X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie chodziło, ze jak ktoś wpadnie na pomysł wywoływania u mnie porodu (w jakikolwiek sposób), to ja wypisuje sie ze szpitala. Lekarka wie, ze mogę czekać nawet do 41 tc na naturalny poród, ale jak nie ruszy to chce cc, nie chce wywoływania i kropka.

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d7de422d5ece.jpg

c15363d731a2.jpg

To my :) Jutro zaczynamy 39 tydzien ciazy :)

Co do lewatywy to nie ma sie czego bać. Ja sobie nie wyobrażam nie zrobić przed porodem.

erre, Asia000, ktosiowa, edka85, Pogoda, Natalii, Chmurka, Maddelainen, Audrey, Totoro, Dave87, joana, AHope, Leeila26 lubią tę wiadomość

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Aina Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rossman
    Dziewczyny przyszla mi wiadomoac o oliwce i szczoteczce do odbioru

Chusteczki pampers...kurcze zgubilam email w ktorym mi napisali ze moge kupic jedne chusteczki pampers za pol ceny

• edka85 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz zbadał małą i stwierdził, że obojczyk zaczął się już goić (bo zrobiło się zgrubienie - koralik czy jakoś tak). Za jakieś 2 tyg już pewnie będę mogła kłaść małą na tym boku.

No czekam na kolejną rozpakowaną. Ounai, dawaj czadu! Mocno przyj!

Anika, Ptysio, Krokodylica, Natalii, Chmurka, katwie27, Audrey, Szczęśliwa, ktosiowa, Totoro, AHope, maja2024, ancys85, Leeila26 lubią tę wiadomość

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina wrote:
    Rossman
    Dziewczyny przyszla mi wiadomoac o oliwce i szczoteczce do odbioru

Chusteczki pampers...kurcze zgubilam email w ktorym mi napisali ze moge kupic jedne chusteczki pampers za pol ceny

Chyba nie musisz pokazywać każdego maila. Po wczytaniu karty powinni Ci powiedzieć czy rabat się nalicza.

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • erre Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaką szczoteczkę chodzi? 🤗

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis zaczynam 35 tc :)
    Wiem, ze to dawno za Wami, ale cieszę się, że juz skonczony 34 tc, bo to był taki pierwszy magiczny etap do osiągnięcia, ktory sobie z lekarzem założyliśmy przez tą kiepską bliznę :P
    Nastepny to 37, a więc za 3 tygodnie :)

Co do lewatywy, ja przed porodem dostałam chhba czopek, nie mogę sobie przypomnieć, ale było jakos tak, ze polozna mi zaaplikowała i zaraz potem poleciałam do WC.
    To było spoko, bo chwila moment, a nie taka tradycyjna lewatywa.

• Maddelainen Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne brzuszki 🥰
    Natalii, to my w takim razie na podobnym etapie jesteśmy. Powinnyśmy być w październiku 😂

Natalii lubi tę wiadomość

👩+🧔‍♂️+👱+🐶
    2020 👶 💙
    30.12.2024 ⏸️

https://www.tickerfactory.com]age.png
  • Dave87 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Jeżu jeżu ktosiowa nie strasz 😥 toz oksytocyna to "must have" przy wywolaniu,ktore mnie czeka bo cukrzyca, nadcisnienie i okresowa tachykardia plodu 😓
    Jak dotrwam do wizyty u swojego domtorka 3.09 to bedzie 37+pare dni to go chyba poprosze o masaz szyjki(jestem hardkorem, nigdy nie mialam ale slyszalam,se to mega bolesne) zeby moze samo sie jakos zaczelo.. boje sie wywolywania 😭 niby moja kolezanka urodzila w 4h od wypadniecia balonika i podlaczenia pod oxy, kuzynka po terminie tez po baloniku i oxy w miare szybko ale na dwoje babka wrozyla..
    U mnie tak samo ehhh wywołanie cukrzyca z insulina i nie obejdzie się bez oxy

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r
    Za wysokie amh 13 i Pcos .

1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn

2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle

Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
    08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić

10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
    12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA

10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍

21/22.01 krwawienie :(
    06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
    27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
    Walczymy dalej 💪
  • Agnieszka91 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pierwsza kąpiel za nami. Małej średnio się podobało bo musiałam ją obudzić -ona budzi się tylko na jedzenie 😂. Więc rozzloscilam lobuziare i po kąpieli oczywiście papu i spać.
    Przeraził mnie trochę kikut pępowinowej. Położne pokazywały że go się lekko podnosi i przemywa naokoło gazikiem. Ale jak go ponosilam to wygląda jakby miał się urwac-jest tam trochę mazi ale boje sie ruszać

katwie27, Audrey, Pogoda, AHope lubią tę wiadomość

• edka85 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka91 wrote:
    Póki co malutka skarb tylko je,śpi a jak jest aktywna to się tylko rozgląda
    To zupełnie jak moja 😁 Aż żałuję, że jakieś książki nie wzięłam do czytania,bo normalnie mi się nudzi.
    Co do kikuta, rób takjak kazała położna. To dobra rada. On powoli przygotowuje się do odpadnięcia.

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Agnieszka91 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się umówić do położnej na poniedziałek to może pomoże mi z tym kikutem a przy okazji pokaże jak przystawić mała. Mleka jest już wystarczająco ale ten mój leniuszek się denerwuje jak daje pierś. Chociaż dziś pół h się pomeczyla i possala trochę. Ale bym odetchnęła gdyby jadła bezpośrednio-teraz to muszę być ciągle w okolicach domu żeby odciągnąć pokarm o czasie

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka, a wy kiedy wracacie do domu?

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maddelainen wrote:
    Piękne brzuszki 🥰
    Natalii, to my w takim razie na podobnym etapie jesteśmy. Powinnyśmy być w październiku 😂
    Tak, ja z om mam termon na 03.10.:P
    Ale cc ma być 21.09., a ze juz mam synka z września, to jakos polubiłam ten miesiąc 😀

Maddelainen lubi tę wiadomość

• Audrey Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka, super że mała to taki aniołek 😊 moja jest rojber w brzuchu i mam wrażenie że na zewnątrz też taka będzie, bo podobno charakter dziecka kształtuje się już w brzuchu 🤔 chociaż mam cichą nadzieję że też będzie z niej aniołek 😅
    Moja bratową i szwagierką też źle przedstawiały, dawały sam sutek, aż przyszły położne i po same gardło dziecku całą brodawkę wepchnęły, i wtedy maluchy dopiero zaczęły pić.

A ja tak sobie myślę, za półtorej tygodnia mam wizytę, lekarz od tego czasu karze mi się w ogóle nie oszczędzać, seksu dużo i jak sobie myślę że może za 2 tygodnie to ja będę malutka tulić to jednocześnie aż ciepło mi na serduchu bo nie mogę się doczekać, a z drugiej ogarnia mnie przerażenie czy dam sobie radę 😱😅
    No a druga sprawa jest taka że ja to się w ogóle nie oszczędzam a szyjka dalej twardą, zamknięta i 3,5cm i boję się że przenoszę i będą mi wywoływać porod 😱

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy to ten upal, czy ja juz jestem taka kaleka, ale normalnie nie dam rady wchodzić po schodach. Normlanie jak stara babcia z zadyszka z przerwa na polpietrze.
    Powiem szczerze, ze przeraza mnie to ze do terminu mak jeszcze dwa tygodnie. Jak tak to czas lecial szybko a czuje ze twraz juz bedzie sie slimaczyc. Dzisiaj mama mnoe pytała o instrukcje jak bede w szpitalu i powiem szczerze ze dopiero sobie zdalam sprawe ze ja naprawdę wszystko robie sama orzy synu i nusze bardzo duzo rzeczy jej przekazać, wiec dzisiaj zaczynam robic listę.

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi moja mama i siostra dzisiaj zrobiły niespodziankę i miałam baby shower! A szlam z założeniem, że idę na obiad 😂 ale mi się miło zrobiło na serduszku ♥️

Ptysio, katwie27, Totoro, Leeila26, Audrey, Natalii, erre, ancys85, Krokodylica, Pogoda, Dave87, AHope, joana, Asia000 lubią tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po kilku godzinach okazało się, że rozwarcie nie postępuje. Ja chciałam próbować dalej, położna powiedziała, że ona też zna przypadki gdzie potrzeba więcej czasu żeby szyjka załapała ale lekarka zdecydowała ze i tak dali mi więcej niż normalnie, odpięli mnie i kazali wrócić. Popłakałam się, wróciłam wyczerpana na salę. Skurcze były naprawdę już z amplituda 120 co 2 minuty. Momentalnie zasnęłam mimo, że nadal zapisywały się skurcze. Do powrotu byłam na czczo, jedynie woda. Jak wstałam wszysto ucichlo. Powiedzieli, że najwcześniej w poniedziałek znowu spróbują. Psychicznie siadam powoli, nie mam ochoty z nikim gadać, mam mentlik w głowie, w jednej chwili chcę rodzić, w drugiej jest mi już wszystko obojętne :( Tyle u mnie :(

age.png

age.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, współczuję 😔
    A przerwę do poniedziałku robią, bo weekend czy po prostu dają Wam odpocząć?
    Może Marta zrobi niespodziankę i sama zacznie się jutro pchac 🤗

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka super wieści 😊
    Książkę mam wpisaną na liście do szpitala bo liczę na chwilę relaksu 😁🤭
    Pamiętam, że jak z synem ogarnęliśmy karmienie piersią to właśnie sobie czytałam.

Agnieszka gratuluję pierwszej kąpieli!
    Co do pępuszka- to musisz się przełamać i delikatnie dźwigać, im szybciej pozbędziesz się tej mazi, tym szybciej odpadnie kikut 😜 Mi położna powiedziała, że dziecka to w ogóle nie boli.

Maddelainen i Natalii, miło nam że mimo października jesteście na wrześniowym wątku.

Domi super są takie niespodzianki, ja miałam przy synu i wspominam ją do dziś 😁

Ja lewatywy nie wspominam źle 😝
    oxy podają nawet przy cięciu, już Wam wspominałam o tym kiedyś 😉
    osobiście wydaje mi się że ona "działa" jak napisała Krokodylica jak akcja już jest, żeby ją pobudzić ale na siłę podawanie, to tak jakby chcieć oszukać naturę z którą ciężko wygrać, może dlatego niektóre z Was źle ją wspominają...🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2020, 21:21

‹‹ 931 932 933 934 935 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ