X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Dave87 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi1995 wrote:
    Ktoś jeszcze tak źle spał? Całą noc ból pleców, a teraz jeszcze taki mocny ból miesiączkowy doszedł, no strzelę sobie w łeb chyba jak to znowu nic jie znaczy, bo już jestem oonkretnie zmęczona od tych nieprzespanych nocy
    Od 5 rano rwa kulszowa. Brak możliwości leczenia na lewym bądź prawym boku , nie mogłam aż oddychać no z tego bólu brzuch się spinał. Do tego codziennie ból okresowy . A rwa ciągnie już od rana ,7 raz od pośladka w górę cały lewy bok :(

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r
    Za wysokie amh 13 i Pcos .

1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn

2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle

Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
    08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić

10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
    12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA

10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍

21/22.01 krwawienie :(
    06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
    27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
    Walczymy dalej 💪
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, pewnie wiesz ale nie zawsze przeczyszczenie idzie w parze ze zbliżającym się porodem. Mnie tak czyści od 4 dni i nic 😅

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko no jesli sie zacznie to i tak tragedii nie ma bo dzidzius da sobie rade juz bez inkubatora przeciez. Co do dwojeczki to i ja dzisia latam ale ja to przez ta diete cukrzycwą. Juz mi bokiem weglowodany zlozone wychodzą(wlasciwie to nie bokiem a dolem 😂)
    Dave na rwe to ja nie umiem pomoc.tu tylko lekarz i jakies leki chyba. A moze jakis dolgit czy voltaren doraznie posmarowac?moze ulzy? To podanie przez skore to moze mozna na tym etapie ciazy.nie powinno przejsc do lozyska.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2020, 12:36

Krokodylica lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica, tak czy siak, skończony 36 tydzień już bardzo dobrze rokuje, a dużo dzieciaczków nawet nie wymaga inkubatora.
    Trzymam kciuki aby do września 😁

U mnie niby trzecie dziecko a ja ogólnie nie ogarniam tych twardnień brzucha i ruchów 🙈🙊🙉 Wydaje mi się, że we wcześniejszych ciążach nie miałam takich wyraźnych sygnałów a teraz co chwila stawia mi się brzuch ale bezboleśnie a rano myślałam że mi wody się sączą, oby jeszcze nie zwariować te kilka dni 😂🤦‍♀️

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja nie mam rwy kulszowej tylko ból krzyża, ale przy skurczach głównie i cały czas mnie wybudza ten ból w nocy

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie wiem jak to jest bo z tego co mówił mi lekarz to na tym etapie dadzą dziecko do inkubatora, czeka mnie dłuższy pobyt w szpitalu itd.
    Orientujecie się czy to faktycznie tak jest że poród w tym tc = inkubator czy po prostu zależy od wagi i stanu dziecka?

• fasolka86 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    No właśnie nie wiem jak to jest bo z tego co mówił mi lekarz to na tym etapie dadzą dziecko do inkubatora, czeka mnie dłuższy pobyt w szpitalu itd.
    Orientujecie się czy to faktycznie tak jest że poród w tym tc = inkubator czy po prostu zależy od wagi i stanu dziecka?
    Podobno zależy od dziecka, jedne są. Gotowe już w 36tc inne mogą urodzić się w 38 tc i leżeć w inkubatorze. Ja urodziłam się 34 lata temu w 36tc i było wszystko ok, 10/10.

U mnie tak:
    W. Nocy skurcze ustąpiły o 2, polxylam się spać, od 8 znowu co 10 min, plamie na kolor brunatny. Ktg zrobiłam o 10 u położnej, są skurcze porodowe nieregularne, największy doszedł do 120. Położna mnie zbadała, 2 cm rozwarcia, szyjka całkowicie zgładzona. Podczas badania też dużo brunatne. Wydzieliny. Mam czekać. Położna mówi, że w nocy powinnam urodzić, przy takim tempie. Skurcze są coraz mocniejsze i dłużej trwają, już ok 50 sekund. Pomaga prysznic na chwilę.

Krokodylica, Anika, edka85, ancys85, Szczęśliwa, katwie27, Ptysio, Domi1995, Leeila26, Asia000, Natalii, DarlAa, erre, Pogoda, AHope, Dave87, Audrey lubią tę wiadomość

ae88538f61.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myśle, ze zależy od stanu dziecka. Trzymam kciuki, żebyś jeszcze pochodziła w dwupaku, ale nawet jeśli się nie uda, to nie Brdzie tragedii.

My zostajemy w szpitalu, Aniela spadła 9,5%, zazolcila się i saturacja tez na granicy. Ma krótkie wędzidełko, wiec to nam nie poprawia sprawy, ale tutaj nie podcinają.

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka powodzenia, oby poszło szybko i bezproblemowo.

Ktosiowa zdrowia dla Anielki, kuźwa u mnie w szpitalu też nie podcinają wędzidełka bo nie ma chirurga dziecięcego. Porażka bo potem trzeba jeździć za tym.

• katwie27 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka powodzenia :)

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wydaje mi się, że stan dziecka odgrywa kluczową role 😁
    Jak rodziłam córkę to leżałam na sali z dziewczyną która urodziła w 35 tygodniu. Malutkiego przebadali, podgrzali w inkubatorze i przynieśli do karmienia 😉 ważył troszkę ponad 2 kg., niestety przenieśli ją na inną sale następnego dnia wiec nie wiem kiedy wyszła do domu ale synusia miała przy sobie.

Fasolka czekamy na wieści 😁

Ktosiowa nie mam pojęcia nic o wędzidełku wiem tylko że w szpitalu sprawdzili moim dzieciom i tyle.
    Życzę zdrówka i szybkiego powrotu do domku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2020, 13:18

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja sądzę że Młody na dzień dzisiejszy ma około 3kg więc spoko waga.
    No i jeszcze ja mam tydzień różnicy między tp z usg i om więc zależy jak na to popatrzą, jak by patrzyli z om to właściwie już by była ciąża donoszona. No ale nie ma co gdybać, trzeba czekać co się będzie działo.

Na razie skurcze trochę zelżały, tzn. są ale co godzinę. Cały czas leżę, tylko co jeść i do toalety wstaję.

ancys85, Domi1995, Chmurka lubią tę wiadomość

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys u mnie największy problem gdybym miała urodzić wcześniej to by mnie odesłali do innego szpitala:/:( a bardzo tego nie chce

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Maddelainen Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka, a dlaczego by Cię odsyłali, przecież jakbyś teraz urodziła to dziecko nie będzie skrajnym wcześniakiem? Masz już prawie donoszoną ciążę 🙂

👩+🧔‍♂️+👱+🐶
    2020 👶 💙
    30.12.2024 ⏸️

https://www.tickerfactory.com]age.png
  • Aina Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka kciuki i powodzenia

Krkodylica wszytko zalezy od stanu dziecka podam dwie znane mi historie

Kuzynka w marcu dostala skierowanie na cc w 36 tyg bonto 3 cesarka i rana juz niebtrzymala ...zapewnienie lekarzy ze wszystko git bo dzoscko duze jednak okazalo sie ze samo nie oddycha i transport dziecka do innego szpitala

Znajoma w 30 tyg urodzila syna 1400 i po zbadaniu sam oddychal i ssal ladnie wyszli z domu po 3 dniach ...a zawsze sadzilam ze trzyma sie dziecko do wagi 2 kg

Mam tez znajomych z corka 650gr z 25 tyg dzis jest zdrowa nastolatka

A jak twoje malenstwo ma jzu prawie 3 kg to byc moze nie ma sie czym martwic

• Asia000 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wyruszam do szpitala. Odeszły mi wody. Skurcze miałam od północy ale niezbyt regularne, wiec się nie spodziewałam ze tak szybko będziemy wyjeżdżać.

katwie27, Krokodylica, Anika, Anika, Anika, Totoro, DarlAa, pap86, Chmurka, ancys85, erre, Pogoda, AHope, Dave87, ktosiowa, Leeila26, Ptysio, Audrey, Szczęśliwa, edka85, Natalii lubią tę wiadomość

f2wl3e5ea81pmlq9.png
    f2wldf9hkvs7szme.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi sie dzisiaj wysłać syna z rodzicami na ryby. Mlody jest wniebowzięty, a jak jak zwykle nie potrafię odpocząć jak człowiek. Ogarnelam jego pokoj, dzisiaj znowu byka akcja z sikaniem wiec juz wszystko zdaxykam poprac, poprasowac i nałożyć czyste na lozko, zdjelam pranie i wyprasowalam czego generalnie nie robie, nastawiliam jeszcze dwie pralki prania i jedtem mokra jak mysz. Ide pod prysznic. Mialam sie ogolic ale chyba zrobie to wieczorem. Dostałam 3-4 mocne skurcze ale krotkie, nie wiem w jakim odstepie czasu. Mialam ogarnsc suna piaskownice a raczej porozrzucane zabawki ale mam problem ze schylaniem sie wiec zrobie to moze z pomocw mamy. Nie eiem czy bede lezec i odpoczywać cxynsie za cos wezme. Z jednej strony ciezko mi sie zebrac, a z drugiej cos mi ciagle w głowie podpowiada co mam jeszcze zrobic...Chyba syndrom wicia gniazda sie włączyć jiz mocniej, bo tak sobie mysle cxynnie wyjac ubran z syna komody i ich nie uprasowac.

Kasia

• katwie27 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia kciuki zaciśnięte!!!

Kasia

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia000 wrote:
    A ja właśnie wyruszam do szpitala. Odeszły mi wody. Skurcze miałam od północy ale niezbyt regularne, wiec się nie spodziewałam ze tak szybko będziemy wyjeżdżać.

Powodzenia!

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia powodzenia! 💪🏻💪🏻

‹‹ 975 976 977 978 979 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ