X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🧡🍂 WRZESIEŃ 2026🍂🧡
Odpowiedz

🧡🍂 WRZESIEŃ 2026🍂🧡

Oceń ten wątek:
  • Kate3330 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w diagnostyce normalnie przyjmują taki na mocz

• czarująca Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, pozwolę się przywitać ☺️☺️

Obserwuję i podczytuję od jakiegoś czasu, a dziś postanowiłam dołączyć, mam termin na 21.09, aktualnie 14+5 ☺️
    To moja trzecia ciąża i trzecie dziecko. W domu dwóch chłopców - 9 i 11 lat 😉

Zobaczymy na kolejnych prenatalnych kto tam siedzi w środku, bo maluch był ułożony w sposób, który uniemożliwiał ocenę płci na ostatnim badaniu.

Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie 🥰

Nutka15, Ounai, Nati96De, kasia1518, Paula. lubią tę wiadomość

nzjds65g957f1nq9.png
  • Flora96 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do posiewu moczu najlepiej żeby był pojemnik jałowy. Można go kupić normalnie w aptece.

Witaj czarujaca, rozgość się 😊

08.24 6tc 💔
    11.25 cb 💔
    12.25 ⏸️🥹

preg.png
  • Nutka15 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuję zawsze pojemnik sterylny w aptece.
    Ja już mam wynik posiewu- nic nie urosło, wynik ujemny.
    Czat powiedział, że to białko w moczu może być z odwodnienia. A ja dalej mam problem z piciem+ jeszcze wymioty, więc by się zgadzało.

▫️'21 🧒🩵 1CS

▫️15.01.26 9dpo
    ⏸️🥹 10CS
    Beta HCG 11.8 🫶
    ▫️17.01.26 11dpo
    Beta HCG 72.3 🫶
    ▫️19.01.26 13dpo
    Beta HCG 204 🫶

▫️3.02 CRL 3.5mm
    ▫️9.02 CRL 9mm i ❤️
    ▫️23.03 I prenatalne ✅ dziewczynka?🥹🩷🌷

preg.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc czarujaca!

Ja wlasnie kupilam 2 biustonosze bez fiszbin. Dziewczyby, to jest inne zycie. A jeden to nawet taki fifa rafa, z takim polgorsetem

👩🏻‍🦰41🧔🏻39
    👦🏻2015 4640g SN (11cs)
    👱🏻‍♀2020 3520g SN (1cs)

6cs po usunięciu jajowodu
    CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025 (1cs)

AMH (4dc) 1,83 ng/ml

Beta HCG (12.01) 64,1 mlU/ml -> (14.01) 196,7 mlU/ml -> 200%
    Progesteron (12.01) 53,00 ng/ml -> (14.01) 64,60 ng/ml

Rośnij maluszku
    preg.png
  • Nati96De Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki PAPPy, wszystkie ryzyka bardzo niskie 🥰 kamień z serca, ale nie myślcie sobie, że nagle przestanę się stresować 🤭

Chciałam na chwilę wrócić do wątku z terminami porodów, bo nie mam jasności w tym temacie - który jest bardziej wiarygodny z OM czy z USG? Czy to zależy?

kasia1518 lubi tę wiadomość

• Lisiakitka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No poczekam zobaczymy co mi powie, a jak nie to sama spytam o badanie na posiew. Już dziś piątek, jeszcze trochę i w końcu zobaczę swojego dzidziona. Mam nadzieję że wszystko jest w porządku.
    Właśnie sobie wyliczyłam że na moje urodziny prawdopodobnie będę tuż przed lub chwilę po połówkowych badaniach 🙂
    Ja nadal wyczuwam córę pod sercem, no zobaczymy.. Wcześniej bardziej podobały mi się garniturki koszulki z traktorami, koszulki z ala krawacikami a teraz zauważyłam że częściej patrzę na sukienki buciki różowe itp.. Aż mnie skręca, może już się pokaże w końcu w dobrej pozycji żeby można było zobaczyć kto tak mieszka 🙂
    Gdzieś czytałam na forum chyba na fb że babki kupują już cyckonosze bo się cycochy nie mieszczą 🫣 a ja jedyne co to nadal mam delikatnie obolałe przy zdejmowaniu a tak to nie zauważyłam żeby były większe. Jakie polecacie takie zwykłe czy z fiszbinami?

• Ounai Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati96De wrote:
    Odebrałam wyniki PAPPy, wszystkie ryzyka bardzo niskie 🥰 kamień z serca, ale nie myślcie sobie, że nagle przestanę się stresować 🤭

Chciałam na chwilę wrócić do wątku z terminami porodów, bo nie mam jasności w tym temacie - który jest bardziej wiarygodny z OM czy z USG? Czy to zależy?
    Z usg prenatalnego, tego pierwszego trymestru. Potem juz zaczynaja wchodzic indywidualne cechy dziedziczone po rodzicach (jedne dzieci beda kiec dluzsze nogi inne wieksza glowe itd)

👩🏻‍🦰41🧔🏻39
    👦🏻2015 4640g SN (11cs)
    👱🏻‍♀2020 3520g SN (1cs)

6cs po usunięciu jajowodu
    CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025 (1cs)

AMH (4dc) 1,83 ng/ml

Beta HCG (12.01) 64,1 mlU/ml -> (14.01) 196,7 mlU/ml -> 200%
    Progesteron (12.01) 53,00 ng/ml -> (14.01) 64,60 ng/ml

Rośnij maluszku
    preg.png
  • Yennefer# Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lubię staniki bez fiszbin 😃 chociaż całe życie nosiłam takie koronkowe , gdzie fiszbiny mi się wbijały w żebra,, po wejściu do domu pierwsze co robiłam to zdejmowałam stanik 😃 teraz noszę sportowe, najbardziej lubię Carpatree. Ale ja mam małe cycki.

Byłam dzisiaj podejrzeć Małą 🩷 wszystko gitara, jest tydzień do przodu , ale data obowiązuje z ostatniej miesiączki (chyba że na prenatalnych różnica jest ponad tydzień to wtedy z prenatalnych, u mnie to były 3 dni). Włożyła palec do buzi 😂 super to jest.
    Niestety ale moja ginekolog mocno mnie triggeruje z racji mojego wywiadu szyjkowego. Chce mierzyć mi szyjkę co tydzień z chce żebym tylko leżała i pachniała na L4. A ja chcę żyć normalnie bo nic się nie dzieje. I mało tego, ja ćwiczę jeszcze na siłowni z trenerem personalnym, i też sama. Inaczej bym była kaleką, jestem po 2 operacjach kręgosłupa, dzięki ćwiczeniom super funkcjonuje i z tego nie zrezygnuje. Oczywiście wszystkie ćwiczenia dopasowane pod ciążę . A ta panikuje , wariuje, muszę się odcinać od niej bo to źle na mnie wpływa.
    Zmieniłabym ginekologa, ale ta pracuje w szpitalu gdzie ja pracuję , mam ją na wyciągnięcie ręki, i nie chce też robić kwasu.. ale szału nie ma powiem szczerze.

38 lat
    🩵 2018
    🩵 2021

preg.png
‹‹ 161 162 163 164 165
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ