X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie o jedzeniu - o matko jak ja żrę ostatnio. No odliczam tylko minuty do kolejnego posiłku, makabra. Cały czas trzymam dietę, chociaż cukry już niższe, ale jestem ciągle głodna 🙈

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja a ostatnio mam mniejszy apetyt. Tzn jem ale nie w takich ilościach i nie z taką częstotliwością jak wcześniej.
    Śmieszne,każda się martwi o coś innego. Jedna ze dzidziuś za duży druga że za mały;P ja właśnie się niepokoje że w 34+3 miała Mała 2360 i mam wrażenie że to mało...

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Aina Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka ja jestem na tym samym etapie i nam pokazuje 2300

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak to były wody, a raczej są. Jestem przyjęta ba porodówkę, dostałam już antybiotyk.

Totoro, Audrey, edka85, Ptysio, Asia000, AHope, Szczęśliwa, Natalii, erre, Pogoda, Krokodylica, ancys85, DarlAa, maja2024, Leeila26, Dave87, joana lubią tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa trzymam kciuki!

• Totoro Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa ogromne kciuki! ❤️

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa, trzymam kciuki za szybką i bezproblemową akcję 👍😊

Wiecie co, miałam dzisiaj rano super plany na domowe sprzątanie, mycie okien. Ale przyszłam że sklepu no i kupa, nie chciało mi się już. A pada więc okien nie myje, niby mam rolety zewnętrzne no ale nie myje bo zaraz znowu będą uwalone. 🤦‍♀️

Właśnie przyszła do mnie paczka z lullalove. Zamowilam szczotkę do masażu i masło z miodem. Po porodzie zaczynam się szczotkowac bo jestem zachwycona efektami na rozstępach jakie pokazują. A z moimi rozstepami to musze spróbować. Jestem zmobilizowana, nawet mąż zaoferował że jak będę bolała i będę miała problemy że schylaniem czy śniadaniem to mnie będzie szczotkował 💪

Ptysio lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa daj czadu tam! Trzymam kciuki.

Tak z innej beczki dostałam cukinie i kabaczki. Macie jakieś pomysły do czego wykorzystać?

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio z cukini można zrobić leczo, zupę krem albo placuszki;) można też zrobić faszerowaną cukinię;)

Ptysio lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Asia000 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey, tez zamówiłam ostatnio od nich szczotkę z myślą o walce z rozstępami po porodzie 😉a dziś mnie tak strasznie swędzi skóra na brzuchu, ze oszaleć idzie 😡

f2wl3e5ea81pmlq9.png
    f2wldf9hkvs7szme.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey wrote:
    Ktosiowa, trzymam kciuki za szybką i bezproblemową akcję 👍😊

Wiecie co, miałam dzisiaj rano super plany na domowe sprzątanie, mycie okien. Ale przyszłam że sklepu no i kupa, nie chciało mi się już. A pada więc okien nie myje, niby mam rolety zewnętrzne no ale nie myje bo zaraz znowu będą uwalone. 🤦‍♀️

Właśnie przyszła do mnie paczka z lullalove. Zamowilam szczotkę do masażu i masło z miodem. Po porodzie zaczynam się szczotkowac bo jestem zachwycona efektami na rozstępach jakie pokazują. A z moimi rozstepami to musze spróbować. Jestem zmobilizowana, nawet mąż zaoferował że jak będę bolała i będę miała problemy że schylaniem czy śniadaniem to mnie będzie szczotkował 💪
    Audrey, ja juz ze 3 mce się szczotkuję ich szczotką, w sensie stopy, nogi, uda, posladki i ręce i jestem zaskoczona stanem mojej skóry. Prawie nie puchną mi nogi, cellulit jest, ale jakby mniejszy, skora gładka, duzo sie opalałam w te wakacje i ani razu nie zeszla mi skóra- pierwszy raz w życiu. Serio, te szczotki są ekstra. Nie mogę sie doczekać, jak będę mogła szczotkowac tez brzuch. A poświęcam na to ok 2 minut wieczoren przed kapielą.

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa trzymam kciuki za szybki i bezproblemowy porod :)

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • erre Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leczooooo 🤩
    Parę lat temu robiłam zapiekane roladki z cukinii z mięsem mielonym. Efekt wizualny super, ale smak ten sam co faszerowana cukinia, a o wiele więcej roboty, bo trzeba na ładne plastry pociąć cukinię.
    Czekam aż papryka zrobi się tańsza i porobię zapasy leczo na zimę 🥰

Chmurka, Ptysio lubią tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa, trzymam kciuki, żeby poszło gładko!

Wikisen, jak tam? Już się tulicie? 🙂

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam szczotkę z rosmanna do szczotkowania na sucho. Wcześniej szczotkowalam codziennie ( nogi uda, pośladki, boczki i ręce). Teraz szczotkuje już tylko raz w tygodniu i to głównie mąż mnie szczotkuje i tylko łydki uda i pośladki. Fakt, skóra miła, nie wrastają włoski, nie puchną mi nogi, cellulit jakby mniejszy( jak stosowałam regularnie codziennie), przed rozstepami na dupce mnie to nie uchroniło ale wiadomo, jak coś ma się zrobić to żadne cuda nie pomogą. Liczę na to że po porodzie będę miała determinację żeby stosować bo jednak fajnie ujedrnia i pozwala pozbyć się nadmiaru wody czy zminimalizować cellulit właśnie...
    Jakby co ta z rosmanna za 10 zł też daje radę;P

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio, leczo, faszerowana mięsem mielonym cukinia albo pokroić i jak schabowego usmażyć.

Asia, mnie nie swędzi skóra chociaż widzę że rozstępy na brzuchu się nie zatrzymują 😩

Natalii, ja chce po porodzie bo mam na brzuchu i boczkach a wiadomo że teraz nie mogę szczotkować tego. Mam jeszcze rozstępy na wewnętrznej stronie łydek i wyżej kolan a nie dam rady się uchylić tam teraz 🙈 no i cellulit (nie wiem czy jest wodny czy nie). Nigdy się nie szczotkowałam i jestem ciekawa efektów. Zamowilam ta ostra szczotkę i wcale nie boli jak sobie przejechałam po skórze.

Ptysio lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leczo uwielbiam i często robimy:D a właśnie też kiedyś te roladki robiłam ale faktycznie za dużo zachodu, lepiej zrobić faszerowaną. A właśnie, robiłam kiedyś taką lazanie w której zamiast płatów makaronu były wlasnie płaty cukini i też spoko była;) fajna odmiana

Ptysio lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey nie boli jak się raz przejedzie ale jak się poszoruje porządnie to mnie aż skóra pali;P ja stosuję tak że najpierw tak szoruje góra dół albo kółeczka żeby rozgrzać skórę i zwiększyć przepływ krwi a potem już tak delikatnie od dołu do góry żeby pozbyć się limfy ( czasem robiłam na zmianę że jednego dnia taki intensywny masaż do czerwoności a drugiego tylko takie mizianko żeby pozbyć się nadmiaru wody). Ogólnie fajne jest to szczotkowanie na sucho bo nie trzeba peelingów stosować do ciała bo szczotka robi robotę:D

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja nie lubię peelingów bo one są dla mnie po prostu za słabe. Zarówno te do ciała jak i do twarzy 😊

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam na IP.
    Cała noc czułam, że sączą mi się wody. Okazało się, że to nie wody. Na usg wód dużo, w normie.
    Za to na ktg wyszły skurcze. Moje bolesne stawianie brzucha okazało się tymi skurczami. Zapytali gdzie mieszkam, czy jest samochód do dyspozycji. Kazali wrócić do domu, zrelaksować się, obserwować i powiedzieli, ze możliwe, że dziś jeszcze sie spotkamy w szpitalu. Lepiej, żeby samo się zaczęło. Lekarz sam powiedział, że jeśli zaczną wywoływać to pewnie znów zakończy się cc...
    Tak więc jestem u mojej mamy, Mały z drugimi dziadkami i się relaksuje.

Pogoda, Audrey, erre, Krokodylica, Totoro, Asia000, AHope, ancys85, Leeila26, Szczęśliwa, Dave87, Ptysio, joana, Baki1982 lubią tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
‹‹ 957 958 959 960 961 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ