X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka kochana jesteś. dziękuję 😘

Dołączam do team'u że zgaga. Jakbym ogień polykala.

Mi jest ciężko ale modlę się żeby jeszcze moje dziecie w tym brzuszku posiedzialo. Jeszcze chce zdążyć dokończyć kilka rzeczy i wyprawic dziecko do przedszkola. Trochę kicha by była jakbym zaczęła rodzić w pierwszych dniach. Chce być wsparciem dla mojego pierworodnego A i ten mały skorzysta jak jeszcze posiedzi

Chmurka lubi tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa, gratulacje!

My już jesteśmy w domu. Dzisiaj nas wypuścili. Dziś jestem wykończona. Mam nadzieję że jutro będzie choć troszkę lepiej.

Anika, Anika, to_tylko_ja, Ptysio, joana, Pogoda, Totoro, erre, Leeila26, Asia000, edka85, Krokodylica, Chmurka, Szczęśliwa, maja2024, Dave87 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam jak małe są noworodki!!!!

Poza tym, nie wyobrażam sobie rodzenia bez możliwości zzo, wtedy bym brała od razu cc.

Ptysio, maja2024 lubią tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap chciałabym żeby samo się zaczęło.. przeraża mnie wizja leżenia w szpitalu i ,,czekania" :/ szyjka od 33tc praktycznie żadna, ale trzyma franca i rozwierać się nie chce 😅 mam nadzieję, że się zdecyduje.. 😉

Jeśli chodzi o zgagę, to moje drugie imię ostatnio 😂 łączę się w bólu.. 👍

Ounai ale Wam fajnie.. 😊

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa gratulacje!!!
    Nie zaluj bo dalas dziecku najlepszy start z mozliwych!

ktosiowa wrote:
    Zapomniałam jak małe są noworodki!!!!

Poza tym, nie wyobrażam sobie rodzenia bez możliwości zzo, wtedy bym brała od razu cc.

A widzialas juz swoje pierwsze dziecko? Ja doznalam szoku jak nagle moj maluszek zrobil sie gigantem. I te wielkie rece!

Jak porod jest w miare krotki to da sie przezyc bez zzo. Ale nigdy nie wiadomo jak bedzie dlatego ja tez bym nie poszla do szpitala bez zzo 😱

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2020, 01:14

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 04:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę będziecie korzystac ze znieczulenia? Ja przy synku nie korzystalam i teraz tez nie mam tego w planach. Mnie przekonało to, jak polozna w szpitalu mowila, ze to wydłuża znacznie poród. Pamiętam jak z traktu wracała wykonczona po 10h dziewczyna, na co polozna mowi, ze tak to jest jak sie bierze znieczulenie... Wiec ja zrezygnowalam tego i naprawdę dalo sie urodzić. Mysle ze grunt to tez sobra polozna ktora sobrze poprowadzi porod. U mnie tak było.

Krokodylica lubi tę wiadomość

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 04:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie, tu chodzi o wybór. Przecież nikt nie zmusza do brania. Ja wzięłam, bo po 1 byłam już na granicy bólu, a po drugie chciałam się przespać, żeby mieć sile na decydujący moment. Wody zaczęły mi się sączyć o 0:30, wiec nie spałam 33 h i na piłce między skurczami chwytał mnie sen. Bałam się, ze w końcu spadnę z tej pilki. Marzyłam o śnie.

Kurczę, dziewczyny : miejsce szycia powinno tak ciągnąć? Nie wiem, czy za mocno mnie nie zszyli 😭

Pogoda lubi tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle, ze zzo to wybór rodzacej jak wiele innych kwestii i kazda powinna miec ten wybór.
    U mnie gdyby nie cc to szpital nie daje opcji zzo, bylam swiadoma rodzic tam i bez niego. Ale uwazam, ze taka opcja powinna byc.

Ktosiowa jak tam u Was?
    Po mnie maja byc o 7 i szykowac do ciecia... eh stresuje sie 🤦‍♀️ oczywiscie nic nie spalam 🤷‍♀️

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja twierdziłam, że chyba dam radę bez znieczulenia, ale jak oglądnęłam filmiki jaka niesamowita ulgę to przynosi, to stwierdziłam, że bronić się nie będę :) nie mam pojęcia czy sam radę czy nie. To moj pierwszy porod, więc zdam się na wskazówki położnej i własną intuicję.

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana trzymam kciuki :) jeszcze tylko moment i będziecie się tulić 😍

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana jesteśmy z Tobą myślami! Za chwilę dostaniesz nagrodę. Na tym się skup.

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ancys85 wrote:
    Aina u mnie niestety trzeba być dzień wcześniej 😔

Krokodylica szalejesz 🤪
    Ja obojętnie nie umiem przejść przy żadnym dziale dziecięcym 🙈

...ale robicie smaka...
    Uwielbiam leczo 😀
    W moim domu rodzinnym robiło się z trzech składników (cebula, papryki w różnych kolorach i kiełbasa + przyprawy i koncentrat/ketchup) pokrojonych w grubą kostkę. Z kolei u męża drobno wszystko pokrojone i dodatkowo pieczarki.
    Osobiście wolę większe kawałki ale pieczarki dorzucam 😉

No właśnie nie szaleję bo 56 mam mega mało, raczej nie spodziewałam się że użyjemy.
    A teraz widzę że jednak pasuje coś mieć.
    Poza tym poza kompletem i kombinezononem na wyjście w rozmiarze 62 wszystko mam używane, zamówiłam więc ten komplet 56, żeby synek miał coś nowego też.

Ptysio lubi tę wiadomość

• Ptysio Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz jadę na wizytę ale usg dopiero w przyszłym tygodniu... ciekawe jak ta moja szyjka.

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Baki1982 Znajoma

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata89 wrote:
    Ja dziś byłam na IP.
    Cała noc czułam, że sączą mi się wody. Okazało się, że to nie wody. Na usg wód dużo, w normie.
    Za to na ktg wyszły skurcze. Moje bolesne stawianie brzucha okazało się tymi skurczami. Zapytali gdzie mieszkam, czy jest samochód do dyspozycji. Kazali wrócić do domu, zrelaksować się, obserwować i powiedzieli, ze możliwe, że dziś jeszcze sie spotkamy w szpitalu. Lepiej, żeby samo się zaczęło. Lekarz sam powiedział, że jeśli zaczną wywoływać to pewnie znów zakończy się cc...
    Tak więc jestem u mojej mamy, Mały z drugimi dziadkami i się relaksuje.

Ata- spokojnie ,może rzeczywiście wystarczy jak sie mocniej zrelaxujesz ...
    Jeszcze masz pare dni ,odpoczywaj sobie i myśl pozytywnie,zreszta co ja Ci mówie ,przecież Ty juz jesteś zaprawiona w boju bo masz juz dzieciątko:)
    Ja natomiast pierwszy raz bede rodziła i wszystkim się stresuje a głównie waga małego i tym ze po porodzie położne zostawią mnie ze wszystkim sama i nie będą pomagac tylko wszystko sama będę musiała ogarnąc a przecież po cc bedzie bardzo trudno tym bardziej pierworódce ...
    Pierwsze Ktg na sobotę i wtorek umówione ciekawe co pokaże.
    Jadłam za dwoje zeby mały przybrał a jak byłam w środę miał wagę 2680g ,doktor powiedziała ze cały jest nie za duży i oczywiście łzy mi przy niej poszły i przykro mi sie zrobiło ze taka biduszka malutka a przeciez się staram i dbam o nas...
    Co do Ciebie to juz za chwilkę bedziesz po wszystkim i szcześliwie w domku juz z dzidziuśiem:)

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    No właśnie nie szaleję bo 56 mam mega mało, raczej nie spodziewałam się że użyjemy.
    A teraz widzę że jednak pasuje coś mieć.
    Poza tym poza kompletem i kombinezononem na wyjście w rozmiarze 62 wszystko mam używane, zamówiłam więc ten komplet 56, żeby synek miał coś nowego też.

Mam nadzieję, że Cię nie uraziłam moim wpisem, absolutnie nie taki był zamiar 😉
    Ja uwielbiam kupować rzeczy dla dzieci czy ubrania, czy zabawki-nie ma znaczenia... nawet robienie wyprawki mi sprawiało frajdę 🙊🙈 i mimo, że praktycznie wszystko mam nowe bo po synku wydałam ubranka to ostatnio dokupiłam jeszcze dwa pajace bo mi się spodobały a cena kusiła 🤭

Krokodylica lubi tę wiadomość

• katwie27 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosiowa wrote:
    Katwie, tu chodzi o wybór. Przecież nikt nie zmusza do brania. Ja wzięłam, bo po 1 byłam już na granicy bólu, a po drugie chciałam się przespać, żeby mieć sile na decydujący moment. Wody zaczęły mi się sączyć o 0:30, wiec nie spałam 33 h i na piłce między skurczami chwytał mnie sen. Bałam się, ze w końcu spadnę z tej pilki. Marzyłam o śnie.

Kurczę, dziewczyny : miejsce szycia powinno tak ciągnąć? Nie wiem, czy za mocno mnie nie zszyli 😭
    A tu sie zgadzam, rzeczywiście dobrze jest miec jakis wybor i możliwość skorzystania w chwili kryzysu. Nie pomyślałam o tym kompletnie.
    Zle dzisiaj spałam. Synek znowu mi sie posikal, ko nie dam rady go wysikiwac, ale dzisjaj misze ske zmusic już... I tak jiz calkiem nie śpię od 5 rano i jestem kompletnie bez sil. Moja mama wymyslila sobie przed wyjazdem do pracy suszenie w piekarniku naci selera naciowego, ja nienawidze tego zapachu, siedze i mnie mdli doslownie.
    Mialqm dzisiaj wysłać sinka do przedszkola, ale odsypia jeszcze, bo troszke nie spal tez od tej 5, wiec szkoda mi go budzic i mysle sobie ze to nasze ostyanie wspolnie dni, wiec zal mi go wysylac...
    Zazdroszcze Wam tych porodow i poniekąd cesarek bo ja sie czuje jak na bombie naprawdę. Dzisiaj w nocy przypomnial mi soe tez taki krytyczny moemmt porodu, jak jiz bylam pewna ze opadne chyba z sil i przerazilo mnie to ze bede bez meza, zdana na obcych mi ludzi totalnie, o nikogo sie nie opre, nie przutule i nie pozale...

Kasia

• katwie27 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ktosiowa, gratulacje!

My już jesteśmy w domu. Dzisiaj nas wypuścili. Dziś jestem wykończona. Mam nadzieję że jutro będzie choć troszkę lepiej.
    Szybko Was wypuścili do domku. Jak obkurczanie? Marta daje popalic? :)

Kasia

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katwie27 wrote:
    Naprawdę będziecie korzystac ze znieczulenia? Ja przy synku nie korzystalam i teraz tez nie mam tego w planach. Mnie przekonało to, jak polozna w szpitalu mowila, ze to wydłuża znacznie poród. Pamiętam jak z traktu wracała wykonczona po 10h dziewczyna, na co polozna mowi, ze tak to jest jak sie bierze znieczulenie... Wiec ja zrezygnowalam tego i naprawdę dalo sie urodzić. Mysle ze grunt to tez sobra polozna ktora sobrze poprowadzi porod. U mnie tak było.

Wiesz jak ktos rodzi dziecko np w pare godzin to da sie urodzic bez znieczulenia. Ale jak rodzisz parenascie godzin, jestes bez snu i jedzenia to twoje odczuwanie bolu i morale spada ekstremalnie. Wtedy zzo to zbawienie i nie podanie go to naprawde torturowanie kobiety.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi zaczyna się coś katar, no pięknie dosłownie...w dodatku teściowa wymyśliła sobie rodzinny obiad, na który wszystkich sprasza- 1 września z okazji... UWAGA... 30 lecia prowadzenie działalności i jeszcze oburzona że odmówiliśmy przyjścia 🤦‍♀️🤷‍♀️

• pap86 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana trzymamy dzis za Ciebie mocno kciuki!! :D czekamy na jakis wpis ile punktow i jak sie czujesz :)

Ktosiowa te pierwsze godziny po szyciu krocza mogą byc bolesne i moze ciagnac.bedzie obchod to powiedz,ze boli i ciagnie ale trzeba chyba wytrzymac.

Katwie ja rodzilam z zzo i mi przyspieszylo akcje.dali mi przy jakichs 3-4cm a w 2h zrobilonsie 10cm i rodzilam :) i bardzo pilecam zzo-nie ma co sie bac ALE jak ktos swiadomie nie chce no to szacun dla niego. Po zzo moga byc komplikacje(ja mialam jedna noge taką "sparalizowaną",ze nie moglam jej na lozko zarzucic tylko musialam sobie pomagac reką hehe)

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
‹‹ 962 963 964 965 966 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ