X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Pytałam gin o to, bo też zauważyłam coś takiego i ona stanowczo powiedziała, że to nie czop :P
    Serio? Byłam pewna, ze to czop, bo jednak takie zauwazalne kawałki galaretki. Uff, to ulga :D

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No serio serio :) coś tam tłumaczyła,że to się zbija sperma z wydzieliną pochwową,która ma trochę inny charakter w ciąży i stąd takie galaretki :D

ola_g89, Natalia1984 lubią tę wiadomość

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobieto, znowu uspokoilas :D dzięki!

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam się na przyszłość :D

ola_g89 lubi tę wiadomość

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak sobie czasem myślę kiedy wieczorem się kładę do łóżka z tłustymi włosami i nie ogolonymi nogami, że gdyby miało się coś zacząć w nocy nie daj Boże to by był wstyd :P Mój facet teraz na 2 tyg u rodziców, przyjeżdża tylko na chwilę do domu sprawdzić co u mnie więc chodzę jak flejtuch do woli :D

ola_g89, Agatek_gagatek lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Oj tam,pewnie i w Rzeszowie porodówkę mają ;)
    Nawet cztery porodówki mamy ;)

Izabelle lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Ja tak sobie czasem myślę kiedy wieczorem się kładę do łóżka z tłustymi włosami i nie ogolonymi nogami, że gdyby miało się coś zacząć w nocy nie daj Boże to by był wstyd :P Mój facet teraz na 2 tyg u rodziców, przyjeżdża tylko na chwilę do domu sprawdzić co u mnie więc chodzę jak flejtuch do woli :D
    Haha, tez o tym myśle ostatnio :D wstyd w takim stanie jechać na porodówkę :D czuje, ze przed porodem prysznic będzie nie tylko po to żeby sprawdzić, czy to straszaki. Golarka i szampon do włosów pójdą w ruch :D

Natalia1984 lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Nawet cztery porodówki mamy ;)
    Gdzie najlepiej jechac ? Mam nadzieję że nie wykracza sobie : D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahahahaha :D Ja też co wieczór się zastanawiam nad swoim wyglądem-czy tak da się jechać na porodówkę czy jednak nie bardzo :D :D :D aaaaa i jeszcze- zdążę spakować walizkę bez popłochu czy jednak będę to robić w przyspieszonym tempie :D

ola_g89 lubi tę wiadomość

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ten problem, że nie mam wanny więc nie mogę zarzucić nogi do golenia na jej brzeg, muszę działać zgięta i bardzo ciężko mi. Smaruję się za to codziennie namiętnie masłami Nacomi, peelingi robię i maseczki, tyle tego mam, że muszę zużyć przed porodem bo później to wszystko zapleśnieje nieużywane. Poza tym, ich kosmetyki mocno pachną a ja muszę dla małej pachnieć sobą i nie lepić się :P
    Jak suszę i układam włosy to już po chwili robi mi się słabo. Ale używam super suchego szamponu, jedyny który fajnie unosi włosy u nasady - Pantene <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 15:28

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia rozbawilas mnie :P Dziś spałam tylko 2 godziny, bardzo źle się czułam w nocy, ból kręgosłupa chciał mnie zabić. Nad ranem mąż mówi, chodź pomogę Ci się wykąpać bo wyglądasz jak bezdomny :P W pierwszej chwili myslalam, że go zabije, ja tu cierpię a on z takim tekstem.

Położna mówiła zeby się nie spieszyć z przyjazdem na ip jak zaczną się skurcze, tylko wlasnie iść się wykąpać, zrobić lekki makijaż dla własnego komfortu, sprawdzić jeszcze raz zawartosc torby. I jesli organizm sam nie zacznie oczyszczać jelit, skorzystać w domu z czopkow.

My mamy donoszona ciąże w sobotę, a w piątek wizyta, mam nadzieje, że ostatnia. Odbiore też wtedy wynik gbs, był juz po 4 dniach ale nie chciało mi się jechać.

W domu wszystko gotowe :) Kupiona każda najdrobniejsza rzecz, pokoik gotowy :) Już nie mogę się doczekać.

• Minns Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Ja mam ten problem, że nie mam wanny więc nie mogę zarzucić nogi do golenia na jej brzeg, muszę działać zgięta i bardzo ciężko mi. Smaruję się za to codziennie namiętnie masłami Nacomi, peelingi robię i maseczki, tyle tego mam, że muszę zużyć przed porodem bo później to wszystko zapleśnieje nieużywane. Poza tym, ich kosmetyki mocno pachną a ja muszę dla małej pachnieć sobą i nie lepić się :P
    Jak suszę i układam włosy to już po chwili robi mi się słabo. Ale używam super suchego szamponu, jedyny który fajnie unosi włosy u nasady - Pantene <3
    Może masz jakiś taborecik co byś mogła wsadzić pod prysznic? Suchy szampon to dla mnie zbawienie. U mnie najcięższe jest dbanie o stopy - nalozenie lakieru, czy usuwanie suchego naskórka.

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja mam taki mały składany stoleczek, wkładam go do kabiny prysznicowej i tak gole nogi, a jak się zmecze to mam też na czym usiąść a woda się leje, to relaksujące :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja dziś wstałam i stwierdziłam że spakuję torbę. Nie to żebym czuła że dziś ten dzień tylko jutro wyjeżdżamy z mężem na 5 dni i torba będzie w razie czego w bagażniku : D
    Sama się sobie dziwię że wyjeżdżam i się zgodziłam bo wcześniej mówiłam że siedzę w domu i czekam na godzinę zero ale stwierdziłam że dobrze się czuje i co ma być to będzie :) najwyżej urodze w Rzeszowie

Mamy w Rzeszowie nawet 4 porodowki i w jednej dają znieczulenie także spokojnie hehe

veritaserum lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Gdzie najlepiej jechac ? Mam nadzieję że nie wykracza sobie : D

Gdzie nie pojedziesz krzywdy Ci nie zrobią.

veritaserum lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam się diabetolog o te cukry. Powiedziała że to znaczy że poród coraz bliżej nawet 2-3 tygodnie jak cukry się normuja. I to nie powód do niepokoju.

Izabelle, Aniajaa lubią tę wiadomość

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Może masz jakiś taborecik co byś mogła wsadzić pod prysznic? Suchy szampon to dla mnie zbawienie. U mnie najcięższe jest dbanie o stopy - nalozenie lakieru, czy usuwanie suchego naskórka.
    Niestety mamy tylko krzesła w salonie :( Ja 3 tyg temu robiłam sobie sama hybrydę na stopach, w czwartek idę do kosmetyczki bo sama już nie dam rady. Brzydko mi wychodzi bo do stóp już za daleko, piętki jadę z niewielkim problemem urządzeniem z Rossmanna. Fajna sprawa. Większy problem sprawia mi smarowanie stóp kremem. To jest wyzwanie.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Pytałam się diabetolog o te cukry. Powiedziała że to znaczy że poród coraz bliżej nawet 2-3 tygodnie jak cukry się normuja. I to nie powód do niepokoju.
    No i super,zatem niebawem można się porodu spodziewać ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pierwsze co wczoraj zrobiłam,jak pojawiło się plamienie,to umyłam włosy,a potem dopakowałam torbę ;)

Niewiarygodne,ale laktator elektryczny Avent działa bez zarzutu po 7 latach
    Szok jak dla mnie,muszę tylko wymienić kilka części z zestawu,wysterylizować i gotowe.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Niestety mamy tylko krzesła w salonie :( Ja 3 tyg temu robiłam sobie sama hybrydę na stopach, w czwartek idę do kosmetyczki bo sama już nie dam rady. Brzydko mi wychodzi bo do stóp już za daleko, piętki jadę z niewielkim problemem urządzeniem z Rossmanna. Fajna sprawa. Większy problem sprawia mi smarowanie stóp kremem. To jest wyzwanie.
    Hybrydę też bym sobie zrobiła, ale po pierwsze nawet na rękach nie mam siły (brzuch przy siedzeniu dłuższym mnie boli/parzy), a po drugie na tym etapie w razie czego samo zmycie będzie ciężkie, a u nas w szpitalu nie można mieć paznokci pomalowanych w ogóle. Po porodzie zrobię sobie w końcu śliczne paznokietki.
    Korzystałam z tego urządzenia, całkiem spoko, ale już go nie mam. A takie maczanie w wodzie + pumeks raz na tydzień mi wystarcza :). Co do smarowania to ja siadam na łóżku i nogę którą smaruję zaginam i mam ją przy pośladku to wtedy ręką bez problemu się mi smaruje :P.

wrzesień 2018 - synek <3
‹‹ 1008 1009 1010 1011 1012 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ