X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, to my w czwartek też juz będziemy donoszone. Wicie gniazda jest nie do zatrzymania ;) Też ogarniam co jeszcze można. Wietrzę wózek i nosidło,bo zapach mi przeszkadza. Jednocześnie staramy się jak najfajniej spędzic czas we 3, zanim będzie nas 4. W piątek gin pobierze mi gbs i po wyniku niech już się dzieje co chce,nie będę narzekać ;) Sierpien nawet bardziej by mi odpowiadał :)

Mamuski rozpakowane co słychać,odzywajcie się czasem,jednak 9 miesięcy prawie czytamy swoje wypociny ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle mam dokładnie tak samo! Wczoraj np. byliśmy w zoo, staramy się wykorzystać wspólny czas(którego przez rodzaj pracy eMka nie jest za wiele) w maxymalny sposób. Całodniowa wspólna wycieczka, bo drogą do to 80km :) ale było baaaardzo miło. O której wizytujesz w piątek? Ja mam wizytę 9:15, cieszę się, że tak rano, bo nie będzie jeszcze opóźnienia u gin a i chłodniej trochę ;)

Izabelle lubi tę wiadomość

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratuluję donoszone ciąży! :) Czuje, ze zaraz zacznie się dziać u nas na wątku :)

U mnie skurcze się uspokoiły, bóle miesiączkowe tez. Wczoraj nawet działaliśmy z mężem. ;) ale jednak jeszcze mnie to przeraża, bo po wszystkim widzę kawałki czopa. A to jednak chyba jeszcze za wcześnie. Dopiero 27.08. będę miała donoszona i wtedy niech się dzieje, co chce. Chociaż powiem Wam, ze tak jak byłam taka cwana i zdeterminowana to jednak zaczęło mnie trochę przerażać, ze to moze się zacząć lada moment. Niby człowiek nie moze się doczekać, a z drugiej jednak trochę strach, bo nie wiadomo, jak to będzie :) nie dogodzisz :D

Izabelle lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frezyjciada, to u Ciebie tak szybko wyniki gbs?
    W piątek pobiorą a wynik w poniedzialek?

Ja miałam pobrany w zeszły piątek i położna mówiła, że może w czwartek się uda dostać wynik.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam dzis na gbs a wynik ma byc za tydzien przez swieto :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam gbs pobieramy w pon i tez jeszcze wyniku nie mam.

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • NOWA8686 Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane hej dawno tu Nie byłam wiele się działo jednak proszę o pomoc która z mam zauważyła odejście czopa do czego porównać jak by go opisała barwa wygląd i wg będę wdzieczna Ne wiem na co zwracać uwagę jestem w szpitalu termin mam na 28.9jednak od quady leżę w szpitalu tydzień 33 biorę łatwiznę i aspargin sterydy podane towarowe na 4 od 1 sierpnia się utrzymuje czasem lekkie skurcze poza tym nic szyjka skrócona trochę mała ułożona miednicowo stopkowo waga 1712 dziękuję za info a może znacie przypadki ile można z takiniego rozdarcie latać czekać itp

NOWA8686
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Frezyjciada, to u Ciebie tak szybko wyniki gbs?
    W piątek pobiorą a wynik w poniedzialek?

Ja miałam pobrany w zeszły piątek i położna mówiła, że może w czwartek się uda dostać wynik.
    W pierwszej ciąży miałam wynik na drugi dzień, także i tu liczę na taki czas oczekiwania :) zobaczymy w piątek :) nawet nie wzięłam pod uwagę, że mogę czekać dłużej, właśnie z tego względu, że wtedy był od razu na drugi dzień

• NOWA8686 Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 1 sierpnia w szpitalu jestesmy

NOWA8686
  • NOWA8686 Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NOWA8686 wrote:
    Kochane hej dawno tu Nie byłam wiele się działo jednak proszę o pomoc która z mam zauważyła odejście czopa do czego porównać jak by go opisała barwa wygląd i wg będę wdzieczna Ne wiem na co zwracać uwagę jestem w szpitalu termin mam na 28.9jednak od 1 sierpnia leżę w szpitalu tydzień 33 biorę luteine i aspargin sterydy podane rozwarcie na 4 od 1 sierpnia się utrzymuje czasem lekkie skurcze poza tym nic szyjka skrócona trochę mała ułożona miednicowo stopkowo waga 1712 dziękuję za info a może znacie przypadki ile można z takiniego rozwarciem latać czekać dodam.że juz do domu nje wyjde czekam.na jakiekolwiek rozwiazanie itp

NOWA8686
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Wczoraj nawet działaliśmy z mężem. ;) ale jednak jeszcze mnie to przeraża, bo po wszystkim widzę kawałki czopa.
    Pytałam gin o to, bo też zauważyłam coś takiego i ona stanowczo powiedziała, że to nie czop :P

veritaserum lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wstałam i stwierdziłam że spakuję torbę. Nie to żebym czuła że dziś ten dzień tylko jutro wyjeżdżamy z mężem na 5 dni i torba będzie w razie czego w bagażniku : D
    Sama się sobie dziwię że wyjeżdżam i się zgodziłam bo wcześniej mówiłam że siedzę w domu i czekam na godzinę zero ale stwierdziłam że dobrze się czuje i co ma być to będzie :) najwyżej urodze w Rzeszowie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 13:23

Izabelle, frezyjciada, Vlinder, JustynaG lubią tę wiadomość

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Wow, to my w czwartek też juz będziemy donoszone. Wicie gniazda jest nie do zatrzymania ;) Też ogarniam co jeszcze można. Wietrzę wózek i nosidło,bo zapach mi przeszkadza. Jednocześnie staramy się jak najfajniej spędzic czas we 3, zanim będzie nas 4. W piątek gin pobierze mi gbs i po wyniku niech już się dzieje co chce,nie będę narzekać ;) Sierpien nawet bardziej by mi odpowiadał :)

Mamuski rozpakowane co słychać,odzywajcie się czasem,jednak 9 miesięcy prawie czytamy swoje wypociny ;)
    Jakie masz nosidlo?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Izabelle mam dokładnie tak samo! Wczoraj np. byliśmy w zoo, staramy się wykorzystać wspólny czas(którego przez rodzaj pracy eMka nie jest za wiele) w maxymalny sposób. Całodniowa wspólna wycieczka, bo drogą do to 80km :) ale było baaaardzo miło. O której wizytujesz w piątek? Ja mam wizytę 9:15, cieszę się, że tak rano, bo nie będzie jeszcze opóźnienia u gin a i chłodniej trochę ;)
    Też wczoraj byliśmy w zoo,na obiedzie i spacerze, cały dzień razem ;)
    Wizytę mam w piątek na 18, chyba juz ostatnią...

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, też chciałabym nosić w chuście Hanię, mam już nagraną dziewczynę, która jest doradcą ale boję się, że ona mi pokaże a ja później i tak będę młodą źle motać i tylko zrobię jej krzywdę
    W sobotę w Chełmie organizowane jest szkolenie z kp, bardzo chcę iść na nie ale nie wiem czy dam radę wysiedzieć tam 3 godziny.
    Dziś miły pan kurier wręczył mi w mieście butelkę wody :D
    W piątek idziemy zobaczyć naszą dziewczynkę na USG a w sobotę badanie GBS.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 13:43

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja dziś wstałam i stwierdziłam że spakuję torbę. Nie to żebym czuła że dziś ten dzień tylko jutro wyjeżdżamy z mężem na 5 dni i torba będzie w razie czego w bagażniku : D
    Sama się sobie dziwię że wyjeżdżam i się zgodziłam bo wcześniej mówiłam że siedzę w domu i czekam na godzinę zero ale stwierdziłam że dobrze się czuje i co ma być to będzie :) najwyżej urodze w Rzeszowie
    Oj tam,pewnie i w Rzeszowie porodówkę mają ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Jakie masz nosidlo?
    Chodziło mi oczywiście o fotelik samochodowy, Maxi Cosi i Mutsy od kompletu z wózkiem. Wszystko było u szwagra na strychu i pachnie wędzarnią mimo prania. Teraz w domu się wietrzy i nabiera " swojskiego zapachu" ;)

Mum2b lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę wywietrzyć jakoś walizkę, bo nie lubię zapachu takich rzeczy... Niby stoi otwarta już tyle dni, ale nadal ten dziwny "walizkowy" zapach jest. Na jednej z grup mi polecono żeby zasypać mąka ziemniaczaną i wystawić na słońce, a potem po prostu wytrzepać/odkurzyć. Więc jak młody w końcu zaśnie to tak zrobię. Ostatnio odmawia spania w dzień i jak zazwyczaj zasypiał w 5 minut zawsze po 12 tak teraz od półtorej godziny ryczy... Ludzie... Oszaleje... Serio! Za wcześnie jeszcze na rezygnację z drzemki w dzień :/

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    c08be8b77aa44f5fmed.jpg
    Używała któraś z Was dla dziecka tych ręczników? Podobno bardzo fajnie się sprawdzają na sucho i na mokro. Są w biedronce teraz po 6,99 zł, kupiłam dwa.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    c08be8b77aa44f5fmed.jpg
    Używała któraś z Was dla dziecka tych ręczników? Podobno bardzo fajnie się sprawdzają na sucho i na mokro. Są w biedronce teraz po 6,99 zł, kupiłam dwa.
    tez je mam, kupilam jedna paczke tak na próbę, zobaczymy:)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
‹‹ 1007 1008 1009 1010 1011 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ