X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    W środę znajoma urodziła bliźnięta, śliczne maluszki po 2500g ale jak zobaczyłam co zrobili z nimi w szpitalu to prawie padlam. Było u Nas ponad 30 stopni, a dzieci z tego co bylo widać na zdjęciu w pajacach (strach się bać co miały pod spodem), czapkach, niedrapkach, owinięte pielucha a na niej jeszcze rożek!
    To ja dziś na Facebooku zobaczyłam zdjęcie synka kolegi. Leżał w gondoli, u nas kurewski upał i zaduch był wczoraj, dzieciak zawinięty jak tortilla i do tego w czapce. A to że widzę na mieście bez przerwy mamusie ze szczelnie zakrytą pieluszką gondolą, nawet nie wspomnę.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodziłam w grudniu i młody też w szpitalu był tylko w body, pampersie i owinięty pielucha flanelowa... Dzieci b.szybko łapią termoregulacje, gdyby tak nie było to każde dziecko musiało by być w inkubatorze

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    To ja dziś na Facebooku zobaczyłam zdjęcie synka kolegi. Leżał w gondoli, u nas kurewski upał i zaduch był wczoraj, dzieciak zawinięty jak tortilla i do tego w czapce. A to że widzę na mieście bez przerwy mamusie ze szczelnie zakrytą pieluszką gondolą, nawet nie wspomnę.
    No moja koleżanka ostatnio podzieliła się zdjęciem z wakacji, ona w bikini, mąż w samych spodenkach kąpielowych a ich półroczne dziecko w body na długi rękaw, spodniach,skarpetach i czapce zawiązanej na uszy.... Masakra!

• Kas_ia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajoma rodzila kilka dni temu i tez dziecko polozne opatulily w pajac, czapeczke i rozek :p taka moda chyba.
    Ja mam przygotowane zestawy body+pajac, body+polspiochy. Nie wiem jaka bedzie pogoda na koniec wrzesnia, a zdjac albo nie zalozyc zawsze mozna prawda? Moj maz nie ogarnia nazewnictwa ciuszkow wiec wole wziac wiecej niz ma mnie potem krew zalewac jak bede mu tlumaczyla co jest co :)

Ja zauwazylam ze trzeba wybierac to co wg nas najlepsze. Kazde pokolenie ma jakies swoje zlote rady ;)

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Paulinda Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyyyny, luzik, w razie czego nasi wspaniali mężczyźni przywiozą coś zupełnie innego niż będzie potrzebne :D a w każdym razie mój na pewno, robiłam mu dziś test torby szpitalnej i jak nie pomyli pieluch tetrowych z matkami poporodowymi to będę dumna :D

frezyjciada, ola_g89 lubią tę wiadomość

3i499vvjgx57zohf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogladalyscie właśnie Uwagę na TVN?

• Paulinda Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Ogladalyscie właśnie Uwagę na TVN?
    Przełączyłam jak się zaczęło ;)

3i499vvjgx57zohf.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam dziewczyny że moja Zosie najpierw Ubierali w body z długim rękawem i na to kaftanik- na dół nic tylko pampers. I wcale się nie pocila. Teraz już zakladaja 1 body/kaftanik i jest zawinieta w różek, a w środku jeszcze pielucha flanelowa- widzę że Zosi odpowiada że nogi ma gołe. W różek też różnie jak otulaja- raz ciasno raz na luzie i śpi jak królowa ☺

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2bf0fb6596b0.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 20:08

frezyjciada, Natalia1984, Paulinda, Vlinder, OctAngel, Minns, agaafabka, Av, ola_g89, Mum2b, 100krotka30, Asiaf, Izabelle, GuBo, Wesoła89, Amy333, monika_86, lena86, JustynaG lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż do tej pory nie ogarnia co jest co :D baaaa! Ma swoje dwie szuflady, w jednej bielizna a w drugiej skarpety i zawsze, ale to ZAWSZE otworzy nie tą, która mu potrzebna :D

Left_ie, Izabelle lubią tę wiadomość

• aLunia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez w lutym była tylko w body i zawinięta w pieluchę flanelową.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Powiem Wam dziewczyny że moja Zosie najpierw Ubierali w body z długim rękawem i na to kaftanik- na dół nic tylko pampers. I wcale się nie pocila. Teraz już zakladaja 1 body/kaftanik i jest zawinieta w różek, a w środku jeszcze pielucha flanelowa- widzę że Zosi odpowiada że nogi ma gołe. W różek też różnie jak otulaja- raz ciasno raz na luzie i śpi jak królowa ☺

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2bf0fb6596b0.jpg
    Słodka Zosieńka :)

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapasów w postaci weków nie robię, nie mam gdzie tego przechowywać, poza tym wolimy coś na świeżo zjeść, w ostateczności gotować będzie mąż, albo kupi coś na obiad w sklepie.
    Torba spakowana już od jakiegoś czasu czeka na swoją kolej :)

bhywvcqgxdl0na75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Veritaserum pulpety w sosie robiłaś w słoiki? I wekowałaś tak 3 dni jak nakazują wekowac miesa? Czy do zamrażary?
    Podrzuć przepisem na sos do spaghetti!

Kochana ja się w wekowanie mięsa nie bawię ogolnie jeśli chodzi o słoiki to nie mam za bardzo doświadczenia. Moja mama co roku robi takie rzeczy w stylu soki,dżemy ogórki.
    Mam spora zamrażarkę więc się mieści to co zrobiłam.
    Sos do spaghetti robię że tak powiem na oko na 1kg mięsa daje dwie cebulę, czosnek ja daję z 3 ząbki , paprykę czerwona, z 2 starte marchewki i 1 pietruchę. Podsmażam wszystko no i teraz z racji świeżych pomidorów dałam pomidory polne obrane W skóry ale nie wiem ile. Doprawiamy i tyle. Kiedyś robiłam taki sos dluuuuugo gotujący się z czerwonym winem. Był pycha ale teraz odpuściłam i robię prowizorkę tego.

frezyjciada lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinda wrote:
    Przełączyłam jak się zaczęło ;)
    A ja durna obejrzałam w całości :| To był błąd. Teraz dzieje sie w mojej głowie.

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    A ja durna obejrzałam w całości :| To był błąd. Teraz dzieje sie w mojej głowie.
    A o czym było?
    EDIT: Już widziałam. Wniosek prosty, krzyczeć o ktg w szpitalu od razu jak niepokoi coś, ale niestety nie da się uniknąć tragedii czasem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 22:01

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wcale nie oglądam tv, więc mam spokój :D wiadomości czytam w necie i jestem autentycznie zdrowsza! Bo tak to ciągle jakieś dobijające dokumenty, albo mnóstwo bzdur w tych programach

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Ciemnowłosa, tylko nie oilatum, plis. Nie powinno się stosować od razu emolientu, a on ma nieciekawy skład do tego. Nie obraź się :)
    Ja mam to kupione i biore bo szpital teho wymaga, ostatnio pisalam ze kolezanka miala cos innego to ja opierdzielili w szpitalu :D

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2024, 13:42

veritaserum, Minns, Camilla13 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętajcie o miejscu na nasze mleczko:D Ja planuje zamrozić bo raczej długo nie będę karmić.

agaafabka lubi tę wiadomość

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej... mi brakuje do torby do szpitala tylko klapek pod prysznic :) a tak to wszystko jest tylko nie moge sie zabrac zeby to do torby spakowac :) cale szczescie ja dla malej potrzebuje tylko pampersow i husteczek do szpitala no i pieluche tetrowa... :) kurde coraz czesciej zaczyna bolec mnie brzuch tak okresowo... i nie wiem czy to powod do martwienia sie... a tak wogole to powiem Wam ze ostatnio sie zastanawialam czy ja bym sie kapla ze mi sie bole porodowe zaczely... przy corce odeszly mi wody przy synu mialam wywolywanie tydzien po terminie... wiec tak naprawde nie wiem jak wyglada porod ktory zaczyna sie od boli... ;) mam nadzieje ze tego nie przegapie... milego dnia :*

bl9c8ribv6acupjv.png
‹‹ 1002 1003 1004 1005 1006 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ