X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam torby spakowanej : p codziennie się za to biorę i codziennie jest ten sam schemat. " Eeeee dzisiaj chyba nie urodze jutro się spakuję " : p

ola_g89, Vlinder lubią tę wiadomość

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piorę w Loveli,ale w płynie do prania, wlewam bezpośtednio do bębna i wszystko mięciutkie i pachnące.
    Torba częściowo spakowana stoi od tygodnia,tylko dlatego, że mąż się uparł ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 12:34

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też długo mam spakowaną. Nawet już nie pamiętam, co w niej mam. :D muszę zrobić szybki przegląd. Wydrukowałam też listę rzeczy, których codziennie używam i które będę musiała dopakować jak zacznie się akcja.

Też piorę w Loveli i ciuszki są mięciutkie. Faktycznie ręczniki były takie sobie po praniu, ale po uprasowaniu były już super. Także nic do płukania nie dodaję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 12:36

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piorę w Dzidziusiu- uwielbiam jego zapach. Płyn do płukania dodaje normalnie, przy pierworodnym też tak robiłam.
    Torby do szpitala nadal nie mam spakowanej.... Jedynie ją przyniosłam d mieszkania :D a zerknijcie na suwaczek :P huehuehuehue :D dziś z racji tego, że pada zamierzam zacząć prasować rzeczy... Choć jeszcze wszystko nie poprane :P jak młody uśnie-jesli w ogóle uśnie to się tym zajmę, bo przy nim zrobienie czegokolwiek jest nierealne... Eeeeeh hajnid do potęgi...

A w ogóle to najpierw muszę wejść na stronę szpitala i zobaczyć co oni tam chcą do spakowania! Czy któraś "okołowarszawianka" zamierza rodzić w św.Zofii? Tzn ja planuję DN, ale potem i tak to wszystko jest w św. Zofii

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada jesteś mistrzem! <3 :D najważniejsze, że torba chociaż jest już w domu :D Twoje podejście mnie bardzo uspokaja powiem Ci :D

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam spakowaną torbę dla małej, tylko jeszcze ciuchy 62 mama musi przywieźć, upiorę , poprasuję i do torby, bo 56 gotowe. Moja torba też już prawie spakowana. U mnie na przemian słońce i upał z deszczem.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Dziewczyny czy bedac w 34+4 mialyscie spakowana torbe do szpitala juz?
    Ja wlasnie na koniec 34t zaczelam pakowac, a skonczylam dopiero pare dni temu, hehe;-)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy macie zamiar się zaopatrzyć (lub już to zrobiłyście) w jakieś obiadowe zapasy na pierwszy czas w domu? Jakieś weki albo coś sobie mrozicie? Teoretycznie zawsze jest mama i teściowa, ale szczególnie przez ten pierwszy tydzień lub dwa chciałabym ograniczyć ich wizyty u nas do minimum :P

3i499vvjgx57zohf.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zawiozlam starszaka do dziadkow i przeszlam sie po sklepach zeby zaopatrzenie przedszkolne dokonczyc, taka duchota, ze szok. Moje pranie w 3 miednicach czeka na prasowanie (pralam w loveli, jest roznica miedzy tym praniem a tym z lenorem, ale mysle ze zelazko zalatwi sprawe). Chcialam dzisiaj ogarnac z jeden pokoj na glanc, ale chyba spasuje.

Zapasow kulinarnych jeszcze nie mam, poza fasolka szparagowa :P bede robic jakies sosy czy pulpety to zawekuje zeby miec kilka sloiczkow, leczo, pierogi to i tak kupcze jemy to nie ma sensu.

Torba gdzies na strychu i kurcze kolka odpadly :/

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinda wrote:
    Dziewczyny, a czy macie zamiar się zaopatrzyć (lub już to zrobiłyście) w jakieś obiadowe zapasy na pierwszy czas w domu? Jakieś weki albo coś sobie mrozicie? Teoretycznie zawsze jest mama i teściowa, ale szczególnie przez ten pierwszy tydzień lub dwa chciałabym ograniczyć ich wizyty u nas do minimum :P
    Mi pewnie mama będzie robiła i dowoziła regularnie więc raczej sama nic nie robię. Pierogi kupuję w garmażerce. Teściowej nie chcę tutaj bo ona jest prostaczką więc nie chce mi się słuchać jej złotych rad i głupiego gadania. Sama tam nie jeżdżę i ona do mnie też nie bardzo całe szczęście.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde... ja musze torby kupic i sie chyba tez zapakowac xD ogolem co weekend jak chce z mezem jechac do sklepu to nagle albo skurcze albo slabo albo mam biegunke :p mam nadzieje ze dzisiaj uda sie jechac bo oprocz torby musze kupic jeszcze kilka rzeczy... jakos dalej wydaje mi sie ze mam jeszcze duuuzo czasu ^^

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę pożyczyć od kogoś taką małą składaną suszarkę do włosów. Małą wodę z dziubkiem już mam. Co kupujecie do jedzenia do szpitala? Chodzi mi o suchy prowiant.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam od tygodnia wystawiona torbę do szpitala a w niej spakowane ręczniki wyprane zgodnie z zaleceniami szpitalnymi w 90 stopńiach 3 sztuki, 2 koszule oraz klapki pod prysznic. Reszta czeka na spakowanie. W sumie to na strońie szpitala nie ma tego dużo. Ale w razie w jeszcze wezmę pieluszki, dla siebie podpaski żeby się nie prosić, albo szukać w nocy jak się skończą. A i ubranka ( kilka szt) bo sa szpitalne ale jakby bardzo upaskudzil a nie było by okurat od kogo wsiąść czystych.

• renjak Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie mam torby spakowanej, nawet wyjętej☺ na razie zrobiłam tylko listę. Wczoraj byłam u lekarza i szyjka miękka, ale zamknięta, więc ma razie luz nie zanosi się na poród..mała waży już 2760, więc liczę na poród tydzień przed czyli jeszze niecałe 3 tygodnie, więc czuję że mam czas☺ Dzisiaj zrobiłam pierwsze pranie. No i ja robię trochę słoików z mięsem na te pierwsze tygodnie. Wyjdzie mi ok. 8. To już zawsze na miesìac po 2x w tygodniu z głowy. No i syn uwielbia, więc chciałam żeby miał coś co naprawdę lubi.

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam spakowana od 31 tygodnia ale niestety w poniedziałek musiałam się zgłosić na 3 dni do szpitala (podejrzenie kolki nerkowej, zastój w nerce spowodowany naciskiem maluszka) i pół wypakowalam :/ Jutro ogarnę to od nowa. Dziewczyny uważajcie na te bóle okresowe, ja myślałam, że to norma, macica ćwiczy itd. a tu się okazało na usg zastój (mój okresowyból był do wytrzymania, czyli nie brałam nic przeciwbólowego i promieniował do tyłu w prawą stronę). W szpitalu zwykla obserwacja, ktg 3xdziennie, kroplówki magnezowe i furagin.
    Co do sexu to mój do tej pory chętny i napalony wczoraj wyznał, że się trochę już boi po tym szpitalu (jeszcze go nastraszylam, że go mały za siusiaka złapie to już w ogóle...:)
    Prałam rzeczy Małego w proszku Loveli bez żadnych płynów, po prasowaniu były miękkie.
    Kasia trzymaj się, malutka na pewno za niedługo będzie tryskać zdrowiem, tylko potzrebuje czasu na zaklimatyzowanie się w tym świecie.

f2wlwn15pyf6mety.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Muszę pożyczyć od kogoś taką małą składaną suszarkę do włosów. Małą wodę z dziubkiem już mam. Co kupujecie do jedzenia do szpitala? Chodzi mi o suchy prowiant.
    Ja kupilam landrynki;))) batoniki zbozowe i proteinowe i wafle ryzowe. I tak jak pisalas woda z dziubkiem. A dla M beda kanapeczki;)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasis trzymajcie sie z coreczką,niech przybiera :)

Ja wypralam w plynie Lovela i sa miekkie ,a dzis poprasowałam z godzinke bo upaly odpuscily i zaraz bedzie padac u mnie :) Jeszcze jutro z godzinka i finito,za jakis czas kolejne pranie bo jeszcze dostane od kolezanki i cos dokupiłam .A prasowanie na siedząco jest super :P

Moj tez sie boi z uwagi na poronienia ,ale we wrzesniu powiedzial ze poszalejemy :P

A torby jeszcze nie spakowałam ,bo nie mam jeszcze stanikow do karmienia,cos czuje ze jeszcze mi urosna

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już się chwaliłam ale się pochwalę dalej mam póki co zamrożone jakoś 14 obiadów :) jeszcze coś porobie więc nie umrzemy z głodu i też sobie tym głowy nie będziemy zawracac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja porobilam pierogów-120szt, zamierzam jeszcze zrobić jakieś sosy do słoików, zrobiłabym coś zmiesem do wekowania, ale wizja gotowania tego przez trzy dni jest absolutnie nieosiągalna dla mojego mózgu... Trzepne jakiś sosik z pomidorów co by nie gotować na wieki tylko przekręcić do góry dnem i git. Jakoś będę gotować, jak i przy pierworodnym, nikt mi obiadów nie robił, mimo że teściowa obok. Ewentualnie mąż tam się stołowal a ja coś sobie na szybko robiłam. Potem doszłam do wprawy i robiłam obiady jedną ręką, drugą trzymając dziecko :D na bank nie będą to wykwintne obiady, ale ważne, że ciepłe :D rozkminiam czy nie porobić jakiś kotletów, dewolaji i nie zamrozić, aczkolwiek mam tak mała zamrażarkę, że nie wiem czy to upcham...

Ola ja po prostu mam nadzieję, że tym szykowaniem wszystkiego dopiero teraz jakoś podświadomie ten poród wywołam :D

Kończę prasować ubranka na 56, zaraz potem biorę się za prasowanie pieluch i może dziś spakuję torbe... Tak na wszelki wypadek :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja większość porobilam po prostu mięs : schab ze śliwką, roladki z indyka ,jakas pieczeń. Poporcjowalam na kawałki wyciągamy dogotuje się do tego kasze/ryż i coś ciepłego będzie. Zrobiłam też pulpety w sosie , leczo,sos do spaghetti, krokiety z mięsem , pierogi. Muszę jeszcze gulasz zrobić.

Myślę że będzie dobrze w zasadzie baza tych posiłków to będzie właśnie mięso i jakieś dodatki. Grunt to zjeść coś ciepłego. A myślę że wieczorem jak mała pójdzie spać ( hihi ) albo mąż wróci z pracy i się nią zajmie to też dam radę jakiś rosół ugotować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 16:24

‹‹ 1000 1001 1002 1003 1004 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ