X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • fasolka86 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:
    Pieknie! Skad kiecka?
    To bylo naprawde w plenerze?
    Mozesz podeslac linka do tego fotografa?
    Sukienkę miałam zapewniona, dokładnie dwie sukienki. Z tego co wiem to były szyte na zamówienie. Zdjęcia robiła Anita Herba, jest na fb.
    https://www.facebook.com/AnytaHerba/
    Tak, to był plener.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2020, 01:16

ae88538f61.png
  • Agnieszka91 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 02:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwe tego też się boje ze nie starczy mi sił żeby tak odciągać bo to strasznie dużo czasu zajmuje a człowiek ma inne obowiązki. Powiedz mi ta doradczyni pomogła Ci przestawić dziecko na ssanie bezpośrednio z piersi? Jak tak to w jakim wieku było dziecko?

• edka85 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 03:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leila, tu nie chodzi o orgazm tylko o prostagladyny, które znajdują się w nasieniu.

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Aina Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj ale mnie chwycily skurcze lydek z bólu ciężko teraz lezec

• Dave87 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Leila, tu nie chodzi o orgazm tylko o prostagladyny, które znajdują się w nasieniu.
    Czyli jak sex to tylko z finałem do środka ? W sensie w gumce nie ma sensu ?

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r
    Za wysokie amh 13 i Pcos .

1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn

2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle

Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
    08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić

10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
    12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA

10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍

21/22.01 krwawienie :(
    06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
    27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
    Walczymy dalej 💪
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z seksem chodzi o prostaglandyny z nasienia głównie, tak jak pisała Edka, ale jeśli o orgazm chodzi to on też jakieś tam skurcze powoduje, więc... 🤔

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Asia000 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczas orgazmu wydziela się oksytocyna wiec tez cos może pomoc... ;)

f2wl3e5ea81pmlq9.png
    f2wldf9hkvs7szme.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, chodzi o prostaglandydy. Mi lekarz mówił właśnie ba początku że seks tylko w gumce. Ostatnio mówił że za tydzień lecieć już bez.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana. Ja jestem 89 😊
    I po suwaczkach widzę , że idziemy równiotko 😊

Ounai. Nieustannie trzymam kciuki! ✊ 😚

Fasolka. Piękna pamiątka 😊

Agnieszka. Również uważam, że warto zasięgnąć porady doradcy laktacyjnego. Masz nawał, który przejdzie i wszystko się ustabilizuje. Szkoda z tego rezygnować, jesli pokarm jest. Ja miałam różne akcje z kp, co prawda z doradcy nie korzystałam. Ale przy pierwszym dziecku jest inaczej. Można sobie pozwolić na karmienie w fotelu przez 45 minut i oglądanie tv w tym czasie. Obiad nie zrobiony? Jaki obiad? Ja czasem zębów nie umylam do południa, bo nie było kiedy... ale przy drugim dziecku czas pokaże jak będzie. A jeśli będę mieć kłopoty to napewno do doradcy się odezwę , bo szkoda się męczyć.
    A ściąganie mleka laktatorem było dla mnie największą kara! Miałam rzekę mleka, aż tryskalo. A do laktatora ściągalam po 15-20 ml... podziwiam dziewczyny , które karmią tylko swoim odciagnietym mlekiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2020, 07:32

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka91 wrote:
    Katwe tego też się boje ze nie starczy mi sił żeby tak odciągać bo to strasznie dużo czasu zajmuje a człowiek ma inne obowiązki. Powiedz mi ta doradczyni pomogła Ci przestawić dziecko na ssanie bezpośrednio z piersi? Jak tak to w jakim wieku było dziecko?
    Tak pomogla mi przystawic dziecko. Nasz pokarm, po prosru problem jest z chwutaniem piersi. I noze sie okazac banalnym probkemme jak u mnie. U mnie po orostu byla zla pozucja przyjeya do karmienia i co zabawne zadna pikozna w szpitalu mi nie pomogla, a my wyszliśmy ze szpitala i synek trafil po dwoch dnia znowu do spzitala na neonatologie z z zoltaczka i tam yez próbowali przystawic go do piersi bezskutecznie. Nawet nie czekaj z telefonem bo szkoda nerwow. Ja odciaganie wspominam fatalne, zwalszcza jak syn lezql z ta loztaczka i ja nie moglan z nim byc na oddziale i spalam w hotelu przyszpitalnym. Dzwonili do mnie w nocy na karmienie, chodzilan karmic, wracałam i w hotelowej lazience odciagalam laktatorwm an podłodze mleko, bo pokoj mialan z inna matka ktoea spala. Do twj pory mam ciarki. Synek mial tydzień jak zaczac ssac. U Coebie yez nie jest zq pozno, wtecz przeciwnie. Uda sie na sto procent. Dowiesz sie moze do wedzidelko, moze wlasnie zla pozycja. Powodw moze byc milion.

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fasolka86 wrote:
    Sukienkę miałam zapewniona, dokładnie dwie sukienki. Z tego co wiem to były szyte na zamówienie. Zdjęcia robiła Anita Herba, jest na fb.
    https://www.facebook.com/AnytaHerba/
    Tak, to był plener.

A ile placilas? Trzeba jej za dojazd na plener tez placic? Mozna wybrac gdzie?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech znowu upaly to i w nocy znkwu gorzej spie :/ miewam dwugodzinne przerwy, po prostu sie budze i nie moge zasnac :/ dobrze,ze w nocy potrafi byc juz naprawde fajnir chlodno, przykrywam sie wtedy ale oddycham tym chlodnym powietrzem i mi lepiej. Cisnieniomierz chyba mi sie popsul bo glupoty pokazuje :/ cukry od 2dni jakies dziwnie niskie 🤔 no na czczo po 75-77 w zyciu takich nie mialam.po posilkach tez zaskakujaco dobre.. w necie piszą,ze tak przed porodem sie dzieje albo jak lozysko niewydolne i wez sie teraz na koncowce czlowieku nie denerwuj. Obserwuje sie i tyle. Strasznie meczaca ta koncowka.. fizycznie i psychicznie.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w sypialni o 2 w nocy 26,8 😭. Marze o klimie!

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na oksytocynie na sali porodowej. Jeśli boicie się lewatywy to niewątpliwie jest straszna. Skurcze już gorzej. Mam nadzieję że urodzę. Marta wychodzi im 4kg.

Krokodylica, Pogoda, Maddelainen, Anika, Ptysio, Audrey, Dave87, joana lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai powodzenia :)

• Totoro Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai to teraz szybkiego rozwiązania! :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • fasolka86 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:
    A ile placilas? Trzeba jej za dojazd na plener tez placic? Mozna wybrac gdzie?
    Ja nie płaciłam, gdyż szukała do darmowej sesji i mnie wybrała. Z tego co wiem to sesja taka kosztuje 550 zł z makijażem. Nie wiem czy dojeżdża, pewnie w rejony Wrocławia bez problemów.

ae88538f61.png
  • fasolka86 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Jestem na oksytocynie na sali porodowej. Jeśli boicie się lewatywy to niewątpliwie jest straszna. Skurcze już gorzej. Mam nadzieję że urodzę. Marta wychodzi im 4kg.
    Zazdroszczę bardzo. Codziennie chce być już po. Szczęśliwego rozwiązania.

ae88538f61.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już modlę się, żeby się szybko rozkręcilo. Zwłaszcza, że mam rozjazd między terminem z Om a usg, a w domu mogę rodzić do 10 dni po terminie max. No ale nie panikuję, jeszcze jest czas 🙂

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś niby pochmurno ale i tak upał. Ja to nie pamiętam już kiedy dobrze spałam ani kiedy spałam ciągiem chociaż 2h. Ciągle pobudki na siku lub na zmianę pozycji bo biodra tak strasznie mnie bolą jak się że szok 😔 a na plecach już niestety za ciężko 💩

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
‹‹ 929 930 931 932 933 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ