Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🧡🍂 WRZESIEŃ 2026🍂🧡
Odpowiedz

🧡🍂 WRZESIEŃ 2026🍂🧡

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola2604 wrote:
    Miło się czyta że macie takie wsparcie w rodzicach ❤️

Dziewczyny czy kupujecie szumisie? Pytam bo nie miałam przy dzieciach, tylko w grę wchodziła karuzela i suszarka 😄
    Pamiętam że ktoś tu z was kupił wydrę fischera. Czy lepiej tą wydrę czy coś z tych szumisiow oryginalnych? Na jaką markę patrzeć , co jest najlepsze?
    Ja przy pierwszym nie kupiłam bo wydawało mi się, że to zbędny wydatek. Myślałam, że youtube załatwi sprawę, ale moje dziecko było wrażliwe na rodzaj dzwięku i nic z youtube mu nie pasowało. Suszarka do włosów chodziła non stop, po pierwszym miesiącu przyszedł nam rachunek za prąd na 300zł zamiast 100zł. Mąż pojechał do Smyka jeszcze tego samego dnia i kupił szumisia Whisbear (Ta firma już upadła choć jeszcze ich produkty są na rynku). To był taki pluszak z głową misia i 4 nogami jak macki, w każdej nodze magnes żeby móc zawiesić na łóżku albo na wózku. Córce kupiliśmy leniwca whisbear zanim jeszcze się urodziła. Marysia dostanie albo królika albo owieczkę whisbear. Szumisia jako tako nie potrzebujemy, bo ja przy dzieciach nauczyłam się zasypiać z szumem i nie umiem inaczej i też dostałam od męża szumisia takiego dla dorosłych ;) więc mogłabym go używać, ale kupimy bo już mamy taką tradycję, że każde dziecko dostaje swojego. Obydwoje mają swoje szumisie do dziś, szumiś córki nawet jeździ z nami co roku na wakacje mimo, że ma inne ulubione pluszaki.

Olo, to strasznie przykre, że musiałaś przez to przejść. Czy teraz mąż zostanie z Tobą?
    Co do jego reakcji to mój ma podobnie, natomiast to w dużej mierze może wynikać z chemii mózgu mężczyzn. Faceci mają potrzebę naprawiać, naprawdę bardzo trudno im zrozumiec, że trzeba przytulić, wysłuchać a nie ratować. My też nadal nad tym pracujemy, bo mój mąż też tego nie rozumie. Jedyna różnica jest taka, że ja po latach już nauczyłam się nie zatracać w tym płaczu (poza ciążą, bo teraz jak już po jakiejś kłótni wpadnę w spazmy to jest taka jazda, że aż dzieci się boją co mi się stało). Takie traumy ciągną się za ludzmi i baaaaardzo truno sie ich pozbyc. Ja mam traumę z finansami. W moim domu dobrze się powodziło zawsze. Rodzice bardzo dobrze zarabiali ale moja mama miała jakąś manię wypominania każdych zakupów. Np przychodziłam do niej mówiąc, że wyrosłam ze spodni a ona miała taki ton pełen pretensji, że jak to, że znowu itd. W końcu szłysmy na zakupy i nagle zaczynała mi wciskać milion ciuchów. Więc ja w końcu nie wiedziałam, czy nas stać na te spodnie czy nie, bo z jednej strony chwilę wcześniej były pretensje a potem nagle mama wpadała w szał zakupowy. Efekt jest taki, że jak mój mąż próbuje poruszyć temat tego że na coś za dużo wydajemy to ja się czuję atakowana i się obrażam. Mimo, że on wcale mnie nie atakuje bo od zawsze kase mamy wspolna i moge sobie kupowac co chce i ile chce i nigdy mi nie zaglada do portfela. To są tylko i wylacznie moje wyobrazenia spowodowane latami traumy z domu.
    Z kolei moj maz ma strach przed kontrola. I jak go pytam np o ktorej wroci to on mysli, ze mam do niego pretensje ze jeszcze go nie ma. Albo o jakiekolwiek plany to on sie pyta dlaczego ma sie tlumaczyc i obraża się. A to wszystko dlatego, że moja tesciowa byla i w sumie nadal jest nadkontrolujaca. Ona ciagle do niego dzwonila gdzie jest, z kim jest i o ktorej wroci. Nie lubiła przyjaciółki męża, mówiła, że to oszustka i kłamczucha, bo... 25 lat temu jak tesciowa sie jej zapytała czy mój mąż z nią jest to powiedziała że nie a w rzeczywistości był (mieli po ok 15 lat). Z reszta do tej pory moja tesciowa dzwoni do nas w kazde swieto i w kazda niedzielę zapytać czy byliśmy w (cytuję) kościółku. Albo pyta czy zmówiliśmy paciorek (tak, nie czy się pomodliliśmy tylko czy zmówiliśmy paciorek). Myślę, że jedyna opcja żeby wyjśc z takich traum to tłumaczyć, rozmawiać, tłumaczyć, rozmawiać i liczyć, że w końcu mózg popuści i zaskoczy.

Dziewczyny, pocieszające jest to, że nie wszyscy mamy takich olewających rodziców. Oby jak najwięcej z nas mogło liczyć na wsparcie bliskich i miało swoją wioskę <3

Paola2604, Olo323 lubią tę wiadomość

👩🏻‍🦰41🧔🏻39
    👦🏻2015 4640g SN (11cs) 39+6
    👱🏻‍♀2020 3520g SN (1cs) 38+3

6cs po usunięciu jajowodu
    CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025 (1cs)

AMH (4dc) 1,83 ng/ml

Beta HCG (12.01) 64,1 mlU/ml -> (14.01) 196,7 mlU/ml -> 200%
    Progesteron (12.01) 53,00 ng/ml -> (14.01) 64,60 ng/ml
    9.04 16+0 11,44cm 165g (jest karteczka z płcią!) GA (AUA) 16+4
    23.04 19+0 251g
    25.04 🌸🌸🌸 It is a girl! 🌸🌸🌸
    30.04 Gensulin N - insulina nocna
    13.05 20+5 379g
    21.05 21+6 574g
    08.07 28+5 1320g (III prenatalne)
    30.07 31+6 2045g
    13.08 33+6 2242g

Insulina nocna

Rośnij maluszku
    preg.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to wyprałam tą pierwszą turę ubranek i nawet 5szt pajacy wyprasowałam. Tak, że już leci pralka z bezrękawnikami dzieci, a w suszarce pościel córki już leci i z takich must have jeszcze mam ręczniki do wyprania na dziś (ja nie wiem jak to jest, że u mnie codziennie 4 pralki a nadal nie mogę się odrobić z zaległościami z praniem). A potem zobaczymy, może kurtkę do chustonoszenia od razu puszczę. Mam jeszcze 6 kurtek czekających na wypranie i temat odpierania zaległości kurtkowych zostanie wreszcie zamknięty.

Paula., Olo323 lubią tę wiadomość

👩🏻‍🦰41🧔🏻39

AMH (4dc) 1,83 ng/ml

23.04 19+0 251g
    13.05 20+5 379g
    21.05 21+6 574g
    30.07 31+6 2045g
    13.08 33+6 2242g

Insulina nocna

Rośnij maluszku
    preg.png
  • Kate3330 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Ounai nie obraź się ale jakby przy każdej z nas przypiąć jakąś emotkę/znaczek po której można było rozpoznać kto pisze to u Ciebie byłaby to pralka 😂

Mamacita, Flora96, Ounai, Laurelli, Paola2604, czarująca, Fox, Olo323 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate3330 wrote:
    Hahaha Ounai nie obraź się ale jakby przy każdej z nas przypiąć jakąś emotkę/znaczek po której można było rozpoznać kto pisze to u Ciebie byłaby to pralka 😂
    Bo to wszystko przez moją głupotę. Wymyśliłam sobie, że muszę wyprać wszystko co przywiozłam ze starego mieszkania do nowego domu bo długo leżało w garażu i jest zakurzone 🤦🏼‍♀️ więc prałam koce, ręczniki, pościele, kołdry i poduszki. A po 10 latach małżeństwa mam tego ogrom, bo oprócz naszych mam też komplety dla gości itd. A oprócz tego wchodzi bieżące pranie, a jednak w upałach dla 4 os rodziny jest tego sporo. Jak ja skończę to prać i chować w miejsca docelowe to nie wiem co ja ze sobą zrobię, nie będę się umiała odnaleźć w nowej rzeczywistości 😂

Kate3330, Laurelli, KarolinaHildegarda, Olo323 lubią tę wiadomość

👩🏻‍🦰41🧔🏻39

AMH (4dc) 1,83 ng/ml

23.04 19+0 251g
    13.05 20+5 379g
    21.05 21+6 574g
    30.07 31+6 2045g
    13.08 33+6 2242g

Insulina nocna

Rośnij maluszku
    preg.png
  • Laurelli Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate3330 wrote:

Haha uwielbiam ✨

💃🏻35 🧔🏻‍♂️39
    🧬 PAI-1 4G/4G

🌍 Życie & ciąża za granicą
    👧🏻 First baby girl 💖

👼 10.2025 🕊️

🤰🏻 03.02.2026 💖
    ✨ NIPT low risk & prenatalne OK
    🌸 13.05.2026 II prenatalne wszystko OK 🩷💎
    preg.png
  • KarolinaHildegarda Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Olo, Ounai, inspirujące poczytać jak udaje Wam się przełamywać schematy w związkach. U nas też jest może nie aż tak jak u Olo, ale jak mi puści płakanie i smutek, to mój mąż dopiero się uczy żeby mnie przytulić a nie próbować naprawiać. Myślę, że jest coraz lepiej, ale wiadomo, każdy ma lepsze i gorsze dni.

Moi teściowie są w zasadzie bardzo spoko, ostatnio przyjechali i całe popołudnie ogarniali z mężem mieszkanie. Jak ich zapytaliśmy co chcą na kolację i jak planować, to powiedzieli że normalnie kanapki.. ale ostatecznie teściowa nawet pieczywo na te kanapki przywiozła ze sobą 😂 i mroziliśmy chleb bo ja też oczywiście zrobiłam zakupy. Mąż był wkurzony, ale ja doceniam że ktoś chce tak zadbać.

Szał zamawiania też mi się dziś udzielił, zrobiłam zamówienia organizerów do szuflad, prześcieradeł itd. Coraz więcej rzeczy przybywa.

Za to nie wiem czy pisałam, ale sporo ubranek które dostałam z drugiej ręki jest zupełnie nie w moim stylu.. więc domawiam na vinted, ale raczej pojedyncze sztuki od rozmiaru 62 w górę. 56 mam w sumie komplet tylko właśnie mocno różowy, no i nie jakieś ładne rzeczy w różu, tylko ten różowy taki bieliźniany sprany... No nie wiem 🫠😅 ten rozmiar to może się wcale nie przydać więc nie chcę inwestować gdzie nie jest warto, ale powiem Wam, że przeprałam.te rzeczy i ich sam widok na suszarce mnie denerwuje 😂 więc może przynajmniej z jeden komplet zamówię z vinted na uspokojenie nerwów w tej 56.. nie chciałam być beżową mamą, ale jak patrzę na te ciuszki dla dzieci, to jednak beże, pomarańcze, brązy i zielenie podobają mi się najbardziej, i najczęściej mają bardziej neutralne wzory a nie albo kwiatki i serduszka albo samochody i piłki.

• KarolinaHildegarda Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze jedna rzecz w którą się wpakowałam to komoda na dziecięce rzeczy i pod przewijak. Podobała mi się z drugiej ręki taka starą drewnianą komoda i wysłałam po nią męża z kolegą. Przywieźli, ale okazało się, że no komoda jest w taki stanie że ja bym jej pewnie nie brała jakbym ją zobaczyła z bliska a nie tylko na zdjęciach. Pewnie by się to wszystko inaczej potoczyło, ale nie mamy samochodu (mieszkamy w centrum miasta), więc to znajomy wiózł męża i mu pomagał i mąż chyba nie chciał mieć poczucia, że go wyciągnął na darmo.

Daliśmy sobie tydzień na ochłonięcie po tym niefartownym zakupie.. No ale komoda stoi, więc teraz mam zabawę i będę ją czyścić papierem ściernym i olejować. Zaczęłam dziś ale zauważyłam że nie starczy mi papieru ściernego żeby ogarnąć całą. No zobaczymy, mam nadzieję doprowadzić ją do lepszego stanu i pewnie kupię tego Leandra na nią i jakieś ładne dodatki, żeby chociaż coś cieszyło oko 😅 i jak mnie będzie baaardzo denerwować po tej całej operacji, to najwyżej zrobię ładne zdjęcia i spróbuję sprzedać za tyle samo / z zyskiem. Jednak zawsze znajdą się osoby, które lubią stare meble z litego drewna.

‹‹ 388 389 390 391 392
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ