X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zgadzam z Tobą Monia i też nie mam zamiaru robić czegoś za wszelką cenę...

A ja witam się w początku 37 tyg . Ale ten czas leci...

monika_86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale są jakieś wiesiołki specjalnie dopochwowe czy takie do łykania aplikujecie?

• monika_86 Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ale są jakieś wiesiołki specjalnie dopochwowe czy takie do łykania aplikujecie?
    Ja normalnie taki w kapsułkach do łykania aplikuję. Ale są takie oleje w butelkach też.
    Ale tak jak pisałam już sama nie wiem, czy ten wiesiołek to taki dobry pomysł. Ciągle się nad tym zastanawiam, nie chciałabym zaszkodzić Maleństwu.

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1536c2a16e11.jpg

Na forum wrześniowek na fb takie cus znalazłam

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to info dla słodkich mam. Jedna dziewczyna na fb w grupie cukrzycowych mam umieściła. Ja mam glukometr ten po lewej. Potem inne tez mówiły ze accu zawyża.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9de1163e379f.jpg

monika_86, susełek, Izabelle lubią tę wiadomość

• monika_86 Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:

No i właśnie co położna inne zdanie. Ale chociaż coś więcej wiadomo, fajnie że wkleiłaś. Dzięki.
    Choć ja wątpliwości mam dalej, bo co się naczytałam o domniemanych skutkach ubocznych wiesiołka opisywanych przez niektóre położne to już moje :-(
    Chyba zostanę przy 1 dopochwowo na razie, a 23.08 na ktg zapytam położną u gina co ona o tym myśli.
    Z tą herbatką z liści malin też chcę się jej dopytać, bo na opakowaniu mojej jest napisane żeby nie przekraczać dziennej dawki, która wynosi dwie łyżeczki dziennie. A w necie właśnie też czytałam tak jak na tej kartce żeby pić 3 razy dziennie i mocniejszą.
    Generalnie trochę z tym zgłupieć można.

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    A to info dla słodkich mam. Jedna dziewczyna na fb w grupie cukrzycowych mam umieściła. Ja mam glukometr ten po lewej. Potem inne tez mówiły ze accu zawyża.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9de1163e379f.jpg
    Ale jaja. Ja tez mam ten po lewej. Pocieszam się ze to już niedługo. Ciekawe badała z jednej kropli krwi ?

• Paplak Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    W niedzielę urodzilam córeczkę (35t3d). Lezalam znowu w szpitalu na obserwacji hipotrofii i w 10dniu odeszły mi wody. Nie mogli czekać bo dziecko ulozone poprzecznie. Musiałam miec cc w znieczuleniu ogolnym, bo chwile wcześniej dostałam clexane. Coreczka wazyla 2,5kg. Była pół dnia w inkubatorze, a potem ja wyjeli i przynosza na karmienie, bo grzeje sie pod lampami. Mam nadzieje, ze niedługo wyjdziemy do domu.pozdrawiam

frezyjciada, p_tt, ola_g89, Paulinda, Izabelle, Vlinder, Amy333, susełek, Wesoła89, cziqitka89, Mum2b, agaafabka, mitaka, GuBo, Camilla13, Nika87, veritaserum, jatoszka, kasia1518, Natalia1984, Dag_Mara, Asiaf, 100krotka30, Angel1988, Agatek_gagatek, lena86 lubią tę wiadomość

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbyscie mialy jakieś pytania co do cc to mogę odpowiedziec.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję paplak. A waga małej spora jak na ten tydzień ciąży :D

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Ale jaja. Ja tez mam ten po lewej. Pocieszam się ze to już niedługo. Ciekawe badała z jednej kropli krwi ?

Nie wiem, ale pytanie czy to accu zawyza czy to drugie zabiża..

Magdalena2202 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    Hej,
    W niedzielę urodzilam córeczkę (35t3d). Lezalam znowu w szpitalu na obserwacji hipotrofii i w 10dniu odeszły mi wody. Nie mogli czekać bo dziecko ulozone poprzecznie. Musiałam miec cc w znieczuleniu ogolnym, bo chwile wcześniej dostałam clexane. Coreczka wazyla 2,5kg. Była pół dnia w inkubatorze, a potem ja wyjeli i przynosza na karmienie, bo grzeje sie pod lampami. Mam nadzieje, ze niedługo wyjdziemy do domu.pozdrawiam

Gratulacje. Córka zdrowa?

Left_ie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:

A czemu ma służyć siemię i witamina c? Z tymi liśćmi malin to chyba co położna to inne zalecenia. Moja mówiła, że jedną szklankę dziennie z dwóch łyżeczek liści...

Left_ie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wpadłam żeby się pochwalić, że od poniedziałku jesteśmy już w domu :)
    Haneczka wyszła z wagą 2210. W szpitalu spędziliśmy równo trzy tygodnie z czego dwa w inkubatorze. Ogólnie Hanka od początku oddychała sama na tlenie była tylko 5 godzin, jedynym problemem była niska waga.

Ja nie potrafię się odnaleźć w nowej sytuacji, tak się przyzwyczaiłam do szpitalnego środowiska, że jest mi dziwnie z małą w domu. Hanka ciągle płacze, jest marudna, niespokojna. Niestety zaczęłam tracić pokarm, na początku ściągałam po 150 ml na raz teraz ciężko mi ściągnąć jej porcję żywieniową czyli 60 ml, muszę ją dokarmiać mm bo wyje wniebogłosy. Przystawiam ją do piersi ale pręży się i nie chce ciągnąć bo jest tak przyzwyczajona do butelki, mam nadzieję, że uda nam się jeszcze to wypracować.
    Chyba zaczynam łapać spóźnionego baby bluesa :)

Wrzucam zdjęcie Hanki
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6bdae26e7a1d.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 10:54

natalinka, ola_g89, Paulinda, 86Monia, Left_ie, Av, monika_86, Vlinder, Amy333, susełek, CzterolistnaKoniczyna, Hedgehog, Wesoła89, cziqitka89, Mum2b, mitaka, GuBo, Camilla13, veritaserum, kasia1518, Natalia1984, Aniajaa, 100krotka30, JustynaG, Angel1988, Agatek_gagatek, lena86 lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny siemię lniane na mocno odżywić i nawilżyć skórę, żeby pochwą była elastyczna i zmniejszyło się ryzyko pęknięcia przy porodzie. Ja siemię lniane lub olej lniany mniej lub bardziej regularnie wcinam od 2 lat także ten tego... Co do wiesiołka to ma niby wzmagać czynność skurczową ale na litość nie w takich mikro ilościach!!! Ale na pewno na dobry wpływ na błony śluzowej i przyspieszy regenerację po porodzie. Ja przyjmuję go w formie oleju z doustnie i przyznam że nie słyszałam o aplikowaniu go sobie do pochwy i nie zamierzam tego robić. Liście z malin mają pobudzać akcję skurczową... Czy to prawda ??
    Z tych wszystkich metod najrozsądniejszą wydaje mi się częste współżycie. Położną tłumaczyła że po pierwsze seks uelastycznia pochwę, po prostu ćwiczy mięsień s po drugie ponoć sperma na działanie pro-skurczowe. ponadto zalecam masaż pochwy olejkiem migdałowym, ja robię sama ale emek też może...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    Hej,
    Ogromne gratulacje!!! :) z mała wszystko ok? I jak Ty się czujesz? :)

Marrgoo, Hanka jest prześliczna <3 musicie sobie wypracować rytm i przyzwyczaić się do nowej sytuacji i nowego otoczenia. Zarówno Ty, jak i malutka. Dajcie sobie czas :) przede wszystkim postaraj się nie stresować żeby dodatkowo nie przeszkadzać laktacji. Mała dojada mm, wiec na pewno nie głoduje. Przystawiaj jak najwiecej. Moja przyjaciółka miała problem ze swoim synkiem, bo przyzwyczaił się do butelki. Zmienili butelkę na ta z dynamicznym smoczkiem z lovi i młody znów zaczął ssać cyca. Podobno dziecku ciężej pic i się tak nie rozleniwia. Moze Wam tez pomoże? :) trzymam kciuki! Jesteś dzielna! :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa gratulacje córeczki!!! Twoje niepotrzebne zamartwianie się nie opłaciło się, bo masz kawał dziecia !!! Życzę Ci radości i zadowolenia z macierzyństwa!!!

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    Hej,
    Gratulacje :) niech Malutka będzie zdrowa :) Teraz uczcie się siebie ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Hej dziewczyny, wpadłam żeby się pochwalić, że od poniedziałku jesteśmy już w domu :)
    Haneczka wyszła z wagą 2210. W szpitalu spędziliśmy równo trzy tygodnie z czego dwa w inkubatorze. Ogólnie Hanka od początku oddychała sama na tlenie była tylko 5 godzin, jedynym problemem była niska waga.

Ja nie potrafię się odnaleźć w nowej sytuacji, tak się przyzwyczaiłam do szpitalnego środowiska, że jest mi dziwnie z małą w domu. Hanka ciągle płacze, jest marudna, niespokojna. Niestety zaczęłam tracić pokarm, na początku ściągałam po 150 ml na raz teraz ciężko mi ściągnąć jej porcję żywieniową czyli 60 ml, muszę ją dokarmiać mm bo wyje wniebogłosy. Przystawiam ją do piersi ale pręży się i nie chce ciągnąć bo jest tak przyzwyczajona do butelki, mam nadzieję, że uda nam się jeszcze to wypracować.
    Chyba zaczynam łapać spóźnionego baby bluesa :)

Wrzucam zdjęcie Hanki
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6bdae26e7a1d.jpg
    Słodka :*
    Teraz tylko spokojnie, wszystko przejdzie samo, organizacja itp. Daj sobie czas,musicie przyzwyczaić się do nowej sytuacji.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak to Krasnalowa? Gratuluję! Piękna waga i dobry tydzień. Myślę, że w przeciągu tygodnia wyjdziecie do domu :) Ja się czujesz po cc?

‹‹ 1013 1014 1015 1016 1017 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ