!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Leila, ja też taki śluz miałam w zeszłym tygodniu, i ktoś jeszcze chyba. Dziewczyny mówiły że to nie czop, że czop jest jak galaretka. I miały rację bo na wizycie się potwierdziło że szyjka długa i zamknięta.
Ja do szpitala biorę tylko smoczek, w razie czego butelki tam mają. Wszystko wyparzyłam tylko wrzątkiem.
Dziewczyny, odebrałam gbs, wynik ujemny, zapłaciłam 35 zł 👍 ale ile się nadenerwowałam przy odbiorze! Powiedzieli mi że wyniki w rejestracji, wchodzę a tam że 20 osób czeka. Przyszło mi do głowy żeby się po prostu wepchać jako ciezarna. No ale jak zobaczyłam wzrok ludzi to myślałam że mi brzuch wytną, a niektórzy po prostu udali że nie widzą (a uwierzcie, nie sposób mnie teraz nie zauważyć). Ustawiłeam się więc w kolejce z nadzieją że pójdzie szybko. I tak stałem 40 min, w przekletej maseczce, w pewnym momencie musiałem usiąść bo mi się słabo od tego oddychania w tym gównie zrobiło. Jak w końcu moja kolej przyszła to mówię w okienku że przyszłam po wyniki. A ona do mnie "Pani, ale to w rejestracji w laboratorium" 🤦♀️🤦♀️🤦♀️😡 przysięgam, myślałam że się popłaczę pod tym okienkiem. Byłam już tak zmęczona a w tej faktycznej rejestracji laboratoryjnej żadnej kolejki. Wiecie co, nigdy nie korzystałem z przywilejów jakie mi się należą, zawsze stoję potulnie w kolejkach ale dzisiaj to najzwyczajniej w świecie zrobiło mi się przykro że ludzie są tacy obojętni. Ja np zawsze starszym i kobietom w ciąży ustępowałam więc myślałam że inni też tak mają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2020, 13:13
-
Leeila26 wrote:Dziewczyny a jak u Was na tą chwilę z upławami?
U mnie występuje coś takiego, co jest podobne do rozpuszczonej globulki dopochwowej.. białe, kremowe w konsystencji, gęste i sporo tego jest.. zastanawiam się, czy to może być czop..
I jeszcze jedno pytanie: czy bierzecie do szpitala jakąś małą butelke dla dzidzi i smoczek? Jak to wcześniej przygotować, wystarczy przelać wrzątkiem? -
Qunai mocne kciuki żeby się udało.
Ja też mam sporo wydzieliny ale ja też na luteinie cały czas to już w ogóle;P
W ciągu dnia czuje się dobrze, chociaż w sumie głównie leżę, ale wieczorem i w nocy brzuch się spina, czasem nawet 3 - 4 razy na godzinę mimo brania regularnie nospy i luteiny... Nie wiem czy coś z tym mam robić czy tylko leżeć i modlić się że wytrwam do bezpiecznego terminu.
A oto mój brzuchol;)
Krokodylica, Anika, Leeila26, joana, erre, Audrey, Totoro, Asia000, Natalii, AHope, Ptysio, pap86, Pogoda, Ounai, ancys85, maja2024 lubią tę wiadomość
-
Ja też bardzo chce przystawiać do cyca i będę o to walczyć za wszelką cenę, żeby wszystko tak się skończyło 👍 ale w myśl zasady ,,lepiej nosić, jak się prosić" chce mieć i butelkę i smoczek. Nie po to, żeby dokarmiać mm a w razie czego podać swoje mleko. A smoczek poleciła mi zabrać koleżanka - po porodzie okazało się, że synek miał tak silny odruch ssania, że mógłby wisieć na cycku cały czas. W takim razie wyparze ze 2 razy we wrzątku i myślę, że będzie ok 😅
Audrey pamiętaj, że u lekarza i w laboratorium przysługuje nam pierwszeństwo bez proszenia się (co innego w sklepie - wtedy to uprzejmość ludzi) Ja zawsze korzystam! 😁
-
Hejka, Qunai kciuki dzis za Ciebie ❤ spotkanie z Martusia coraz bliżej 🥰
Kciuki tez za wizyty.
Leila ja biore 4 smoczki, butelki jeszcze nie wiem. To samo zastanawiam sie nad swoim laktatorem.
Oczywiscie ja nastawiam sie bardzo na kp, ale roznie to bywa po cc. Zreszta ja wogole bede dlugo rozdzielona z maluchem i wiem, ze u nas nie sa zbyt mile polozne, żeby malucha donosic na karmienie tylko podaja mm kiedy mama jest na sali pooperacyjnej.
Takze o kp beda zaczynała walke dopiero na sali poporodowej po 24 h od cc.
Co do wydzieliny to ja od ponad tyg mam jej bardzo duzo. Szczegolnie jest jak sluz plodny przezroczysty lub bardzo wodnisty lekko mleczny. Ale obu jest bardzo dużo.
Chmurka sliczny brzusio 😍
Audrey ja to juz przestalam zwracac uwage na te reakcje ludzi. Jakbysmy byly przezroczyste, nikt nie przepusci.
Jedno jest pewne ja glupia juz w zyciu nie bede i nie przepuszcze juz nikogo chyba, ze bedzie jasno zaznaczone, ze ma pierwszenstwo lub to bedzie wlasnie ciezarna.
Nad nami sie nikt troszczy to co ja mam byc mila jak zawsze bylam, ze kogos przypuszczałam z jedna rzeczą itp.
Co wyparzania to ja zwyczajnie zalalam wszystko smoczki, butelki itp wrzątkiem. Zostawilam na bardzo długo, żeby wyparzylo.Chmurka lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Ja mam dzisiaj jakiś zjazd emocjonaly i brak mocy.. nic mi się nie chce, wszystko mnie wkurza i najchętniej bym siadła i sobie popłakała. A najbardziej chyba wkurza mnie to, że nie mam na nic siły - paradoks jakiś. Położyłabym się chętnie spać, ale i tak zaraz pewnie ktoś mnie obudzi i będę jeszcze bardziej zła (teściowa jak mnie nie widzi ze 2-3 godziny to przychodzi sprawdzać czy oddycham ew. dzwoni, albo chyba czy nie urodziłam w samotności
). W dodatku kot mi nasikał do szafki z ciuchami - nigdy tak nie robił, nie wiem czy to w jakimś akcie złości, znaczy swój teren czy co.. wyciągałam te ubrania do prania ze łzami w oczach
Joana 4 smoczki, dobrze czytam?Po co Wam tyle? Pytam z ciekawości, bo ja biorę jeden
-
U mnie już 4 dni do cc. Szczere to nie moge się doczekać.. juz ledwo chodze, bardzo zle sie.. a wczoraj mialam okropne skurcze.
I wlasnie okazalo sie u nas, ze maz nie będzie mógł wziac urlopu wypoczynkowego, ponieważ zostalo mu mało dni wolnych. Zostaje nam tylko ojcowski 2 tyg plu 2 dni okolicznosciowego.
Zastanawiamy sie nad opieka na mnie po cc. Mozecie doradzic jak to zalatwic i na ktorym etapie po porodzie? Zapewne szpital mi tego nie wypisze, tylko moj lekarz ginekolog.
Co wiecej czy mozecie napisac jakie sa formalności do zalatwieniw po porodzie? I na ktorym etapie trzeba to zalatwic??Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2020, 14:11
Adaś
-
Leila tak 4 😅 wiesz boje sie o to, ze zwyczajnie nie bede miala gdzie umyc dobrze tego smoka 😅🤣 oczywiscie nie mowie, ze uzyje kazdego. Ale ja i tak mam pudelka na smoki duze i wchodze mi w nie 2 😁
U mnie to samo... niby tesciowa nie puka, bo zeby mnie nie obudzic... a jak widzi, ze spie to zamiast wyjsc to i tak gada, czyli mnie budzi 🤯🤬
A co do kota, to moj za to od tygodnia chodzi za mna krok w krok. Jakby cos przeczuwal.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2020, 14:12
Adaś
-
joana wrote:U mnie już 4 dni do cc. Szczere to nie moge się doczekać.. juz ledwo chodze, bardzo zle sie.. a wczoraj mialam okropne skurcze.
I wlasnie okazalo sie u nas, ze maz nie będzie mógł wziac urlopu wypoczynkowego, ponieważ zostalo mu mało dni wolnych. Zostaje nam tylko ojcowski 2 tyg plu 2 dni okolicznosciowego.
Zastanawiamy sie nad opieka na mnie po cc. Mozecie doradzic jak to zalatwic i na ktorym etapie po porodzie? Zapewne szpital mi tego nie wypisze, tylko moj lekarz ginekolog.
Co wiecej czy mozecie napisac jakie sa formalności do zalatwieniw po porodzie? I na ktorym etapie trzeba to zalatwic??
https://mamy-mamom.pl/formalnosci-po-porodzie-co-gdzie-jak-i-kiedy/joana lubi tę wiadomość
👩+🧔♂️+👱+🐶
2020 👶 💙
30.12.2024 ⏸️
https://www.tickerfactory.com] -
Ja ogólnie w sumie mam kupione tylko 2 smoczki 😅 nie wiem czy się przydadzą nawet, ja bylam dzieckiem bezsmoczkowym 🤷 myślałam o tym, żeby ten smoczek po prostu wyparzać w szpitalu, ale zaczęłam teraz rozważać czy nie wziąć małego, elektrycznego czajnika bo jeszcze mi wejdzie 😂 latać za wrzątkiem faktycznie głupie 😅
Moja teściowa puka lub woła mnie pod oknem lub przez drzwi 😅 No ale ja się wtedy już budzę.. jakbym się nie odezwała, to dopiero wtedy by wparowała i to chyba z drzwiami 😂 -
U mnie chyba były straszaki bo się trochę uspokoiło chociaż jeszcze pobolewa ale dosłownie delikatnie . W środę idę na ktg to zobaczymy jak tam sprawa wygląda
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
joana wrote:U mnie już 4 dni do cc. Szczere to nie moge się doczekać.. juz ledwo chodze, bardzo zle sie.. a wczoraj mialam okropne skurcze.
Co wiecej czy mozecie napisac jakie sa formalności do zalatwieniw po porodzie? I na ktorym etapie trzeba to zalatwic??
Po pierwsze też podbijam czemu 4 smoczki?😅
Co do papierów. Mój mąż będzie brał opiekę na mnie bo szkoda brać urlopu czy ojcowskiego skoro nam się należy opieka. Pytałam nawet mojego gina czy to wypiszą, mówi że bez problemu, nawet nie musi przychodzic tylko przez tel z nim to załatwię. Od razu po przyjściu że szpitala dzwonię i mówię że chce opiekę męża na mnie, wszystko wiadomo teraz do ZUS i idzie elektronicznie, ale poza tym, trzeba do pracodawcy męża dostarczyć wypełniony druk z15b, a pracodawca od siebie wypełnia z3 i te 2 druki donosi do ZUSu pracodawca.
Poza opieką to od razu po szpitalu będę załatwiać rejestrację dziecka- to przez profil zaufany w banku więc luz. Jak przyjdzie akt to z nim wniosek o macierzyński i rodzicielskie z druczkiem że tata nie będzie się ubiegać o rodzicielskie do księgowej.
No i zostanie wniosek o becikowe, 500+, pieniądze z ubezpieczenia i na koniec walniemy małej bon turystyczny 😂 Do tych pieniężnych spraw trzeba mieć akt urodzenia więc najpierw załatwia się akt.
No i doradze że lepiej już teraz wszystkie druki sobie podrukować żeby potem przy dziecku tego nie szukać i w ogóle, tylko wypełnić. Do becikowego i 500+ nie wiem co dostarczyć do gminy ale wiem że po nic nie trzeba jezdzic, tylko wniosek wypełnić bo dochody sprawdzają w systemie sami.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2020, 14:49
joana lubi tę wiadomość
-
Audrey wrote:Chmurka, To są już skurcze bh i z tym już nic nie zrobisz, taka kolej rzeczy. Ale co ciekawe to w zeszłym tygodniu spinał mi się bardziej 🤔
Bo czasem się zastanawiam jakie by były te twardnienia gdybym tego wszystkiego nie brała... -
Właśnie zjadłam dużego 7days'a i poprawiłam kabanosami, od razu mi lepiej..
Mi też się wydaje, że z przepowiadającymi nie zrobimy nic.. obstawienie lekami ma sprawić, żeby te skurcze i twardnienia nie przyniosły negatywnych skutków, ale no-spa czy np. magnez nie wyeliminuje tego całkowicie.. swoją drogą 3xdziennie no-spa forte to strasznie duża dawka. Lekarz na mnie ,,krzyczał" przy stosowaniu doraźnym - był zdania, że macica się przez to rozleniwi, a ona ma trenowaćJa w strachu, na tym etapie co ty teraz oczywiście żarłam tą no-spe jak głupia.. a brzuch mimo wszystko się stawiał. W tym czasie byłam jeszcze na duphastonie (zamiast luteiny)