🧡🍂 WRZESIEŃ 2026🍂🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie, pozwolę się przywitać ☺️☺️
Obserwuję i podczytuję od jakiegoś czasu, a dziś postanowiłam dołączyć, mam termin na 21.09, aktualnie 14+5 ☺️
To moja trzecia ciąża i trzecie dziecko. W domu dwóch chłopców - 9 i 11 lat 😉
Zobaczymy na kolejnych prenatalnych kto tam siedzi w środku, bo maluch był ułożony w sposób, który uniemożliwiał ocenę płci na ostatnim badaniu.
Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie 🥰
Nutka15, Ounai, Nati96De, kasia1518, Paula. lubią tę wiadomość

-
Ja kupuję zawsze pojemnik sterylny w aptece.
Ja już mam wynik posiewu- nic nie urosło, wynik ujemny.
Czat powiedział, że to białko w moczu może być z odwodnienia. A ja dalej mam problem z piciem+ jeszcze wymioty, więc by się zgadzało. -
Czesc czarujaca!
Ja wlasnie kupilam 2 biustonosze bez fiszbin. Dziewczyby, to jest inne zycie. A jeden to nawet taki fifa rafa, z takim polgorsetem -
Odebrałam wyniki PAPPy, wszystkie ryzyka bardzo niskie 🥰 kamień z serca, ale nie myślcie sobie, że nagle przestanę się stresować 🤭
Chciałam na chwilę wrócić do wątku z terminami porodów, bo nie mam jasności w tym temacie - który jest bardziej wiarygodny z OM czy z USG? Czy to zależy?
kasia1518 lubi tę wiadomość
-
No poczekam zobaczymy co mi powie, a jak nie to sama spytam o badanie na posiew. Już dziś piątek, jeszcze trochę i w końcu zobaczę swojego dzidziona. Mam nadzieję że wszystko jest w porządku.
Właśnie sobie wyliczyłam że na moje urodziny prawdopodobnie będę tuż przed lub chwilę po połówkowych badaniach 🙂
Ja nadal wyczuwam córę pod sercem, no zobaczymy.. Wcześniej bardziej podobały mi się garniturki koszulki z traktorami, koszulki z ala krawacikami a teraz zauważyłam że częściej patrzę na sukienki buciki różowe itp.. Aż mnie skręca, może już się pokaże w końcu w dobrej pozycji żeby można było zobaczyć kto tak mieszka 🙂
Gdzieś czytałam na forum chyba na fb że babki kupują już cyckonosze bo się cycochy nie mieszczą 🫣 a ja jedyne co to nadal mam delikatnie obolałe przy zdejmowaniu a tak to nie zauważyłam żeby były większe. Jakie polecacie takie zwykłe czy z fiszbinami? -
Z usg prenatalnego, tego pierwszego trymestru. Potem juz zaczynaja wchodzic indywidualne cechy dziedziczone po rodzicach (jedne dzieci beda kiec dluzsze nogi inne wieksza glowe itd)Nati96De wrote:Odebrałam wyniki PAPPy, wszystkie ryzyka bardzo niskie 🥰 kamień z serca, ale nie myślcie sobie, że nagle przestanę się stresować 🤭
Chciałam na chwilę wrócić do wątku z terminami porodów, bo nie mam jasności w tym temacie - który jest bardziej wiarygodny z OM czy z USG? Czy to zależy? -
Ja też lubię staniki bez fiszbin 😃 chociaż całe życie nosiłam takie koronkowe , gdzie fiszbiny mi się wbijały w żebra,, po wejściu do domu pierwsze co robiłam to zdejmowałam stanik 😃 teraz noszę sportowe, najbardziej lubię Carpatree. Ale ja mam małe cycki.
Byłam dzisiaj podejrzeć Małą 🩷 wszystko gitara, jest tydzień do przodu , ale data obowiązuje z ostatniej miesiączki (chyba że na prenatalnych różnica jest ponad tydzień to wtedy z prenatalnych, u mnie to były 3 dni). Włożyła palec do buzi 😂 super to jest.
Niestety ale moja ginekolog mocno mnie triggeruje z racji mojego wywiadu szyjkowego. Chce mierzyć mi szyjkę co tydzień z chce żebym tylko leżała i pachniała na L4. A ja chcę żyć normalnie bo nic się nie dzieje. I mało tego, ja ćwiczę jeszcze na siłowni z trenerem personalnym, i też sama. Inaczej bym była kaleką, jestem po 2 operacjach kręgosłupa, dzięki ćwiczeniom super funkcjonuje i z tego nie zrezygnuje. Oczywiście wszystkie ćwiczenia dopasowane pod ciążę . A ta panikuje , wariuje, muszę się odcinać od niej bo to źle na mnie wpływa.
Zmieniłabym ginekologa, ale ta pracuje w szpitalu gdzie ja pracuję , mam ją na wyciągnięcie ręki, i nie chce też robić kwasu.. ale szału nie ma powiem szczerze. -