X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie smacznie spałam, a tu takie informacje! Trzymam kciuki i przesyłam buziaki! 😘😘😘

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikisen kciuki!
    Ktosiowa, a u Was robią test na covid? Oby się coś rozkręciło, u Ciebie Totoro tez :)

Ja syna urodzilam 2 dni przed terminem j teraz jak lekarz określał termin cc wlasnie bral pod uwagę pierwszy porod, bo czesto się termin pokrywa.

A ja dziś się znowu nie wyspalam, 2 razy wstawałam do syna, oczywiście druga pobudka o 4 i juz nie zasnęłam co najmniej godzinę :/
    Kiedyś się tak często nie budzil, a teraz mamy przerwę w przedszkolu, do tego byl tydzien u babci i z nią spal i sie przyzwyczaił, że ktoś z nim spi :/ :/
    Plus oczywiscie 3 dodatkowe wstawania na siku j mnie, wiec mam wrażenie, że ciagle chodzilam po korytarzu. A jestem zła, bo to juz ostatnie dni, kiedy mogę się wyspać, bo jak sobie przypomnę pierwsze miesiące z synkiem jak byl maly to w ogole chodziliśmy jak zombie 😂

Totoro lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o nocy to nawet nie mówię. Wieczorem to już mi się ryczeć chciało. Zespół niespokojnych nóg mnie dobija. Chyba w ogóle przestanę się kłaść spać bo tylko mnie nerwy telepią przez to wszystko. Nawet w nocy nie można odpocząć.

Dzwoniłam przed chwilą do ginekologa bo z tego wszystkiego zapomniałam wczoraj powiedzieć że jakaś infekcja mi się znów przyplątała, przepisał clotrimazol.

• Audrey Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiosnę, trzymam kciuki 😊
    Joana, Ci również już życzę powodzenia 👍😋

Ile się dzieje od samego rana!😱

A ja do 2 w nocy nie mogłaby zasnąć, myślałam że się popłaczę 😩 a i tak spałam do 6 oczywiście z przerwami na siku.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Zabka_89 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za was dziewczyny :) jak to dobrze ze ja juz mam to za soba moj syneczek kochany jutro juz bedzie mial 3 tyg :) co prawda 2 tyg w szpitalu ale ten tydzien w domu nam to wszystko wynagrodzil i mamy sie juz naprawde dobrze :) Mikolaj jest taki spokojny ze kazdej zycze takiego spokojnego dziecka przynajmiej na poczatku zanim sie wszystko ogarnis i nauczy :) powodzenia :)

Ps ja jeszcze leze w lozeczku a obok moj syneczek sobie smacznie spi :)

DarlAa, Ptysio, Chmurka, Asia000, Domi1995, erre, Krokodylica, Pogoda, Audrey, edka85, AHope, katwie27, Totoro, ancys85, Szczęśliwa, Natalii, Leeila26, Dave87 lubią tę wiadomość

• Ptysio Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za rodzące! Jej jak to brzmi no ale w sumie zaraz się wrzesień zaczyna więc tak powinno być.

Ja jeszcze jakieś 2 tyg bym chciała minimum wytrzymać.

Sypiam średnio... śpię budzę się śpię budzę się i tak w kółko. Co zrobić...

Synek mi się troszkę przeziębił i teraz mam stresa. Bo zależy mi żeby poszedł do przedszkola równo z innymi dziećmi. Poza tym on strasznie na to czeka. No A druga rzecz to nie chce się zarazić i jechać z katarem do porodu bo to zaraz będą krzywo patrzeć A i trudniej rodzić... ehhh

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikisen trzymam kciuki;* Joana za Ciebie też już trzymam;)
    Żabka super;)

Dziewczyny a ja mam głupi problem... Wcześniej tylam jak szalona:P tzn całkiem sporo a od jakiś trzech tygodni prawie wcale... Tzn jakieś 100-200 g na tydzień tylko... To normalne? Myślałam że teraz dzidziuś dużo rośnie to i ja będę tyć a tu taki zonk

iv09hdge02bk9ct0.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj sprawdzilam w ksiazeczkach GBS i przy pierwdzym porodzie byl negatywny a przy drugim pozytywny. Ciekawe co teraz wyjdzie bo walcze zeby wyszedl negatywny.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Zabka_89 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedys na forum byl temat monitora oddechu i sama sie nad tym zastanawialam ale porozmawialam w szpitalu z pielegniarkami i kupilam. Powiem wam ze spie spokojnie ale czujnosci to nie zaburza przynajmiej u mnie. Po prostu po szpitalu chyba bym w ogole nie spala tylko obserwowala czy oddycha. W moim przypadku co mam wczesniaka i byly problemy to zakup idealny po tug uzytkowania moge to powiedziec wiec jak sie ktoras jeszcze zastanawia to naprawde warto :) kupilismy z polecenia pielegniarek babysense 7.

Krokodylica, joana lubią tę wiadomość

• Aina Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie macie laktatory

• Zabka_89 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka ja w calej ciazy przytylam max 7 kg i w ostatnim czasie z wizyty na wizyte tylam albo 200 gram albo nic. Wiec jezeli zdrowo jesz i pijesz duzo wody to to chyba normalne :) tymbardziej ze dziecko nabiera. Ja duzo nie przytylam a moj syneczek nabieral duzo na wadze i to mu wyszlo na dobre :)

Chmurka lubi tę wiadomość

• pap86 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka nie martw sie swoja wagą. Lepiej juz nie przybierac za duzo :) ja np. Mam ostatnio wilczy apetyt :( bardzo glodna jestem, przez to zdarzylo mi sie pare razy przekroczyc cukier bo po prostu zjadalam wiecej niz powinnam byla :( do tego jak trzymalam 6kg na plus przy cukrzycy to ostatnio jak by z nikad wpadlo mi 2kg 🤔 ale musze to ieszcze sprawdzic w chlodniejsze dni bo mi sie wydaje,ze to przez upaly bylo i zatrzymywanie wody. Co do spania to teraz nie moge narzekac jak zrobilo sie zimniej i w nocy to tylko siusiu czesto mnie budzi a tak to wreszcie nie mam dusznosci :D biodra mnie tylko bola bo przeciez spi sie raz na lewym raz na prawym.

Chmurka lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina ja mam uzywany elektryczny tommee tippie.nw pierwszej ciazy mialam avent reczny-na sciaganie okazyjne jak gdzies musialam wyjsc bez dziecka byl ok. Teraz ten elektryczny wydaje mi sie delikatniejszy w zasysaniu-ciekawe czy bedzie skuteczny.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie juz jedna z ostatnich fotek brzusia na forum :) moj giganto :)

022b8b804123.jpg

erre, Ptysio, Asia000, DarlAa, Pogoda, Audrey, edka85, AHope, Krokodylica, katwie27, Maddelainen, Totoro, ancys85, Natalii, maja2024, Leeila26, Dave87, joana lubią tę wiadomość

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka, super, że wszystko u Was dobrze! :)

Aina, ja mam laktator elektryczny Medela Swing. W internecie są opinie, że jest głośny. Ja nie mam porównania z innymi, więc nie oceniam tego. Ważne, że spełnia swoje zadanie i jestem zadowolona :)

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap,ja też mam ostatnio wilczy apetyt jak nigdy wcześniej , normalnie jakaś masakra. Ciągle bym coś jadła 🙈 końcówka a ja boję się że przywale jeszcze 5 a i tak jest już +14😩🤦‍♀️

Żabka, mam nadzieję że moje dziecko też będzie takie spokojne. Bo po tym co wyprawia w brzuchu nie zapowiada się na to 🙈

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny my po wizycie, synek waży 2900 zastanawiam się czy się martwic, ale lekarz mówił że tylko trochę wyprzedza, ułożony prawidłowo, przepływy, płyn w normie, za niecałe 3 tyg ostatnia wizyta i decyzja,co dalej. Szyjka oczywiście jak ze stali, wysoko. U mnie to norma 🙈 mam nadzieję,że mimo wszystko poród pójdzie sprawniej i bez komplikacji.

AHope, edka85, Krokodylica, katwie27, Totoro, ancys85, Asia000, Audrey, Szczęśliwa, Natalii, erre, Pogoda, maja2024, Leeila26, Dave87 lubią tę wiadomość

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Lola. Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Hej dziewczyny my po wizycie, synek waży 2900 zastanawiam się czy się martwic, ale lekarz mówił że tylko trochę wyprzedza, ułożony prawidłowo, przepływy, płyn w normie, za niecałe 3 tyg ostatnia wizyta i decyzja,co dalej. Szyjka oczywiście jak ze stali, wysoko. U mnie to norma 🙈 mam nadzieję,że mimo wszystko poród pójdzie sprawniej i bez komplikacji.

Ale czym się martwić ? U mnie synek w 34+3 miał 2900g 😅

Britty lubi tę wiadomość

Mikołaj❤
    lprk20mmo9qhkrvb.png
    3× aid nieudane abovo Lublin
    Rok 2019 0% morfologia
    InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
    18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
    6 zapłodnionych-5 blastek
    23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
    Czekają ❄❄❄
    10.01 transfer 4AB
    5dpt kreska na teście
    10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
    21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
    7.02-28dpt 0.62mm ❤
    13.02- 7t4d 1.3cm😍
    26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
    10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙

MTHFR 6777C-T hetero
    PAI- 1 4G homo
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka super :) oby tak dalej. :)
    Pisz częściej co u Was. :)

Ja te moje kozy chyba dzisiaj zamknę w pokoju, no szał, drą się, kłócą, wariują.
    Cierpliwości. 🙏

• Britty Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola. wrote:
    Ale czym się martwić ? U mnie synek w 34+3 miał 2900g 😅

Martwię że maluch będzie duży a chcę spróbować rodzić vbac a jestem drobna. A tobie lekarz mowil,że maluch będzie duży? Czy sobie wkręcam niepotrzebnie 🙈

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
‹‹ 956 957 958 959 960 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ