!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie obawiam się tego wpływu oksytocyny.. 🤔 Dzisiaj już nawet śnił mi się seks 🙈 z mężem!! Co warto podkreślić.. 😉
Idziemy dzisiaj na ślub o 15, tak mi się nie chce, że masakra.. jeszcze ten upał 😕Chmurka, joana lubią tę wiadomość
-
Ja będę chciała żeby moja lekarka zapisała mi lewatywę w płynie ( miałam taką przed kolonoskopia) i zrobię sobie sama w szpitalu
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
A ja tam sie w te upaly w ogole niemecze 😄. Jedynie to strasznie mi w miescie (bo poza nie) puchna dlonie, ale to mialam i bez ciazy.
Ale cieszcie sie bo lato w tym roku i tak nas oszczedza. Malo bylo takich bardzo goracych dni i w sumie to dzisiaj juz koniec.
Wczoraj spalam tylko 4,5h a na nogach bylam do 1szej bo jeszcze w nocy marynowalam miecho na grila itp. Jakis przyplyw energii dostalam.
Ja tam sobie lewatywke chwalilam 😄.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2020, 12:04
-
Jeżu jeżu ktosiowa nie strasz 😥 toz oksytocyna to "must have" przy wywolaniu,ktore mnie czeka bo cukrzyca, nadcisnienie i okresowa tachykardia plodu 😓
Jak dotrwam do wizyty u swojego domtorka 3.09 to bedzie 37+pare dni to go chyba poprosze o masaz szyjki(jestem hardkorem, nigdy nie mialam ale slyszalam,se to mega bolesne) zeby moze samo sie jakos zaczelo.. boje sie wywolywania 😭 niby moja kolezanka urodzila w 4h od wypadniecia balonika i podlaczenia pod oxy, kuzynka po terminie tez po baloniku i oxy w miare szybko ale na dwoje babka wrozyla..Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Mnie znowu przeczyszcza 😂 ale klasycznie nie wiem, czy to przedporodowe czy takie po prostu.. 🤔 jakby się tak zastanowić, to szkoda, że nie ma jakiegoś objawu, który jednoznacznie wskazuje na poród w ciągu kilku dni 🤷😅
-
Lewatywa to wiadomo nic przyjemnego. Miałam poprzednio już na porodówce. A co do podawania oksytocyny, to mi akurat pomogła. Dostałam w końcówce, to było już po ok 24 godzinach od początku porodu i po niedługim czasie udało się urodzić w końcu. Ale ja miałam wcześniej podane zzo wiec nie wiem jak ze wymaganiem bólu...
-
Troche zaczynam sie stresowac. Ale z drugiej str naprawde mam juz dosc ciazy a raczej tego jak sie w niej na koncowcr czuje. Jestem taka "nieswoja", nie moge sie pogodzic z tym,ze ta cala ciaze czulam sie naprawde dobrze, bylam dosc aktywna a w ostatnim czasie i w te upaly jest tragedia. Nie moge siedziec, nie moge stac, nie moge lezec.. wszystko na nie.Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
Dziewczyny ja dostałam łącznie na porodówce 2 kroplówki z oxy bo nie działała za szybko a mała traciła puls. A dzień wcześniej miałam test oxytocynowy i też pół kroplówki poszło. Mała 10pkt. Myślicie że może wyjść z czasem coś po tym?😕 Póki co malutka skarb tylko je,śpi a jak jest aktywna to się tylko rozgląda
-
Ja po 1 porodzie nie wyobrażam sobie bez lewatywy. Czułabym się okropnie podczas parcia gdyby coś jednak zalegało w jelitach i wychodziło razem z dzieckiem. Już sam mocz który się popuszcza będzie dla mnie krępujący. Dlatego lewatywa musi być.
Co do oxy, też chcę uniknąć. Przy 1 porodzie miałam aż 3 kroplówki, 12h rodziłam i źle to znosiłam. Mała miała wzmożone napięcie mięśniowe, nie wiem czy to a związek.
-
Nie straszę, u mnie oxy nic nie ruszyła, a e ja podawali, to musiałam leżeć pod ktg. Ja jej nie chce, bo na mnie nie działa i dlatego. Nie chce mieć kilka dni wywoływanego porodu, jak ostatnio. Dlatego, czekamy z lekarka do TP na poród naturalny, a jak niee ruszy, to mam mieć cc (a boje sie jednego i drugiego 🤦♀️)