Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    No serio serio :) coś tam tłumaczyła,że to się zbija sperma z wydzieliną pochwową,która ma trochę inny charakter w ciąży i stąd takie galaretki :D

Zgadzam się. Przechodziłam ten strach dwa razy.

• p_tt Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hybryde na stopkach robię już któryś raz u kosmetyczki, sama nie mam cierpliwości, a jak mi mąż ostatnio obcinał paznokcie to więcej stresu się najadłam niż to tego warte. W czwartek pójdę na ostatni wosk, piątek hybrydka,zawsze to choć to odrobinę lepsze samopoczucie.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie sa żele poslizgowe z prostaglandyna? Położna dziś nam na szkole rodzenia polecala

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Dziewczyny jakie sa żele poslizgowe z prostaglandyna? Położna dziś nam na szkole rodzenia polecala
    A to w ogóle istnieją takowe?

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Ja słyszałam o żelu Natalis, ale nie wiem, czy on jest z prostaglandyna :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Ja słyszałam o żelu Natalis, ale nie wiem, czy on jest z prostaglandyna :)
    No właśnie nie jest... Skład ma kiepski, jak zwykły lubrykant bezzapachowy

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że jedna z dziewczyn na forum pisała, że właśnie położna go polecała. Ale pamiętam, że pojawiły się głosy, że to zwykły nawilżacz ;) nie wnikałam, bo u mnie i tak wizja cc.

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Wiem, że jedna z dziewczyn na forum pisała, że właśnie położna go polecała. Ale pamiętam, że pojawiły się głosy, że to zwykły nawilżacz ;) nie wnikałam, bo u mnie i tak wizja cc.
    to chyba o mnie chodzilo, co prawda nie polozna ale dwie znajome:)
    Kupilam go i mimo ze rzeczywiscie nie ma oszalamiającego skladu zamierzam sie tak nastawic do niego, zeby przynajmniej dobry efekt placebo wywołał, hehe;-)

ola_g89, nick nieaktualny, p_tt lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyne co to da poślizg, więc jakoś tam pomoże jak już dziecko będzie wychodzić. Ale za tą cenę nie warto, bo tam samo użyć by można zwykłego nawilżacza. No i faza parcia to już najprzyjemniejsza część porodu :) przynajmniej dla mnie! Niesamowita ulga, że już nie musisz wstrzymywać i możesz rodzić swojego skarbulka <3

Angel1988 lubi tę wiadomość

• 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://mataja.pl/2014/05/pospiech-wysoce-niewskazany-o-tym-ze-dwa-tygodnie-moga-czynic-roznice/

Może któraś Mamusia będzie chciała poczytać, ciekawy artykuł poparty badaniami :-)

Minns lubi tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    A to w ogóle istnieją takowe?
    Położna mówiła, że są ale na receptę. Te bez recepty to nawilzacze tylko. Zapytam się ginekologa o nie.

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba tak jak czopki buscopan na zmiękczenie szyjki. Znajoma położna poleciła kupić skoro tak duży problem był przy pierwszym porodzie, że dopiero po 3 pompie z oxy i mechanicznym rozwieraniu poszło. Ale w aptece mi powiedzieli, że one na receptę są właśnie....

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    To chyba tak jak czopki buscopan na zmiękczenie szyjki. Znajoma położna poleciła kupić skoro tak duży problem był przy pierwszym porodzie, że dopiero po 3 pompie z oxy i mechanicznym rozwieraniu poszło. Ale w aptece mi powiedzieli, że one na receptę są właśnie....
    Jak mechanicznym rozwieraniu...? :O :O

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Jak mechanicznym rozwieraniu...? :O :O

:D :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    to chyba o mnie chodzilo, co prawda nie polozna ale dwie znajome:)
    Kupilam go i mimo ze rzeczywiscie nie ma oszalamiającego skladu zamierzam sie tak nastawic do niego, zeby przynajmniej dobry efekt placebo wywołał, hehe;-)
    Moja położna tez polecała natalis. Już go zakupiłam a chyba będzie cc. Będę miała w razie czego do odsprzedania jak ktoś chce.
    Idę dziś na wizytę po 3 tyg przerwie to mam nadzieje ze padną ostateczne decyzje. Chciałabym już wiedzieć. I trochę się wystraszyłam tym starzejącym się łożyskiem przy cukrzycy.

• monika_86 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko o olej z wiesiołka.
    Od kilku dni go łykam, ale czytałam też że lepiej brać go dopochwowo.
    Wszędzie praktycznie chwalą właściwości oleju, ale jak wpisałam w google olej z wiesiołka w ciąży skutki uboczne to pojawia się masę artykułów o tym, że nie nalezy go brać, bo nie ma żadnych badań, które dowodziłyby jego bezpieczeństwa dla dziecka. Wręcz na jednym portalu był podany przypadek dziecka, u którego 2 dobie życia stwierdzono jakieś problemy skórne, opuchnięcia i niby od tego.

Czy któraś z Was radziłą się w tej sprawie swojego gina? Mój niestety na urlopie.

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Moja położna tez polecała natalis. Już go zakupiłam a chyba będzie cc. Będę miała w razie czego do odsprzedania jak ktoś chce.
    Idę dziś na wizytę po 3 tyg przerwie to mam nadzieje ze padną ostateczne decyzje. Chciałabym już wiedzieć. I trochę się wystraszyłam tym starzejącym się łożyskiem przy cukrzycy.

Ja mam cukry coraz lepsze wręcz niecukrzycowe a stopień dojrzałości łożyska 1

• mitaka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slodkie mamy od czwartku na czczo mam 88,97,89,96,90,92, jak na zlosc po srodowej wizycie gdzie wszystko bylo ok i nie mam juz wizyt, a mam sie zglosic gdyby cos sie dzialo. Jutro mam 35+0 i gdyby nie te 97,96 to jeszcze by przeszlo...obserwowac jeszcze kilka dni? Myslalam, ze juz bedzie lepiej im starsza ciaza...

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinda wrote:
    Ajajaj, zaraz się zacznie wysyp dzieci u nas na wątku <3

A propos, rozpakowane dziewczyny, jak się macie? ;)

U nas już coraz lepiej. Zosia przybiera po 30-40g dziennie- jak tak dalej pójdzie to w tym tyg osiągnie magiczne 2kg. Zostaje jeszcze do uregulowania oddech przy ssaniu butelki - jest to dla niej duży wysiłek- męczy się po 10-15ml i spada jej tetno. W ciągu dnia już większość jest bez maseczki- dr mówi że i tak dostaję już minimalne wsparcie od cepap.

Ja doszłam do siebie szybko- śmigam już prawie normalnie- wczoraj nawet 3 okna umylam. Mleko ściągam średnio co 4h i całkiem ładnie po 100-130ml. Siedzę prawie całe dnie w szpitalu .. wagowo nam 3kg mniej niż przed ciąża... przez ten intensywny tryb życia

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dbfeee841b85.jpg ì

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 10:09

monika_86, mitaka, Natalia1984, ola_g89, Vlinder, Minns, Asiaf, Angel1988, Mum2b, Paulinda, Izabelle, nick nieaktualny, JustynaG, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Av, nick nieaktualny, GuBo, 100krotka30, Pikapik lubią tę wiadomość

kasia1518

age.png
    age.png
    event.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie malutkie cudo <3 Dzielna dziewczynka, niech duża rośnie :*

kasia1518 lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
‹‹ 1009 1010 1011 1012 1013 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ