!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ktosiowa gratulacje i zdrówka!
Joana od rana kciuki A teraz RELAX!!
cukinie faszerowana robię często, zaciekawiła mnie zupka. Jeśli mogę proszę o sprawdzony przepis. No i ktoś pisał o zapasach leczo. Jaki przepis i w jaki sposób przechowujecie? Słoik czy mrożonka?
No i co zrobić z kabaczkiem?
Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Ptysio ja gotuję wywar warzywny (zazwyczaj z większą ilością pora bo mi pasuje w tej zupie). Potem wyciągam zieleninę a zostawiam same warzywka. Dodaje pokrojoną w kostkę cukinię i ziemniaki, podsmażoną cebulkę i wszystko razem gotuje do miękkości. Zazwyczaj odlewam trochę rosolku i miksuję zupę i jak uznaje że za gęsta to sobie tym rosolkiem rozcienczam. Podaje z kleksem śmietany i grzankami czosnkowym i a czasem też ze startym żółtym serem typu cheddar:D
P.s. a czym się różni kabaczek od cukini? Ja myślałam że to to samo ;P gapa jestemWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2020, 20:27
Ptysio lubi tę wiadomość
-
Dzięki. Tak na prawdę to był vbac, ale No... pod koniec żałowałam, ze nie wybrałam cc 🤪. Położna mnie nacięła, wiec jestem zszyta. Anielka 2 h cycala, teraz jest na badaniach.
55 cm, 3850 (chyba), 36 główka (chyba)Krokodylica, Chmurka, Britty, Domi1995, Totoro, Audrey, AHope, Ptysio, Asia000, katwie27, maja2024, erre, Szczęśliwa, edka85, Maddelainen, to_tylko_ja, joana, Leeila26, Dave87, Pogoda lubią tę wiadomość
-
A leczo robię z cebulki, papryki( najlepiej różnokolorowej), pieczarek i cukini, a jako mięso dodaje podsmażoną pierś z kurczaka;) ( z parowką też kiedyś robiłam ale wolimy z kurczakiem) dodaje ziele angielskie, liść laurowy i paprykę słodką i ostrą i to mi się tak dusi a pod koniec dodaje domowy przecier pomidorowy;) ale ja nie przechowuje;P zżerany wszystko ile bym nie ugotowała;P
Ptysio lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Chmurka nie chce za mocno męczyć ale podalabys dokładne proporcje? Chce zrobić ta zupkę. Aż zglodnialam...
U mnie też poziom stresu rośnie z dnia na dzień. W ogóle dzisiaj mi się kilka razy mocno w glowie zakrecilo nie wiem od czego. Aż mnie zarzuciło na ścianę. A w dzień 14-18 stopniMaluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Ptysio, my praktycznie idziemy łeb w łeb. I niby u nas też o wiele chłodniej a dalej puchnę, na dodatek dzisiaj, szczególnie teraz czuje że brzuch jest taki hm, ciężko, jakby chciał spaść. I na dodatek bolą mnie pachwiny co jest kompletnie nowym objawem. A już myślałem że więcej nic mnie nie będzie boleć 🙈🤦♀️