X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie pewnie moja mama bo chcemy ją ściągnąć do dzieci kiedy ja pojadę do szpitala. No i w dzień zapewne ciocia, ale ona przychodzi codziennie do moich córek więc to w sumie można powiedzieć że jak najbliższa rodzina. :) tylko tyle że ma w połowie września wesele córki i na pewno będzie chciała jakieś wolne, zobaczymy jak to się poukłada. Na pewno teściowa szybko się wprosi, tak to nie ma za ch*ja czasu przyjść do moich dzieci a jak urodzę to zaraz przylezie. Reszta rodziny później. Znaczy rodzeństwo moje i męża, dalszych ciotek nie przewiduję.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bedzie tesciowa i jestem jej bardzo wdzięczna za to, bo maz moze normalnie pracować do czasu mojego wyjścia ze szpitala, a ona ogarnie 4 latka. Pobędzie z nami kilka dni, dzięki temu pozniej maz bedzie mógł wziąć jakis tydzien wolnego juz tylko dla nas, wiecej nie da rady.
    Jak tesciowa bedzie się zbierac to przyjedzie po nią teściu i pozna wnuczkę, w tym czasie przyjedzie moja mama, ale to tylko na weekend. I to w sumie tyle.
    U nas jest taki minus, ze wszyscy są daleko, wiec jak przyjeżdżają to z noclegiem. Z drugiej strony cieszę się, bo babcie odciążą mnie przy starszaku, albo będą mogły pomoc przy malej, a ja poswiece czas synkowi.
    Pamietam, że pierwsze dni z synem byly trudne i nie chcialabym zeby on to teraz jakos odczuł.
    Dalsza rodzina to rodzeństwo, ale za szybko pewnie nie przyjadą, wiec to tyle w temacie odwiedzin ;)

• joana Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar poinformowac męża tylko, o ktorej jest cc. O ile nie zacznie sie wcześniej. Po cc mam zamiar dac znac tylko mężowi, który zadzwoni do mojego taty i siostry, no i ogolnie tesciom i swojemu rodzenstwu.
    Gdyby zaczelo sie samo, to ja juz zaznaczylam, ze nie chce obdzwaniania nikogo ze rodze, tylko damy znac jak bedzie po wszystkim.

Co do gosci to my mieszkamy z tesciami, więc oni pierwsi poznają Adasia. Chyba, ze jeszcze po drodze ze szpitala podjedziemy do mojego taty. Jesli nie to zaprosimy go na jakis malutki obiad. Tylko u nas tato mieszka dalej, wiec musiałby tu nocowac i jeszcze go gosc. Nie chce zeby ogladal wnuka po dlugim czasie.
    A z drugiej strony chcemy pierwsze dni byc sami. Nacieszyc sie sobą.
    Rodzenstwo meza napewno zajrzy do tesciow, wiec sila rzeczy i do nas. Ale ogranicze to do minimum.
    Zero dalszych ciotek.
    Moja siostra mieszka we FR wiec pozna malego w grudniu jak przyleci.
    Jedyny stres dla mnie to wlasnie, ze tesciowa bedzie nas nachodzic ale juz powiedzialam, ze zamykam od pohawienia sie Adasia drzwi na klucz, bo w jej nie nachodzenie i pukanie nie wierze.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Dave87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:
    U mnie przepowiadające występują w taki sposób, że boli dosłownie chwilę, a czasami pojawia się taki kilkusekundowy ból miesiaczkowy. No i twardy brzuch przy tym. Mam nadzieję, że te ,,prawdziwe" skurcze będą konkretne i wyrazne. 😅 Czytałam wczoraj taki artykuł na temat porodu i tam pisało: jeśli nie jesteś pewna, czy zaczął się poród - to się jeszcze nie zaczął 😅

W tym tyg przywożą nam meble do salonu i łóżko - mieliśmy nie zmieniać, ale stwierdziliśmy inaczej 😅 no i dlatego tak późno zamówione.. Tak się martwiłam, że nie zdążymy z tym remontem, a okazało się, że niepotrzebnie.. 🙈
    To samo kolega powiedział do mojego męża . Nie martw się jak poród się zacznie to będziecie na pewno wiedzieć , bo mąż mówił że często mam te bóle okresowe i takie kłucia w pochwie

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r
    Za wysokie amh 13 i Pcos .

1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn

2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle

Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
    08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić

10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
    12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA

10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍

21/22.01 krwawienie :(
    06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
    27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
    Walczymy dalej 💪
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie, u nas nie ma zwyczaju spraszać gości na woreczki. Po pierwsze że jesteśmy raczej nie pijący a po drugie mam słaby kontakt ze swoimi ciotkami lub nie mam to w ogóle, a mąż ma tylko mamę i siostrę. Zresztą my nikogo nie zapraszamy, ci z najbliższych którym zależy na poznaniu Małej to przyjdą i tyle. I na pewno nie będę dla nich żadnych obiadów czy czegoś wystawnego robić. Maz zrobi kawę i w zasadzie na tyle. Zresztą rakszczerze mówiąc nie wiem czy będę miała ochotę na odwiedziny 😅

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana ja mam podobne podejście. Z synem o porodzie wiedzial tylko mąz, nie chcialam nikomu pisać, ze sie zaczelo, zwlaszcza moja mama by mnie wkurzała, bo by pisala co godzinę, czy juz 🙄 To ona najbardziej mnie denerwowała pytaniami czy juz sie zaczelo przed porodem. Codziennie dzwonila albo pisala, czy może dzisiaj czuję się inaczej, a może mam skurcze, itp. Masakra :/
    Na porodówce juz po 12 h zaczely sie telefony, bo z mezem nie odbieraliśmy, wiec rodzinka zaczela cos podejrzewac, wiec kazałam mezowi zadzwonić i powiedziec, ze maja nam dac spokoj, ze damy znać jak będzie po.
    Teraz juz mowilam mojej mamie, ze maz da znać po cc, bo ja nie mam zamiaru się denerwować i ma do mnie nie wypisywać :P
    Zwlaszcza, ze to cc planowe i w moim szpitalu czesto wpada jakas nagla cc lub nawet kilka i wtedy te planowe sie przesuwają, wiec nie mam pewności, kiedy będzie moja kolej.
    Druga sprawa, że nie wiem, kiedy po cc bede w stanie dać znać mezowi, a co dopiero dalszej rodzinie. Zalezy od położnej, choć dziewczyny piszą, że trafiały tam na fajne polozne, które na pooperacyjnej podają telefon, zeby jeszcze przed pionizacja zadzwonić do meza lub nawet robia zdjęcie dziecku i wysyłają :) ale to wiadomo, loteria, więc się nie nastawiam.

joana lubi tę wiadomość

• Aina Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny no masakra moja lekarka dzwonila z Krakowa czeka na wynik covid

• Totoro Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tylko właśnie rodzice, teście i rodzenstwo :) jakieś tam ciotki itd jak będą miały ochotę to tak jak przy pierwszej córce - wpadały na kawę jak miała już kilka miesięcy :) no i u nas jest taka różnica, że rodzę w domu, więc jak będę gotowa to pokażemy wszystkim małą a potem chcemy zostać sami :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina to kiepsko :/ przełożyła wizytę pewnie? A kiedy ma mieć wynik?

AHope lubi tę wiadomość

• Audrey Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do porodu to już mówiłam mężowi że jak mnie zawiezie i zostaje już w szpitalu to ma dac znać tylkoswojej mamie i moim rodzicom.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina to słabo... Jeszcze Ciebie wysla na Kwarantanne... Ale to i tak lepiej teraz w razie czego niz pod koniec ciąży.

Czy was tez tak jakby piecze skora po srodku brzucha wysoko? Nie wien cxy tonskora sie rozciąga czy jak ale mam wrazenie ze mnie rozerwie, taki piekacy bol.

Moj syn wlasnie zapytal mnie dlaczego dziewczyny nie majja siusiakow... I wez wytłumacz dla 3,5 latka dlaczego...

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tradycja juz jest, ze moi rodzice i siostra z rodzina przyjezdzaja w piereszy dzien jak jeszcze w szpitalu jestem. Dwa razy byli szybciej niz moi tesciowie ktorzy mieszkaja 15km od nas a moja rodzina 300 😄. No ale teraz to nie wiem czy bedzie to mozliwe z powodu korony.
    Ja tam uwielbiam jak nas ktos po porodzie odwiedza. Im wczesniej tym lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2020, 20:14

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Dave87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa wrote:
    Dziewczyny wszystkie macie te pampersy z rossmana? Ja ciągle nie dostałam żadnego maila i teraz to już chyba nie dostane 🤔
    Wczoraj odebrałam :) maila dostałam z informacją że mam do odbioru

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r
    Za wysokie amh 13 i Pcos .

1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn

2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle

Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
    08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić

10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
    12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA

10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍

21/22.01 krwawienie :(
    06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
    27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
    Walczymy dalej 💪
  • Szczęśliwa Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica, Dave szukałam w spamie i nic nie ma. A z tego co tu pisałyście przychodziły te maile około 33 tyg, więc już powinien być 🤔

8p3os65gfezqfali.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie, dzięki za przypomnienie. Sprawdziłam i tez mam juz tego maila z Rossmana. A dzisiaj akurat byłam :P

Mowilyscie, że planujecie wziąć do szpitala jako przekąski Dayup.
    Nigdy tego nie jadlam, ale poczytałam i maja spoko składy, gdzie to kupujecie?
    Widziałam dzisiaj w Rosmanie, ale byly w lodówce i nie wiem, czy one muszą być w lodówce czy tylko niektóre?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, ja znalazlam w zakładce Powiadomienia.

• katwie27 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii sa w biedronce w lodowkach i chyba przy kasach i w lidlu przy kasach. Nie nusza byc w lodowce, chcoiaz powiem szczerze ze ja kuouje i trzymam w lodowce zawsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2020, 20:40

Natalii lubi tę wiadomość

Kasia

• katwie27 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szukam takiej maty do robienia zdjec gdzie sa zaznaczone tygodnie i niesiace dziecka i kart do ooisywania waznych momentow. Nie kupowalam tego z synem i żałuje. Moze podeslecie jakies linki jezeli cos takiego kupowalyscie?

Kasia

• Totoro Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, powiem Wam, że chciałabym dotrwać do tej piątkowej wizyty u gina :/ tak sobie poczaiłam pierwsze wizyty u niego i wg jego pomiarów na usg to w czwartek zaczynam 39tc. Suwaczek mam ustawiony wg pierwszych prenatalnych. To niby tylko 4 dni różnicy, ale i tak mam schizy, że może mała wcale nie jest taka mała jak na ten tydzień i, że może łożysko się już zestarzalo od ostatniej wizyty, że może warto ten brzuszek jeszcze sprawdzić itd.. 🙈 Kurde, jakiś mnie strach obleciał 🙈 jak w piątek na usg będzie wszystko w porządku, to mogę rodzić 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2020, 20:58

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agnieszka91 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na swojej apce miałam pampersy i teraz po urodzeniu też już dostałam o drugiej paczce. Założyłam mężowi apke miesiąc temu i on nic nie dostał l, zmieniłam mu że dziecko się urodzilo i też nic nie dostał. Zakupy już robiłam na jego konto więc.nie wiem.czemu

‹‹ 905 906 907 908 909 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ