X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2024, 10:09

JustynaG lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie wiem jak mnie rozlicza na macierzyńskim. Skoro powiedzmy 6 miesięcy miałam wyższą pensję a te 2 ostatnie niższa. Nic już nie zrobię to nie jest jakaś duża kasa ale zawsze coś.
    W każdym razie dziewczyny dziękuję za podzielenie się swoimi uwagami :)

Justyna u mnie sytuacja jest troszkę inna bo ja w zasadzie zaczęłam tam pracować i już po 3 tygodniach poszłam na zwolnienie. Nie przypuszczałam że się uda skoro przez 16 cykli wcześniej nic i się leczylam... A tu najwspanialsza niespodzianka. Dlatego jakby u mnie nie obowiązuje to przeciętne wynagrodzenie z 12 miesięcy bo nie przepracowałam tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 17:03

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczy sie wynagrodzenie z 12 miesiecy poprzedzających okres 3-miesięcznej pracy bez zwolnienia. Jesli ktos z nas jest na zwolnieniu to liczy sie okres wstecz od tego czasu chyba ze wrócił do pracy na 3 miesiące.

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    To mój miał 2450 na piątkowym usg... A na poprzednim 3 tyg wcześniej 2100... Mało przybrał, ale może po prostu będzie mniejszy...
    Moja też przystopowała,bo ma ok 2600, a 3 tygodnie wczesniej bylo 2440, lekarz twierdzi,że będzie długi chudzielec ;) Tylko skąd mi ponad kilogram przybył? Nie wiem ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Moja też przystopowała,bo ma ok 2600, a 3 tygodnie wczesniej bylo 2440, lekarz twierdzi,że będzie długi chudzielec ;) Tylko skąd mi ponad kilogram przybył? Nie wiem ;)
    Woda się gromadzi w organizmie na czas porodu ;) możesz nie puchnąć a i tak się zbiera :)

• Paplak Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest tak cudownie, że aż sie boje tym cieszyc. Zabrali małą na kąpiel. A ja jak wariatka ciągle sie jej przypatruje czy nie robi sie sie pomaranczowa taka jak byla wczesniej. Nie przezylabym juz rozstania z nią. Czekam tylko na ranny obchod i slowa, ze moge wychodzic, co po 17 dniach w szpitalu wydaje sie nierealne i zbyt piekne zeby moglo byc prawdziwe.

Asiaf lubi tę wiadomość

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalova trzymamy z całej siły z Hanką kciuki, żebyście jutro wyszły do domu. Bardzo Ci zazdroszczę, że masz już przy sobie córeczkę całą i zdrową.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa bardzo się cieszę ! Będzie dobrze, zobaczysz. Też Ci strasznie pozytywnie zazdroszczę że masz to za sobą.

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam właśnie prysznic, przejrzałam się w lustrze i stwierdzam, że mam gigantyczny ten brzuch. Kiedy on tak urósł?

klz9df9hvltz8vcc.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, ten Twój brzuszek skrywa największy skarb! A w ciąży brzuchy rosną... :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Wzięłam właśnie prysznic, przejrzałam się w lustrze i stwierdzam, że mam gigantyczny ten brzuch. Kiedy on tak urósł?
    Zadaje sobie to pytanie za każdym razem mijając się w lustrze :D
    Co więcej! W pierwszej ciąży też tak miałam :D idziesz sobie normalnie, zerkasz w lustro, idziesz dalej, aleeeee chwiiiila! Wracasz się i gapisz na tego słonia po drugiej stronie ramy, serio to ja??? O matko kiedy to się stało? :D :O :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z tu obecnych mam była zmuszona dokarmiać swoje dzieci mlekiem modyfikowanym? Niestety ilość ściąganego przeze mnie pokarmu nie jest wystarczająca dla mojego dziecka i muszę jej podawać jeszcze mm. Jak to u was wyglądało najpierw pierś/mleko naturalne i po paru minutach mm?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 21:35

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margoo, a Ty ściągasz mleko i dopiero podajesz Hani czy próbujesz karmić piersią?

frezyjciada lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margo to zależy właśnie od tego jak karmisz, czy ściągasz i butelką, czy piersią... Ale kolejność przy butelce zawsze taka, że najpierw od mamusi a potem mm. A jeśli karmisz piersią to już inna historia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 22:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmię butelką. Przystawiamy się do piersi ale z marnym rezultatem. Czyli normalnie podaje swoje mleko i od razu mm?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margoo Kochanie znajdź cdl i umów wizytę, da się przejść z butelki na pierś tylko to wymaga duuuuuuużo samozaparcia... Najpierw przystawiaj do piersi zawsze, w różnych pozycjach, a super jakby Ci się udało do jednej przystawiać a z drugiej ściągać, bo to super rozchula laktację, a jak mała poczuje, że zaczyna szybciej lecieć-podobnie jak z butelki- bo najprawdopodobniej zacznie lecieć szybciej przez stymulację drugiej piersi, to będzie jeść dłużej i nie będzie potrzebowała butelki ;) ciężko jest utrzymać laktacje na samej randce z laktatorem z to wykonalne ale cholernie trudne. Aleeee do meritum, zawsze najpierw pierś, potem mleko mamy a mm na samym końcu. No i smoczek w butelce musisz dobrać pod kształt swojej brodawki, wtedy łatwiej pójdzie z cycowaniem

Marrgoo lubi tę wiadomość

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo masz laktator? Taki na dwie piersi? Pijesz femaltiker?

Amy333, Natalia1984 lubią tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile razy mi się zdarzyło "zapomnieć" że mam taki brzuchol i otrzeć się nim o coś. Najczęściej po smarowaniu oliwka o lustro w sypialni, same tłuste ślady

Amy333, Natalia1984 lubią tę wiadomość

km5scwa1k0ojmmea.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margo Femaltikier albo piwo 0%, nawet ostatnio nam p. Mariola o tym mowila. A co do butelki to ponoc najlepsza Medela Calma, bo dzieciaczki po niej nie odrzucaja piersi.
    Jakie slodkie zdjęcie Haneczki! cudna jest:)

Marrgoo lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p_tt wrote:
    A ile razy mi się zdarzyło "zapomnieć" że mam taki brzuchol i otrzeć się nim o coś. Najczęściej po smarowaniu oliwka o lustro w sypialni, same tłuste ślady

ja kilka razy nie zmieścilam sie w furtce wejściowej, bo zle wymierzylam;-))

p_tt lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
‹‹ 1029 1030 1031 1032 1033 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ