!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Gasną mi światła w domu.. 🙈 nie ma burzy, ale deszcz mocno pada, nie wiem czy to ma związek 🤔 ja sobie oczywiście różne rzeczy wkręcam, bo dzisiaj jest rocznica śmierci mojej babci, jak zaraz mi wody odejdą to się zdziwię 😂😂
-
Powodzenia dla Waszych przedszkolaków dziewczyny
No ja nie urodziłamNie było czasu, bo syn mi sie budził w nocy o nie dawal wyjść od siebie, a w międzyczasie twn w brzuchu sobie fikołki robił. Nadrabiam wlasnie kawa i śniadaniem. Potem przedszkole, budowa i musle o Rossmanie bo moj chomik wewnętrzny znowu mi sie zalacza
-
Leeila26 wrote:Gasną mi światła w domu.. 🙈 nie ma burzy, ale deszcz mocno pada, nie wiem czy to ma związek 🤔 ja sobie oczywiście różne rzeczy wkręcam, bo dzisiaj jest rocznica śmierci mojej babci, jak zaraz mi wody odejdą to się zdziwię 😂😂
Leeila ale nie testowałaś wiszenia na żyrandolu 😂🤪 bo gasnące światła bez burzy faktycznie są podejrzane 😜🤣
Ptysio, erre, Leeila26 lubią tę wiadomość
-
Katwie, bez przesady,ja absolutnie nie czuje się zagrożeniem na drodze. Ba! Dalej uważam że jestem świetnym kierowcą, tylko nieco grubym 😂 jakbym poczuła się źle czy dostałaby skurczy to bym się przecież zatrzymała 🤦♀️ pod tym względem nie słuchaj męża.
Zaczęłam 39tc 🥰 no i mamy wrzesień więc zaczynamy rozpakowywanie 😂 ja za 30 min jadę na ktg.
Syndrom środkowego dziecka. Wiecie, coś w tym jest. Jestem z rodziny wielodzietnej, mam 4 braci i w sumie nigdy niczego nam nie brakowało ani nic, ale jednak nie każdemu poświęcono tyle samo uwagi. Wtedy też były inne czasy gdzie tata pracował, mama w domu a potem za granicą. Dlatego też uważam że jak jest już więcej niż 2 dzieci to trzeba zrobić wszystko aby żadne nie czyli się odrzucone.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 08:25
-
Moj przedszkolak juz w przedszkolu. Powiem szczerzę, ze wchodzil na sale z mina gorsza niz szedl w sierpniu po pandemii. Dzieci tak strasznie płakały, bo w tej gruoie lacznie z nim jest 4 dzieci z zeszlego roku i reszta to swiezaczki. Wszedl strasznie niepewne i sądzę ze udzieli mu sie tęsknota za mamą. No termin porodu to sobie kurde wybralam idealny na taki moment...
A tak w ogole to sluchajcie pptrzenuje pomocy. No zrobiła mi na na dolnej wardze na ustach po srodku skwara! Wczoraj wieczorem takie dwa male pryszczyki a twraz juz widze co sie dzisje. Tez kiepski moment, w sam raz przed urodzeniem noworodka... Myslicie ze masc witaminowa da rade?
Lece do rossmana zobaczyc co mi brakuje bo z pewnoscia czegos musi mi brakowac prawda? I uświadomiłam sobie ze musze kuoic maly kosz na pieluszki do pokoju. -
Katwie ja stawiam kochana na Ciebie jako pierwsza wrzesniową mamuske. Co do skwary kup sobie ten fioletowy plyn(fiolet jakis tam czy nadmanganian? Nie pamietam, na wodzie-to sie do dziecka tez pomoze bo rozumiem,ze to w srodku buzi?).
Ja tez dzis mojego zawiozlam do przedszkola i lezka mi sie zakrecila! On byl przejety tylko kolejka do wejscia hehe (w przedszkolu oracuje moja mama wiec on ma tam dobrze, wszyscy go znają).
Co do jazdy autem to katwie robisz male odleglosci to mysle,ze nie stwarzasz zagrozenia a jak poczujesz cos w aucie to zjedziesz czy zaraz wrocisz do domu.
Edit:doczytalam,ze na wardze to od razu kup te plasterki niewidoczne i przyklejaj.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 09:00
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Katwie, może sudocrem albo inna pasta z cynkiem, żeby to zasuszyć?
Ja jestem ciekawa jak u mojego dziecia w żłobku dzisiaj jest. On już chodzi od połowy czerwca i to bardzo chętnie, ale dziś pojawiło się kilka nowych płaczących maluchów, więc może mu się przypomni, że można płakać
-
Córa już w przedszkolu, poszła ochoczo i jest przypisana do grupy wróbelków 😁
Wstała o 6:30 przejęta sytuacją, ubrała się szybciutko i czekała jak na szpilkach żeby już iść. Mąż ją zaprowadził i stał w gigantycznej kolejce, bo wchodziło się pojedynczo...jakiś obłęd...teraz to jeszcze luz, bo mąż będzie przez kilka dni to ogarniał ale potem 😱 mam stać w zimę na dworze z małym dzieckiem i trzylatką pól godziny- jakoś sobie tego nie wyobrażam...
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoj synek tez juz w przedszkolu, u nas byla tylko 2 tygodniowa przerwa wakacyjna i w sumie poszedl podekscytowany, wiec mam nadzieję, że będzie ok
Ale postanowilam sobie, że bede go zawozic na 8, bo wczesniej to jechaliśmy, jak wstaliśmy, po 9, czasem nawet 9 30 😀
Ale teraz musimy wprowadzic juz rutynę, bo jak się mala urodzi to pierwsze tygodnie zanim sie ze wszystkim ogarnę bedzie go woził mąz i to na pewno wczesniej, wiec chce go przyzwyczaić do wstawania. Może przez to nocki będą lepsze, choc dzisiaj pierwsza przespana od ponad tygodnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 09:11
-
Ja dziś miałam fatalną noc. Syndrom niespokojnych nóg, brzuch się spinał, pachwiny bolały no masakra.
Trzymam kciuki za wszystkie przedszkolaki;) mój bratanek też dziś poszedł do przedszkola i strasznie to przeżywam bo ma autyzm wczesnodzieciecy i mało z tego wszystkiego chyba rozumie a tu go nagle zostawią w placówce...
Katwie ale ten Twój synek mądry z tą kąpielą przed lekarzem:D a jak dokładnie mu wytlumaczylas jak dzidziuś wyjdzie, szacunek, jestem za takim prostym ale jednak prawdziwym wyjasnieniem.
Ja prawa jazdy nie mam ze względu na swój wzrok więc i bez ciąży stwarzałabym zagrożenie na drodze;P
Kotka ja kawę pije jakoś od połowy drugiego trymestru, wcześniej mnie odrzucało. A co do środkowego dziecka to moj mąż jest środkowym dzieckiemi jakoś nie wydaje mi się żeby miał z tego powodu jakieś problemy. Owszem czasem się śmieje że 'ciezko być środkowym dzieckiem bo jak był mały to go starszy brat bił a jak pojawił się młodszy brat to też go starszy brat bił żeby nie bił młodszego;P' ale to w formie żartu jest raczej. Są mega zżytą trójką braci;) więc myślę że kwestia podejścia rodzica
-
Ancys wlasnie dobrze zawiezc odrobinke wczesniej niz na 8 bo wtedy jest najwiekszy kolchoz. U nas w przedszkolu otwarte sa dwa wejscia wiec troszke tlum sie rozklada.
Laseczki w badaniu moczu wyszly mi te szczawiany wapnia- podpowiedzcie co na to??? I troszke bialka w moczu mi wyszlo a to juz sredniawka przy moim nadcisnieniu (niby tylko 15mg na iles tam i w necie napisane,ze przy takiej ilosci to do powtorki bo to ledwo jak by granica wykrywalnosci). Bakterii w moczu nie mam. Tylko te szczawiany. We czwartek wizyta ale moze juz cos tam wdroze.Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Ancys tak byłam;) ona nie widzi innej opcji jak cięcie. Napisała mi obszerna informacje na temat wskazania do CC a na końcu zaznaczyła że zaleca CC ze względu na stan zdrowia matki i dobro dziecka w przyszłości ( gdzieś w między czasie w opisie jest wspomniane że matka przy próbie porodu naturalnego , ze względu na przebyte choroby, może stracić wzrok całkowicie lub w stopniu uniemożliwiającym zajmowanie się dzieckiem). Więc myślę że tego nikt nie podważy. Plus mam w książeczce ciąży w wpis od swojej ginekolog że jestem do CC.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 09:50
ancys85 lubi tę wiadomość