X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    No serio serio :) coś tam tłumaczyła,że to się zbija sperma z wydzieliną pochwową,która ma trochę inny charakter w ciąży i stąd takie galaretki :D

Zgadzam się. Przechodziłam ten strach dwa razy.

• p_tt Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hybryde na stopkach robię już któryś raz u kosmetyczki, sama nie mam cierpliwości, a jak mi mąż ostatnio obcinał paznokcie to więcej stresu się najadłam niż to tego warte. W czwartek pójdę na ostatni wosk, piątek hybrydka,zawsze to choć to odrobinę lepsze samopoczucie.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie sa żele poslizgowe z prostaglandyna? Położna dziś nam na szkole rodzenia polecala

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Dziewczyny jakie sa żele poslizgowe z prostaglandyna? Położna dziś nam na szkole rodzenia polecala
    A to w ogóle istnieją takowe?

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Ja słyszałam o żelu Natalis, ale nie wiem, czy on jest z prostaglandyna :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Ja słyszałam o żelu Natalis, ale nie wiem, czy on jest z prostaglandyna :)
    No właśnie nie jest... Skład ma kiepski, jak zwykły lubrykant bezzapachowy

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że jedna z dziewczyn na forum pisała, że właśnie położna go polecała. Ale pamiętam, że pojawiły się głosy, że to zwykły nawilżacz ;) nie wnikałam, bo u mnie i tak wizja cc.

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Wiem, że jedna z dziewczyn na forum pisała, że właśnie położna go polecała. Ale pamiętam, że pojawiły się głosy, że to zwykły nawilżacz ;) nie wnikałam, bo u mnie i tak wizja cc.
    to chyba o mnie chodzilo, co prawda nie polozna ale dwie znajome:)
    Kupilam go i mimo ze rzeczywiscie nie ma oszalamiającego skladu zamierzam sie tak nastawic do niego, zeby przynajmniej dobry efekt placebo wywołał, hehe;-)

ola_g89, susełek, p_tt lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyne co to da poślizg, więc jakoś tam pomoże jak już dziecko będzie wychodzić. Ale za tą cenę nie warto, bo tam samo użyć by można zwykłego nawilżacza. No i faza parcia to już najprzyjemniejsza część porodu :) przynajmniej dla mnie! Niesamowita ulga, że już nie musisz wstrzymywać i możesz rodzić swojego skarbulka <3

Angel1988 lubi tę wiadomość

• 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://mataja.pl/2014/05/pospiech-wysoce-niewskazany-o-tym-ze-dwa-tygodnie-moga-czynic-roznice/

Może któraś Mamusia będzie chciała poczytać, ciekawy artykuł poparty badaniami :-)

Minns lubi tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    A to w ogóle istnieją takowe?
    Położna mówiła, że są ale na receptę. Te bez recepty to nawilzacze tylko. Zapytam się ginekologa o nie.

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba tak jak czopki buscopan na zmiękczenie szyjki. Znajoma położna poleciła kupić skoro tak duży problem był przy pierwszym porodzie, że dopiero po 3 pompie z oxy i mechanicznym rozwieraniu poszło. Ale w aptece mi powiedzieli, że one na receptę są właśnie....

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    To chyba tak jak czopki buscopan na zmiękczenie szyjki. Znajoma położna poleciła kupić skoro tak duży problem był przy pierwszym porodzie, że dopiero po 3 pompie z oxy i mechanicznym rozwieraniu poszło. Ale w aptece mi powiedzieli, że one na receptę są właśnie....
    Jak mechanicznym rozwieraniu...? :O :O

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Jak mechanicznym rozwieraniu...? :O :O

:D :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    to chyba o mnie chodzilo, co prawda nie polozna ale dwie znajome:)
    Kupilam go i mimo ze rzeczywiscie nie ma oszalamiającego skladu zamierzam sie tak nastawic do niego, zeby przynajmniej dobry efekt placebo wywołał, hehe;-)
    Moja położna tez polecała natalis. Już go zakupiłam a chyba będzie cc. Będę miała w razie czego do odsprzedania jak ktoś chce.
    Idę dziś na wizytę po 3 tyg przerwie to mam nadzieje ze padną ostateczne decyzje. Chciałabym już wiedzieć. I trochę się wystraszyłam tym starzejącym się łożyskiem przy cukrzycy.

• monika_86 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko o olej z wiesiołka.
    Od kilku dni go łykam, ale czytałam też że lepiej brać go dopochwowo.
    Wszędzie praktycznie chwalą właściwości oleju, ale jak wpisałam w google olej z wiesiołka w ciąży skutki uboczne to pojawia się masę artykułów o tym, że nie nalezy go brać, bo nie ma żadnych badań, które dowodziłyby jego bezpieczeństwa dla dziecka. Wręcz na jednym portalu był podany przypadek dziecka, u którego 2 dobie życia stwierdzono jakieś problemy skórne, opuchnięcia i niby od tego.

Czy któraś z Was radziłą się w tej sprawie swojego gina? Mój niestety na urlopie.

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Moja położna tez polecała natalis. Już go zakupiłam a chyba będzie cc. Będę miała w razie czego do odsprzedania jak ktoś chce.
    Idę dziś na wizytę po 3 tyg przerwie to mam nadzieje ze padną ostateczne decyzje. Chciałabym już wiedzieć. I trochę się wystraszyłam tym starzejącym się łożyskiem przy cukrzycy.

Ja mam cukry coraz lepsze wręcz niecukrzycowe a stopień dojrzałości łożyska 1

• mitaka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slodkie mamy od czwartku na czczo mam 88,97,89,96,90,92, jak na zlosc po srodowej wizycie gdzie wszystko bylo ok i nie mam juz wizyt, a mam sie zglosic gdyby cos sie dzialo. Jutro mam 35+0 i gdyby nie te 97,96 to jeszcze by przeszlo...obserwowac jeszcze kilka dni? Myslalam, ze juz bedzie lepiej im starsza ciaza...

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinda wrote:
    Ajajaj, zaraz się zacznie wysyp dzieci u nas na wątku <3

A propos, rozpakowane dziewczyny, jak się macie? ;)

U nas już coraz lepiej. Zosia przybiera po 30-40g dziennie- jak tak dalej pójdzie to w tym tyg osiągnie magiczne 2kg. Zostaje jeszcze do uregulowania oddech przy ssaniu butelki - jest to dla niej duży wysiłek- męczy się po 10-15ml i spada jej tetno. W ciągu dnia już większość jest bez maseczki- dr mówi że i tak dostaję już minimalne wsparcie od cepap.

Ja doszłam do siebie szybko- śmigam już prawie normalnie- wczoraj nawet 3 okna umylam. Mleko ściągam średnio co 4h i całkiem ładnie po 100-130ml. Siedzę prawie całe dnie w szpitalu .. wagowo nam 3kg mniej niż przed ciąża... przez ten intensywny tryb życia

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dbfeee841b85.jpg ì

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 10:09

monika_86, mitaka, Natalia1984, ola_g89, Vlinder, Minns, Asiaf, Angel1988, Mum2b, Paulinda, Izabelle, frezyjciada, JustynaG, Camilla13, susełek, Av, agaafabka, GuBo, 100krotka30, Pikapik lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie malutkie cudo <3 Dzielna dziewczynka, niech duża rośnie :*

kasia1518 lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
‹‹ 1009 1010 1011 1012 1013 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ