X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrypałam dzisiaj jakiegoś dziadka w laboratorium, chociaż zwykle się nie odzywam ale wkurzyłam się. Odkąd jest ta cała pandemia w laboratorium zapisują na godziny i proszą o w miarę punktualne przychodzenie. Byłam parę minut wcześniej i czekałam pod drzwiami i akurat wyszła osoba przede mną i pani woła moje nazwisko. A jakiś dziadek mi się do labu wpierdziela bo on tylko mocz zostawi. Skoczyłam do niego z ryjem że ja też tylko próbkę zostawiam i jakoś czekam grzecznie w kolejce. Okazało się że był za wcześnie i między mną a nim było jeszcze kilka osób.

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś padam na pysk... Mąż kochany umył okna, ja popralam i poprasowałam firanki, zamieniłam miejsce na ciuchy moje i męża, tylko problem w tym że on miał węższe półki i musiałam na nowo moje ciuchy układać i część wypierniczyc 🤦 rozłożyliśmy kołyskę, łóżeczko i obrazki z lampka w końcu wiszą :) jestem zmęczona ale szczęśliwa :)

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na spacerze. Pierwszy raz od daaawna. Mam dość bolesne twardnienia brzucha, ale nie wiem jak daleko od tego do skurczy.. 🤷

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Ja płaczliwa nie jestem, za to wszystko mnie wkur###. Dziś np. zaczęłam łazić i wyzywać, że okna są brudne, no to mąż biedny, mało myśląc złapał za mopa parowego i umył 😅 stwierdził na koniec, że czuje, że to już bardzo blisko 😅

Ja bym tak chciała się już rozpakować... Ale jak mnie wczoraj nic nie ruszyło, a latałam cały dzień jakbym miała motorek w tyłku to już chyba nic mnie nie ruszy, pozostaje tylko czekać kiedy mała zechce wyjść 🤷‍♀️

Totoro jaki domyślny i posłuszny ten Twój chłop 😉🤪🤭
    Ja ogarnęłam okna jakieś dwa tygodnie temu, pościel zmieniłam przed weekendem, meble, podłogi przejechałam mopem i mam wrażenie że dalej jest brudno 🤷‍♀️🤦‍♀️
    Zaraz wyślę męża po wózek, chce wyprać mclarena po córce i schować bo zrobiło się miejsce po łóżeczku.
    ... Obyśmy tylko same ze sobą wytrzymały do rozwiązania 🤣😂

• Totoro Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila u mnie bolesne twardnienia nic nie wnoszą niestety 😐 mam już od dłuższego czasu i nic.. Ostatnio z kolei zdarzają mi się bóle jak miesiączkowe podczas twardniec i tu już robię sobie nadzieję, że może to jakieś pojedyncze skurcze, no ale dalej nic się z tego nie rozkręca 😐

Moja córka zapytana dziś kiedy Sara się urodzi odpowiedziała, że "w czwartek" a za drugim razem, jakąś godzinę temu "za pół parę godzin" 🤔 robić sobie nadzieję, że chodzi o ten czwartek? 😂

Krokodylica, erre lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:
    Byłam na spacerze. Pierwszy raz od daaawna. Mam dość bolesne twardnienia brzucha, ale nie wiem jak daleko od tego do skurczy.. 🤷

Ja tez tak zrobiłam i tez mam skurcze wlasnie, ale już raz się w nocy nakręciłam, że to już i potem wielkie rozczarowanie, więc teraz staram się o tym nie myśleć :)

• Totoro Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ancys85 wrote:
    Totoro jaki domyślny i posłuszny ten Twój chłop 😉🤪🤭
    Ja ogarnęłam okna jakieś dwa tygodnie temu, pościel zmieniłam przed weekendem, meble, podłogi przejechałam mopem i mam wrażenie że dalej jest brudno 🤷‍♀️🤦‍♀️
    Zaraz wyślę męża po wózek, chce wyprać mclarena po córce i schować bo zrobiło się miejsce po łóżeczku.
    ... Obyśmy tylko same ze sobą wytrzymały do rozwiązania 🤣😂

Obysmy tylko same ze sobą wytrzymały do rozwiązania - dokładnie tak! 🙈🙈🙈
    Ja jestem aktualnie na etapie - co z tego, że ciągle sprzątam jak wszędzie syf 🙈 no wszędzie widzę jakieś niedociągnięcia, jedno miejsce sprzątnę, idę do drugiego, skończę a w pierwszym od nowa syf. No do szału mnie to doprowadza. A baaaardzooo daleko mi do jakiejś pedanterii 🙄

ancys85 lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro ja z kolei dzisiaj wstałam z mnostwem planów, zawiozlam syna do przedszkola, wrocilam do domu i jakby ktos ze mnoe wypompowal cala energię. Nie xrobilam kompletnie nic. Przesiedziałam z telefonem w reku,godzinę przed czasem kiedy miakwm wyjechać po małego doszlam do wniosku ze noze chociaz bym sie położyła i podrzemala. Chciałabym zeby wrocil mi ten wigor.

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Totoro Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie to ja latam jak opętana, kryzys mam tylko po obiedzie codziennie, ale chwilę poleżę, poczytam książki córce i wracam do żywych 😀

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to chyba ten ,,syndrom wicia gniazda" :D Mi bliżej do bałaganiary niż do pedantki, a też ostatnio widzę wszędzie bajzel.. nie istotne ile bym sprzątała :D Ja też nie wiem ,,jak długo" jeszcze ze sobą wytrzymam :D Idealne określenie ;)

Do dupy z tymi twardnieniami. Położyłam się na chwile i już pozamiatane.. Było poskakać zamiast się kłaść :D ;) Ciekawe co lekarz jutro mi powie.. czy chociaż jakieś mikro rozwarcie na pół paznokcia już jest :D

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• Totoro Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila no te twardniecia to u kant dupy, nic to nie wnosi a tylko wkurza 😁
    Ja nawet jak miałam w jedno popołudnie i wieczór takie regularne, że mnie aplikacja do szpitala posyłała to niczego to zupełnie nie wniosło. Na tamten czas to akurat dobrze, bo było za wcześnie, no ale teraz to już by się zdało... 😁

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Obysmy tylko same ze sobą wytrzymały do rozwiązania - dokładnie tak! 🙈🙈🙈
    Ja jestem aktualnie na etapie - co z tego, że ciągle sprzątam jak wszędzie syf 🙈 no wszędzie widzę jakieś niedociągnięcia, jedno miejsce sprzątnę, idę do drugiego, skończę a w pierwszym od nowa syf. No do szału mnie to doprowadza. A baaaardzooo daleko mi do jakiejś pedanterii 🙄

Jakbym czytała o sobie 🤭😀

Totoro lubi tę wiadomość

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ,,nie pierworódki" - tak teraz sobie myśle, że w sumie to łamiecie ten stereotyp o tym, że drugie dziecko to wcześniej wyskakuje :D U Was już zaawansowane ciąże właśnie np. Totoro i nic się nie zanosi.. Edka też nie urodziła jakoś specjalnie wcześnie.. Marta od Ounai to już całkiem uparta była.. :D Ciekawe czy pierworódki złamią stereotyp o przenoszeniu ciąży ;)

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• Totoro Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila no dokładnie, właśnie dziś o tym gadałam - drugie dziecko zazwyczaj wcześniej - ehe... 😑

Ancys to pocieszające, że nie tylko mi tak odwaliło 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2020, 21:37

ancys85 lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytałam ze drugie ponoc w tym samym terminie co pierwsze w większości przypadków. No mnie by to zalamalo bo ja urodziłam 4 dni po terminie. Dzisiaj pisałam do mojej siostry ciotecznej. Mamy teraz slaby kontakt bo najpierw ja wyjechałam daleko na studia, potem ona sie daleko wyprowadziła, ale jestesny ponoc wizualnie podobne, wbrew pozorom duzo rzeczy nas łączy i ona tez ma dwoch synów. Sprawdzałam ostatnio ze drugiego synka urodziła 2 dni po terminie, bo skrupulatnie to opisywała na Facebooku. Chciałam sie czegoa dowiedzieć, czy tez nie miala wczesniej zadnych skurczy przepowiadajacych itd, ile czasu rodziła, sle jak mi napisała ze drugoego syna rodzila 10 minut, a pierwszego pol godziny to stwierdziłam ze nie mamy chyba o czym gadac, bo ona ogólnie bardzo lubi koloryzowac.
    To czekanie na ten poród to jest masakra dla mnie. Ja mam tyle scenariuszy ulozonych jak tu ogarnąć rzeczywistość w tym czasie ze az mnie gkowa boli. W sobote mam urodziny bratanicy, w poniedziałek wizyte u gina, jeszcze się okazało ze w tym samym czasie mam adaptacje w przedszkolu syna. We wtorek rozpoczynamy przedszkole w nowej grupie z nowa panią, ogólnie stresuje sie wszystkim i zastanawiam sie ktory moment bedzie najleoszy na porod. Mysle ze jutrzejszy dzien bykby dobry lub piatek zeby w poniedziałek wrocic do domu :D a potem myślę ze jednak nie, bo jak syn zaczyna we wtorek przedszkole to moze zle zniesie to zr ja tu w poniedzialek wroce i we wtorek go wyśle do przedszkola i wtedy wracam do wersji ze moze lepiej w piatek za tydzien :D ale wybierać to ja sobie mogę. Najgorsza wersja jest taka, ze ide w poniwdzialek do lekarza, a ten mnke kladzie na oddzial i leze tam tydzien akbo dwa :D
    Na dodatek koncza malować, zaraz panele, drzwi i listwy... A ja jestem tykająca bomba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2020, 22:14

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• edka85 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz miałam 38+6, a poprzednio 38+5, czyli prawie tak samo.

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie zanim przeczytałam całość już miałam zamiar Ci pisać, żebyś jeszcze w te swoje plany jakoś poród wcisła haha :D ;) Bo ty będziesz zdolna na skurczach jechać na budowe z fachowcami rozmawiać ;) Może siostra ma na myśli tylko parte? :D Ale i tak swoją drogą 10 minut partych to poród marzenie.. ;)

Edka no to zdecydowanie nie jesteś ,,stereotypowa" ;)

Ja dalej siedzę z takim twardym brzuchem, ale już nic nie boli.. mam nadzieje, że to chociaż coś oznacza (np. poród w ciągu tygodnia? :D) - przynajmniej się łudzę.. ;)

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, czy nie zaczęły odchodzić mi wody 😱

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 02:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosiowa wrote:
    Nie wiem, czy nie zaczęły odchodzić mi wody 😱

I jak tam?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 02:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:
    Dziewczyny ,,nie pierworódki" - tak teraz sobie myśle, że w sumie to łamiecie ten stereotyp o tym, że drugie dziecko to wcześniej wyskakuje :D U Was już zaawansowane ciąże właśnie np. Totoro i nic się nie zanosi.. Edka też nie urodziła jakoś specjalnie wcześnie.. Marta od Ounai to już całkiem uparta była.. :D Ciekawe czy pierworódki złamią stereotyp o przenoszeniu ciąży ;)

Ja czytalam, ze to nie ma znaczenia ktore to dziecko i wiekszosc rodzi sie po terminie.

Moje pierwsze urodzilam 4 dni przed tp
    Moje drugie 2 dni przed tp

Ani razu nie mialam jakichs symptomow zapowiadajacych porod, zawsze byko spod pierdolki.
    Zadne opadanie, twardnienia czy klucia w szyjce nie zwiastowaly u mnie porodu. Tzn mialam wlasnie takie objawy ale na pare tyg przed porodem.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
‹‹ 954 955 956 957 958 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ