X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Aina Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka ja mam jutro a poprzednia 5.08

Powinno byc chyba co 2 tyg poznien co tydzien

Ja tez mam jutro 35 tydzien ... Mam po wizycie dzwonic do szpitala w sprawie ustalenia cc. Ale pewnie jeszcze raz lub dwa Kraków

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzie, czop-meduza! 😂😂 Super, podoba mi się! 😂😂

Ja miałam ogólnie wizyty co 2-3 tyg od połowy ciaży. Teraz była akcja ze wzrostem zachorowań i jak wszystko ok to mam siedzieć w domu, z podkreśleniem, że przed porodem pan doktor by mnie chciał jeszcze zobaczyć.. 🤦 skąd ja mam wiedzieć kiedy urodzę 😅

Natalii, maja2024 lubią tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Asia000 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka, u mnie tez duże odstępy pomiędzy wizytami. do tej pory miałam co 4 tygodnie, kolejną mam w najbliższą środę (to będzie już 39t+5)i tu minęły 3 tygodnie. To będzie moja pierwsza wizyta z ktg, a zarazem w ogóle ostatnia w ciąży. Chociaż tak na prawdę miałam nadzieję jej nie doczekać, no ale niestety się nie zanosi...

Chmurka lubi tę wiadomość

f2wl3e5ea81pmlq9.png
    f2wldf9hkvs7szme.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka ja tez miala duze odstepy miedzy wizytami ale zawsze zaznaczonw ze gdyby co sie dzialo to dzwonic wczesniej. Nigdy nie przyspieszalam.
    Tak wizyty byly co miesiąc rowniutko zawsze.
    I jak mialam 29 tc, później 33, 37 i wtedy dopiero znów 38. Ktg mialam robione tylko w 33, 37 i 38 tc.

Tera to sama nie wiem czy brac 4 smoki, ale napewno wezme 2 skoro wchodza mi do opkaowania tak od starylizacji ich.

A czemu wogole kupilam 4? Najpierw wzielam kupilam dwupak bibsow, ale poczytalam i jednak nie zachwycają sie nimi tak jak myslalam i dla pewnosci dokupilam jeszcze dwupak z avant natural 😁 zobaczymy ktore podpasuja małemu.
    Ja to jestem typ wole za duzo i nie szukac nagle niz miec za malo.
    Tez od razu powiem, ze co innego mieszkac w duzym miescie a co innego na zadupiu. My mamy obok jedna bardzo slabo zaopatrzona apteke, kolejna dopiero 15 km dalej. I tez rewelacji tam nie ma 🙄
    Wole zeby maz byl ze mna niz jezdzil po 18 czy nocach od apteki do apetki.
    A co innego gdybym mieszkala w moim rodzinnym miescie gdzie apteka na kazdym rogu i z super wysposazeniem 😁 ale nie ma tak dobrze.
    Mozna robic tez zakupy internetowo ale za takim zakupem tez trzeba poczekac minimum 3 dni.
    Więc najwyzej czegos nie uzyje ale nie bede sie martwila ze nie mam.

Leila 7days 🤤🤤🤤

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • katwie27 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze wracajac do wizyt, to powiem szczerze ze dzisjaj myślałam ze moglabym nie dotrwac do 31 sierpnia. Zawsze to za wizyte 250 zl i za ktg 50 zl w kieszeni. Wolałabym za te pieniadze kupić cos malemu, a wizyta nic nie zmieni, porodu nie przyspieszy.

Wy piszecie o rogalikach, a ja dzis kupilam sobie zelki i zezarlam paczke. Pozniej bylam na siebie zla. Wrocilam do domu i zjadlam maky kawalek szarlotki. Jablka kwaśne, juz wczoraj po kawalku miałam tturbo zgage, ale dzis sojie tłumaczyłam ze zjem taki malutki kawalek. No nie wiem ile minęło kd tej szarlotki, a ja juz umieralam z nadmiaru kwasow. Jechałam po syna do przedszkola i myślałam ze sie zapłacze normlanie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2020, 16:18

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Totoro Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja całą ciążę miałam wizyty co 2 tyg, teraz ostatnią miałam w piątek i gin powiedział, że jeśli nie urodzę do 1. września to mam wtedy dzwonić i umówimy się na kolejną wizytę. No ale bez kitu.. 😅

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba bede jedyna na naszym watku z dodanim gbs :/ ale spodziewalam sie bo przy pierwszym tez mialam a od tych 4lat nie bralam zadnego antybiotyku wiec nie mialo co wybic tego gbs. No trudno. Ja teraz bede miala wizyte 2lub3.09 czyli po2tyg(poprzednio tez mialam 2tyg temu czyli od 33tc co 2-2,5ttgodnia).
    Badania 3trymestru(powtarzaną wirusologie,drugie badanie krwi i mrfo i mocz) bede miala dopiero 31.08. Mam nadzieje ze do wizyty wyniki przyjdą.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie, o, żelki też kupię 😋😅
    I w sumie też miałam taką samą zagwozdkę, za wizytę płacę 240 zł, ktg robię u swojej położnej ale lekarz mówił że mam teraz zrobić dodatkowo u nich bo mają lepszy sprzęt (serio, nie wiem czym się różni) no i tak sobie pomyślałem że po następnej wizycie mogłabym już urodzić żeby zaoszczędzić 🤦‍♀️😅
    Dlatego będę nękać mojego męża codziennie 😂

Anika lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpiąca królewna:)
    Nie cytujcie proszę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2020, 13:50

Krokodylica, Ounai, Pogoda, Domi1995, katwie27, Ptysio, Chmurka, ancys85, Maddelainen, AHope, Totoro, Asia000, Nadzieja , Natalii, pap86, erre, Akinom 59, Dave87, Leeila26, Audrey, ktosiowa, Szczęśliwa, maja2024 lubią tę wiadomość

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sytuacja wygląda następująco. Dzisiaj miałam masaż szyjki, bo dalej ma 1cm długości i 3-4cm rozwarcia. Po masażu odszedł kolejny kawałek czopa podbarwiony krwią. Są też skurcze ale raczej nie jakieś regularne. Jutro rano oksytocyna i jeśli nie zadziała to przebicie pęcherza płodowego.

Anika, Totoro, Leeila26, Audrey, edka85 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja próbowałam swojego M złapać to dosłownie jak poparzony uciekał ode mnie 😂😂 nie dość, że prawie 3 miesiące przerwy to jeszcze potem 6 tygodni. Tłumaczyłam mu, że to dla przyspieszenia porodu, ale nic do niego nie dociera 😂

ancys85 lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka śliczna królewna :)

edka85 lubi tę wiadomość

• Ptysio Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już niedługo chyba też tempo przyspiesze bo w sumie to już bardzo blisko końca. Tylko ja mam taki problem z seksami... Mam straszną ochotę rano albo w dzień kiedy mąż albo w pracy albo nie ma jak bo starszy synek. Natomiast wieczorem męża prosić bym nie musiała bo jest juz trochę wyglodzony i dziecko śpi to ja już jestem zdechlun. Co robić...

W ogóle jadąc dzisiaj (Na ostatnią chwilę) na badanie krwi i moczu przypomniałam sobie prawie przy labo że nie wzięłam że sobą kubeczka z moczem 😡 nie za bardzo mam w tym tygodniu czas j3chac jeszcze raz A w środę wizyta. No masakra. Stwierdziłam że kupię obok na szybko kubeczek i wleje tam to co się w tym pęcherz zdążyło nazbierac. Myślę że niezbędne minimum nalałam. Nie chciałam zrobić tylko krwi ale zastanawiam się czy taki mocz cokolwiek mi ,,powie" w wynikach czy było to zupełnie bez sensu. Jak sądzicie? Wiem że powinien być mocz z nocy ale nie zdazylabymw wrócić do domu

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleee malenstwo! Piękna. Tak patrzę i wierzyć mi sie nie chce ze za chwile będę sama miała znowu w domu takie maleństwo.

edka85 lubi tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka ślicznie :)
    Ja nie mam problemu z łapaniem męża, juz zapomniałam co to seks :D w sumie wroci w końcówce połogu :)
    Dziewczyny pakujecie ubrania na wyjście? Bo ja sobiw wlasnie wrzucilam di rwklamowki i zastanawiam sie czy dopakowac do walizki czy ktos mi je poda. W sukie ostatnie rzeczy wkładam. Zostaniw suszarka, moze jakis tusz do rzes, krem do twarzy. Mam plan orxygotowac sobie sukienke na wyjaz do szpitala. Jakby siw coa działo to szybko naloze, nie bedzie szukania i akcji prasowania. Dopiero niedawno odżyłam. Poranek fatalny jeżeli chodzi o energię.

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka cudna córa :*

Domi to ja Ci dam swojego męża 😂 albo daj mi swoje libido :P bo mój to już się czuje strasznie zaniedbany, a perspektywa czasu połogu go przeraża...

Co do wizyt to ja miałam co 4 tyg, 2 ostatnie chyba co 3. Idę 1.09 i później 10.09 na samo ktg i przy okazji ma mnie lekarka zbadać czy coś rusza czy nie. No chyba, że wcześniej się zacznie :)

Twardnienia też mam już od 2 trym, ale szyjka mi się jakoś drastycznie nie skracała, więc się nie martwiłam. Zazywam magnez i włączam tryb księżniczki i jest ok :) teraz jedynie parę razy dziennie mnie łapie taki ból okresowy, ale nospe biorę tylko na noc żeby mnie ból nie budził :)

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Ounai Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Śpiąca królewna:)
    Nie cytujcie proszę!
    Ale słodkości 😍 zazdroszczę, że już ją masz

edka85 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Chmurka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka piękna dziewczynka!;)
    Qunai współczuję:/ wymęczysz się strasznie:/ tyle czasu i nic się nie rozkręcam. Trzymaj się dzielnie kochana;*

Ja ktg miałam tylko jak leżałam w szpitalu i kolejne będę miała dopiero jak pojadę rodzic

edka85 lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda ciekawe co moj M na to 🤔🤔🤔😂

• joana Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka jaka slodka królewna 😍😘

A u mnie i maz i ja mamy libido super 😉 cala ciaze minimum raz w tygodniu 🙈 ale u mnie to nic nie przyspiesza.

Pogoda, edka85 lubią tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
‹‹ 940 941 942 943 944 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ