X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum pulpety w sosie robiłaś w słoiki? I wekowałaś tak 3 dni jak nakazują wekowac miesa? Czy do zamrażary?
    Podrzuć przepisem na sos do spaghetti!

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam w torbie dla dziecka tak:
    -recznik z kapturkien
    -rożek
    -4x pielucha tetra
    -1x bambusowa do utulenia
    -1x niedrapki
    -2x czapeczka
    -5x kaftanik i pasujace do niego leginsy ze stopkami
    -1x pajacyk
    -masc do pupy
    -oilatum do mycia
    -paczka chusteczek nawilzanych
    -paczka pampersow 1
    -ubranko na wyjscie zestaw welurowy kaftanik i śpioszek

Czy cos jeszcze powinnam miec dla bobasa?

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja większość porobilam po prostu mięs : schab ze śliwką, roladki z indyka ,jakas pieczeń. Poporcjowalam na kawałki wyciągamy dogotuje się do tego kasze/ryż i coś ciepłego będzie. Zrobiłam też pulpety w sosie , leczo,sos do spaghetti, krokiety z mięsem , pierogi. Muszę jeszcze gulasz zrobić.

Myślę że będzie dobrze w zasadzie baza tych posiłków to będzie właśnie mięso i jakieś dodatki. Grunt to zjeść coś ciepłego. A myślę że wieczorem jak mała pójdzie spać ( hihi ) albo mąż wróci z pracy i się nią zajmie to też dam radę jakiś rosół ugotować.
    O szalona! :D Też mam pytanie odnośnie tego jak wekowałaś mięsne potrawy, bo niestety również moja zamrażarka bardziej przypomina schowek w samochodzie niż zamrażarkę :P

3i499vvjgx57zohf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój szpitala mówi, że dla dziecka potrzeba:
    -5 body
    -3 pary śpiochów/spodni/półśpiochów bądź 3 pajace
    -10 pieluch tetrowych( nie wiem na co az tyle, ja naszykowałam 5 i jedną flanelową)
    - 1 paczka pampersów
    - 2 pary skarpet
    - 2 czapeczki bawełniane
    - kocyk/rożek
    - ręcznik (którego ja nie biorę, bo nie chce kąpać dziecka w szpitalu)
    Ja dorzuciłam do listy jeszcze chusteczki nawilżone

Nie nie żeby nie było jeszcze się nie spakowałam :D

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie chcieli niby na stronie 3x spiochy 4x kaftanik i 4x bluzeczka ale ja sobie to zmodyfikowalam tak jak mialam naszykowane przy 1 dziecku 5x kaftanik i 5x te spodeneczki ze stopkami bo to moim zdaniem praktyczniejsze :D

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie na strońie szpitala jest napisane żeby dla dziecka zabrać husteczki nawilżane i ubranko na wyjście i tyle.
    Ale ja i tak wezmę więcej w razie czego.

• lena86 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam dawno torby spakowane:D oprócz wody, jedzenia i kosmetyków:)w szpitalu w którym chce rodzić jest zakaz jedzenia ale ja nie mam zamiaru zemdleć z głodu:/
    Co rzeczy w torbie to każdy szpital ma inne wytyczne: np. w moim dla dziecka chcą: paczkę pampersów, chusteczki nawilżane, maść pielęgnacyjną, 3 komplety ubranek (np. zestaw body i pajac), 3x skarpetki, 3x czapeczki, 3x niedrapki, 6x pielucha tetrowa, rożek.

w4sq43r85k8egy8f.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciągle się zastanawiam co z kąpielą małej w szpitalu. Chciałabym dopiero w domu, ale na wszelki wypadek wzięłam naturalny płyn.
    Mnie w tym tygodniu tak wybrzuszyło, że to szok. Ciężko mi dźwigać ten brzuch, jest ogromny!
    Niby mój szpital zapewnia wszystko dla mamy i noworodka, to wzięłam ciuchy dla niej, pieluszki, krem do pupki, chusteczki Water Wipes, pieluszki tetrowe, wielka pieluszka bawełna plus bambus, kocyk, rożek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 18:42

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko body + pajac??? Ja nawet zimą tak młodego nie ubierałam! Toć dziecko się ugotuje w takim zestawie...

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowłosa, tylko nie oilatum, plis. Nie powinno się stosować od razu emolientu, a on ma nieciekawy skład do tego. Nie obraź się :)

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Matko body + pajac??? Ja nawet zimą tak młodego nie ubierałam! Toć dziecko się ugotuje w takim zestawie...
    Wyobraź sobie, że szwagierka takie same zestawy mi przygotowała do szpitala...

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Wyobraź sobie, że szwagierka takie same zestawy mi przygotowała do szpitala...
    Ja też mam takie zestawy przygotowane do szpitala (body z krótkim rękawem + pajac). Wiadomo, teraz byłoby za ciepło, ale we wrześniu, jak temperatury opadną? Wg mnie ok, zresztą trzeba patrzeć na temp i karczek.

wrzesień 2018 - synek <3
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Ja też mam takie zestawy przygotowane do szpitala (body z krótkim rękawem + pajac). Wiadomo, teraz byłoby za ciepło, ale we wrześniu, jak temperatury opadną? Wg mnie ok, zresztą trzeba patrzeć na temp i karczek.
    No właśnie ja mam przygotowane bodziaki + spodenki ze stopami i body z krótkim + pajac.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli sobie będziesz zakładać bluzkę na krótki i bluzę zasunieta pod szyję to spoko. Ale dla mnie to stanowczo za dużo... Wolę cieniej ubrać i przyrzucić kocykiem lekkim. W szpitalach zazwyczaj jest gorąco, na bank powyżej 20°, więc ja uważam, że to dużo za dużo!

• Minns Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, ale dzieci mają mieć niby 1 warstwę więcej. Zestawy takie mam, a potem się zobaczy czy ściągnąć body i zostawić w samym pajacyku czy jak. Takie wytyczne mam ze szpitala.

Co do emolientów też się zgadzam, na początek nie będę ich używać. Kupiłam żel do kąpieli z rossmanna. Choć położna na szkole też polecała emolienty, ale w tym przypadku zrobię po swojemu.

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 więcej wychodząc na dwór i ta jedna więcej to np wlasnie kocyk

Camilla13 lubi tę wiadomość

• mitaka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam jesien-zima ubieralam body krotki i pajac, w domu nie mamy za cieplo, a w samym pajacu czy body dlugi i polspiochy zaraz bylo kichanie i czkawki

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie kosmetyków dla nas i maluchów polecam analizy na Srokao.pl, dziewczyna robi świetną robotę. Ja już dawno wyrzuciłam wszystkie kosmetyki, przerzuciłam się na naturalne <3

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W środę znajoma urodziła bliźnięta, śliczne maluszki po 2500g ale jak zobaczyłam co zrobili z nimi w szpitalu to prawie padlam. Było u Nas ponad 30 stopni, a dzieci z tego co bylo widać na zdjęciu w pajacach (strach się bać co miały pod spodem), czapkach, niedrapkach, owinięte pielucha a na niej jeszcze rożek!

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu Młody miał tylko kaftanik,pieluchę i wsadzony był w lekki kocyk. To wszystko. Rodziłam we wrześniu, jak jechałam rodzic było zimno i deszczowo. Jak wyszliśmy wróciły upały. W szpitalu było gorąco. Czekam maksymalnie i ciuszki przygotuję później. Noworodek jest przyzwyczajony do temperatury najmniej 36,6, temperatura ciałka musi się wyregulować. Nie ma co przeginać w żadną stronę ;)

Hedgehog lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
‹‹ 1001 1002 1003 1004 1005 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ