X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, ja mialwm diabła wcielonego jeżeli chodzi o spanie, a raczej niespanie. Poerwszy raz przespal noc dopiero jak miał ponad 2,5 roku jak go wzięliśmy do sienie z mezem do łóżka. Teraz ma prawie 3,5 roku i od kilku miesięcy spi sam w pokoju i dopiero od niwdawna śpi cala noc. Takze jak mi sie trafi spiace dziecko twraz to ja chyba bede dziekowac Bogu na kolanach :D Chociaz jeszcze te pierwsze nieisace z synem nie były takie zle, nawet byl przewidywalny co do godzon pobudek, natomiast jak mial rok i wracalam do pracy to budził sie skubaniec co godzinę na cyca. Jak ja to przeżyłam to nie wiem. W sumie dziwie sie ze on to przezyl tez :D :D

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez pierwszy miesiąc trzeba dziecko co 3 h karmić. I to się liczy od zaczęcia karmienia, a nie końca, czyli jak o 1 w nocy podasz pierś (na mm się nie znam) i skończysz o 2, to następne karmienie o 4 zaczynasz. Ja myślałam, ze sie przekręcę z tym karmieniem, bo nie dość ze miałam ciezki poród i ratowali mnie i moja macice, bo zaczęłam się wykrwawiac, to Młody wisiał na cycu godzinami. I czasem bardzo mało spałam, miałam np problem żeby nastawić budzik na kolejne karmienie tak mi wszystko odjeżdżalo. Po miesiacu to już cyc tylko na zadanie. A potem faktycznie jak wróciłam do pracy, to jakiś dramat z nocnymi pobudkami i np 2 h zabawa między 2 a 4 w nocy. Nie wiem jakim cudem mój zwiazek przetrwał, bo każde z nas kocha spać i każde walczyło, żeby to drugie wstało w nocy do syna.

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj syn na poczatku bardzo zle sypial, ciagle sie budzil, zasypial tylko przy cycku. Jak mial 9mcy to zglosilam sie po porade do doradczyni od snu i mlody spi od tej pory superancko. Jedne z najlepiej wydanych pieniedzy. Nie dosc ze przesypial noc to jeszcze jego usypianie szlo raz dws az sie zawsze znajomi dziwili, ze tak szybko udaje nam sie dziecko spac polozyc bez polgodzinnego siedzenia w sylialni. Tylko ksiazeczki a potem hop do lozka, buziaczek i nara (to oczywiscie wymagalo czasu zeby tak bylo ale napewno bylo juz tak w wieku 2 lat).

Natomiast z corka sie nigdzie nie zglosilam bo myslalam, ze sama sobie poradze ale niestety sie przeliczylam 😐. Do tej pory sie budzi i nie potrafi tez sama zasnac. Jakbym miala po roku wrocic do pracy to chyba bym sobie w leb strzelila. Dlatego tez nawet nie myslalam o trzecim dziecku dopki mloda sie jako tako nie uspokoila z tym spaniem. Teraz to nie wiem czy to sie da jakos naprawic. Z trzecim zglaszam sie znowu do terapeutki.
    Jedyne co jest lepsze niz przy starszaku to to, ze ona jak jest zmeczona (np nie misla drzemki a jest juz 22) to sama mowi, ze ona chce do lozeczka. A brat to moglby do 24tej siedziec i by nie powiedzial, ze jest zmeczony!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2020, 22:20

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka,
    to że dzieci trzeba budzić na karmienie jest całkiem normalne i nie doszukuj się tu dowodów na patologiczną żółtaczkę. Naturalne jest również to, że po jedzeniu dalej idą spać.

Szczęśliwa, w moim szpitalu nic nie dają poza podkładami, tak więc trzeba mieć ze sobą dosłownie wszystko.

PAP ma rację, w tym karmieniu co 3h to chodzi o utrzymanie cukrów u dziecka. Pamiętajcie, że trzustka takiego małego człowieka potrzebuje czasu, aby się uregulować.

erre lubi tę wiadomość

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jutro idea kolejny raz na oksytocynę. Samoistnie nic się nie zaczęło, szyjka jak trzymała tak trzyma. To ostatnia próba. Szczerze mówiąc nie wiem jak się nastawiać. Mam po prostu nadzieję, że jednak ruszy. Dobrej nocy dziewczyny :)

katwie27, Anika, Domi1995, Chmurka, Pogoda, Totoro, maja2024, joana, Krokodylica lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • fasolka86 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Jak jutro idea kolejny raz na oksytocynę. Samoistnie nic się nie zaczęło, szyjka jak trzymała tak trzyma. To ostatnia próba. Szczerze mówiąc nie wiem jak się nastawiać. Mam po prostu nadzieję, że jednak ruszy. Dobrej nocy dziewczyny :)
    Powodzenia. Oby się udało. Trzymam kciuki.

ae88538f61.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qunai trzymam Mocno kciuki. Obyś cierpiała jak najmniej i już tulila corcie. Nastaw sie: Tak czy inaczej zaraz koniec meczarni i będzie nagroda 🙂

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Aina Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quanai powodzenia

Ja jutoro byc moze poanam termin cc .mam 35 tydzien jutro wizyta Pani dr ma szcegilowo ocenic poszerzenie pepowiny i podjav decyzje w ktorym tyg wyjąć malutka

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aby godnie uczcić koniec 39 tc (38+6) zaliczyłam poranne rzyganko.

Jprdl

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina mogłabyś przypomnieć na jakim etapie wyszła Wam poszerzona pępowiną i co lekarz na to? Gdzieś mi to umknęło :/ pytam bo mi na piątkowym usg też wyszl a poszerzona pępowiną w jednym miejscu, ale lekarz sprawdził przepływy, powiedział, że idealne i tyle, nie przywiązał większej wagi do tematu...

Ounai ogromne kciuki! Jeszcze chwila i będziesz tuliła Martusię ❤️

Ja czekam i czekam i nic... 🙄 Śmiejemy się z mężem, że zniesiemy dziś gondolkę i wepniemy już w podwozie (stoi w przedpokoju cały czas), może mała stwoerdzi, że no, wszystko gotowe to wychodzę. 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2020, 07:16

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro, moja ma wszystko gotowe i coś się niespodzianka zbiera. Ojciec nawet okna umył :P A w nocy śniło mi się że mi wody odeszły. Ehh, szkoda że to tylko sen był :P ale był tak realny że obudziłam się i macalam krocze 😂

age.png

age.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś za dobrze u nas tym naszym dziewczynom 😁 Kurde dla mnie to wszystko nowość. W pierwszej ciąży miałam termin z Om na 31. marca, z usg na 4. kwietnia a mała urodziła się równiutko 2 tyg. przed terminem z Om, tak niespodziewanie, że byliśmy w ciężkim szoku, że to już. A teraz termin za pasem a tu jakieś straszaki i nic poza tym🤷‍♀️

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ouinai trzymam za Ciebie mocno kciuki. Jak Ci daja ta oxy to musisz byc na lozku czy mozesz np. Na pilce? Niech ta Twoja stalowa szyjka juz puszcza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2020, 07:52

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Aina Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tororo
    nam wyszla w okolicy 20 tyg ale ona nie jest poszerzona w tej zewnetrznej czesci

A poszerzenie ma miejsce u wejscia zyly pepowinowej wewnatrz dziecka inaczej zwany zylak pepowiny ....w internetach znalazlam tylko w portalu po dyplomie ze ma to bardzo zle rokowania i zwiazane z licznymi wadami genetycznymi....ale moje malenstwo jest po amniopunkcji wiec nie ma opcji by bylo chore

I wierze ze to jakas drobnostka choc mysli bywaja zmienne i różne

Przeplywy do tej chwili ok jedyne co to mala cala ciaze niewiele sie rusza

Pani dr ma nam dac zaswiadczenie do cc bo wymaga by zaraz po przecieciu pepowiny wykonano usg i ewentualnie przekazano dziecko do konsulatacji

Szpital teoretycznie robi cc w 39 ale jak usyszeli o tej pepowinie to rozwazaja wczesniej wiec musze przeslac świeże usg i wyniki badan

• Aina Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha totoro mnie lekarka wciaz uspakaja ze bedzie oki

Ale jak teraz przez ten test covid przepadla mi wizyta to staje na glowie zeby mnie przyjac bo mowi ze w mojej sytuacji nie moze byc takich przerw miedzy badaniami
    Nawet zarzadala ze gdybym nie mogla do niej dojechac mam jej zeskanowac dokumenty ze np bylam na ip .poniewaz te przeplywy musza byc kontrolowane.
    No i ta pepowina jest dodatkowym wskazaniem do cc .

• Audrey Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Marzę o tym żeby przespać ciągiem chociaż 3h 🤦‍♀️

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina no mialas amniopunkcje wiec mozesz byc choc troche spokojniesza o te wady bo corcia.ich nie ma ale skad ta poszerzona pepowina i czy miala na nia wplyw to dopiero po porodzie sie okaze.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey piona, ja tak samo.

Teraz nie śpię od 3, skurcze co pół godziny i chyba z 5 razy mnie przeczyscilo, ale teraz żadnego postępu nie ma. Te skurcze nie bolą tez jakoś specjalnie mocno, więc nie wiem czy to coś się rozkręca czy co, ale jednak wybudzają mnie co chwila

• Totoro Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina dziękuję Ci bardzo za wyjaśnienie :) Dobrze, że amnio wykluczyła u Was wady :) U nas dopiero teraz przy usg to wyszło, no i raczej chodziło o zewnętrzną część 🤔

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Aina Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro tak mysle ze pewnie u was poszerzenie jakiegoś odcinka na zewnątrz ja jutro mam wizyte i licze ze pani dr odpowiednio to opisze bo szpital chce przeslaac wyniki na neantologie by wiedziec jak sie przygotowac do porodu

‹‹ 936 937 938 939 940 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ