WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Camilla13 wrote:W środę znajoma urodziła bliźnięta, śliczne maluszki po 2500g ale jak zobaczyłam co zrobili z nimi w szpitalu to prawie padlam. Było u Nas ponad 30 stopni, a dzieci z tego co bylo widać na zdjęciu w pajacach (strach się bać co miały pod spodem), czapkach, niedrapkach, owinięte pielucha a na niej jeszcze rożek!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNatalia1984 wrote:To ja dziś na Facebooku zobaczyłam zdjęcie synka kolegi. Leżał w gondoli, u nas kurewski upał i zaduch był wczoraj, dzieciak zawinięty jak tortilla i do tego w czapce. A to że widzę na mieście bez przerwy mamusie ze szczelnie zakrytą pieluszką gondolą, nawet nie wspomnę.
-
Znajoma rodzila kilka dni temu i tez dziecko polozne opatulily w pajac, czapeczke i rozek :p taka moda chyba.
Ja mam przygotowane zestawy body+pajac, body+polspiochy. Nie wiem jaka bedzie pogoda na koniec wrzesnia, a zdjac albo nie zalozyc zawsze mozna prawda? Moj maz nie ogarnia nazewnictwa ciuszkow wiec wole wziac wiecej niz ma mnie potem krew zalewac jak bede mu tlumaczyla co jest co
Ja zauwazylam ze trzeba wybierac to co wg nas najlepsze. Kazde pokolenie ma jakies swoje zlote rady -
Dziewczyyyny, luzik, w razie czego nasi wspaniali mężczyźni przywiozą coś zupełnie innego niż będzie potrzebne
a w każdym razie mój na pewno, robiłam mu dziś test torby szpitalnej i jak nie pomyli pieluch tetrowych z matkami poporodowymi to będę dumna
frezyjciada, ola_g89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Powiem Wam dziewczyny że moja Zosie najpierw Ubierali w body z długim rękawem i na to kaftanik- na dół nic tylko pampers. I wcale się nie pocila. Teraz już zakladaja 1 body/kaftanik i jest zawinieta w różek, a w środku jeszcze pielucha flanelowa- widzę że Zosi odpowiada że nogi ma gołe. W różek też różnie jak otulaja- raz ciasno raz na luzie i śpi jak królowa ☺
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2bf0fb6596b0.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 20:08
frezyjciada, Natalia1984, Paulinda, Vlinder, OctAngel, Minns, agaafabka, Av, ola_g89, Mum2b, 100krotka30, Asiaf, Izabelle, GuBo, Wesoła89, Amy333, monika_86, lena86, JustynaG lubią tę wiadomość
kasia1518
-
nick nieaktualny
-
kasia1518 wrote:Powiem Wam dziewczyny że moja Zosie najpierw Ubierali w body z długim rękawem i na to kaftanik- na dół nic tylko pampers. I wcale się nie pocila. Teraz już zakladaja 1 body/kaftanik i jest zawinieta w różek, a w środku jeszcze pielucha flanelowa- widzę że Zosi odpowiada że nogi ma gołe. W różek też różnie jak otulaja- raz ciasno raz na luzie i śpi jak królowa ☺
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2bf0fb6596b0.jpg
-
nick nieaktualnyfrezyjciada wrote:Veritaserum pulpety w sosie robiłaś w słoiki? I wekowałaś tak 3 dni jak nakazują wekowac miesa? Czy do zamrażary?
Podrzuć przepisem na sos do spaghetti!
Kochana ja się w wekowanie mięsa nie bawię ogolnie jeśli chodzi o słoiki to nie mam za bardzo doświadczenia. Moja mama co roku robi takie rzeczy w stylu soki,dżemy ogórki.
Mam spora zamrażarkę więc się mieści to co zrobiłam.
Sos do spaghetti robię że tak powiem na oko na 1kg mięsa daje dwie cebulę, czosnek ja daję z 3 ząbki , paprykę czerwona, z 2 starte marchewki i 1 pietruchę. Podsmażam wszystko no i teraz z racji świeżych pomidorów dałam pomidory polne obrane W skóry ale nie wiem ile. Doprawiamy i tyle. Kiedyś robiłam taki sos dluuuuugo gotujący się z czerwonym winem. Był pycha ale teraz odpuściłam i robię prowizorkę tego.frezyjciada lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Camilla13 wrote:A ja durna obejrzałam w całości
To był błąd. Teraz dzieje sie w mojej głowie.
EDIT: Już widziałam. Wniosek prosty, krzyczeć o ktg w szpitalu od razu jak niepokoi coś, ale niestety nie da się uniknąć tragedii czasem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 22:01
Corka - 2018
Syn - 2021 -
nick nieaktualny
-
Natalia1984 wrote:Ciemnowłosa, tylko nie oilatum, plis. Nie powinno się stosować od razu emolientu, a on ma nieciekawy skład do tego. Nie obraź się17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
hej... mi brakuje do torby do szpitala tylko klapek pod prysznic
a tak to wszystko jest tylko nie moge sie zabrac zeby to do torby spakowac
cale szczescie ja dla malej potrzebuje tylko pampersow i husteczek do szpitala no i pieluche tetrowa...
kurde coraz czesciej zaczyna bolec mnie brzuch tak okresowo... i nie wiem czy to powod do martwienia sie... a tak wogole to powiem Wam ze ostatnio sie zastanawialam czy ja bym sie kapla ze mi sie bole porodowe zaczely... przy corce odeszly mi wody przy synu mialam wywolywanie tydzien po terminie... wiec tak naprawde nie wiem jak wyglada porod ktory zaczyna sie od boli...
mam nadzieje ze tego nie przegapie... milego dnia :*