Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • erre Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka, fantastycznie! Napisz potem jak brat zareagował na siostrę 🥰

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka super. :)

• pap86 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zoltaczki toja mialam przejscia z pierworodnym. Wypisali nas z bilirubiną 14,9 gdzie norma do 15. Byl zolty jak cytryna, ospaly-musialam wybudzac na karmienie. Oczy zolte, skora zolta. Jak wychodzilam z nim na slonce to nabieral rozowego koloru a potem z powrotem. Po 2-3dniach poszlam do pediatry z tym i musielismy robic badania krw. Bili spaaa ale wolno :( prawie 3miesiace byl zoltawy ale nie bylo podstaw zeby wrocic do szpitala a nikt te 4lata temu nie powiedzial mi,ze mozna bylo wypozyczyc jakies lampy :/to bylo slabe.

Edka w domu bedzie Wam juz najlepiej :D

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Agnieszka91 Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie muszę ją wybudzać, sama budzi się po 4-5h( wiem bo w nocy tak wstaje). Apetyt ma ale wstanie, zje i znów spi
    Ma dopiero tydzień więc jak nic jej nie boli uznałam że to normalne (miałam tak z bliźniaczkami i ta co nie miała kolek tak też miała że jadła i spala)
    Wcześniej miałam problem z brakiem pokarmu a teraz mam tyle w lodówce że nie wiem co z nim robić. Mała zaczyna powoli ssać pierś i nie chce butelki. I jak teraz zwolnić trochę laktację?😕

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spakowałam torbę!

katwie27, Szczęśliwa, nick nieaktualny, pap86, Totoro, Dave87, Leeila26 lubią tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka to juz nie odciągaj jak ssie. Laktacja dostosuje sie do dzieckq. Spokojnie.

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Szczęśliwa Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka dla świętego spokoju możesz zrobić badanie z krwi. Chociaż jutro idziesz do poloznej a ona widząc malucha lepiej to oceni niż my po kilku słowach :) dopóki jest żółta staraj się nie robić dłuższych przerw w karmieniu tylko wybudzaj, nawet w nocy.
    Jak mała zaczęła już ładnie ssać to odstaw laktator. Tzn jeśli po na karmieniu czujesz, nabrzmiałe i bolące piersi to możesz odciągnąć ale tylko do momentu w ktorym poczujesz ulgę i rób tak aż piersi nie załapią ile mają produkować mleka.

Ktosiowa zrobiłam dziś dokładnie to samo! Tzn zaczęłam pakować, bo jeszcze trochę mi zostało ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2020, 20:01

ktosiowa lubi tę wiadomość

8p3os65gfezqfali.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie skurcze co godzinę, czasem pół i dalej ból miesiączkowy, ale nic się dalej nie rozkręca. Może coś w nocy pójdzie :) chociaż pewnie to straszaki

katwie27, maja2024, Maddelainen lubią tę wiadomość

• pap86 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi do szpitala jak beda co 10min :) idz do cieplej kąpieli.jesli to straszaki to po ciepkej wodzie miną a jesli to porod to beda dalej.

Ktosiowa gratki. Ja mam walizke spakowana w 90%.

Agnieszka co do laktacji i piersi to mala rada-jak czujesz przepelnienie piersi to mozesz wybudzac corcie NA TWOJE ŻĄDANIE w sensie,se ty czujesz ze potrzebujesz. Ona sie troche napije a ty bedziesz miala ulge. Mozesz nawet co godzine sie do niej podsuwac, niech upije troche. Dobrze dziewczyny mowią-odstaw juz laktatot i jesli malutka juz pije z piersi to po prostu jej proponuj co godzinke
    Dla niej to bedzie dobrze i dla twoich poersi tez.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam pod prysznicem już jakiś czas temu, na trochę przeszło, ale wróciło. Zobaczymy jak po nocy będzie ☺️

• katwie27 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę ze u Was sie cokolwiek dzieje. Ja mam dzisiaj jakis taki ciezki psychicznie dzien. Nie wiem po prostu jestem zmeczona ciaglym czekaniem a to na meza, a to na koniec budowyw, a to na przedszkole. Czuje sie jak na tykajacej bombie. Niby chciałabym zehy mały pobyl jeszcze te dwa tygodnie w brzuchu, ale mowie jakos mi tak dzisiaj ciezko, moja glowa juz mowi ze chce, ciało natomiast kompletnie sie z nia nie zgadza.

Kasia

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie, każdy ma prawo mieć chwile zwątpienia. Ty i tak jesteś moją bohaterką! Mój partner wyjeżdżał na 5 dni i weekendy wracał, i nie wyobrażam sobie żeby tak żyć, a co dopiero tak jak Ty.

• Audrey Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas do położnej trzeba się samemu zgłosić po 20tc. Potem od 29tc regularnie się jeździ, rozmawia, ktg, a jak wychodzisz z dzieckiem ze szpitala to dzwonisz i mówisz że jesteś w domu a ona jest na drugi dzień u Ciebie i ma 6 wizyt. A potem możesz dzwonić z każda pierdołą.

Dziewczyny, jestem ciekawa tego waszego wybudzania dzieci do karmienia. W sensie nie zrozumcie mnie źle 😅 jak już pisałam 2 dziewczyny z rodziny urodziły 3 miesiące temu. Na początku wybudzały dzieci jak im kazano co 3h (trwało to 1 dzień) Maluchy były wtedy nie do ogarnięcia, wrzeszczały, nie chciały spowrotem spać. Zarówno moja mama jak i teściowa od początku mówiły żeby nie wybudzać dzieci a same się upomną (oba malce były żółte). Przestały wybudzać i całkiem inne dzieci, na początku budziły się co 4-6h, teraz jeden już śpi od dłuższego czasu całe noce i dopiero rano jedzenie, a drugi 1 raz się budzi. I są to całkiem inne dzieci, od razu było widać zmianę w zachowaniu. Więc chyba coś w tym jest. Każda z dziewczyn mówi że już nigdy nie będzie dziecka do jedzenia budzić.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie u mnie przy drugiej córce też kompletnie nic się wcześniej nie działo. Nie odszedł mi czop ani nie opadł brzuch. Zero skurczy. I po prostu 2 tygodnie przed terminem o 5 rano zaczęły się skurcze i sączyć się wody. 0 9:45 córka była na świecie.:)

• pap86 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey u noworodzia chodzi o spadki cukru i trzeba podsuwac cyca jesli sie nie budzi samo w nocy.nocne karmienia są bardzo wazne dla dziecka i laktacji mamy i moje zdanie kest takie,ze lepiej sprobowac ze 3razy w nocy podac piers nawet na spiocha niz pozwolic noworodkowi na spadek cukru... to po prostu niebezpieczne. Karmien na dobe musi byc iles tam i do tego wlicza sie tez te nocne karmienia. To mi mowila polozna i neonatolog(mowie o sytuacji mojego pierwsrgo synka i zoltaczce ale i z mniejsza zoltaczka tez bym chociaz proponowala w nocy piers.). Zolądeczek miesci bardzo malutko i starcza pokarmu tez na krotko.
    Ale po miesiacu jak juz byly by ladne przyrosty wagi, ustabilizowana lakracja a dziecko budzilo by sie raz na cycka to wtedy spoko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2020, 20:38

Krokodylica, erre lubią tę wiadomość

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja położnej nie biorę z przychodni tylko z rejonu. Dobrze jest się zorientować czy jest jakaś fajna położna środowiskowa w okolicy i to podobno zgłasza się w szpitalu. Myślałam, że będzie do mnie przychodzić tą z którą będę rodzic, ale niestety to nie jej rejon. Ale ta która ma nas odwiedzać prowadziła szkole rodzenia on line i wydaje się całkiem spoko, konkretna i z jajem :)

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey też nigdy nie wybudzałam dzieci do jedzenia. A wrzaskuny mimo to były okropne haha :)
    Chodzi o zalecenia na czas zoltaczki, bo to ponoć niebezpieczne dla dziecka, i do czasu ustąpienia zażółcenia powinno się niby karmić co 3 godziny.
    Każdy robi jak uważa. Mnie położna postraszyła możliwymi skutkami i kazała wybudzać.
    Ja nie wybudzałam bo starsza była na butli i jadła co 3 godziny z zegarkiem w ręku. A młodsza darła się non stop, do 2 w nocy. Kiedy w końcu zasnęła to po godzinie znowu wrzask więc jakie wybudzanie. :)

• katwie27 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym wybudzaniem, sama nie wiem co doradzic, moj syn i tak sie budzil, wiec nie miakwm dylematu. Natomiast mogw przytoczyć historie mojej kolezanki. Ona byla zadowolona, ze synek spi w nocy. Karmila piersią, nie wybudzala, w nocy sie budzila zalana mlekiem, nabawila siw takich zastojow, ze musiala isc do szpitala na zabieg. Po zabiegu bol byl taki, ze nie dala rady juz karmic i przeszla na butelke... No a jak ktos karmi butelka, to nie wkem czy bym wybudzala, zdaje sie ze mleko modyfikowane jest baedziej kaloryczne i dzieic i tak śpią dłużej. Natomiast jezeli chldzi o piers to i tak sie rzadko zdarzaja chyba przypadki dzieci ktore śpią cala noc i sie piersi nie domagaja.

Kasia

• Audrey Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn ja wiem że nie powinno się noworodka trzymać bez jedzenia nawet jak śpi przez 7 czy 8h bo może zapaść w śpiączkę i się nie obudzić. Ale myślę że 4-5h bez jedzenia jak dziecko tak się budzi i przybiera to jest całkiem ok.

Pogoda, ja też nie mam położnej z naszej przychodni tylko wybrałam z innego regionu. U nas w szpitalu nie trzeba podawać jaka się ma położna. Chociaż oni chyba sami wiedzą bo położna zgłasza do NFZ jakie ma pacjentki pod opieką.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie, moja bratowa właśnie karmi piersią i mały już w wieku 2 miesięcy spał całą nic 😊 no ale wiadomo że to nie jest reguła że akurat jej dziecko takie jest. Szwagierka wiek ten sam, karmi mm i mały się budzi 1,2 razy w nocy. Więc jak widać nie ma reguły 😊 wiadomo, teraz mam przemyślenia jaki w mam, a jak się mała urodzi to się okaże, może będzie się budzić jak z zegarkiem w ręku 😂

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
‹‹ 935 936 937 938 939 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ