taką miała biegunkę. A najbardziej wytrzepało wtedy mojego męża który naprawdę rzadko cokolwiek łapie.

Pieluszki 1 spokojnie zużyjesz i do szpitala śmiało bierz 1.
    Ja też mam 1 spakowane, te happy z wycięciem na pępek. No i to opakowanie z rossmanna. Kolejne paczki już mam 2.

joana lubi tę wiadomość

• joana Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle, ze lekarze jeszcze nie ogarnęli terminu pprodu u Aniołka 🙈 to zbyt skomplikowana historia 😅

Leeila26, ancys85, erre lubią tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty, obecnie w żadnym szpitalu nie ma odwiedzin, w całym kraju.

Joana haha

Laski, ja mam dość. Cały dzień brzuch boli, prawię nic nie mogę się robić bo od razu duszności albowi kręci mi się w głowie, a i tako nic z tego nie wynika, żadnych konkretnych skurczy. Niech już będzie ten czwartek

age.png

age.png
  • Szczęśliwa Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkie macie te pampersy z rossmana? Ja ciągle nie dostałam żadnego maila i teraz to już chyba nie dostane 🤔

8p3os65gfezqfali.png
  • Szczęśliwa Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na spokojnie najpierw 1, jak beda uciskać albo przeciekać to 2.

U mnie w szpitalu brak odwiedzin ale ja się już przyzwyczaiłam do tej myśli, zresztą i tak mając już jedno dziecko w domu te odwiedziny byłoby krótkie ;)

8p3os65gfezqfali.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa wrote:
    Dziewczyny wszystkie macie te pampersy z rossmana? Ja ciągle nie dostałam żadnego maila i teraz to już chyba nie dostane 🤔

Któraś z dziewczyn tu kiedyśpisała żeby sprawdzić w spamie i ja sprawdziłam i faktycznie maile z rossmanna wpadają mi do reklam.

joana, Szczęśliwa lubią tę wiadomość

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai - Marta testuje Twoją cierpliwość ;)
    Ja dzisiaj nawet dobrze się czuję i gdyby nie dyskomfort podczas chodzenia, ucisk na pęcherz i krocze to w sumie mogłabym normalnie funkcjonować ;)

Już wcześniej pisałam, że z braku odwiedzin się akurat cieszę :D U nas jest spora rodzina i pewnie do szpitala przychodziłyby mi pielgrzymki :/ A tak to jest odgórny zakaz i z głowy ;) Jak już będę miała małą na zewnątrz, to liczę, że te dni w szpitalu szybko zlecą, a my będziemy mogły w spokoju się poznawać, karmić i przytulać :)

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez jest zakaz odwiedzin w calym szpitalu. Ale mysle sobie ze to sa dwa, moze trzy dni i moze to i jest na plus. Jak sobie przypomne to u mnie sporo osob bylo. A najlepsze bylo spontaniczne przyjscie kolegi z dziecinstwa mojego meza... Moj maz ze dwa razy w roku sie znim spotka tak bardziej przy okazji, a gosc soboe lubi wypić. Pracuje fizycznie i przyszedl do mnie w takim roboczy m stroju szukajac mojego meza a raczej okajzi do zalapania sie na pepkowe... No tragedia. Najpierw bylam mila a potem kazalam nu sobie pojsc, bo nie jest to sytuacja w ktorej bym chciala zeby spedzal ze mna czas w szpitalu.
    Świetny przykład takiego nieproszonego goscia to porod nojej bratowej. Bratowa miala cc. Jak sie moj tata dowiedział to byl w szpitalu zaraz po moim bracie. I wiecie ooerwsze chwile, ona wraca z sali pooperacyjnej z mala, a tam moj tata... Ja sie wypowiedziałam w tym temacie nawet i go zjechalam ze tka sie nie robi, to sa chwile matka, ojca i dziecka... no z pewnością nie tescia.
    Dziewczyny, zdolowalam sie. Maz mowil, ze jak statek bwdzie po remoncie to na bank bedzie zaraz Singapur i zejdzie. A tu niespodzianka... Gszie beda pływać? Po Chinach. Na koniec wrzesnia beda dwa porty w USA gdzie ejst nadzieja ze zejdzie, a potem znowu Chiny... Czyli w donu najwcześniej konieec wrzesnia/początek października. Zwróciliśmy sie z porada do prawnika od spraw marynarzy na co mozeny sie polowac bo maz na statku z Polaków jest najdłużej... Jutro mam ktg i prosilam lekarza cxy moglby mi wystawic zasswiadczenie ze rzekomo bede miec cc i bede pptrzebiwac opieki po porodzie. Chceny sie polowac na pewne przepisy, zkbaczyny co dooradzi prawnik. Ale szanse sa marne wedlug mnie...

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• erre Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, Katwie, przegięcie z tym statkiem :/ Twój mąż jest jedyną osobą w takiej sytuacji, że żona w ciąży? Mam nadzieję, że ten prawnik pomoże! A rząd albo jakieś instytucje nie są w stanie ściągnąć swoich rodaków do domu?

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzad ma gdzieś takie sprawy. Kolega ze statku meza od czerwca mial chory kręgosłup i zszedl dopiero kilka dni temu w Singapurze właśnie. Nie bylo szans go sciagnac z Chin mimo ze nawet lezal w szpitalu. Ciaza nikogo nie obchodzi. Jakbym kopnela w kalendarz to wtedy moga go ściągnąć.

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Totoro Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na miejsce szóste? Hmm.. Kuszące 🤔😁 tylko niech ktoś przetłumaczy mojemu dziecku, że do wyjścia to nie tędy droga - nie przez pępek 😵
    A tak serio to mała mi się tak dziś wyciska przez skórę, że aż boli :/ z pierwszej ciąży nie mam ani jednego rozstępu na brzuchu a teraz już pełno :( miałam nadzieję, że mnie ominie kolejny raz ta wątpliwa przyjemność :/

Katwie szok po prostu, trzymam kciuki, żeby prawnik jakoś to ogarnął, makabra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2020, 16:42

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 903 904 905 906 907 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ