Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys a ile twoje dzieci maja lat?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka syn 7 a córka 3 😉

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://m.kwejk.pl/obrazek/2830965/dzieci.html

A propos bycia tym srodkowym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 00:04

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka zawiniesz bąbla ciasno w rożek i najpierw do zdjęcia potrzyma dzieciątko syn a potem córka 😉

Albo zdjęcie w trio, są piękne...

b61d35ededff.jpg

d79b0fdbcc04.jpg

91b6963435a9.jpg

Chmurka, maja2024, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gasną mi światła w domu.. 🙈 nie ma burzy, ale deszcz mocno pada, nie wiem czy to ma związek 🤔 ja sobie oczywiście różne rzeczy wkręcam, bo dzisiaj jest rocznica śmierci mojej babci, jak zaraz mi wody odejdą to się zdziwię 😂😂

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dla Waszych przedszkolaków dziewczyny :)
    No ja nie urodziłam :D Nie było czasu, bo syn mi sie budził w nocy o nie dawal wyjść od siebie, a w międzyczasie twn w brzuchu sobie fikołki robił. Nadrabiam wlasnie kawa i śniadaniem. Potem przedszkole, budowa i musle o Rossmanie bo moj chomik wewnętrzny znowu mi sie zalacza :D

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:
    Gasną mi światła w domu.. 🙈 nie ma burzy, ale deszcz mocno pada, nie wiem czy to ma związek 🤔 ja sobie oczywiście różne rzeczy wkręcam, bo dzisiaj jest rocznica śmierci mojej babci, jak zaraz mi wody odejdą to się zdziwię 😂😂

Leeila ale nie testowałaś wiszenia na żyrandolu 😂🤪 bo gasnące światła bez burzy faktycznie są podejrzane 😜🤣

Ptysio, erre, Leeila26 lubią tę wiadomość

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od dziś nasze dzieciaczki będą wrześniowymi szkrabami 😄
    Doczekałyśmy naszego miesiąca 😁

Maddelainen, Ptysio, DarlAa, Domi1995, katwie27, Audrey, Dave87, maja2024, Krokodylica, Leeila26 lubią tę wiadomość

• Audrey Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie, bez przesady,ja absolutnie nie czuje się zagrożeniem na drodze. Ba! Dalej uważam że jestem świetnym kierowcą, tylko nieco grubym 😂 jakbym poczuła się źle czy dostałaby skurczy to bym się przecież zatrzymała 🤦‍♀️ pod tym względem nie słuchaj męża.

Zaczęłam 39tc 🥰 no i mamy wrzesień więc zaczynamy rozpakowywanie 😂 ja za 30 min jadę na ktg.

Syndrom środkowego dziecka. Wiecie, coś w tym jest. Jestem z rodziny wielodzietnej, mam 4 braci i w sumie nigdy niczego nam nie brakowało ani nic, ale jednak nie każdemu poświęcono tyle samo uwagi. Wtedy też były inne czasy gdzie tata pracował, mama w domu a potem za granicą. Dlatego też uważam że jak jest już więcej niż 2 dzieci to trzeba zrobić wszystko aby żadne nie czyli się odrzucone.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 08:25

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj przedszkolak juz w przedszkolu. Powiem szczerzę, ze wchodzil na sale z mina gorsza niz szedl w sierpniu po pandemii. Dzieci tak strasznie płakały, bo w tej gruoie lacznie z nim jest 4 dzieci z zeszlego roku i reszta to swiezaczki. Wszedl strasznie niepewne i sądzę ze udzieli mu sie tęsknota za mamą. No termin porodu to sobie kurde wybralam idealny na taki moment...
    A tak w ogole to sluchajcie pptrzenuje pomocy. No zrobiła mi na na dolnej wardze na ustach po srodku skwara! Wczoraj wieczorem takie dwa male pryszczyki a twraz juz widze co sie dzisje. Tez kiepski moment, w sam raz przed urodzeniem noworodka... Myslicie ze masc witaminowa da rade?
    Lece do rossmana zobaczyc co mi brakuje bo z pewnoscia czegos musi mi brakowac prawda? I uświadomiłam sobie ze musze kuoic maly kosz na pieluszki do pokoju.

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• pap86 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie ja stawiam kochana na Ciebie jako pierwsza wrzesniową mamuske. Co do skwary kup sobie ten fioletowy plyn(fiolet jakis tam czy nadmanganian? Nie pamietam, na wodzie-to sie do dziecka tez pomoze bo rozumiem,ze to w srodku buzi?).

Ja tez dzis mojego zawiozlam do przedszkola i lezka mi sie zakrecila! On byl przejety tylko kolejka do wejscia hehe (w przedszkolu oracuje moja mama wiec on ma tam dobrze, wszyscy go znają :) ).

Co do jazdy autem to katwie robisz male odleglosci to mysle,ze nie stwarzasz zagrozenia a jak poczujesz cos w aucie to zjedziesz czy zaraz wrocisz do domu.
    Edit:doczytalam,ze na wardze to od razu kup te plasterki niewidoczne i przyklejaj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 09:00

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie, może sudocrem albo inna pasta z cynkiem, żeby to zasuszyć?

Ja jestem ciekawa jak u mojego dziecia w żłobku dzisiaj jest. On już chodzi od połowy czerwca i to bardzo chętnie, ale dziś pojawiło się kilka nowych płaczących maluchów, więc może mu się przypomni, że można płakać :D

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesamowite ZUS rozpisał mi wypłatę L4 na 3 września, jak szybko...czekam tylko od kwietnia 😝😁🤣

Krokodylica lubi tę wiadomość

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córa już w przedszkolu, poszła ochoczo i jest przypisana do grupy wróbelków 😁
    Wstała o 6:30 przejęta sytuacją, ubrała się szybciutko i czekała jak na szpilkach żeby już iść. Mąż ją zaprowadził i stał w gigantycznej kolejce, bo wchodziło się pojedynczo...jakiś obłęd...teraz to jeszcze luz, bo mąż będzie przez kilka dni to ogarniał ale potem 😱 mam stać w zimę na dworze z małym dzieckiem i trzylatką pól godziny- jakoś sobie tego nie wyobrażam...

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2020, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synek tez juz w przedszkolu, u nas byla tylko 2 tygodniowa przerwa wakacyjna i w sumie poszedl podekscytowany, wiec mam nadzieję, że będzie ok :)
    Ale postanowilam sobie, że bede go zawozic na 8, bo wczesniej to jechaliśmy, jak wstaliśmy, po 9, czasem nawet 9 30 😀
    Ale teraz musimy wprowadzic juz rutynę, bo jak się mala urodzi to pierwsze tygodnie zanim sie ze wszystkim ogarnę bedzie go woził mąz i to na pewno wczesniej, wiec chce go przyzwyczaić do wstawania. Może przez to nocki będą lepsze, choc dzisiaj pierwsza przespana od ponad tygodnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 09:11

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam fatalną noc. Syndrom niespokojnych nóg, brzuch się spinał, pachwiny bolały no masakra.

Trzymam kciuki za wszystkie przedszkolaki;) mój bratanek też dziś poszedł do przedszkola i strasznie to przeżywam bo ma autyzm wczesnodzieciecy i mało z tego wszystkiego chyba rozumie a tu go nagle zostawią w placówce...

Katwie ale ten Twój synek mądry z tą kąpielą przed lekarzem:D a jak dokładnie mu wytlumaczylas jak dzidziuś wyjdzie, szacunek, jestem za takim prostym ale jednak prawdziwym wyjasnieniem.

Ja prawa jazdy nie mam ze względu na swój wzrok więc i bez ciąży stwarzałabym zagrożenie na drodze;P

Kotka ja kawę pije jakoś od połowy drugiego trymestru, wcześniej mnie odrzucało. A co do środkowego dziecka to moj mąż jest środkowym dzieckiem :D i jakoś nie wydaje mi się żeby miał z tego powodu jakieś problemy. Owszem czasem się śmieje że 'ciezko być środkowym dzieckiem bo jak był mały to go starszy brat bił a jak pojawił się młodszy brat to też go starszy brat bił żeby nie bił młodszego;P' ale to w formie żartu jest raczej. Są mega zżytą trójką braci;) więc myślę że kwestia podejścia rodzica

iv09hdge02bk9ct0.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży jechałam sama na ktg w 40+2. 25 km w jedna stronę.

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys wlasnie dobrze zawiezc odrobinke wczesniej niz na 8 bo wtedy jest najwiekszy kolchoz. U nas w przedszkolu otwarte sa dwa wejscia wiec troszke tlum sie rozklada.

Laseczki w badaniu moczu wyszly mi te szczawiany wapnia- podpowiedzcie co na to??? I troszke bialka w moczu mi wyszlo a to juz sredniawka przy moim nadcisnieniu (niby tylko 15mg na iles tam i w necie napisane,ze przy takiej ilosci to do powtorki bo to ledwo jak by granica wykrywalnosci). Bakterii w moczu nie mam. Tylko te szczawiany. We czwartek wizyta ale moze juz cos tam wdroze.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap mąż poszedł na 8:45 i pod przedszkolem byli ludzie którzy czekali od 7:15 😱 mam nadzieję, że z czasem się to trochę rozładuje...

Chmurka a jak rozwiązało się Twoje wskazanie do cięcia cesarskiego, byłaś u swojej okulistki?

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys tak byłam;) ona nie widzi innej opcji jak cięcie. Napisała mi obszerna informacje na temat wskazania do CC a na końcu zaznaczyła że zaleca CC ze względu na stan zdrowia matki i dobro dziecka w przyszłości ( gdzieś w między czasie w opisie jest wspomniane że matka przy próbie porodu naturalnego , ze względu na przebyte choroby, może stracić wzrok całkowicie lub w stopniu uniemożliwiającym zajmowanie się dzieckiem). Więc myślę że tego nikt nie podważy. Plus mam w książeczce ciąży w wpis od swojej ginekolog że jestem do CC.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 09:50

ancys85 lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
‹‹ 984 985 986 987 988 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ