X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica w takim razie przestawiłam fakty 🙈🙊 podali Ci żeby się zaczęło a nie pomogło rozchulać ale chociaż zapamiętałam, że działo się to po terminie😜😂
    W każdym razie, chodziło mi o to, że jak wywołują poród przed terminem to dlatego ciężko idzie ponieważ dzieciątko jeszcze ani myśli wychodzić; natura zaprogramowała nas na 40 tygodni i stąd te różne doświadczenia z oxy 😉

Coś nie mogę sklecić myśli w jakąś jedną, spójna całość ale mam nadzieję, że rozumiecie co mój ciążowy mózg ma na myśli 🤦‍♀️😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2020, 08:52

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Ouinai bardzo wspolczuje :( dzis na maxa odpoczywaj. Nie pamietam czy pisalas kiedys - w ktorym dokladnie tc i dniu urodzilas synka? Bo tam samo sie zaczelo pamietam.

Katwie ja wczoraj tez bylam zdechlak, tez po schodach mi ciezko ale po nocnym deszczu i chlodzie czuje sie jak nowonarodzona! Spalam calusienka noc bez dluzszej przerwy jak to bylo do tej pory w upaly.od 22do8! Tylko na siusiu. Tak to ja moge zyc! Tyle,ze juz widze ze znowu slonce wychodzi :/ jak ja bym chciala zeby bylo na dworze tak 23-25st.. wiecej chmurek..ech
    Syna urodziłam w 39+6 wg OM i 41+6 wg usg. Teraz jestem 39+1 z usg i 38+1 wg OM.

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edce odchodził czop przed porodem, jeśli dobrze pamiętam :)

Ja też odnotowałam odchodzenie czopa po kawałku, ale poza tym, że szyjka przepuszcza palec to nic się nie dzieje 🤷‍♀️

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też rześka noc, ale spałam fatalnie i się strasznie pociłam, nie wiem dlaczego 🤔 nawet w czasie tych ostatnich upałów się nie pociłam...

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ATA mi odchodziło część czopa, ale poza trochę częstszymi skurczami i bólem miesiączkowym nic się nie dzieje. A mogłoby 🙂

• katwie27 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pomimo dobrej nocy i lepszej pogody jakos zle sie czuje. Siedze i czuje jak sie pocę. Ugotowałam kasze manna z owocami na śniadanie i ledwie przy garnku wysłałam. Jestem taka bez siły. Do tego cos oko mi skacze mocno. Jakby magnezu brakowalo? Ale zadne skurcze mnie nie łapią wiec nie wiem.

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiedziałam, że nadejdzie taki dzień, że będę się cieszyć że deszcz pada 🙏 wczoraj było tak mega duszno i gorąco, że w cieniu się roztapialam... Zbawieniem był wiatrak, bo klimy brak. A dziś przez ten deszcz i temperaturę poniżej 20 stopni jest bajecznie 😍 wzięłam nospe na noc dlatego dobrze mi się spało, nie obudzily mnie żadne skurcze. Ale właśnie przed chwilą mnie złapał ból okresowy. Dobrze odczytuje, że to są skurcze przepowiadające? 🤔

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos balonika, to nie wiem czy to to samo, ale ja miałam robione balonikowanie po histeroskopii, żeby zobaczyć czy nie pozostały jakieś zrosty. Ten balonik był malutki, ale jak lekarz to napełnił, to było mega nieprzyjemne uczucie. Rozumiem, że przy porodzie boli milion razy bardziej? 😂

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Agnieszka91 Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy zakładaniu balonika darłam się jak przy porodzie. Masakra jak dla mnie ale ja miałam szyjkę 3cm zamknięta i wywoływany poród 37tc. Dziewczyna co leżała ze mną w 41tc i 2cm rozwarcia mówiła że dla niej nie przyjemne ale nie bolesne. (Ja wracałam z sali zgięta w pół)

• Totoro Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ból okresowy to już były TE skurcze :D

Rany, ja mam nadzieję, że w tym tyg to już się rozpakuję, bez kitu🙈

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro u mnie to raczej nie, bo ból okresowy tonka mam od kilku dni 😂

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej no Totoro nawet nie mów... Jeszcze niespełna 3 tygodnie, wiesz ile rzeczy mam jeszcze zaplanowanych? :P
    Okresowy, to chyba za dużo powiedziane, ale taki jak przed okresem może... Dawno nie miałam to nie pamiętam jak boli 😂

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie skurcze zaczęły się po odejściu wód i to był ból okresowy co 5 min, z godziny na godzinę silniejszy :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    U mnie skurcze zaczęły się po odejściu wód i to był ból okresowy co 5 min, z godziny na godzinę silniejszy :)

Eee to luzik, ja jak raz dziennie poczuje przez parę minut to jest max :)

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai trzymam kciuki i życzę Ci duzo sily.

Co do zoltaczki u malucha to ja z synkiem przez to 5 dni lezalam w szpitalu. Tez bylam zla i smutna i bardzo chcialam wrocic juz, ale pozniej usłyszałam od koleżanki, ze ich znowu wypuscili za szybko i po 2 tygodniach musieli wrocic, bo się zoltaczka rozkręciła, wiec lepiej doleczyć na poczatku.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda to przepowiadajace. Te,ktore rozpoczynaja porod nasilają sie i sa regularne. Organizm i intuicja same nam podpowiedzą,ze to juz :) nie da sie tego przegapic. Nawet jesli na poczatku bedzie nam sie wydawalo,ze to straszaki to one przybiora na sile i czestotliwosci i bwdziemy wiedzialy,ze to juz.
    Nie no u nas dzis jakies 23st i zachmurzone i ja czuje sie cudnie! Nie musze ciagle lezec, jestem bardziej aktywna. Ja poprosze juz taka pogode :)

Pogoda, edka85 lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj fajnie, rześko i padał deszcz ale jeśli chodzi o sen to bez zmian. Odnoszę wrażenie że będę leżeć bez bólu dopiero po porodzie.

Katwie, jeśli chodzi o wizyty poporodowe to u nas na bioderka normalnie w szpitalu przyjmują. Z kolei w przychodni rodzinnej to wpuszczają po 1 osobie i umawiają na godziny. Pierwszą patronażowa po 3tyg, potem szczepienie po 6tyg itd. Wszystko odbywa się normalnie. Ale u nas mała gmina i niby żadnych zachorowań.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka, przybij piątkę! Tez wracałam zgięta w pół!

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii wrote:
    Ounai trzymam kciuki i życzę Ci duzo sily.

Co do zoltaczki u malucha to ja z synkiem przez to 5 dni lezalam w szpitalu. Tez bylam zla i smutna i bardzo chcialam wrocic juz, ale pozniej usłyszałam od koleżanki, ze ich znowu wypuscili za szybko i po 2 tygodniach musieli wrocic, bo się zoltaczka rozkręciła, wiec lepiej doleczyć na poczatku.
    Ja wyszlam we wtorek ze szpitala a w srode trafiliśmy ze neonatologie z synem, takze potwierdzam ze lwpiej polezec w szpitalu, zwalszcza ze na neoanatologii synek lezal sam, a ja nocowalam w hotelu szpitalnym zeby chodzic na karmienie, wiec lepiej zostac jiz na poloznictwie dwa dni dłużej. Chociaz nas szpital sam wypuscil, takze tk nie byka nasza decyzja.

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dziewczyny to straszne co piszecie. Qunai trzymam mocno kciuki. Jak byłam na patologii to dziewczynom oxytocyne też podawali co dwa dni jeśli się nie rozkręcalo więc pewnie coś w tym jest.

Ja boli miesiączkowych nie mam ale twardnieje mi brzuch często mimo luteiny nospy i leżenia:/ mam nadzieję że przetrwam te dwa tygodnie.

A słuchajcie mam zaświadczenie od okulisty o stanie mojego wzroku ale nic na nim nie pisze konkretnie że wskazane CC. Okulistka stwierdziła że ona nie może czegoś takiego napisać i że ona pisze opinie a decyzję podejmuje ginekolog. Moja ginekolog trochę kręciła nosem na tą opinię. Niby wpisała mi e kartę 'do CC' i zapisała mnie na planowe CC ale kazała mi mieć ze sobą tą opinię. I teraz się boje ze jak pojadę do szpitala rodzić i nie będzie mojej ginekolog to będą podważać to wskazanie do CC. I tak się zastanawiam czy iść do innego okulisty... ( Bo byłam u okulistki takiej siebie w mieście a rozważam teraz jednak wyjazd do okulistki która mnie kiedyś prowadziła i ma całą historię mojej choroby itd. tylko ona pracuje teraz trochę daleko bo się przeprowadzila i dlatego poszłam do innej tu u siebie)... Co myślicie?

P.s. u nas pochmurno i deszczowo. I dobrze bo wczoraj myślałam że umrę;P

iv09hdge02bk9ct0.png
‹‹ 933 934 935 936 937 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ