WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Pewnie temat był wałkowany, aletyle jest stron, że nie mam siły szukać
jaką maść będziecie stosować przy zmianie pieluchy, nie chodzi mi o odparzenia tylko taką do codziennego użytku. Jakoś nie wyobrażam sobie, żebym wzięła mąkę ziemniaczaną do szpitala;)
-
gosias wrote:Pewnie temat był wałkowany, aletyle jest stron, że nie mam siły szukać
jaką maść będziecie stosować przy zmianie pieluchy, nie chodzi mi o odparzenia tylko taką do codziennego użytku. Jakoś nie wyobrażam sobie, żebym wzięła mąkę ziemniaczaną do szpitala;)
gosias, Angel1988, frezyjciada lubią tę wiadomość
Corka - 2018
Syn - 2021 -
gosias wrote:Pewnie temat był wałkowany, aletyle jest stron, że nie mam siły szukać
agaafabka, Amy333, Minns lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak jak dziewczyny mówią- maść, mąkę jak coś się dzieje, na codzień niczym. Ja dawałam przy odparzeniach na zmianę raz maść, a za kolejną pieluszką mąka. Albo sama mąka. Specyfików jest od groma, ja chh a przerobiłam wszystko, bo młody miał mega wrażliwe poślady, a jak ząbkował to już całkiem takie miał kwaśne kupy, że odparzenie wychodziło automatycznie i wtedy tylko nadmanganian pomagał.
-
nick nieaktualnymitaka wrote:Moi pojechali do zoo, a ja znowu wegetuje w domu, bo cukry mi sie rozjechaly, musze zaostrzyc diete buu
A ja się zaczynam bać bo mam niebezpiecznie dobre cukry. Wrzuciłam za pytanie na fb na forum wrzesniowek to jedne piszą że dziecko już jest bardziej samodzielne a inna że jej bliźniak zmarl zaraz po lepszych cukrach i to zły sygnał. Fakt ja słyszałam że jak łożysko się starzeje to cukry sie normuja. Eh zamiast się cieszyć mam zagwozdkę. -
86Monia wrote:A ja się zaczynam bać bo mam niebezpiecznie dobre cukry. Wrzuciłam za pytanie na fb na forum wrzesniowek to jedne piszą że dziecko już jest bardziej samodzielne a inna że jej bliźniak zmarl zaraz po lepszych cukrach i to zły sygnał. Fakt ja słyszałam że jak łożysko się starzeje to cukry sie normuja. Eh zamiast się cieszyć mam zagwozdkę.
Kurcze to mnie przeraziłaś, moje tez sie właśnie unormowały się, ale uznałam że taki czas, końcówka ciąży łożysko coraz starsze. Mowiłam lekarzowi i po usg obraz łożyska prawidłowy ale jak ono pracuje tego nikt nie stwierdzi.Dobrze że wizyty mam juz co tydzień a za 2 ide na obserwacje do szpitala.
-
gosias wrote:Właśnie mam linomag zielony i zasatanialam się czy smarować jak coś się będzie dziać czy właśnie po każdej zmianie, a z polecaną mąką ziemniaczaną? Też dopiero jak będą widoczne podrażnienia? Linomag + mąką? Czy albo jedno albo drugie? )
Nam położna zaleca Linomag przy kazdej zmianie pieluchy, bo to jest maść ktora zapobiega odparzeniom. Jak mimo to skóra sie podrażnie, to dopiero maści typu Sudocrem. A mąka ziemniaczana ponoć rzeczywiście jest super, ale do szpitala też sobie nie wyobrażam braćale w domciu na pewno wypróbuje:)
Minns lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAniajaa wrote:Kurcze to mnie przeraziłaś, moje tez sie właśnie unormowały się, ale uznałam że taki czas, końcówka ciąży łożysko coraz starsze. Mowiłam lekarzowi i po usg obraz łożyska prawidłowy ale jak ono pracuje tego nikt nie stwierdzi.Dobrze że wizyty mam juz co tydzień a za 2 ide na obserwacje do szpitala.
Ja jutro mam wizytę u diabetolog we wtorek ginekologa to dopytam. Nie chcę sobie dobierać do głowy bo to mija się z celem. Ja byłam dobę w szpitalu w tamtym tygodniu na obserwacji i nic niepokojącego nie było. Eh zamiast się cieszyć z dobrych cukrów to człowiek się zamartwia. -
Dziewczyny czy tez macie takie dni ze Wasze maluchy czuc tylko jak je zaczepiacie? Od wczoraj Mala daje o sobie tylko znak jak do niej zapukam to od niechcenia raz albo 2 kopnie albo pogmera raczkami... nie wiem czemu tak... nareszcie nie ma upalow i jest przyjemnie chlodno
-
Kas_ia wrote:Dziewczyny czy tez macie takie dni ze Wasze maluchy czuc tylko jak je zaczepiacie? Od wczoraj Mala daje o sobie tylko znak jak do niej zapukam to od niechcenia raz albo 2 kopnie albo pogmera raczkami... nie wiem czemu tak... nareszcie nie ma upalow i jest przyjemnie chlodno
-
nick nieaktualnyPaulinda wrote:Dziewczyny z cukrzycą, czy wy też musicie zgłosić się do szpitala tydzień przed terminem gdyby do tej pory nie zaczęła się akcja?
Ja będę położona wcześniej ale nie tylko z powodu cukrzycy ale moich chorób wspoltowarzyszacych. Ale nie kojarzę żeby moje koleżanki z cukrzyca leżały wcześniej jak nie było oczywiście powodów. -
nick nieaktualnyPaulinda wrote:Dziewczyny z cukrzycą, czy wy też musicie zgłosić się do szpitala tydzień przed terminem gdyby do tej pory nie zaczęła się akcja?