X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys a ile twoje dzieci maja lat?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka syn 7 a córka 3 😉

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://m.kwejk.pl/obrazek/2830965/dzieci.html

A propos bycia tym srodkowym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 00:04

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka zawiniesz bąbla ciasno w rożek i najpierw do zdjęcia potrzyma dzieciątko syn a potem córka 😉

Albo zdjęcie w trio, są piękne...

b61d35ededff.jpg

d79b0fdbcc04.jpg

91b6963435a9.jpg

Chmurka, maja2024, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gasną mi światła w domu.. 🙈 nie ma burzy, ale deszcz mocno pada, nie wiem czy to ma związek 🤔 ja sobie oczywiście różne rzeczy wkręcam, bo dzisiaj jest rocznica śmierci mojej babci, jak zaraz mi wody odejdą to się zdziwię 😂😂

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dla Waszych przedszkolaków dziewczyny :)
    No ja nie urodziłam :D Nie było czasu, bo syn mi sie budził w nocy o nie dawal wyjść od siebie, a w międzyczasie twn w brzuchu sobie fikołki robił. Nadrabiam wlasnie kawa i śniadaniem. Potem przedszkole, budowa i musle o Rossmanie bo moj chomik wewnętrzny znowu mi sie zalacza :D

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:
    Gasną mi światła w domu.. 🙈 nie ma burzy, ale deszcz mocno pada, nie wiem czy to ma związek 🤔 ja sobie oczywiście różne rzeczy wkręcam, bo dzisiaj jest rocznica śmierci mojej babci, jak zaraz mi wody odejdą to się zdziwię 😂😂

Leeila ale nie testowałaś wiszenia na żyrandolu 😂🤪 bo gasnące światła bez burzy faktycznie są podejrzane 😜🤣

Ptysio, erre, Leeila26 lubią tę wiadomość

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od dziś nasze dzieciaczki będą wrześniowymi szkrabami 😄
    Doczekałyśmy naszego miesiąca 😁

Maddelainen, Ptysio, DarlAa, Domi1995, katwie27, Audrey, Dave87, maja2024, Krokodylica, Leeila26 lubią tę wiadomość

• Audrey Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie, bez przesady,ja absolutnie nie czuje się zagrożeniem na drodze. Ba! Dalej uważam że jestem świetnym kierowcą, tylko nieco grubym 😂 jakbym poczuła się źle czy dostałaby skurczy to bym się przecież zatrzymała 🤦‍♀️ pod tym względem nie słuchaj męża.

Zaczęłam 39tc 🥰 no i mamy wrzesień więc zaczynamy rozpakowywanie 😂 ja za 30 min jadę na ktg.

Syndrom środkowego dziecka. Wiecie, coś w tym jest. Jestem z rodziny wielodzietnej, mam 4 braci i w sumie nigdy niczego nam nie brakowało ani nic, ale jednak nie każdemu poświęcono tyle samo uwagi. Wtedy też były inne czasy gdzie tata pracował, mama w domu a potem za granicą. Dlatego też uważam że jak jest już więcej niż 2 dzieci to trzeba zrobić wszystko aby żadne nie czyli się odrzucone.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 08:25

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj przedszkolak juz w przedszkolu. Powiem szczerzę, ze wchodzil na sale z mina gorsza niz szedl w sierpniu po pandemii. Dzieci tak strasznie płakały, bo w tej gruoie lacznie z nim jest 4 dzieci z zeszlego roku i reszta to swiezaczki. Wszedl strasznie niepewne i sądzę ze udzieli mu sie tęsknota za mamą. No termin porodu to sobie kurde wybralam idealny na taki moment...
    A tak w ogole to sluchajcie pptrzenuje pomocy. No zrobiła mi na na dolnej wardze na ustach po srodku skwara! Wczoraj wieczorem takie dwa male pryszczyki a twraz juz widze co sie dzisje. Tez kiepski moment, w sam raz przed urodzeniem noworodka... Myslicie ze masc witaminowa da rade?
    Lece do rossmana zobaczyc co mi brakuje bo z pewnoscia czegos musi mi brakowac prawda? I uświadomiłam sobie ze musze kuoic maly kosz na pieluszki do pokoju.

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• pap86 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie ja stawiam kochana na Ciebie jako pierwsza wrzesniową mamuske. Co do skwary kup sobie ten fioletowy plyn(fiolet jakis tam czy nadmanganian? Nie pamietam, na wodzie-to sie do dziecka tez pomoze bo rozumiem,ze to w srodku buzi?).

Ja tez dzis mojego zawiozlam do przedszkola i lezka mi sie zakrecila! On byl przejety tylko kolejka do wejscia hehe (w przedszkolu oracuje moja mama wiec on ma tam dobrze, wszyscy go znają :) ).

Co do jazdy autem to katwie robisz male odleglosci to mysle,ze nie stwarzasz zagrozenia a jak poczujesz cos w aucie to zjedziesz czy zaraz wrocisz do domu.
    Edit:doczytalam,ze na wardze to od razu kup te plasterki niewidoczne i przyklejaj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 09:00

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie, może sudocrem albo inna pasta z cynkiem, żeby to zasuszyć?

Ja jestem ciekawa jak u mojego dziecia w żłobku dzisiaj jest. On już chodzi od połowy czerwca i to bardzo chętnie, ale dziś pojawiło się kilka nowych płaczących maluchów, więc może mu się przypomni, że można płakać :D

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesamowite ZUS rozpisał mi wypłatę L4 na 3 września, jak szybko...czekam tylko od kwietnia 😝😁🤣

Krokodylica lubi tę wiadomość

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córa już w przedszkolu, poszła ochoczo i jest przypisana do grupy wróbelków 😁
    Wstała o 6:30 przejęta sytuacją, ubrała się szybciutko i czekała jak na szpilkach żeby już iść. Mąż ją zaprowadził i stał w gigantycznej kolejce, bo wchodziło się pojedynczo...jakiś obłęd...teraz to jeszcze luz, bo mąż będzie przez kilka dni to ogarniał ale potem 😱 mam stać w zimę na dworze z małym dzieckiem i trzylatką pól godziny- jakoś sobie tego nie wyobrażam...

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2020, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synek tez juz w przedszkolu, u nas byla tylko 2 tygodniowa przerwa wakacyjna i w sumie poszedl podekscytowany, wiec mam nadzieję, że będzie ok :)
    Ale postanowilam sobie, że bede go zawozic na 8, bo wczesniej to jechaliśmy, jak wstaliśmy, po 9, czasem nawet 9 30 😀
    Ale teraz musimy wprowadzic juz rutynę, bo jak się mala urodzi to pierwsze tygodnie zanim sie ze wszystkim ogarnę bedzie go woził mąz i to na pewno wczesniej, wiec chce go przyzwyczaić do wstawania. Może przez to nocki będą lepsze, choc dzisiaj pierwsza przespana od ponad tygodnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 09:11

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam fatalną noc. Syndrom niespokojnych nóg, brzuch się spinał, pachwiny bolały no masakra.

Trzymam kciuki za wszystkie przedszkolaki;) mój bratanek też dziś poszedł do przedszkola i strasznie to przeżywam bo ma autyzm wczesnodzieciecy i mało z tego wszystkiego chyba rozumie a tu go nagle zostawią w placówce...

Katwie ale ten Twój synek mądry z tą kąpielą przed lekarzem:D a jak dokładnie mu wytlumaczylas jak dzidziuś wyjdzie, szacunek, jestem za takim prostym ale jednak prawdziwym wyjasnieniem.

Ja prawa jazdy nie mam ze względu na swój wzrok więc i bez ciąży stwarzałabym zagrożenie na drodze;P

Kotka ja kawę pije jakoś od połowy drugiego trymestru, wcześniej mnie odrzucało. A co do środkowego dziecka to moj mąż jest środkowym dzieckiem :D i jakoś nie wydaje mi się żeby miał z tego powodu jakieś problemy. Owszem czasem się śmieje że 'ciezko być środkowym dzieckiem bo jak był mały to go starszy brat bił a jak pojawił się młodszy brat to też go starszy brat bił żeby nie bił młodszego;P' ale to w formie żartu jest raczej. Są mega zżytą trójką braci;) więc myślę że kwestia podejścia rodzica

iv09hdge02bk9ct0.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży jechałam sama na ktg w 40+2. 25 km w jedna stronę.

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys wlasnie dobrze zawiezc odrobinke wczesniej niz na 8 bo wtedy jest najwiekszy kolchoz. U nas w przedszkolu otwarte sa dwa wejscia wiec troszke tlum sie rozklada.

Laseczki w badaniu moczu wyszly mi te szczawiany wapnia- podpowiedzcie co na to??? I troszke bialka w moczu mi wyszlo a to juz sredniawka przy moim nadcisnieniu (niby tylko 15mg na iles tam i w necie napisane,ze przy takiej ilosci to do powtorki bo to ledwo jak by granica wykrywalnosci). Bakterii w moczu nie mam. Tylko te szczawiany. We czwartek wizyta ale moze juz cos tam wdroze.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap mąż poszedł na 8:45 i pod przedszkolem byli ludzie którzy czekali od 7:15 😱 mam nadzieję, że z czasem się to trochę rozładuje...

Chmurka a jak rozwiązało się Twoje wskazanie do cięcia cesarskiego, byłaś u swojej okulistki?

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys tak byłam;) ona nie widzi innej opcji jak cięcie. Napisała mi obszerna informacje na temat wskazania do CC a na końcu zaznaczyła że zaleca CC ze względu na stan zdrowia matki i dobro dziecka w przyszłości ( gdzieś w między czasie w opisie jest wspomniane że matka przy próbie porodu naturalnego , ze względu na przebyte choroby, może stracić wzrok całkowicie lub w stopniu uniemożliwiającym zajmowanie się dzieckiem). Więc myślę że tego nikt nie podważy. Plus mam w książeczce ciąży w wpis od swojej ginekolog że jestem do CC.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 09:50

ancys85 lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
‹‹ 984 985 986 987 988 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ