X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fasolka86 wrote:
    Ja też na działalności. Mi w styczniu wszystko obliczył księgowy i płaciłam bardzo wysokie składki ZUS. Najlepiej zapytać księgowość.
    Właśnie nie mam żadnej księgowej bo jestem na karcie podatkowej i nie muszę prowadzić żadnych ksiąg i księgowość też mi nie potrzebna

Aina lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój mąż nie ma żadnych oporów i nie trzeba mu dwa razy powtarzać. :) ale nie gzimy się ze względu na moje samopoczucie. Ciągle mnie mdli, masakra. Także ktosiowa współczuję żołądkowych rewolucji.
    A poza tym z seksem czekam do ciąży donoszonej bo nie chcę wcześniej urodzić a czuję że do tp nie dotrwam.

• erre Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka, śliczna Gwiazdeczka 🤩 W jaki rozmiar ciuszków wchodzi?

My po wizycie, wszystko ok, ale na poród się nie zanosi, a 2,5 tygodnia temu lekarz mówił co innego 🤨 Więc jestem trochę rozgoryczona...

maja2024, edka85 lubią tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrrr tyle napisalam i kliknelam anulu :/

Erre na takie gadanie nie patrze bo z pierwszym synem bylam na wizycie we czwartek i tez uslyszalam,ze do porodu daleko a urodzilam w niedziele :)

Ouinai wiem co chcialam cie zapytac jak ieszcze czytasz. Jak Twoje cukry na szpitalnym jedzeniu? Czy szpital respektuje to,ze masz cukrzyce czy daja Ci normalne jedzenie i potem cukry masz z kosmosu?

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Dave87 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:

Erre na takie gadanie nie patrze bo z pierwszym synem bylam na wizycie we czwartek i tez uslyszalam,ze do porodu daleko a urodzilam w niedziele :)

Ouinai wiem co chcialam cie zapytac jak ieszcze czytasz. Jak Twoje cukry na szpitalnym jedzeniu? Czy szpital respektuje to,ze masz cukrzyce czy daja Ci normalne jedzenie i potem cukry masz z kosmosu?
    Bardzo często mi się to zdarza że kliknę anuluj albo nr strony i mi wszystko się kasuje 😂🤦

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r
    Za wysokie amh 13 i Pcos .

1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn

2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle

Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
    08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić

10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
    12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA

10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍

21/22.01 krwawienie :(
    06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
    27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
    Walczymy dalej 💪
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka, śliczna Królewna :) Słodko sobie śpi :)

Erre a jakie masz teraz ciśnienie ? Ja biorę dopegyt i w sumie chyba słabo działa bo mam ponad 140 i dolne w okolicach 95.

edka85 lubi tę wiadomość

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • Aina Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kuzynka tez tak miala ze lekarz ze do porodu daleko a urodzila tego samegi dnia w nocy

Walizka
    Mam jedna walizke i kuferek wciaz nie spakowane i chyba nie wszystko kupione nawet nie wiem czy sie zmieszcze te podklady na lozko mase miejsca zajmuja

Wszytko musze zabrac na raz bo nikt nie bedzie mogl mi nic przynieść

Ale ubranka dla maluszka daje szpital wiec nie zabieram

• erre Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja2024 wrote:
    Edka, śliczna Królewna :) Słodko sobie śpi :)

Erre a jakie masz teraz ciśnienie ? Ja biorę dopegyt i w sumie chyba słabo działa bo mam ponad 140 i dolne w okolicach 95.
    Biorę 2 razy dziennie po 1 tabletce i mi się utrzymuje skurczowe 115-120, a rozkurczowe 75-80.
    A Ty jaką dawkę bierzesz? Może trzeba zwiększyć? Lekarz mi mówił, że są kobiety, które muszą nawet 4 tabletki dziennie brać.

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Aina Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciśnienie
    Moja pierwsza ciaza byla z choleostaza w ostatnich tyg . a potem wybilo cisnienie 220/110 i nie dawalo sie zbic i na stol cc a pozbiej po tez trudno było zmniejszyc

Pamietam ze juz po porodzie bralam dephezyt ale nie pamiętam jak dlugo

Dretwienie
    Teraz mi sie przypomniało ze w ciazy z synem oddcielo mi czucie w prawej rece dziecko uciskalo gdzies na nerw .
    I jeszcze po porodzie mialam problem zajmowac sie malym z powodu tej ręki

• fasolka86 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja wrote:
    Właśnie nie mam żadnej księgowej bo jestem na karcie podatkowej i nie muszę prowadzić żadnych ksiąg i księgowość też mi nie potrzebna
    Ja sama sobie prowadziłam działalność i poszłam po poradę do księgowego, zapłaciłam mu 150 zł i mi wszystko wyjaśnił i policzył.

ae88538f61.png
  • fasolka86 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    Edka, śliczna Gwiazdeczka 🤩 W jaki rozmiar ciuszków wchodzi?

My po wizycie, wszystko ok, ale na poród się nie zanosi, a 2,5 tygodnia temu lekarz mówił co innego 🤨 Więc jestem trochę rozgoryczona...
    W 36 tc lekarz dawał mi tydzień, max dwa. Już 3 tyg minęły i żadnych objawów, sygnałów, Czop nie odchodzi. Nic.

ae88538f61.png
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę rano i wieczorem. Ale nawet po mi nie spada to ciśnienie tylko się trzyma ostatnio miałam 160/102 w tych granicach, mam leżeć i jak się nie unormuje to szpital.

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez ginekolog powiedziała, że w środę się już pewnie nie spotkamy. Niby jeszcze dwa dni, ale coś mi się wydaje, że dotrwam do tej wizyty... 😭😭

• edka85 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qunai, spokojnie, szósteczka jest dla ciebie zarezerwowana.

Erre, wciskam jeszcze 56.

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, a przypomnij jaka u Ciebie długa szyjka? Jakieś rozwarcie czy co? Nie wiem skąd Ci lekarze takie info biorą ,,na poród się nie zanosi".. wy do jakiś wróżbitów chodzicie, czy co? :D Przecież nawet przy zamkniętej szyjce, pęcherz płodowy może pęknąć w każdej chwili a tego przecież nie widać czy on się zbiera do pękania, czy też nie :D Idąc tym tokiem myślenia, ja już powinnam urodzić w 34tc :D Na tą chwile bóle różnego pochodzenia, dzisiaj nawet kilka skurczy było, ale wszystko przechodzi.. z jednej strony chciałabym już iść rodzić, a z drugiej jakoś tak lepiej by mi było jakbym skończyła ten 39tc jeszcze w dwupaku ;) Ale jak już dotrwam, to w weekend idę na dłuugi spacer bo miałam ponad miesiąc przerwy od dystansów ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja w spoczynku po 10min odpoczynku takie cisnienie masz? Napewno chcesz z takim siedziec w domu? :( konsuluj sie kobieto z ginem-to juz nieladne cisnienie. Ja biore dopegyt 3×1(czyli co 8h) i ladnie mi sie trzyma cisnienie 115-120/75-80. Bez leku albo gdy konczy sie te 8h idzie mi na 135/85.juz przy takim ginek wlaczyl mi dopegyt ale ja w pierwszej ciazy tez mialam pih. Maja.. ty wez kobieto skontaktuj sie z lekarzem i niech ci dawke zwiekszy. Jak w spoczynku masz 160na iles tam to jak chodzisz to ile masz? :/

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:

Moje cukry się już od dłuższego czasu stabilizują. Nawet czekoladę mogę, jedynie z rana skaczą i muszę mieć insulinę. W szpitalu niby dieta cukrzycowa, ale wygląda np tak. Dieta normalna to bułka + szynka + masło + nektarynka, alufelgi cukrzycowa różni się tym, że dają śliwki i ciemny chleb. Ta dieta tu nie ma nic wspólnego z cukrzycowa jak dla mnie. Więc weź sobie swoje jedzenie najlepiej.

Mi już cały czop odszedł. Ale skurcze się wyciszyły. Nastawiam się na jutro, zwłaszcza że jakiś wysyp rodzacych dziś. Czekaja w kolejce bo wszystkie sale do porodu są zajęte. Tak, że ja tam do jutra mogę poczekać ;)

age.png

age.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila ja nie Domi, ale mi też gin powiedział, że na nic się tu nie zanosi 😐 a stwierdził to po dość młodym jeszcze łożysku i wodach 🤷‍♀️ jedynie szyjka się skróciła i przepuszcza palec.. No ale pytam czy to nie jest tak, że mimo, że się nie zanosi to nagle zacznie się akcja skurczowa i heja no to powiedział, że tak, może tak być 😑

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjka miękka 18mm, łożysko dojrzałe, tak mi powiedziała ginekolog :) ale że mój syn jest uparty to siedzi w brzuchu jak już może wyjść, a jak w 31 tygodniu nie mógł jeszcze to skurcze co 8 minut miałam 🤦🏼🤦🏼

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie o to mi chodzi.. mnie lekarz ,,straszy" już długo krótką, miękką szyjką, później jej brakiem.. i na ostatniej wizycie też stwierdził, że ,,nic się nie zanosi, żeby to miało być już" ale to dzidziuś wybiera kiedy zacznie wychodzić i np. wody mogą odejść w każdej chwili pomimo zamkniętej szyjki na wizycie itp. Także jest nadzieja! :D Zresztą tak jak dziewczyny pisały - na fotelu wszystko pozamykane i porodu ni ma, a za 3 dni porodówka ;)

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
‹‹ 942 943 944 945 946 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ