X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:
    Ludzie, ale mam dzisiaj zgagę 🙉 niby brzuch się obniżył, ale chyba mała nadal kocha mój żołądek.. już zeżarłam Rennie i nic nie pomaga 🤦

Muszę się Wam pochwalić, że wylicytowałam na alledrogo 2 nowe lampy - 122zl z wysyłką, nowe 💪😉 i mam taką radoche, że masakra.. 😂

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wlasnie co do lamp. Dziewczyny potrzebuje takiej lampeczki do nocnego karmienia. Wiecke ktora da dosłownie odrobine światła. Macie cos takiego do polecenia?

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila chwal się dalej🤪😜 pokaż lampę 🤣😂

Katwie ja mam z ikea, ma mleczny klosz więc fajnie tłumi światło; taka właśnie do karmienia bo do czytania już się nie nadaje 😉

• Baki1982 Znajoma

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata:Jak się czujesz nactą chwilę?
    Pisałaś ze rodzisz 3 września więc już za chwilę:)
    Proszę napisz jak bedziesz już po jak było z tym cc i opieką w Salve.
    Trzymam kciuki!!!

• joana Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys piękny brzusio 🥰
    Ja juz nie mam sily ani do fotek ani niczego innego. Odliczam dni do piątku 😊

Ja mam lampki dwie małe. Jedna z ikei taka jakby foczke, okrągła. Taniocha niesamowita. I druga w innej czesci pokoiku z pepco ceramiczna, ze daje efekt gwiazek na scianach. A tak to na suficie jest zyrandol ciuchcia, ale ten to juz efekt dużego swiatla.

ancys85 lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zadzwoniłam dziś do przychodni spytać czy powinnam zgłosić się do położnej. I sprawa się szybko potoczyła bo dziś między 13-14 ma u mnie być.... I kurcze.. jak taka wizyta ma wyglądać?;P po co ona do mnie dziś przyjedzie? Będzie mnie badać czy tylko rozmowa? O co ja ja mam spytać? Wcześniej mialam tyle pytań a teraz mętlik w głowie

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co ja to porobiłam, że sama siebie zacytowałam.. i jeszcze nawet nic sobie nie odpowiedziałam :D

Lampy takie, pewnie przyjdą koło piątku:
    99ecc4381b35.jpg

316bbf10536b.jpg

I jeszcze przyszła nam dzisiaj kuchnia ;) Mąż znowu ma składanie.. :D Zdecydowaliśmy się na kuchnie modułową, ale tak pokompletowaliśmy szafki, że jest niczym na wymiar ;) Dodatkowo w brw była promocja i za całość wyszło nam 1300zł, a same wiecie ile kuchnia na wymiar potrafi kosztować..

Ciekawe czy któraś z Was na tak późnym etapie jeszcze się urządza :D

Do karmienia jeszcze nie kupiłam lampki, ale wszyscy teraz kupują i chwalą takie silikonowe, prznośne - jak wpiszesz w google ,,lampka silikonowa" to będziesz wiedziała o co chodzi :D Są różne jakieś kotki, miśki, króliki.. na baterie, albo ładowane na usb. Ja ją chyba zamówie. Dodatkowo muszę poszukać kinkietu na ścianę, który da troche większe światło..

Pogoda lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• joana Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leila piękne lampy 😊
    Przybijam piatke bo my jeszcze sie urządzamy ale juz tylko dekoracyjnie tak. No i czeka nas odmalowanie i ten dach. Dach facet ma przyjsc następny tydzień. A malowanie juz zostawiamy na wiosnę.
    A no i sa meble do zlozenia do ganku.
    Co do mebli brw, to my tez bralismy modułowe i byla promka jakas i dalismy za ponad 10 tys. Ale pewnie mamy większą kuchnię i stąd ta różnica, albo roznica miedzy modelami. Nam skladal ja pan z salonu, ale wzial za to chyba tysiaka.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas był tylko ,,komplet" dł. 230cm i 3 szafki dobrane (na inną ścianę, po drugiej stronie kuchni nie będę mieć górnych szafek), gdzie komplet wyszedł 600zł, a reszta to te szafki. Kuchnie mam połączoną z jadalnią, pomieszczenie jest spore, ale fakt - część ,,meblowa" nie będzie długa :D No i nasz model to jeden z tańszych, bo w przyszłości jednak chcemy kuchnie na wymiar - ta ma wytrzymać chociaż ze 4 lata :D Jaką braliście kuchnie? Nasza to Junona biała :)

U nas jeszcze dłuugo zejdzie zanim wszystko skończymy, no ale robiliśmy wszystko od podstaw - zaczynając od wylewek i regipsów na ścianach. Ale najważniejsze zrobione :)

joana lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila właśnie też się zdziwiłam Twoim zacytowanym wpisem 😁 trzeba było chociaż wrzucić jakąś ripostę 🙈🙊

Lampy super i jeszcze ta cena...
    Ja mam słabość do tych koralikowych i w salonie się na taką skusiłam ale szlak mnie trafia jak przychodzi ją wyczyścić.

p.s. Szlak mnie trafia na myśl o czyszczeniu a zastanawiam się czy w domu do toalety taką nie kupić (wystrój minimalistyczny i taka bogata lampa) 🤦‍♀️😜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2020, 13:38

• maja2024 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam u gina z tym ciśnieniem, ja je mierzę od bardzo dawna i widzi, że mi podskoczyło mimo leków więc zmienił mi poprzedni lek w sumie ze względu na uczulenie właśnie na Dopegyt ale 2 x 1 i kazał się oszczędzać. A do szpitala w razie co dopiero jak będzie ponad 160/110. Mam też stały kontakt z położną i ona tak samo mówi. W Niemczech jakoś tak słabo się przejmują tym ciśnieniem dla nich jak miałam 140/90 to jeszcze w normie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2020, 13:17

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie jestem zawodowa przedszkolanką-porozmawiaj z pania w 4oczy jaka jest u Was sytuacja zeby wiedziala,ze synek moze reagowac jakos bardziej na zmiany. Powiedz,ze tata jest marynarzem i przez wirusa nardzo dlugo nie moze wrocic,ze zaraz Ty idziesz rodzić i ze obawiasz sie,ze synek moze byc bardziej placzliwy niz zwykle albo moze miec problemy wlasnie z siusianiem. Dobrze zeby nowa pani miala takie informacje bo to bardzo cenne.

Ouinai! Kciuki!!!!

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • fasolka86 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Jak się czujecie dziś? U mnie ciężka noc, kolejna zresztą. Bardzo bolą mnie juz kości łonowe, każdy ruch, zmiana pozycji to takie rozrywanie. Myślałam, że to normalne, ale spotkałam koleżankę, która. Urodziła kilka mcy temu i okazuje się, że miała cc przez rozejście spojenia łonowego. Podobno objawy miała takie jak ja Czy któraś z Was ma taką dolegliwość i wskazanie do cc?

ae88538f61.png
  • maja2024 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Maja w spoczynku po 10min odpoczynku takie cisnienie masz? Napewno chcesz z takim siedziec w domu? :( konsuluj sie kobieto z ginem-to juz nieladne cisnienie. Ja biore dopegyt 3×1(czyli co 8h) i ladnie mi sie trzyma cisnienie 115-120/75-80. Bez leku albo gdy konczy sie te 8h idzie mi na 135/85.juz przy takim ginek wlaczyl mi dopegyt ale ja w pierwszej ciazy tez mialam pih. Maja.. ty wez kobieto skontaktuj sie z lekarzem i niech ci dawke zwiekszy. Jak w spoczynku masz 160na iles tam to jak chodzisz to ile masz? :/

Jestem po konsultacji w zeszły czwartek miałam i teraz w czwartek idę i zobaczę co mi powie. Ja w pierwszej ciąży też miałam za wysokie i z tego powodu cc. Tak w spoczynku takie mam ale wieczorem i on twierdzi, że to też ze zmęczenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2020, 13:18

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • Asia000 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam właśnie m.in. taka silikonowa lampkę. Jak dla mnie na noc super ze względu na regulacje natężenia światła, można ustawić żeby naprawdę minimalnie świeciło :) i można ja tez obsługiwać za pomocą pilota.

Jeśli chodzi o samopoczucie to mam już dość. Zdecydowanie lepiej znosiłam końcówkę w poprzedniej ciąży mimo ze córcia tez była spora i rodziłam tydzień po terminie.

f2wl3e5ea81pmlq9.png
    f2wldf9hkvs7szme.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka ja też odczuwam taki ból jak opisujesz. Są dni, że jest lepiej, a bywa tak, że nie da się chodzić. Ale lekarz nic nie mówił o rozejściu, wydaje mi się, że widziałby to na usg. Takie dolegliwości mam gdzieś od 30 tc. Nie ma się co czarować - dzieciaki już duże, ma prawo boleć i uciskać na spojenie - nie zawsze musi to oznaczać rozejście. Najlepiej zapytaj swojego lekarza na wizycie, bo porównywanie dolegliwości to takie troche wróżenie z fusów.

Ounai chyba za niedługo nam wrzuci posta z wagą i długością Marty, bo cisza.. :D Wydaje mi się, że już sie u niej dzieje! :D

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia000 wrote:
    Ja mam właśnie m.in. taka silikonowa lampkę. Jak dla mnie na noc super ze względu na regulacje natężenia światła, można ustawić żeby naprawdę minimalnie świeciło :) i można ja tez obsługiwać za pomocą pilota.

Jeśli chodzi o samopoczucie to mam już dość. Zdecydowanie lepiej znosiłam końcówkę w poprzedniej ciąży mimo ze córcia tez była spora i rodziłam tydzień po terminie.

O te lampki właśnie mi chodziło! :D
    Asia na kiedy ty masz termin? Bo na pierwszej stronie widzę 3 września, ja mam na 4 września a wg suwaczka jesteś tydzień za mną z ciążą :D

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• fasolka86 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:
    Fasolka ja też odczuwam taki ból jak opisujesz. Są dni, że jest lepiej, a bywa tak, że nie da się chodzić. Ale lekarz nic nie mówił o rozejściu, wydaje mi się, że widziałby to na usg. Takie dolegliwości mam gdzieś od 30 tc. Nie ma się co czarować - dzieciaki już duże, ma prawo boleć i uciskać na spojenie - nie zawsze musi to oznaczać rozejście. Najlepiej zapytaj swojego lekarza na wizycie, bo porównywanie dolegliwości to takie troche wróżenie z fusów.

Ounai chyba za niedługo nam wrzuci posta z wagą i długością Marty, bo cisza.. :D Wydaje mi się, że już sie u niej dzieje! :D
    Tak, zapytam jutro o. 8:40. Ostatnia wizyta, której miało nie być. A tu niespodzianka. Mam. Zamiar zapytać jutro czy mógłby mnie mocniej zbadać lub zrobić masaż szyjki, żeby trochę ruszyć. Ciekawe czy się zgodzi czy puknie się w glowe😁
    Dobrze, że nie tylko mnie te kości bolą, może panikuje za bardzo.

Dziś byłam rano na badaniach enzymów, czekam na wyniki. Oby było ok.

Powiem szczerze, że byłam przekonana, że w sierpniu będzie dużo dzieciaczków już po drugiej stronie brzuszka, a nasze dzieciaki jednak wola poczekać do września.

Co do terminu na 1 stronie to u mnie się też zmienił termin w trakcie, na 1.09 mam choć lekarz po dacie poczęcia obliczył, że najbardziej prawdopodobny jest 28.08. Akurat staraliśmy się pół roku o dziecko i dzień po owulacji byłam u lekarza na badaniu jajników,a dzień przed owulacjs było przytulanko. Niestety cykle miałam nieregularne, raz co 24 dni, raz co 29.
    Proszę o zmianę terminu na 1.09.20

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2020, 14:20

ae88538f61.png
  • Asia000 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila, tp mam na 28.08. Pierwotnie z om wychodziło 3.09, ale potem zmieniłam lekarza i on trzyma się jednak terminu z usg prenatalnego i tak właśnie ustawiłam suwaczek. Wg niego 4.09 będę już tydzień po terminie i jeśli nic się nie wydarzy do tego czasu, to mam się wtedy zgłosić do szpitala na wywoływanie.

Leeila26 lubi tę wiadomość

f2wl3e5ea81pmlq9.png
    f2wldf9hkvs7szme.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai powodzenia!!!
    Czekamy na wiesci!

Ps. A ja znowu bede jedna z ostatnich rodzacych i nikogo juz nie bedzi to interesowalo 😄

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
‹‹ 945 946 947 948 949 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ