!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ludzie, czop-meduza! 😂😂 Super, podoba mi się! 😂😂
Ja miałam ogólnie wizyty co 2-3 tyg od połowy ciaży. Teraz była akcja ze wzrostem zachorowań i jak wszystko ok to mam siedzieć w domu, z podkreśleniem, że przed porodem pan doktor by mnie chciał jeszcze zobaczyć.. 🤦 skąd ja mam wiedzieć kiedy urodzę 😅Natalii, maja2024 lubią tę wiadomość
-
Chmurka, u mnie tez duże odstępy pomiędzy wizytami. do tej pory miałam co 4 tygodnie, kolejną mam w najbliższą środę (to będzie już 39t+5)i tu minęły 3 tygodnie. To będzie moja pierwsza wizyta z ktg, a zarazem w ogóle ostatnia w ciąży. Chociaż tak na prawdę miałam nadzieję jej nie doczekać, no ale niestety się nie zanosi...
Chmurka lubi tę wiadomość
-
Chmurka ja tez miala duze odstepy miedzy wizytami ale zawsze zaznaczonw ze gdyby co sie dzialo to dzwonic wczesniej. Nigdy nie przyspieszalam.
Tak wizyty byly co miesiąc rowniutko zawsze.
I jak mialam 29 tc, później 33, 37 i wtedy dopiero znów 38. Ktg mialam robione tylko w 33, 37 i 38 tc.
Tera to sama nie wiem czy brac 4 smoki, ale napewno wezme 2 skoro wchodza mi do opkaowania tak od starylizacji ich.
A czemu wogole kupilam 4? Najpierw wzielam kupilam dwupak bibsow, ale poczytalam i jednak nie zachwycają sie nimi tak jak myslalam i dla pewnosci dokupilam jeszcze dwupak z avant natural 😁 zobaczymy ktore podpasuja małemu.
Ja to jestem typ wole za duzo i nie szukac nagle niz miec za malo.
Tez od razu powiem, ze co innego mieszkac w duzym miescie a co innego na zadupiu. My mamy obok jedna bardzo slabo zaopatrzona apteke, kolejna dopiero 15 km dalej. I tez rewelacji tam nie ma 🙄
Wole zeby maz byl ze mna niz jezdzil po 18 czy nocach od apteki do apetki.
A co innego gdybym mieszkala w moim rodzinnym miescie gdzie apteka na kazdym rogu i z super wysposazeniem 😁 ale nie ma tak dobrze.
Mozna robic tez zakupy internetowo ale za takim zakupem tez trzeba poczekac minimum 3 dni.
Więc najwyzej czegos nie uzyje ale nie bede sie martwila ze nie mam.
Leila 7days 🤤🤤🤤Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
A jeszcze wracajac do wizyt, to powiem szczerze ze dzisjaj myślałam ze moglabym nie dotrwac do 31 sierpnia. Zawsze to za wizyte 250 zl i za ktg 50 zl w kieszeni. Wolałabym za te pieniadze kupić cos malemu, a wizyta nic nie zmieni, porodu nie przyspieszy.
Wy piszecie o rogalikach, a ja dzis kupilam sobie zelki i zezarlam paczke. Pozniej bylam na siebie zla. Wrocilam do domu i zjadlam maky kawalek szarlotki. Jablka kwaśne, juz wczoraj po kawalku miałam tturbo zgage, ale dzis sojie tłumaczyłam ze zjem taki malutki kawalek. No nie wiem ile minęło kd tej szarlotki, a ja juz umieralam z nadmiaru kwasow. Jechałam po syna do przedszkola i myślałam ze sie zapłacze normlanie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2020, 16:18
-
Chyba bede jedyna na naszym watku z dodanim gbs
ale spodziewalam sie bo przy pierwszym tez mialam a od tych 4lat nie bralam zadnego antybiotyku wiec nie mialo co wybic tego gbs. No trudno. Ja teraz bede miala wizyte 2lub3.09 czyli po2tyg(poprzednio tez mialam 2tyg temu czyli od 33tc co 2-2,5ttgodnia).
Badania 3trymestru(powtarzaną wirusologie,drugie badanie krwi i mrfo i mocz) bede miala dopiero 31.08. Mam nadzieje ze do wizyty wyniki przyjdą.
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Katwie, o, żelki też kupię 😋😅
I w sumie też miałam taką samą zagwozdkę, za wizytę płacę 240 zł, ktg robię u swojej położnej ale lekarz mówił że mam teraz zrobić dodatkowo u nich bo mają lepszy sprzęt (serio, nie wiem czym się różni) no i tak sobie pomyślałem że po następnej wizycie mogłabym już urodzić żeby zaoszczędzić 🤦♀️😅
Dlatego będę nękać mojego męża codziennie 😂Anika lubi tę wiadomość
-
Śpiąca królewna:)
Nie cytujcie proszę!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2020, 13:50
Krokodylica, Ounai, Pogoda, Domi1995, katwie27, Ptysio, Chmurka, ancys85, Maddelainen, AHope, Totoro, Asia000, Nadzieja , Natalii, pap86, erre, Akinom 59, Dave87, Leeila26, Audrey, ktosiowa, Szczęśliwa, maja2024 lubią tę wiadomość
-
U mnie sytuacja wygląda następująco. Dzisiaj miałam masaż szyjki, bo dalej ma 1cm długości i 3-4cm rozwarcia. Po masażu odszedł kolejny kawałek czopa podbarwiony krwią. Są też skurcze ale raczej nie jakieś regularne. Jutro rano oksytocyna i jeśli nie zadziała to przebicie pęcherza płodowego.
Anika, Totoro, Leeila26, Audrey, edka85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa próbowałam swojego M złapać to dosłownie jak poparzony uciekał ode mnie 😂😂 nie dość, że prawie 3 miesiące przerwy to jeszcze potem 6 tygodni. Tłumaczyłam mu, że to dla przyspieszenia porodu, ale nic do niego nie dociera 😂
ancys85 lubi tę wiadomość
-
Ja już niedługo chyba też tempo przyspiesze bo w sumie to już bardzo blisko końca. Tylko ja mam taki problem z seksami... Mam straszną ochotę rano albo w dzień kiedy mąż albo w pracy albo nie ma jak bo starszy synek. Natomiast wieczorem męża prosić bym nie musiała bo jest juz trochę wyglodzony i dziecko śpi to ja już jestem zdechlun. Co robić...
W ogóle jadąc dzisiaj (Na ostatnią chwilę) na badanie krwi i moczu przypomniałam sobie prawie przy labo że nie wzięłam że sobą kubeczka z moczem 😡 nie za bardzo mam w tym tygodniu czas j3chac jeszcze raz A w środę wizyta. No masakra. Stwierdziłam że kupię obok na szybko kubeczek i wleje tam to co się w tym pęcherz zdążyło nazbierac. Myślę że niezbędne minimum nalałam. Nie chciałam zrobić tylko krwi ale zastanawiam się czy taki mocz cokolwiek mi ,,powie" w wynikach czy było to zupełnie bez sensu. Jak sądzicie? Wiem że powinien być mocz z nocy ale nie zdazylabymw wrócić do domuMaluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Edka ślicznie
Ja nie mam problemu z łapaniem męża, juz zapomniałam co to seksw sumie wroci w końcówce połogu
Dziewczyny pakujecie ubrania na wyjście? Bo ja sobiw wlasnie wrzucilam di rwklamowki i zastanawiam sie czy dopakowac do walizki czy ktos mi je poda. W sukie ostatnie rzeczy wkładam. Zostaniw suszarka, moze jakis tusz do rzes, krem do twarzy. Mam plan orxygotowac sobie sukienke na wyjaz do szpitala. Jakby siw coa działo to szybko naloze, nie bedzie szukania i akcji prasowania. Dopiero niedawno odżyłam. Poranek fatalny jeżeli chodzi o energię. -
Edka cudna córa :*
Domi to ja Ci dam swojego męża 😂 albo daj mi swoje libidobo mój to już się czuje strasznie zaniedbany, a perspektywa czasu połogu go przeraża...
Co do wizyt to ja miałam co 4 tyg, 2 ostatnie chyba co 3. Idę 1.09 i później 10.09 na samo ktg i przy okazji ma mnie lekarka zbadać czy coś rusza czy nie. No chyba, że wcześniej się zacznie
Twardnienia też mam już od 2 trym, ale szyjka mi się jakoś drastycznie nie skracała, więc się nie martwiłam. Zazywam magnez i włączam tryb księżniczki i jest okteraz jedynie parę razy dziennie mnie łapie taki ból okresowy, ale nospe biorę tylko na noc żeby mnie ból nie budził
-
Edka piękna dziewczynka!
Qunai współczujęwymęczysz się strasznie:/ tyle czasu i nic się nie rozkręcam. Trzymaj się dzielnie kochana;*
Ja ktg miałam tylko jak leżałam w szpitalu i kolejne będę miała dopiero jak pojadę rodzicedka85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Edka jaka slodka królewna 😍😘
A u mnie i maz i ja mamy libido super 😉 cala ciaze minimum raz w tygodniu 🙈 ale u mnie to nic nie przyspiesza.Pogoda, edka85 lubią tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.