!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja po planowaniu cc.
Vaginal seeding nie robia ale mozna sobie samemu 😉. Ale tylko jesli gbs negatywny.
Antybiotyk do cc daja po wyjeciu dziecka.
Usuna tez od razu zrosty jesli sa.
.
Mala wazy 2800g i powinna dobic do 3800 do tp.
Obwod glowy juz teraz to 34cm wiec rozwialy sie moje nikle nadzieje na sn.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 22:30
Pogoda lubi tę wiadomość
-
Ancys dzięki że pytasz.
Dziewczyny poszły do przedszkola w miarę ok.
Starszej w szatni uwisła warga, bo zamieszanie, hałas itd. a to taki typ płaczliwy. Ale tylko weszła do sali i zobaczyła koleżanki i już było szczęście.
Młodsza poszła do sali z bardzo niepewną miną, była przestraszona bo w środku był jeden wielki ryk. Przyszłam po nią wcześniej, po obiadku, czyli koło 12 no i jak wyszła z sali to tak płakała, ryczała aż się zachodziła. To pytam pań czy ona tak cały czas ryczała??? To one mówią że nie, że ładnie się bawiła, że pięknie jadła, tylko rozpłakała się jak mnie zobaczyła. Także sądzę że po prostu emocje i stres jej zeszły na sam koniec.
A ja jak wróciłam do domu to mnie zrzygało i teraz leżę bo znowu brzuch się stawia.ancys85 lubi tę wiadomość
-
Ja dziś też przeżywałam pójście moich dziewczyn do przedszkola po takiej przerwie, poszlam po nie specjalnie wcześniej a one mówią że było super 😉 także ja bardziej przeżywałam niż one.
Kojarzycie ile czasu rozpuszczają się szwy? Bo mam ze 4 tam w środku głęboko i te supełki mnie podrażniają 😕 -
edka85 wrote:Kotka, zdecydowałaś się na sterylizacje?
Tak, bo sie oplaca jak juz mnie raz otworza to niech zrobia. Wiecej dzieci nie planuje 😉.
Choc powiem szczerze ze to dziwne uczucie tak nie moc. Ale nie chce sie faszerowac hormonami ani leciec na gumkach a kalendarzyk to mnie zawiodl w styczniu 😂. -
KotkaPsotka3 wrote:Ja po planowaniu cc.
Vaginal seeding nie robia ale mozna sobie samemu 😉. Ale tylko jesli gbs negatywny.
Antybiotyk do cc daja po wyjeciu dziecka.
Usuna tez od razu zrosty jesli sa.
Zrobia mi od razu sterylizacje.
Mala wazy 2800g i powinna dobic do 3800 do tp.
Obwod glowy juz teraz to 34cm wiec rozwialy sie moje nikle nadzieje na sn.
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Życzę wszystkim ,,naszym" dzieciaczkom żłobkowo-przedszkolnym fajnego roku szkolnego, samych wspaniałych wspomnień oraz mało łez i smarków
Gratuluje udanych wizyt i dobrych wieści
Przez tą burze nie spałam w nocy prawie wcale.. dzisiaj taka nieogarnięta jestem, że masakra. Ale w dzień jakoś nie umiem zasnąć, za głośno miCałą noc spinał mi się brzuch, ale przestałam już na to zwracać większą uwagę..
Ciekawe kto pierwszy, oficjalnie - we wrześniu -
Leeila no dobrze by bylo zebys Ty byla pierwsza-juz czas
ale stawiam niespodziewanie na Katwie po tym jutrzejszym elektryku-bucu 😂
Ktora dzis pisala o przekreceniu sie dzidka-pogoda czy ptysio? Ja dzis mam to samo! Pupa po drugiej str niz zwykle i znowu przez to czuje malucha jakos gorzej,inaczej. Tez stawia mi sie dzis brzuch caly dzien, do poludnia to ja bym nawet powiedziala,ze to byly nieregularne skurczybyki.
Kobitki powtorze-moze ktoras podpowie-co na te szczawiany wapnia w moczu?bakterii w moczu ani leukocytow nie mam tylko te szczawiany.Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Pap to nie ja. Na te szczawiany też nie poradzę. Ja brałam na leukocyty monural.
Chce się pożalić. W tym roku się przeprowadzilismy do nowego domu. Sąsiedzi ogólnie fajni. Ale jeden zaraz obok jest tak nieprzyjemny... masakra. Ciągle prowokuje i czepia się drobnych rzeczy. No kurde. Nawet jak mu coś nie pasuje to wystarczy podejść pogadać, wie dobrze że jestem w domu. Też macie takich? Normalnie bym się nie przejęła ale kurcze te hormony wariuja... I jakos tak smutno mi się zrobiło i do tego się kiepsko czuje dzisiaj. Brzuch mi się spina i w ogóle...Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Pap ja też nie
mój uparcie mnie kopie z lewej strony, a dupke ma po prawej i nie chce być inaczej
-
Ja nie mam planów na najbliższe dni.. mogę śmiało otworzyć wrzesień
Koło mnie i Katwie, jest jeszcze blisko Domi i Ancys
Też podejrzewam, że z Domi - jako pierworódki - ustąpimy miejsca doświadczonym koleżanką
Ja o jakiś szczawianach w moczu pierwsze słysze.. nie wiem co to jest - nie pomogęMoże spróbować najpierw z żurawiną i wit. C, żeby się więcej wysikiwać? Nie mam pojęcia..
Ptysio sąsiadem się nie przejmuj. Jak nie potrafi mieszkać wokół ludzi, to niech się wyprowadzi w Beskidy do lasu. Nawet bym nie rozmawiała z takim typem, tylko traktowała jak powietrze. Może mu żona nie daje?Ptysio lubi tę wiadomość
-
pap, zaczęła Natalii o tym przekrecaniu. A ja napisałam że moja para razy na dzień się tak przekręca 😅
Ptysio, sąsiad niech idzie w pole jak nie potrafi żyć między ludźmi. To ja też opowiem ciekawostkę o sąsiadach. Bo my zburzylismy ten dom i postawiliśmy od nowa, rok temu do domu obok wprowadziła się rodzina z dwójką chłopców 2 i 7 lat. No i ona przychodziła do mnie po jabłka bo mam dużo w ogrodzie a w zamian przynosiła np pomidory. No to już za którymś razem powiedziałam że ma przyjść na kawę. No i przyszła z tymi dziećmi. Przysięgam że nigdy nie widziałam tak niegrzecznych małych ludzi. Biegali po domu jak opętani, otwierały szafki w kuchni, rzucali kocami i poduszkami z kanapy, pilotem od tv, skakali w czarnych nogach po mojej nowej kanapie i dziekowalam Bogu że nam farbę zmywalną bo tymi brudnymi syrami walili w ściany. A matka nic, kompletnie nic. Ja to jak wyszli byłam załamana, wkurzona na maksa i musiałam cały parter sprzątać. Powiedziałam że już nigdy jej nie zaproszą a jak przyjdzie sama to powiem że gdzieś jadę i nie mam czasu. Naprawdę ja rozumiem że dzieci to dzieci no ale to był totalnie brak wychowania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 20:36
Ptysio lubi tę wiadomość
-
No mówię Wam wyprowadzil mnie z równowagi! Leeila może, ciągle się na niego drze. Tylko to my tu nowi jesteśmy więc jesteśmy na straconej pozycji
choć 90% sąsiadów jest super ale ten jest zaraz za płotem bleee
Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
nick nieaktualny
-
Pap, A dużo masz tych szczawianów? Generalnie ich nadmiar prowadzi do odkładania się kamieni nerkowych. Pij dużo wody, unikaj herbaty, kawy rozpuszczalnej, kakao i z jedzenia takich rzeczy jak szczaw, buraki, czekolada, zresztą to w internetach znajdziesz
Ja jakieś 10 lat temu trafiłam do szpitala z silnym bólem nerek, bo już się szczawiany odkładały i młody lekarz mnie ofuknął, że za mało piwa piję, bo ono dobrze filtruje nerki 🤣