!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja na temat wód i łożyska słyszałam tylko, że ,,odpowiednio do wieku ciążowego", także akurat tutaj nic nie przyspieszało
no ale ta szyjka.. tak się bałam, że ona nie wytrzyma..
Matko, jak mi niewygodnie jest już siedzieć.. a to plecy bolą, a to noga cierpnie i tak w kółko coś.. no żywcem nie da się znaleźć godnej pozycjiTak odbiegając od tematu, odkryłam ostatnio, że piwo bezalkoholowe (bezsmakowe) chyba pomaga mi na opuchnięte stopy
w sensie częsciej latam siku i tej wody chyba wychodzi ze mnie więcej. Oczywiście w połączeniu z moczeniem w zimnej wodzie i kremem Sexi Mama
-
nick nieaktualny
-
Pap, suty masuję, leżę tu roznegliżowana i faktycznie jeśli robię masaż to idzie skurcz.
Lekarka tłumaczyła mi, że duża szansa że na drugie oksy zareaguję. Że to jest tak, że macica dojrzewa i im bliżej porodu tym bardziej robi się wrażliwa na oksytocyne. Dlatego przed terminem próby wywołania porodu są takie trudne, bo jeszcze brakuje receptorów oksytocynowych. Poza tym po pierwszej próbie się już uwrażliwia. Mi to nie przeszkadza, że podchodzę do kilku prób. Chcę wypróbować opcje, tak żeby cc było ostatecznością.
Co do zapowiadania się. Mi w 1 ciąży lekarz mówił że takie wielkie dziecko to na pewno będę rodzić przed terminem. Dwa masaże szyjki mnie nie ruszyły. A dnia kiedy nic zupełnie nie zapowiadlo porodu jak ruszyło tak urodziłam.
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Dziewczyny prosze o kciuki a nawet modlitwę spanikowana za chwile ruszam do Krakowa niech ten covid trzyma sie ode mnie zdaleka
Covid
Przypomnijcie mialysmy dziewczyny na kwarantannie . ale nikogo nie byko z dodatnim testem na forum prawda ?maja2024 lubi tę wiadomość
-
Aina kciuki za wizytę 👍 Nie kojarzę nikogo z forum ani na kwarantannie, ani z dodatnim testem 😉 Wyluzuj z Covidem - ja bym do tego czasu osiwiała, bo mój mąż pracuje w Krakowie.
-
Ja mieszkam w Krakowie Aina i covida nie mam
nic się nie bój. Maska, dezynfekcja i będzie ok
-
Aina bez przesady, przeciez jeździłaś jiz z dziećmi nad jezioro. Nie dajmy sie zwariowac. Trzeba jakos funkcjonować. Grunt to ostroznosc, dezynfekcja.
Nienwiem jak to możliwe ale przespalam dzis cala noc. Śmieje sie ze chyba sie przytrulam. U nas jest takiw duze gospodarstwo rolne ze swiniarnia ogromna i facet wczoraj wylewal gnojowice na pole, smrod ze nie wiem. U mnie w całym domu od razu zmayka sie okna, ale ja jie jestem w stanie spać w duchocie, jiz wole przeżyć ten smrod. No i tak spałam w zapachu gnojuChyba tl mnie tak uspilo
Synek znowu mi sie zsikal w nocy.... No zadnych wpadek nie było a teraz wczoraj nasikanie, na szcEacie tylko posciel do prania, a dzis wszystko - koldra, dwiw poduszki... -
Ounai, dzisiaj trzymamy kciuki 👍
Wiecie co, chyba jestem zacofana, zawsze myślałam że wody nie mogą odejść jak szyjka jest zamknięta 🙈
Mi tydzień temu gin powiedział że na poród się nie zapowiada a moja mama wczoraj chodziła za mną i gadała że urodze w tym tygodniu. Nie wiem skąd oni to biorą 🤦♀️
A my mamy dzisiaj ciążę donoszoną 🥰😱🤩Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2020, 08:08
Totoro, pap86, Krokodylica, ancys85, Leeila26, Pogoda, Natalii lubią tę wiadomość
-
Audrey nie urodzisz zobaczysz. Predzej juz w 38+ hehe bo jestes pierworodka ale stawiam na bliski termin z om. A mama tak gada zeby Cie zmobilizowac 😂 w koncu wszystkie urodzimy prawda? Predzej czy pozniej.
Ouinai ja bardzo szanuje za Twoja postawe rodzenia naturalnie gdzie Martusia zapowiada sie duzą dziewczynką. Naprawde. Moj do porodu bedzie mial troche ponad 3kg (watpie zeby wiecej przykoksowal).
Pisalam wczoraj do mojego ginka smsa bo ma urlop zeby mi jakos pomogl mnie wcisnac na wizyte 3.09 do niego bo juz nie ma miejsc i w rejestracji nie chcialy to odpisal, ze sie tam skontaktuje. Cala ciaze mi prowadził wiec chciala bym zeby on ostatnia wizyte przeprowadzil(byc moze poprosze go o masaz szyjki,to bedzie 37+4to chyba juz bedzie mozna bo boje sie tego wywolywania).
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Pap, wiem że nie urodze, nie czuje tego, skurcze bh też przystopowały 😉 dlatego będzie za tydzień, seks , dużo, masa seksu 😅🤣 w końcu! A dla męża będzie to obowiązek bo nie gacie mu się do mnie nie palą 🤣🙈
Pap, przewidujesz, że 03.09 będzie ostatnią wizytą? Ja bym chciała żeby tego 2 była też moją ostatnią 😅 -
Poczytałam, poczytałam...i pewnie do połowy się nie odniosę 🤦♀️ ale to z racji ilości postów a nie sklerozy 😂🙊🙈
Edka Malutka urocza 🤗❤️
Ja od około miesiąca mam wizyty u gin co tydzień.
Teraz moja doktór wyjechała na urlop ale w zastępstwie jest jej koleżanka i właśnie jutro do niej idę.
Aina powodzenia 😁
Do szpitala mam spakowany jeden smoczek uspokajający.
Butelki nie biorę, jakby wystąpił kryzys laktacyjny to wezmę szpitalne mleczko jednorazowe w płynie ale liczę że będzie kraina mleka jak przy córce 🤭
Pierworódkom polecam jednak zabrać laktator, do niego wpina się butelkę więc ogólnie będziecie miały cały zestaw 🤪 może to pomóc przy rozkręceniu laktacji.
Joana Tobie jeszcze zostały trzy dni w dwupaku 😁 porób zdjęcia bo na kolejny brzuszek będzie trzeba poczekać 😀
Opcja użyczenia męża mnie rozbroiła 😁🤭
joana, Pogoda lubią tę wiadomość
-
Katwie też pomyślałam że to sikanie ze stresu?
Moja Łucja też ostatnio miała kilka wpadek, pisałam tutaj, ale u nas to sądzę że od zimna, bo ja mam w nocy w sypialni jak w lodówce.
Dzisiaj idziemy na te szczepienia brrr
Ze starszą będzie hardkor przeprawa, jakoś muszę to przeżyć.
Jeszcze na dodatek idziemy na nogach, będzie ze 2km w jedną stronę, a pogoda brzydka, deszcz pada.
W sumie wolę to niż upały.
-
nick nieaktualnyMój mały przykoksil w ciągu ostatnich 10dni. Waży ok. 3600 ( wcześniej 2900) 😱
Jak nie urodzę do soboty, to lekarz chce widzieć mnie już na oddziale.
Boże zostały mi 4 dni. Niesamowicie się cieszę, ale i ciągle nie mogę w to uwierzyć...ancys85, Totoro, erre, Leeila26, Chmurka, Asia000, Pogoda, Natalii, Maddelainen, maja2024, Szczęśliwa lubią tę wiadomość
-
Ancys śliczny brzuszek ❤️
Ounai kcouki niezmiennie 😊
Ja dzis niespokojnie spałam, budziłam się, czegoś się wystraszyłam w nocy 🤔 już myślałam, że się zaczyna 😶 tak czy siak organizm chyba zaczyna się przygotowywać. Cukry mi trochę spadły, drugi dzień z rzędu jestem 2 razy na kibelku no i ciągle jestem głodna. Ciekawe kiedy ruszy
Krokodylica co do szczepienia to doskonałe rozumiem Twój stres. Nam się rozjechał zupełnie kalendarz szczepień i n a początku sierpnia szczepiłam małą mmr dopiero. Miałam takiego stresa, bo tam odczyny mogą się pojawiać do 2 tyg. Na szczęście poza podwyższoną temp 1 dzień nic zupełnie się nie działoWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2020, 09:17
Krokodylica, ancys85 lubią tę wiadomość
-
Audrey u mnie 3.09 raczej bedzie ostaynią wizyta bo mam skierowanie na wywolanie porodu przez cukrzyce na 38+a to bedzie tydzien pozniej jakos kolo 7-10.09(zalezy co szpital se mna zrobi).
Ancys pieknie wygladasz!! Szczuplusia taka a do tego tylko brzusio.
Ja jestem wiekszą kobieta od Ciebie zdecydowanie w budowie hehe. A moj gigantozaur juz sie nie miesci w kadrze 😂 nie mam co na siebie juz zakladac a teraz nie bede na koniec juz zadnych ciuchow kupowac.ancys85 lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt