Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka nic nie powiem bo dla mnie to bez sensu. :) szukanie problemu tam gdzie go nie ma. :)

ancys85 lubi tę wiadomość

• katwie27 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to chyba już tylko elektryk moze pomoc. Kurde nie wiem czy dzisiaj moge naliczyc jakis skurcz, no cos tam delikatnego moze, ale kompletnie nic sie u mnie nie dzieje. Nawet bym powiedziała ze energia mi wróciła. Dzisiaj z synem sie fajnie bawiliśmy po przedszkolu, a to w sklep, troche masa solna, pileczkami. Przyszły dzis lampki dla moich chłopaków, synek wybral sobie lamoke bialego misia i taka radocha ze nie wiem. Czytaliśmy przy niej książkę do spania i nawet zasypiał przy 1 poziomie jasnosci. Dla tego uparciucha w brzuchu popadl krolik w okularach, juz sobie podłączyłam takze dzisiaj swiecic w pokoju bedze mi kroliczek.
    Co do sąsiadów, to z nimi to tak jest ze zyjesz zbyt dobrze to zle, no a jak sie trafi jakis swir to juz calkiem... Ja mam sasiadoe z trzech stron w nowym domu, plus naprzeciwko, po srugiej stronie ulicy. Poznalam jednego ktory mieszka obok, ogolnie miły bardzo ale mnie przeraza to ze on dba wrecz obsesyjnie o swoj ogrod, a jedt tak, ze on u siebie ma wysokie tuje a u nas jest takie dzikie wino o ktore on dbal i twraz bede musiala tego pilnowac. Jak rtlko zaczela sie budowa to postawil przed swoim plotem pal zeby mu zadna ciezarowka nie rozjechala kawalka trawy mimo ze to juz gminna własność, a poza ttm widziałam jak jego tesc czy tam ojciec nożyczkami trawe rowna... Poznalam jeszvze goscia z naprzeciwka, ale nie moj typ, taki biznesmen co to nie on... Nie lubię takoch ludzi. Obok twz chuba starsze małżeństwo to tez roznie moze byc.

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Audrey Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie, serio równali trawnik nożyczkami?🙈🤦‍♀️

A mnie przed chwilą solidnie przeczyściło. Jestem ciekawa kiedy przyjdzie mój czas 🤔

Agnieszka91 lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey wrote:
    Katwie, serio równali trawnik nożyczkami?🙈🤦‍♀️

A mnie przed chwilą solidnie przeczyściło. Jestem ciekawa kiedy przyjdzie mój czas 🤔
    Ad. 1 tak nożyczkami
    Ad. 2 no mnie brzuch zabolal i mysle skbie ale skurcz! To nie byl skurcz :D

Kasia

• Ptysio Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie to jest taki typ co płotu mu dotknąć nie możesz bo jego. Z każdej strony się od wszystkich grodzi ale nie że zwykłym płotem tylko jeszcze do tego mnóstwo krzaków i takie montowanie płotu na płot. Wspomne że jesteśmy raczej spokojnymi ludźmi j chyba mało uciazliwymi sąsiadami. Więc to przykre. Choć jak czytam o Waszych sąsiadach to jakoś mi lżej na serduchu

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap, to ja pisałam i przekręcaniu, bo myslalam, że na tym etapie to juz nie bardzo, a jednak ;)

W ogole założyłam dzisiaj pierwszy rzz od
    Kilku miesięcy skarpetki i kalosze i tak mnie brzuch rozbolal na dole od tego schylania, ze masakra :/ maz musiał pomagac, kurczę, wspolczuje dziewczyną, które chodzą w ciązy zimą, bo ja teraz tylko w japonkach chodzę,albo jakich wkładanych butach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szczawianów to tez nie mialam, ale w poprzedniej ciazy mialam kolki nerkowe i musialam poc duzo wody, ona chyba ma wypłukiwać te szczwiany, ale pewna nie jestem. Jest taka specjalna woda na to, pamietam, ze maz mi kupowal.

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żadne dzieciątko niezdecydowało się wyjść 1 września...pogoda kiepska to maluchy czekają 😉😜

Gratuluję udanych wizyt i dobrych wyników z badań!

Moje dzieci wybierają się jutro do przedszkola i szkoły, łał 😁
    Syn już się skumplował z dwoma chłopcami ale on szybki jest w nawiązywaniu kontaktów no i cieszy się że jutro wreszcie idzie z plecakiem, haha
    Córka trochę smutna zeszła do szatni (przynajmniej takie miałam odczucia) ale poopowiadała co robiła i stwierdziła że jutro też idzie a potem wróci i będziemy się bawić...w sumie ostatni dzień w trójkę...
    Krokodylica mam nadzieję, że nasze małe się zaklimatyzują a przedszkole będzie im sprawiać radość. Wydaje mi się że przede mną jeszcze kryzys...

Sąsiedzi to temat rzeka jak teściowe zresztą 😜🤣 obecnie u nas średnia wieku 60+ masakra jakie pomysły i jakie chamstwo prezentują w tym wieku ludzie...

Ptysio, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta woda to może Jan? Taka lecznicza.. czyli ogólnie wszystko opiera się na tym, żeby więcej sikać i wysikiwać te szczawiany! :D Może się przyda na przyszłość, bo serio nie wiedziałam o ich istnieniu.. :/

Audrey mnie tak czyściło w zeszłym tygodniu, pisałam Wam.. myślałam, że coś się zbliża.. ale po prostu podzieliłam się z Wami moją historią z rewolucjami w toalecie :D

Ja akurat na sąsiadów złego słowa nie powiem, bo są super :) no ale teście tu mieszkają 40 lat, męża znają od dziecka, mnie właściwie też, bo z tej wsi pochodzi też mój tata i jeździłam tu na wakacje od małego.. co innego, jak się ,,wchodzi" w nowe środowisko. Jak mieszkaliśmy w Katowicach, w bloku - sąsiadów mieliśmy pierdolniętych za przeproszeniem. No dosłownie - cała klatka idiotów i o każdym mogłabym kilka wersów napisać :/

Ptysio, Audrey, Natalii lubią tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2020, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys mój M miał nadzieję, że Młody urodzi się pierwszego to będzie mu kupować wyprawkę do szkoły na urodziny co roku. Oczywiście w żartach 😂😂

Leeila26, Ptysio, AHope, ancys85, Krokodylica, edka85, Natalii lubią tę wiadomość

• Ptysio Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi uśmiałam się 😂
    Ej powiem Wam że to forum dla ciężarnych przy tych cholernych hormonach to cudo. Jestem wrażliwa ale bez przesady teraz to mnie wszystko smuci i martwi choć po chwili się zastanawiam czemu.

Z plusów to mam ujemny gbs. No i rozmawiałam z nauczycielką przedszkolna synka i mimo że jej jeszcze nie widzialam to nastroila mnie pozytywnie. Wydaje się być bardzo fajna i kontaktowa.

Domi1995, Leeila26, Krokodylica, Pogoda lubią tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila jak ja lubie Twoje poczucie humoru :)
    A ja sobie namyslilam ze urodze pewnie 2 dni po terminie jak moje kuzynka, czyli 8 września. Chociaz powiem szczerze, ze dla mnie najgorsza to moze sie okazac niedziela gdybyk do tego czasu nie urodziła, bo nie dość ze na niedzielę mam termin, to w dodatku ja strasznie nie lubie niedziel jak nie ma mojego meza, nie lubię tego ze nic sie nie dzieje, ze jest tak spokojnie i ja chyba zwariuje jak do tego czasu nie urodze.
    O matko, akurat leze jak to pisze i maly z lrawej strony sie wypiął a w dole tak tam zasuwa głowa czy sama nie wiem czym ze zabolalo strasznie.

Leeila26 lubi tę wiadomość

Kasia

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez Wam tam mocno Wasze dzieci naciskają na pęcherz? Ja mam wrażenie, że mój syn dosłownie leży na pęcherzu, takie mam wrażenie

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejj wlasnie przeczytalam na grupie vbac, post kobiety ktora po cc nie dostanie dzi cka az nie bedzie jej wyniku na covida (czyli min jeden dzien)!!
    To jest jakis horror!

Kroko mam nadzieje, ze twoja znajoma gdzies o swoim porodzie napisala/zglosila.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, mija cały czas na pęcherzu a jak jeszcze rusza główką to całąa pochwa kłuje.

Kotka, ale to nie tylko jak covid. W niektórych szpitalach jest tak że jak po cc Leżysz i zanim Cię nie wypionizują to dziecka nie dostajesz. Znam przypadek cc gdzie dziewczyna dostała dziecko po 6h, i znam też jedną którą wypionizowali po 12h i wtedy dostała dziecko. Co jest no głupotą.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2020, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey, ja główkę to mam wrażenie, że dosłownie między nogami mam 😂

• Ptysio Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi1995 wrote:
    Tez Wam tam mocno Wasze dzieci naciskają na pęcherz? Ja mam wrażenie, że mój syn dosłownie leży na pęcherzu, takie mam wrażenie

Tak i to bardzo. W ogóle w ostatnich dniach czuje że już bardziej sie nie dam rady rozciągnąć że już pękam...

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2020, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio ja mam tak samo, brzuch już jest mega naciągnięty, aż skóra na nim się błyszczy normalnie!

I dopiero zobaczyłam jak ja w ogóle piszę bez sensu xd

• Aina Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezent od noworodka

Dziewczyny moje dzieci sa duze prawie 10 lta i 7 . w bujdy ze dzidzia w brzuchu miala dla nich upominek odpadaja

Ale jednak uwazam ze fajna praktyka jest prezent od maluszka dla starszego rodzenstwa macie jakies pomysly ?
    Gdy syn mial 2.4 lata urodzila mu sie siostra i przyniosla mu maskotkę...niestety chyba nie trafilam w gust bo ani w tedy ani dzis gdy przypominam skad jest ten misiek nie robi to na nime wrazenia

Co mozna kupic dzieciakom czas sie kurczy pomyslow brak ...
    Myslalam zeby oni tez cos kupili dla malucha ale z powodu calego covid nie chodizmy do sklepow tylko mąż

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali pomijając wkładanie butów to właśnie ciąża z końcówką w lecie jest masakryczna. Przy obu dziewczynach końcówkę miałam gdy było zimno i znosiłam to sto razy lepiej niż teraz. Te upały mnie kończą. Dobrze że teraz się ochłodziło.

Ancys też mam taką nadzieję i w sumie masz rację że zawsze jest jakiś kryzys, część dzieci idzie do przedszkola bez problemu i kryzys mają nawet po miesiącu.

Domi mi nie bardzo naciska na pęcherz, prędzej na żołądek bo mam scisniety i jest mi jeszcze bardziej niedobrze niż zwykle i od wczoraj znowu rzygam.

Kotka nie mam pojęcia ale chyba nie bo było by głośno a nic nie słychać na ten temat.

Aina a kto mówi dzieciom że dzidzius w brzuchu miał dla nich upominek? :) no bez jaj :)
    Moja córka dostała od młodszej płytę z muzyką.
    A teraz obie dostaną książki od braciszka. :)

‹‹ 987 988 989 990 991 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ