!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Pap
Mam szwy rozpuszczalne, rana nie boli. Teraz wszystkie bole sa w okolicy kregoslupa i macicy, bo ta sie skurcza. Po tylu ciazach jest u mnie naprawde wymeczona.
Karmie piersia, dzidzia super sobie radzi. Mialam kilka miesiecy przerwy po synku, ale i tak mam ranki. Coz, takie sa uroki poczatku karmienia. 4 karmilam w sumie z 6 lat to i ostatniemu malenstwu nie bede zalowac ☺️29.10.2016 dwa aniołki w niebie Adam i
Dawid (18 tc) ♥️♥️
11.2018 synek Daniel
-
Dziewczyny, powodzenia! Ale Wam zazdroszczę tego ,,dziania się" u mnie kompletnie nic, cisza.. 😔 przeraża mnie wizja pójścia do szpitala.. jeszcze jakbym poszła i wiedziała na czym stoję to co innego. A tak, to położę się za tydzień w pon i nie wiadomo do kiedy będą trzymać 🤷 mój lekarz mówi, że do 9 dni można ciążę przenosic.. Eh, mała ma jeszcze tydzień żeby się zdecydować 🤦
-
Leeila my z podobnym terminem jesteśmy, u mnie tez cisza i tez zazdroszczę ze sie u dziewczyn cos dzieje. Ja obsesyjnie sprawdzam papier w lazience w poszukowaniu czopa
Czuje sie calkiwm dobrze kd dwoch dni, wiec na samopoczucie nie narzekam, ale chce juz byc po. Czuje sie taka zawieszona strasznie. Dzisiaj mialwm jakoes tam pojedyncze skurcze i cisza. Za to sttasznie duzo dzisjaj jem, moglabym caly czas cos wrzucac na ruszt.
-
Katwie, też od jakiegoś czasu namiętnie obserwuje papier🙈 dzisiaj jak się tak poczułam na Grażynie to wydawało mi się że to wody ale jednak byłoby ich więcej gdyby to było to 🙈 stresuj już jest 😅
Też dziś jem jakbym id tygodnia nie jadła 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2020, 19:32
-
pap86 wrote:No jeszcze tylko poniedzialek a od wtorku od 1.09 zaczynamy wrzesien czyli reszte wypakowywania dzidziusiow
Dziewczyny z dzidziusiami opowiadajcie jak tam-jak z karmieniem jesli karmicie piersią, jak dzidziulki w domach,jak sie czujecie po porodach i jak wasz polog. Dawajcie nam dobre rady -
Myślałam, że tylko ja z tym papierem tak mam 😂😂 poza tą biała wydzielina, która czopem nie jest - nie ma nic 🤷 pojedyncze skurcze mam, ale robią tylko nadzieję i przechodzą 😅 zresztą ja bym wolała, żeby właśnie od wód się zaczęło, bo wtedy już wiadomo - klamka zapadła. A skurcze to zawsze mogą być jakieś jaja: nie takie, za słabe, nie ma rozwarcia.. itp. 😁 śpię na podkładzie, bo mamy nowe łóżko no i nie chce go zalać.. ale chyba tylko nadzieję sobie robię 😂😉
-
Kotka ja ostatnio byłam w sklepie obok mojej pracy i było dość dużo do wyboru kur minky. Podsyłam Ci link https://www.niczchin.pl/la-millou/poduszki-la-millou/kura-babci-dany-la-millou
-
A ja odwrotne, wolalabym miec silne skurcze, bo jak sie zrobi rozwarcie to wody przebija. A jak najpierw wody odejda a skurczy nie bedzie to jeszcze wymecza oxy...
-
Dziewczyny jezdze do lekarza do Krakowa i spoko a dzis krotsza podroz na msze za moja babcie godzina moze troche wiecje pozniej godzina na sloncu w kościele i powrot i juz w polowie drogi czulam sie dziwnie ...ale jeszcze chcialam dzis ogarnac sprawę laktatora wiec do sklepu.
Pozniej kuzynka z Wrocławia zadzwonila ze wiezie mi jakies dzieciece rzeczy
I przegladalam 4 torby moze zesszlo mi z godzine
I wiecie ze czuje sie jakbym miala skonac wymioty bok brzucha stawianie twardnenia skurcze ....ja pitole przecież nie byk to jakiś ekstremany dzien a ja wrecz wymiotuje ood siebie z bólu.
Dzięki Bogu corka zmeczona niebawem zasnie ...moze za godzine uda mi sie cos zjesc
A ja chcialam nad morze jechać ...chyba stara jestem na ta ciążę to nie to samo co 10 lat temu -
Aina nie ma co się dziwić jak Ty prawie nie sypiasz... Skąd masz mieć siłę? Poza tym pogoda też daje w kość. Ja też mało co robię, a padam na twarz mimo że dobrze sypiam.
-
Hej. My już odpoczywamy po wszystkim. Stas urodził się o 16.20, 3820g i 57cm. 😊
Wychodzi na to ze dotarłam do szpitala w ostatniej chwili, bo na przyjęciu miałam już 9cm rozwarcia, aż sama nie mogłam w to uwierzyć. A liczyłam na poród ze znieczuleniem... 😜 po tym odejsciu wód o którym Wam pisałam, skurcze zrobiły się regularne co ok 2,5 minuty i właściwie były takie przez cała drogę do szpitala -60km. Wcześniej były różnie co 8-20 minut. Liczyłam na to ze będzie może 4-5cm 😜 potem akcja potoczyła się błyskawicznie, po niecałych 30 minutach od dotarcia pod szpital Staś był już ze mną 😊erre, Pogoda, Chmurka, Audrey, edka85, Anika, DarlAa, Krokodylica, Domi1995, Totoro, Szczęśliwa, ancys85, Leeila26, katwie27, Dave87, AHope, Natalii, Ptysio, Zabka_89, ktosiowa, baby, maja2024, Akinom 59 lubią tę wiadomość
-
Asia gratulacje! Dobrze, że zdążyłaś dojechać 😅 tulcie się mocno
Asia000 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAsia gratulacje! 😘😘
Krokodylica mnie tez strasznie wkurzają te skurcze, od poniedziałku w nocy mam prawie cały czas i to bolesne więc tez zdecydowanie wolałabym żeby nic się nie działo, jak już to dopiero jak się poród zacznie, bo ja to już dwa razy się do szpitala zbierałam z tego bólu.Krokodylica, Asia000 lubią tę wiadomość