X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2024, 10:09

JustynaG lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie wiem jak mnie rozlicza na macierzyńskim. Skoro powiedzmy 6 miesięcy miałam wyższą pensję a te 2 ostatnie niższa. Nic już nie zrobię to nie jest jakaś duża kasa ale zawsze coś.
    W każdym razie dziewczyny dziękuję za podzielenie się swoimi uwagami :)

Justyna u mnie sytuacja jest troszkę inna bo ja w zasadzie zaczęłam tam pracować i już po 3 tygodniach poszłam na zwolnienie. Nie przypuszczałam że się uda skoro przez 16 cykli wcześniej nic i się leczylam... A tu najwspanialsza niespodzianka. Dlatego jakby u mnie nie obowiązuje to przeciętne wynagrodzenie z 12 miesięcy bo nie przepracowałam tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 17:03

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczy sie wynagrodzenie z 12 miesiecy poprzedzających okres 3-miesięcznej pracy bez zwolnienia. Jesli ktos z nas jest na zwolnieniu to liczy sie okres wstecz od tego czasu chyba ze wrócił do pracy na 3 miesiące.

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    To mój miał 2450 na piątkowym usg... A na poprzednim 3 tyg wcześniej 2100... Mało przybrał, ale może po prostu będzie mniejszy...
    Moja też przystopowała,bo ma ok 2600, a 3 tygodnie wczesniej bylo 2440, lekarz twierdzi,że będzie długi chudzielec ;) Tylko skąd mi ponad kilogram przybył? Nie wiem ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Moja też przystopowała,bo ma ok 2600, a 3 tygodnie wczesniej bylo 2440, lekarz twierdzi,że będzie długi chudzielec ;) Tylko skąd mi ponad kilogram przybył? Nie wiem ;)
    Woda się gromadzi w organizmie na czas porodu ;) możesz nie puchnąć a i tak się zbiera :)

• Paplak Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest tak cudownie, że aż sie boje tym cieszyc. Zabrali małą na kąpiel. A ja jak wariatka ciągle sie jej przypatruje czy nie robi sie sie pomaranczowa taka jak byla wczesniej. Nie przezylabym juz rozstania z nią. Czekam tylko na ranny obchod i slowa, ze moge wychodzic, co po 17 dniach w szpitalu wydaje sie nierealne i zbyt piekne zeby moglo byc prawdziwe.

Asiaf lubi tę wiadomość

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalova trzymamy z całej siły z Hanką kciuki, żebyście jutro wyszły do domu. Bardzo Ci zazdroszczę, że masz już przy sobie córeczkę całą i zdrową.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa bardzo się cieszę ! Będzie dobrze, zobaczysz. Też Ci strasznie pozytywnie zazdroszczę że masz to za sobą.

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam właśnie prysznic, przejrzałam się w lustrze i stwierdzam, że mam gigantyczny ten brzuch. Kiedy on tak urósł?

klz9df9hvltz8vcc.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, ten Twój brzuszek skrywa największy skarb! A w ciąży brzuchy rosną... :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Wzięłam właśnie prysznic, przejrzałam się w lustrze i stwierdzam, że mam gigantyczny ten brzuch. Kiedy on tak urósł?
    Zadaje sobie to pytanie za każdym razem mijając się w lustrze :D
    Co więcej! W pierwszej ciąży też tak miałam :D idziesz sobie normalnie, zerkasz w lustro, idziesz dalej, aleeeee chwiiiila! Wracasz się i gapisz na tego słonia po drugiej stronie ramy, serio to ja??? O matko kiedy to się stało? :D :O :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z tu obecnych mam była zmuszona dokarmiać swoje dzieci mlekiem modyfikowanym? Niestety ilość ściąganego przeze mnie pokarmu nie jest wystarczająca dla mojego dziecka i muszę jej podawać jeszcze mm. Jak to u was wyglądało najpierw pierś/mleko naturalne i po paru minutach mm?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 21:35

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margoo, a Ty ściągasz mleko i dopiero podajesz Hani czy próbujesz karmić piersią?

frezyjciada lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margo to zależy właśnie od tego jak karmisz, czy ściągasz i butelką, czy piersią... Ale kolejność przy butelce zawsze taka, że najpierw od mamusi a potem mm. A jeśli karmisz piersią to już inna historia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 22:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmię butelką. Przystawiamy się do piersi ale z marnym rezultatem. Czyli normalnie podaje swoje mleko i od razu mm?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margoo Kochanie znajdź cdl i umów wizytę, da się przejść z butelki na pierś tylko to wymaga duuuuuuużo samozaparcia... Najpierw przystawiaj do piersi zawsze, w różnych pozycjach, a super jakby Ci się udało do jednej przystawiać a z drugiej ściągać, bo to super rozchula laktację, a jak mała poczuje, że zaczyna szybciej lecieć-podobnie jak z butelki- bo najprawdopodobniej zacznie lecieć szybciej przez stymulację drugiej piersi, to będzie jeść dłużej i nie będzie potrzebowała butelki ;) ciężko jest utrzymać laktacje na samej randce z laktatorem z to wykonalne ale cholernie trudne. Aleeee do meritum, zawsze najpierw pierś, potem mleko mamy a mm na samym końcu. No i smoczek w butelce musisz dobrać pod kształt swojej brodawki, wtedy łatwiej pójdzie z cycowaniem

Marrgoo lubi tę wiadomość

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo masz laktator? Taki na dwie piersi? Pijesz femaltiker?

Amy333, Natalia1984 lubią tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile razy mi się zdarzyło "zapomnieć" że mam taki brzuchol i otrzeć się nim o coś. Najczęściej po smarowaniu oliwka o lustro w sypialni, same tłuste ślady

Amy333, Natalia1984 lubią tę wiadomość

km5scwa1k0ojmmea.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margo Femaltikier albo piwo 0%, nawet ostatnio nam p. Mariola o tym mowila. A co do butelki to ponoc najlepsza Medela Calma, bo dzieciaczki po niej nie odrzucaja piersi.
    Jakie slodkie zdjęcie Haneczki! cudna jest:)

Marrgoo lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p_tt wrote:
    A ile razy mi się zdarzyło "zapomnieć" że mam taki brzuchol i otrzeć się nim o coś. Najczęściej po smarowaniu oliwka o lustro w sypialni, same tłuste ślady

ja kilka razy nie zmieścilam sie w furtce wejściowej, bo zle wymierzylam;-))

p_tt lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
‹‹ 1029 1030 1031 1032 1033 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ