WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hybryde na stopkach robię już któryś raz u kosmetyczki, sama nie mam cierpliwości, a jak mi mąż ostatnio obcinał paznokcie to więcej stresu się najadłam niż to tego warte. W czwartek pójdę na ostatni wosk, piątek hybrydka,zawsze to choć to odrobinę lepsze samopoczucie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ola_g89 wrote:Wiem, że jedna z dziewczyn na forum pisała, że właśnie położna go polecała. Ale pamiętam, że pojawiły się głosy, że to zwykły nawilżacz
nie wnikałam, bo u mnie i tak wizja cc.
Kupilam go i mimo ze rzeczywiscie nie ma oszalamiającego skladu zamierzam sie tak nastawic do niego, zeby przynajmniej dobry efekt placebo wywołał, hehe;-)ola_g89, susełek, p_tt lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJedyne co to da poślizg, więc jakoś tam pomoże jak już dziecko będzie wychodzić. Ale za tą cenę nie warto, bo tam samo użyć by można zwykłego nawilżacza. No i faza parcia to już najprzyjemniejsza część porodu
przynajmniej dla mnie! Niesamowita ulga, że już nie musisz wstrzymywać i możesz rodzić swojego skarbulka
Angel1988 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo chyba tak jak czopki buscopan na zmiękczenie szyjki. Znajoma położna poleciła kupić skoro tak duży problem był przy pierwszym porodzie, że dopiero po 3 pompie z oxy i mechanicznym rozwieraniu poszło. Ale w aptece mi powiedzieli, że one na receptę są właśnie....
-
frezyjciada wrote:To chyba tak jak czopki buscopan na zmiękczenie szyjki. Znajoma położna poleciła kupić skoro tak duży problem był przy pierwszym porodzie, że dopiero po 3 pompie z oxy i mechanicznym rozwieraniu poszło. Ale w aptece mi powiedzieli, że one na receptę są właśnie....
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAmy333 wrote:to chyba o mnie chodzilo, co prawda nie polozna ale dwie znajome:)
Kupilam go i mimo ze rzeczywiscie nie ma oszalamiającego skladu zamierzam sie tak nastawic do niego, zeby przynajmniej dobry efekt placebo wywołał, hehe;-)
Idę dziś na wizytę po 3 tyg przerwie to mam nadzieje ze padną ostateczne decyzje. Chciałabym już wiedzieć. I trochę się wystraszyłam tym starzejącym się łożyskiem przy cukrzycy. -
Mam pytanko o olej z wiesiołka.
Od kilku dni go łykam, ale czytałam też że lepiej brać go dopochwowo.
Wszędzie praktycznie chwalą właściwości oleju, ale jak wpisałam w google olej z wiesiołka w ciąży skutki uboczne to pojawia się masę artykułów o tym, że nie nalezy go brać, bo nie ma żadnych badań, które dowodziłyby jego bezpieczeństwa dla dziecka. Wręcz na jednym portalu był podany przypadek dziecka, u którego 2 dobie życia stwierdzono jakieś problemy skórne, opuchnięcia i niby od tego.
Czy któraś z Was radziłą się w tej sprawie swojego gina? Mój niestety na urlopie. -
nick nieaktualnysusełek wrote:Moja położna tez polecała natalis. Już go zakupiłam a chyba będzie cc. Będę miała w razie czego do odsprzedania jak ktoś chce.
Idę dziś na wizytę po 3 tyg przerwie to mam nadzieje ze padną ostateczne decyzje. Chciałabym już wiedzieć. I trochę się wystraszyłam tym starzejącym się łożyskiem przy cukrzycy.
Ja mam cukry coraz lepsze wręcz niecukrzycowe a stopień dojrzałości łożyska 1 -
Slodkie mamy od czwartku na czczo mam 88,97,89,96,90,92, jak na zlosc po srodowej wizycie gdzie wszystko bylo ok i nie mam juz wizyt, a mam sie zglosic gdyby cos sie dzialo. Jutro mam 35+0 i gdyby nie te 97,96 to jeszcze by przeszlo...obserwowac jeszcze kilka dni? Myslalam, ze juz bedzie lepiej im starsza ciaza...
-
Paulinda wrote:Ajajaj, zaraz się zacznie wysyp dzieci u nas na wątku
A propos, rozpakowane dziewczyny, jak się macie?
U nas już coraz lepiej. Zosia przybiera po 30-40g dziennie- jak tak dalej pójdzie to w tym tyg osiągnie magiczne 2kg. Zostaje jeszcze do uregulowania oddech przy ssaniu butelki - jest to dla niej duży wysiłek- męczy się po 10-15ml i spada jej tetno. W ciągu dnia już większość jest bez maseczki- dr mówi że i tak dostaję już minimalne wsparcie od cepap.
Ja doszłam do siebie szybko- śmigam już prawie normalnie- wczoraj nawet 3 okna umylam. Mleko ściągam średnio co 4h i całkiem ładnie po 100-130ml. Siedzę prawie całe dnie w szpitalu .. wagowo nam 3kg mniej niż przed ciąża... przez ten intensywny tryb życia
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dbfeee841b85.jpg ìWiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 10:09
monika_86, mitaka, Natalia1984, ola_g89, Vlinder, Minns, Asiaf, Angel1988, Mum2b, Paulinda, Izabelle, frezyjciada, JustynaG, Camilla13, susełek, Av, agaafabka, GuBo, 100krotka30, Pikapik lubią tę wiadomość
kasia1518