X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Dave87 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poratujcie jakie sposoby na rwe kulszowa ? Od 2 dni boli mnie cała lewa strona az do pośladka. Nie mogę leżeć na lewym ani na prawym boku bo ból niesamowity :(

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r
    Za wysokie amh 13 i Pcos .

1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn

2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle

Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
    08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić

10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
    12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA

10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍

21/22.01 krwawienie :(
    06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
    27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
    Walczymy dalej 💪
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam wrazenie, ze w ogole nie pamietam jak sie dzieckiem zajac 😱.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka, popraw wagę Anielki na 3780 (pewnie coś źle podałam po porodzie)

edka85 lubi tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata ja się chetnie rozpakuje, ale niestety mam obawy ze moj uparciuch posiedzi sobie do terminu. Wczoraj szukalam jakiegos sladu relacji z pobytu w szpitalu przed porodem. Ja poszlam 2 marca, a nie ja sądziłam 1. Kompletnie nic sie nie dzialo z tdgo co pamietam. Natomiast 3 pisalam do bratowej ze skircze troche mam niereularne ale bolesne. 4 marca nad ranem odpadl mi czop, pisalam jej o tym i mówiłam ze mialam nieprzespana noc i w zasadzie cały dzoen spie bo opadam z sil. Urodzilam 5 marca, a wlasciwie z 4 na 5 bo syn urodzil sie o 3 w nocy. Wiec jakos tak sie nie ludze ze teraz nic sie nie dzieje i nagle mnie chwyci i urodze. Bardzo Wam zazdroszcze ze jestescie juz po. Ja wczoraj abedzo sobrze sie czulam, mialam sporo energii naprawdę ale pomimo to jiz sie niecierpliwie, gdzies z tylu glowy jest to kiedy sie zacznie, czy bedzie długo, czy bez komplikacji, czy dam rade... Poza tym to bedzoe kolejny rozdzial w moim życiu o juz bym chciala zeby sie rozpoczal.

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, to prawda że jak się leży to się sobie wkręca. No i zdecydowanie przy chodzeniu tak nie boli, no ale leżę bo u mnie to raczej nie kwestia wkręcania. Noc ciężka jsk zwykle, ale wybudzały mnie jedynie okropne bóle spojenia a od rana znowu nieregularne skurcze.
    Już się chyba przestałam stresować, jak zacznę rodzić to trudno, mam nadzieję że Młody na tym etapie będzie już bezpieczny.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fasolka86 wrote:
    Zaczyna się. Plamienie na różowo voraz mocniej

Powodzenia!

• pap86 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko jeszcze pare dni wytrzymaj zeby te 37 wam wskoczylo ale wierze Ci,ze juz ledwo zipiesz.
    U mnie synek zdecydowanie jeszcze wysoko, glowa kreci w pachwinach(tak to czuje). Rzeczywiscie po wczorajszym spiacym dniu dyskoteka byla w nocy a teraz znowu spi. Ale taka pogoda (dla mnie obecnie cudna bo chlodno :D ) ze i ja bym caly dzien spala.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikisen gratulacje;)
    Fasolka powodzenia!0
    Kroko trzymam mocno kciuki;) ja też leżę i fakt, jak się leży to się człowiek wsłuchuje w każdy najmniejszy ból, we wszystko co się tam dzieje. I faktycznie jak się chodzi to aż tak tego wszystkiego nie czuć. Ale masz rację. U Ciebie inna sytuacja więc lez dzielnie i dasz radę do tego37 tygodnia. Tobie zostało już bardzo mało. 3 dni;) mi 6;) też dam radę;)
    Pap, ja też czuje jak Aniela głową
    e w pachwine mi wbija... a nogi w żebra
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2020, 09:31

pap86 lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś jeszcze tak źle spał? Całą noc ból pleców, a teraz jeszcze taki mocny ból miesiączkowy doszedł, no strzelę sobie w łeb chyba jak to znowu nic jie znaczy, bo już jestem oonkretnie zmęczona od tych nieprzespanych nocy

• erre Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś było kiepsko w nocy. Pociłam się, jakoś dziwnie brzuch bolał, a rano się nameczylam, żeby dzieć zaczął się ruszać :/
    Dziewczyny, które już urodziły - czy przed porodem dzieci zmniejszaly swoją aktywność w brzuchu?

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka ciążę donoszoną mam 3ciego więc więcej niż 3 dni.
    Pap nie chodzi o zipanie tylko skurcze mam od wczoraj. Na razie nieregularne.

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko sorry, matematyka z rana nie jest moją mocną stroną jak widać;P mocne masz te skurcze?

iv09hdge02bk9ct0.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    U mnie dziś było kiepsko w nocy. Pociłam się, jakoś dziwnie brzuch bolał, a rano się nameczylam, żeby dzieć zaczął się ruszać :/
    Dziewczyny, które już urodziły - czy przed porodem dzieci zmniejszaly swoją aktywność w brzuchu?
    Moj synek tez od jakis trzech dni slabo siw rusza. I tak na zmiane wpadam w panike, a potem ske pokreci i mi przechodzi. Dzisi wstałam i zjadlam cos slodkiego z nadzieja ze sie ruszy i nic. Juz myślałam ze sie bede zbiwrsc do szpitala, ale zrobilam sonie kanapki i zaczal szalec, wiwc moze munsie smaki zmieniły. Ale pamiętam ze moj syn przed urodzeniem bardzo malo siw ruszal. W szpitalu to polozne mówily az "to dziecko wcale sie nie rusza! ".

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    Kroko sorry, matematyka z rana nie jest moją mocną stroną jak widać;P mocne masz te skurcze?

Dość mocne i okropnie upierdliwe.
    No kurka rozkręca się chyba.
    Ale szczerze to chciała bym żeby te skurcze przeszły bo strasznie to męczące.

• Audrey Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mała też nie zawsze się rusza po słodkim czy po jedzeniu, dlatego nigdy od razu nie panikuj tylko chwilę czekam 😊

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata89 wrote:
    U nas okazuje się, że Mała ma krótkie wędzidelko, które będzie trzeba podciąć.
    Faktycznie, jak łapie piers to bardzo płytko, ale nie pomyślałam, że to od tego... jestem przerażona na samą myśl.
    Ata nie martw się, bardzo duzo dzieci ma z tym problem, ale niestety niewiele osób to zauważa i pozniej sa problemy z karmieniem, z prawidłowym rozwojem mowy. Bardzo dobrze, ze to zauważyliście, podcięcie to chwilka moment i po problemie. Poszukaj na lokalnych forach kto u Was najlepiej to robi. Są też polozne, które przyjezdzają i podcinają, ale osobiście wolalabym lekarza. Powodzenia, bedzie dobrze!

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata Ty jesteś jeszcze w szpitalu czy w domu? Powinni w szpitalu od razu podciąć wędzidełko.

Ja dzwoniłam do mamy żeby była pod telefonem. Czyści mnie, już dwa razy byłam na dwójce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez czyści dzisiaj. Krokodylica nogi na supeł jeszcze na kilka dni!

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obawiam się że niewiele mam w tym temacie do powiedzenia. Jak zechce wyłazić to nic z tym nie zrobię.

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko dawaj znać jak wygląda u Ciebie sytuacja. Wszystkie trzymamy kciuki;*

Krokodylica lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
‹‹ 974 975 976 977 978 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter: