X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byl lekarz na obchodzie i powiedzial ze jeszcze nie mierzyli poziomu bilurbiny, bo nawet nie minęła cala doba,ale ze podobno ładnie sie odzolca i jutro pobiora krew do badania i jesli bedzie ok to jeszcze doba na obserwacji. Mam nadzieje, ze nie zostawia nas z powodu wagi, bo od 3 dni stoi w miejscu. W czwartek 2240- wczoraj 2220, dzis 2230. Niby u nas wagi sie nie czepial, ale koleżanka w pokoju siedzi tu tylko dlatego ze dziecko stoi w miejscu. Ale jej ponizej 2 kg wiec moze dlatego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 11:54

3i49df9hejgg7mjl.png
  • OctAngel Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nadrobię wszystko później. Melduję, że 12.08 o 17:02 na świat przyszedł Filip,50cm i 3040g. Miałam krwawienie z łożyska i pilne cc.
    Od czwartku jesteśmy w domu i po ciężkim pobycie w szpitalu w końcu jesteśmy zadowoleni i szczęśliwi. Ładnie jemy i grzecznie śpimy.

Paulinda, Marrgoo, frezyjciada, veritaserum, lena86, Asiaf, susełek, Camilla13, Angel1988, Minns, promyczek 39, Left_ie, Rucola, ola_g89, GuBo, Av, Mum2b, p_tt, kasia1518, Wesoła89, Amy333, Natalia1984, 100krotka30, JustynaG, *SmoczycA*, Izabelle, gosias, evve_2.0, aLunia, Vlinder lubią tę wiadomość

3jvzwn15td2p4lbx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę pochmurnej pogody! U nas 31°, a ja dodatkowo sobie grzeję chatę, bo właśnie dochodzi zupa na oboad i biorę się za dżem z jabłek.
    Młody ma dziś baaaaardzo zły humor, od rana krzyki i awantury. Daj Boże żeby zaczął w końcu coś więcej zrozumiale mówić, bo tu oszalejemy...

Ja nadal mam dołka po wczorajszej wizycie o jakoś na nic nie mam chęci... Najchętniej to zaszyłabym się gdzieś w jakiejś czeluści i sobie popłakała w spokoju

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje octAngel wszystkiego najlepszego dla Ciebie i Filipka.

OctAngel lubi tę wiadomość

• Minns Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OctAngel gratulacje i super, że wszystko się ułożyło!

wrzesień 2018 - synek <3
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oct angel ale super ze juz w domku :) :* Gratulacje :)
    Jatoszka my dalismy wielki bukiet i wazon krysztalowy z wygrawerowanymi zyczeniami :)

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy Chłopiec!!!! Gratulacje!!!

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OctAngel wrote:
    Dziewczyny, nadrobię wszystko później. Melduję, że 12.08 o 17:02 na świat przyszedł Filip,50cm i 3040g. Miałam krwawienie z łożyska i pilne cc.
    Od czwartku jesteśmy w domu i po ciężkim pobycie w szpitalu w końcu jesteśmy zadowoleni i szczęśliwi. Ładnie jemy i grzecznie śpimy.
    Ogromne gratulacje! Dobrze, ze już po wszystkim i jesteście już w domu :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras jeszcze wymiotuje ? bo ja wlasnie tak

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OctAngel gratuluję !! Masz już swoje szczęście przy sobie :)

Dziewczyny a powiedzcie mi w czym będziecie sobie rozpuszczały tantum rosa ?
    Bierzecie do szpitala ? Ja nie wiem jak to zorganizowac a położna mówiła żeby sobie przemywać krocze po porodzie ale irygacji absolutnie nie robić.

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam tamntum rosa spakowane do szpitala... rozpuszcze to w butelce co mam do picia do porodu... i przemywalam tym przy kazdej wymianie podkladu i pozniej w domu przez jakis czas tez

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    OctAngel gratuluję !! Masz już swoje szczęście przy sobie :)

Dziewczyny a powiedzcie mi w czym będziecie sobie rozpuszczały tantum rosa ?
    Bierzecie do szpitala ? Ja nie wiem jak to zorganizowac a położna mówiła żeby sobie przemywać krocze po porodzie ale irygacji absolutnie nie robić.

Ja kupiłam dozownik pusty na kosmetyki sa w rossmann i bede psikac ..

Rucola lubi tę wiadomość

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OctAngel wrote:
    Ogromne gratulacje :) zdrówka dla mamy i dzidziusia :)
    A który to był dzień ciąży? Bo na forum jak do tej pory to wszystkie maleństwa przychodzą na świat XX+3 :) jakaś magiczna 3 u nas :)

No właśnie to nieszczęsne łożysko :/ Ja właśnie jestem w trakcie zbierania/kompletowania wyprawki do szpitala dla mnie i dla małej. Wszystko zbieram p cały domu i układam w sypialni na łóżku a co mi brakuje to wpisuję zaraz na karteczkę żeby ewentualnie dokupić/dopakować.
    Właśnie przez to łożysko im bliżej porodu tym większą mam panikę. Niby od krwawienia minęło już 4tyg i wszystko jest w porządku ale co poczuję jakieś mokrości to zaraz lecę do wc blada. Wczoraj aż mi się śniło że znowu mnie krew zalała, obudziłam się cała roztelepana i później spać już nie mogłam tylko głaskałam brzuch i sprawdzałam czy Malutka się rusza. Dzisiaj stwierdziłam że nie ma co czekać i lepiej się spakować. Z synem jakoś mi się nie spieszyło bo u mnie w rodzinie często dzieci są przenoszone więc też się tak nastawiłam i spakowałam się dosłownie w dzień terminu. Na drugi dzień o 6 rano zaczęły mi wody odchodzić :)

f2w33e3k8kpk8877.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OctAngel wrote:

Gratulacje OctAngel - niech synek zdrowo rośnie i jak najmniej dokucza mamie. Wszystkiego dobrego dla Was.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wieści, moje gratulacje kolejna mamusiu :*
    Byłam na tym szkoleniu z kp, bardzo fajnie prowadzone, przyjechała na nie nawet mama z dwoma bliźniakami wcześniakami. Nieskromnie powiem, że niczego nowego się nie dowiedziałam, bo wszystkiego tego o czym była mowa dowiedziałam się już wcześniej z książki ,,Po prostu piersią" i z blogu Hafiji. Po godzinie siedzenia myślałam że zwariuję z bólu pleców, mała też w brzuchu wariowała bardzo. Jeśli są tu dziewczyny z Lublina i okolic zainteresowane kontaktem z CDL, to mam namiary na sprawdzone doradczynie.
    P.S. Dziewczyna prowadząca szkolenie karmi piersią córkę... 5 lat:):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 15:38

OctAngel, Izabelle lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • OctAngel Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    Ogromne gratulacje :) zdrówka dla mamy i dzidziusia :)
    A który to był dzień ciąży? Bo na forum jak do tej pory to wszystkie maleństwa przychodzą na świat XX+3 :) jakaś magiczna 3 u nas :)

No właśnie to nieszczęsne łożysko :/ Ja właśnie jestem w trakcie zbierania/kompletowania wyprawki do szpitala dla mnie i dla małej. Wszystko zbieram p cały domu i układam w sypialni na łóżku a co mi brakuje to wpisuję zaraz na karteczkę żeby ewentualnie dokupić/dopakować.
    Właśnie przez to łożysko im bliżej porodu tym większą mam panikę. Niby od krwawienia minęło już 4tyg i wszystko jest w porządku ale co poczuję jakieś mokrości to zaraz lecę do wc blada. Wczoraj aż mi się śniło że znowu mnie krew zalała, obudziłam się cała roztelepana i później spać już nie mogłam tylko głaskałam brzuch i sprawdzałam czy Malutka się rusza. Dzisiaj stwierdziłam że nie ma co czekać i lepiej się spakować. Z synem jakoś mi się nie spieszyło bo u mnie w rodzinie często dzieci są przenoszone więc też się tak nastawiłam i spakowałam się dosłownie w dzień terminu. Na drugi dzień o 6 rano zaczęły mi wody odchodzić :)

U mnie był 37t1d. Miałam za dwa dni mieć planowaną cesarkę. Z łożyskiem nie ma żartów, mnie zaczęło się odklejć nagle, szyjka zaczela się skracać i rozwarcie na 1cm, a kilka dni wcześnie była długa na 3,5 i zamknięta. Dlatego trzeba być naszykowanym.

Co do karmienia piersią to mnie w ciąży nie leciała nawet siara. A w szpitalu od razu, Mały nie miał początkowo odruchu ssania, pielęgniarka ściągnęła strzykawką. Dopiero w nocy załapał cycusia. I mleko samo przyszło. To chyba rzeczywiście w głowie siedzi, bo ja bardzo chciałam karmić i cały czas przystawiałam. Na razie mamy 2 pozycje ale idzie nam fajnie, strasznie mnie to cieszy, że nie ma problemu z jedzeniem.

Paulinda, susełek, Izabelle, Rucola, ola_g89, kasia1518, Angel1988, 100krotka30 lubią tę wiadomość

3jvzwn15td2p4lbx.png
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OctAngel ogromne gratulacje, mam nadzieję że wszystko potoczy się bezproblemowo i będziesz mogła w spokoju cieszyć się swoim maleństwem! ;)

A ja w końcu mam wózek dla małej!! :D :D :D zdecydowaliśmy się na Adamex Barletta 3w1, któraś z was ma ten model?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 16:47

OctAngel, ola_g89 lubią tę wiadomość

3i499vvjgx57zohf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinda wrote:
    OctAngel ogromne gratulacje, mam nadzieję że wszystko potoczy się bezproblemowo i będziesz mogła w spokoju cieszyć się swoim maleństwem! ;)

A ja w końcu mam wózek dla małej!! :D :D :D zdecydowaliśmy się na Adamex Barletta 3w1, któraś z was ma ten model?

Ja mam chyba Adamex Barletta ale kupiony w komisie 3 w 1 z maxi cosi pebble. Więc pewnie starszy model taki biało granatowy.

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 , ExTesterki Cię wywołują na forum. Chcą wiedzieć co u Ciebie :)

OctAngel , Dopisałam Cię do listy! Moje gratulacje dzielna mamusiu!

Krasnalova , Przykro mi, że musisz jeszcze tyle się stresować. Ale jesteśmy z Tobą! Trzymam kciuki za szybki powrót do domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 17:38

Amy333, OctAngel lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja kupiłam dozownik pusty na kosmetyki sa w rossmann i bede psikac ..
    Ja zrobiłam to samo co Monia. Mam dozownik z rosmanna w razie gdyby to jednak ńie cc.

‹‹ 1025 1026 1027 1028 1029 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ