X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    Katwie, a synek ma teraz jakieś stresy? W przedszkolu wszystko dobrze?
    W zasadzie on byl Odpieluchowany jak skonczyl dwa latka, ale spał w pieluszce bardzo długo, w sumie to zdjelam nu ja do spania może z dwa miesoace temu a 5 wrzesniq kończy 3,5 roku. Ale dlugo go wysikiwalam w nocy i chyba musze dalej to robic jednak... Nic nie wskazuje na to zeby jakos sie stresowal czyms mocniej. Mysle ze on ogolnie ma mimo wszystko troszke gorzej niz inne dzirci nawet z racji rozlaki z tata. Wczoraj nawet byl moj brat z bratowa i corka i zawsze widze po och pobycie ze brakuje nu taty. przed snem mowil "mama tesknie za moja tata"... Przeraza mnie wlasnie to ze pojde do szpitala i nie bedzie mnie conajmniej 3 dni... Niby bedzie z dziadkami, ale rodzoc to rodzic. W dodatku od wtorku zaczyna przedszkole z nowa grupa i panią. Nibybteraz tez dzieci wymieszane bo jest dyzur. Mamy miec adaptacje w przedszkolu tzn z panią w tym tygodniu i wlasnie chcialam was zapytać bo sa tutaj dziewczyny pracujace w przedszkolu, czy moglabym pani tak delikatnie zasugerowac zeby zwrocila uwage na synka przed pierwsze dni? Tzn chodzi mi o to ze to noze byc duzy stres dla niego. Taty nie ma, mamw w szpitalu, on ttlko z dziadkami, a zaczyna trzylatki i tak jak on jakos tam teraz chodzi, to przyjda nkwe dzieci i bwdzie mnostwo płaczu i tesknoty w tym czasie w grupie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2020, 09:24

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys sexi mamita jak zawsze, piękny brzuch!

Ja to co rano myślę, że się zaczyna bo tak mnie boli pęcherz po nocy i zawsze mam w głowie: To pęcherz? Czy jakiś skurcz? 😂 Ale przechodzi 😂

Audrey moja mama mówiła, że do połowy sierpnia się rozpakuje 😉👍 Teraz już nic nie mówi, a od ostatniej akcji z nią w sumie nie gadam. Niby się nie pokłóciliśmy, ale ulały mi się żale, powiedzialam, że nie będę ciągła tematu i jestem konsekwentna, ona też nie pisze.

Kroko kciuki za Twoją dziewczynki! Niech będą dzielne, nic nie boli i obejdzie się bez przygód 💪

Laktatora nie chce właśnie brać, ze względu na psychikę 😂 żeby moje cycki nie pomyślały: e tam, co się będziemy męczyć jak jest laktator w walizce 😂 Nie ma i koniec. 😂 Oczywiście w razie czego mąż dowiezie 😉 ale wolę nie.

Ktoś pisał o ,,zacofaniu" 😅 ja z kolei zawsze myślałam, że mleko leci tylko z jednej dziurki. Dopiero w ciąży skapłam się, że ja tych dziurek mam kilka 😂😂

ancys85, Krokodylica lubią tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:

Ancys pieknie wygladasz!! Szczuplusia taka a do tego tylko brzusio.
    Ja jestem wiekszą kobieta od Ciebie zdecydowanie w budowie hehe. A moj gigantozaur juz sie nie miesci w kadrze 😂 nie mam co na siebie juz zakladac a teraz nie bede na koniec juz zadnych ciuchow kupowac.

😘
    Pap z moich wszystkich ciąż, ten brzusio najzgrabniejszy więc wszystko przed Tobą 😁

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys przepiękny brzuszek;) bardzo zgrabnie wyglądasz w ciąży;)

Agata super że już niedługo będziesz tulić Maleństwo;) trzymam kciuki;)

Kroko za Ciebie też trzymam kciuki... Ja sobie póki co nie wyobrażam szczepień... To nie na moje nerwy... !

Katwie córcia szwagierki ma 4 lata i dalej ją wysikują w nocy . Tzn wysikują ja wtedy kiedy rodzice się kładą a że oni nocne marki to koło tej 24 najczęściej ją wysikują. I stoi nocnik przy łóżku jakby rano jej się zachciało. Do niedawna z tego co wiem to nad ranem( koło 5) wysikiwali ja drugi raz ale ostatnio z tego drugiego już zrezygnowali. Twój synek jest mega dzielnym chłopcem - po Mamusi;) ;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2020, 10:01

Agata_K, Krokodylica lubią tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka u nas tez nocnik stoi kolo lozka. Jak sie budzi w nocy to go wysikuje. Wczesniej yez chodzilam wlasnie o polnocy ale jak jakos nie poszlam i budzil sie z suchymi majtkami to dalam sobie z tym spokoj, zwlaszcza ze jak jest taki nieprzytomny to w nocy to powiem szczerze ze ciezko ni go podnieść, posadzic i odlozyc na lozko z powrotem, ale chyba nie mam wyjsciw za bardzo.
    Wrocilam dzis z mnostwem energii. Energia sie wyczerpala po wypiciu kawy. Efekt odwrotny niz oczekiwalam po kawie. Leżę sobie i liczę na natchnienie :) Mam niecale 3h to wyjazdu po synka, po drodze odbior teściowej z zakupów, bo trzeba jeszcze na 12 dni orzed terminem porobic za taksowke rodzinna :P

Kasia

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina spokojnie, prawdopodobienstwo zlapania covida jest super minimalne, statystycznie to wiecej wypadkow na drogach jest a nie covid.

Ounai a czemu ty w ogole juz w szpitalu na wywolywaniu jestes? Przez ta cholestaze?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie. Jeśli chodzi o przedszkole to oczywiście porozmawiaj z paniami. Powiedz jaka jest sytuacja. To zawsze dodatkowa informacja o dziecku. Ja nie widzę w tym nic złego, a moim zdaniem może tylko pomóc.
    U nas ciągle pampers na noc... wysadzany jest zawsze w nocy. Czasem są takie serie. Kilka nocy pod rzad pampersy suchy. Ale są noce kiedy mokry a nawet przesikany i nie wiem od czego to zależy. A chłopaki nasze w tym samym wieku.

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja, osoba która musiała spać conajmniej do 8 budzę się ostatnio po 6 i koniec spania 🤦 chyba zegar biologiczny mi się przestawia na tryb dziecko, bo skubaniec mnie budzi kopniakami. Wczoraj się tak intensywnie ruszał popołudniu, że aż byłam przerażona. A dzisiejszy dzień zaczęłam efektywnie... Wyczyściłam fugi w kuchni jakimś turbo specyfikiem i efekt jest mega! Nawet nie wiedzialam, że te fugi były beżowe 😂

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie, moj synek zaraz konczy 4 latka, odpieluchowalam go rowno rok temu jakos w czerwcu, od razu po tygodniu na noc nie zakładaliśmy pampersa. I do tej pory zdarza nam sie, ze sie posika w nocy.
    W dzien jest super, choc na poczatku tez sie zapominał, ale noce wygladaja tak, ze pilnujemy przed snem, zeby zrobil siku, a jeśli wypił sporo wieczorem, to jak idziemy spać to go wysikujemy jeszcze.
    On też często budzi sie tak kolo 3 i wtedy robi siku. No a jak za mocno spi to sie posika i wtedy jest krzyk 😂
    Zdarza nam sie srednio czasem kilka razy w miesiącu, tak 1-3.

• Ounai Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pan doktor mówi że dziś urodzimy ;)
    60940e8868c9.jpg

Pozdro z porodówki

Leeila26, edka85, katwie27, Asia000, Chmurka, Pogoda, Domi1995, DarlAa, KotkaPsotka3, joana, Totoro, maja2024, Natalii, Agata_K, Krokodylica lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai kciuki - musicie dzisiaj urodzić, bo już Ci obiecali! :D Marta, dawaj!!! :)

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• katwie27 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii no właśnie ja zawsze orzed snem go wyskuje, a jak wiem ze duzo wypił to orzed nalozeniem pizamki i jeszcze bezposrednio orzed spaniem go sadzam. No ja sie nie doszukuje tutaj anomalii, to jeszcze maly chłopczyk i wpadki sie zdarzaja, tylko wiadomo ze to pranie jesy dosyc uciążliwe, a jeszcze dzisjaj pogoda kiepska do suszenia. Synek tez sie cieszy jak moze spac ze mna, jak sie zdarzylo siku i dwa razy ze man spał to wczoraj byl placz ze zblwu chce ze mna spac. Musze wymyslac historie, a to ze komar u mnie lata, albo ze mam zimno w pokoju. Spalam z nim bardzo długo, troche mnje koszotowalo to przeniesienie go do jego pokoju i odzyskanie wlasnego kata, wiec niestety mimo ze serce mi peka to bronie sie rekami i nigami przed powrotem do wspolnego spania, zwlaszcA ze wiem ze jak sie urkdzi drugi synek to wyladuje i tak w moim lozku. I to juz robi sie tloczno. Mieszkamy u rodzicoe i moim jedynym azylem jest moj pokój, siec bardzo teraz pilnuje tego azylu dopki sie nie przeprowadzimy.
    Dzisjaj wieczorem musze zrobic sobie spa. Mam wrazenie ze włosy rosna twraz z prędkością światła... Ale wizja golenia grazynki mnie przeraza.

Kasia

• katwie27 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai trzymam kciuki! Czekamy nna dobre wieści. Ktg wygląda obiecujaco :)

Kasia

• edka85 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qunai, nie schodź z fotela zanim urodzisz. Dzisiejszy dzień jest twój!

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • erre Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, ale odczuwasz te skurcze czy tylko na ktg się piszą?

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jest decyzja że w razie czego przebija worek owodniowy, więc urodzę na bank ;)

Leeila26, Chmurka, Pogoda, Krokodylica, Totoro lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qunai super! Trzymam kciuki! Dawaj! :D dziś już będziesz tuliła Martusię;)

iv09hdge02bk9ct0.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Już jest decyzja że w razie czego przebija worek owodniowy, więc urodzę na bank ;)

W taki razie, szybkiego rozwiązania 😀 trzymamy kciuki za Ciebie i Martę

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie ja się ostatnio po 3 miesiącach goliłam, to chyba nigdy nie robiłam takich wygibasów haha 😂

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzie, ale mam dzisiaj zgagę 🙉 niby brzuch się obniżył, ale chyba mała nadal kocha mój żołądek.. już zeżarłam Rennie i nic nie pomaga 🤦

Muszę się Wam pochwalić, że wylicytowałam na alledrogo 2 nowe lampy - 122zl z wysyłką, nowe 💪😉 i mam taką radoche, że masakra.. 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2020, 11:27

joana lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

‹‹ 944 945 946 947 948 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ