WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nie kupuje siateczkowych. U mnie jest taki sklepik z tanimi rzeczami i kupie sobie kilka par takich z wysokim stanem cienkich bawelnianych po 3zl. Czytalam ze po tych siateczkowych caesto robia sie stany zapalne pochwy itp17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
aLunia wrote:Ja przy córce za każda zmiana pieluchy używałam maść i nigdy nie miała odparzonej pupy. A jeśli chodzi o mąkę ziemniaczaną, to dla dziewczynek to nie jest dobre rozwiązanie bo robią się grudki i wchodzi to w srom, co podrażnia pipke w środku.
Ważna jest zmiana pieluchy, żeby dziecko nie leżało kilku godzin w wilgotnej. -
nick nieaktualnyJa kupiłam 10 par majtek jednorazowych siateczkowych z hartmann xl oraz mam kilka par bawelńianych z wysokim stanem. Zobaczę w czym lepiej się będę czuła. Te z siateczki wyglądają naprawdę na przewiewne.
A co jeszcże dodatkowo do cc zabrać? Tzn pisaliście o hyalobarrier gel, coś jeszcze ? -
Dobrze, że piszecie o tych cukrach,bo mnie też się unormowały i już powoli zaczęłam panikować,ze coś nie tak się dzieje. Według mojego gina wszystko jest normalne i tym mnie do szału doprowadza.
Też potrafię mieć dobry cukier po sutym obiedzie,a po chudym,białym serze jakis kosmos -
nick nieaktualnyIzabelle wrote:Dobrze, że piszecie o tych cukrach,bo mnie też się unormowały i już powoli zaczęłam panikować,ze coś nie tak się dzieje. Według mojego gina wszystko jest normalne i tym mnie do szału doprowadza.
Też potrafię mieć dobry cukier po sutym obiedzie,a po chudym,białym serze jakis kosmos
Jutro podpytam diabetolog. Bo jak zawsze po śniadaniu około 130 a teraz 100 po tym samym to coś za dobrze.Izabelle lubi tę wiadomość
-
Izabelle wrote:Dobrze, że piszecie o tych cukrach,bo mnie też się unormowały i już powoli zaczęłam panikować,ze coś nie tak się dzieje. Według mojego gina wszystko jest normalne i tym mnie do szału doprowadza.
Też potrafię mieć dobry cukier po sutym obiedzie,a po chudym,białym serze jakis kosmosnie odnosi to skutku, w skrajnych przypadkach mam zwiększać dawkę magnezu albo wziąć no-spę lub rutinoscorbin...
Left_ie, Izabelle lubią tę wiadomość
-
Paulinda wrote:O rany, mój gin też cierpi na syndrom "to-normalne-przecież-jest-pani-w-ciąży" więc doskonale wiem co czujesz. Wstyd się przyznać, ale czasem z tego wszystkiego wyolbrzymiam swoje dolegliwości
nie odnosi to skutku, w skrajnych przypadkach mam zwiększać dawkę magnezu albo wziąć no-spę lub rutinoscorbin...
za każdym razem tylko mówi "wszystko jest w porządku". Ale ufam mu.
-
ola_g89 wrote:To mój jest jeszcze lepszy. Nie kazał mi brać ani no-spy, ani magnezu, ani rutinoscorbinu
za każdym razem tylko mówi "wszystko jest w porządku". Ale ufam mu.
dla pewności chodzę czasem prywatnie, w sumie nie dowiaduje się niczego nowego ale chociaż malutką oglądam na usg i wiem że u niej wszystko w porządku
-
susełek wrote:Ja kupiłam 10 par majtek jednorazowych siateczkowych z hartmann xl oraz mam kilka par bawelńianych z wysokim stanem. Zobaczę w czym lepiej się będę czuła. Te z siateczki wyglądają naprawdę na przewiewne.
A co jeszcże dodatkowo do cc zabrać? Tzn pisaliście o hyalobarrier gel, coś jeszcze ? -
W gruncie rzeczy wiele rzeczy, które nas martwi tak naprawdę w ciąży jest "fizjologiczne" i nie świadczy o niczym złym.
A teraz jesteśmy już na finiszu. Nasze organizmy przygotowują się do ogromnego wysiłku i stąd te bóle miesiączkowe/skurcze/bóle kręgosłupa.
Musimy to przetrwać.
-
hej laski, planuje kupić zestaw z kokonem, kocykiem, motylkiem itp na allegro, któraś ma? sprzedawca to jukki_pl. bede miala dziewczynke, lozeczko dostane szare, wozek szary, kokon i zestaw oczywiscie podoba mi sie szaro bialy w czarne groszki gdzieniegdzie.. boje sie ze bedzie za szaro, postawic na roz
?
-
A przecież 'ciąża to nie choroba', a tu milion dolegliwości jest normalnych
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2018, 21:52
Vlinder, JustynaG, ola_g89, Izabelle lubią tę wiadomość
-
Kin94 Do szarości to ja bym dodała jakiś kolor dla kontrastu. Ja majtasy mam takie siateczkowe horizon wielorazowe, wydają się przewiewne, ale kupuje też takie większe bawełniane/bambusowe gaciochy
Co do mnie to łapią mnie czasem delikatne bole miesiączkowe (nie skurczowe) ale ja już sama nie wiem czy to ćwiczenia macicy czy to coś znowu od mojej nerki
na szczęście nie bolą więc nic nie biorę. Skurcze na ktg się nie piszą i ja też nic takiego nie czuję, chyba że to to a ja nie rozrożniam. Za to łapią mnie bolesne skurcze w łydkach co rano jak się chce przeciągnąć i żadne magnezy nie pomagają, Ach, ciąża, oby dotrzymać końca...
-
Babeczki a jak u Was sytuacja z piersiami? Ze mnie od paru dni dość konkretnie kapie;-) bez cyckonosza i wkładek sie nie obejdzie, a tak polubilam bieganie bez bielizny:(
I widze, ze chodzicie już na ktg, ja jeszcze nie zaczelam, w czwartek mam wizyte u gin to pewnie dopiero od przyszlego tygodnia mi bedzie kazala. Czasami twardnieje mi tak na pare sek caly brzuch, moze to wlasnie jakies pierwsze skurcze, ale boli jako takich na razie brak. -
Kin94 wrote:hej laski, planuje kupić zestaw z kokonem, kocykiem, motylkiem itp na allegro, któraś ma? sprzedawca to jukki_pl. bede miala dziewczynke, lozeczko dostane szare, wozek szary, kokon i zestaw oczywiscie podoba mi sie szaro bialy w czarne groszki gdzieniegdzie.. boje sie ze bedzie za szaro, postawic na roz
?
Ja tez mam duzo rzeczy w szarosciach i przełamałam to miętowym kolorkiem, bardzo mi sie to zestawienie podoba:) -
aLunia wrote:A przecież 'ciąża to nie choroba', a tu milion dolegliwości jest normalnych
Ciąża to nie choroba ale niestety nie możemy Pani pomóc bo nie możemy podać żadnych leków
Ciąża to nie choroba ale musi Pani zapytać o zgodę Pani lekarza prowadzącego.
Amy U mnie w przychodni szybciej robią KTG bo byłam już 3 razy. Ale z tego co słyszałam to niektórzy robią KTG od 37tc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2018, 22:42
ola_g89 lubi tę wiadomość
-
Ja zaraz zwariuje, mały dostał szału, w sumie jak co wieczór, ale dzisiaj przesadza. Strasznie się rozpycha, czuje go jakby w szyjce wręcz pochwie. W ciągu pół godziny bylam 4 razy na siku bo tak ciśnie. Ja chcę spać ;(
Co do piersi to mam czasem jakby takie zaschniete mleko na sutkach, ale nie dużo. Niestety rozstępy mi sie pojawiły;/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2018, 22:43
wrzesień 2018 - synek -
JustynaG wrote:Amy U mnie w przychodni szybciej robią KTG bo byłam już 3 razy. Ale z tego co słyszałam to niektórzy robią KTG od 37tc.
Wlasnie u mnie to tak na 37t wypadnie, ale tak samo jak ktg jestem ciekawa wagi maluszka, wiec czekam z niecierpliwoscia na usg. Tydzien temu bylo 2600;-) -
U nas KTG robią dopiero od terminu porodu. Nie wiem, czy mój lekarz zdecyduje się, że zaczynamy wcześniej. Póki co nie zająknął się o tym nawet słowem. Może opowieści o bolesnych skurczach coś zmienią
Amy333 u mnie po nocy i po kąpieli widzę jakby "w środku" biały, zaschnięty nalot. Póki co jeszcze nie wypływa i nie kapie, ale widzę, że jest tego więcej.Amy333 lubi tę wiadomość