X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum na grupie na fb, któraś już urodziła tak, że na wizycie jednego dnia cisza, szyjka zamknięta, a w nocy czy kolejnego dnia odeszły jej wody, pojechała do szpitala a tam 3cm rozwarcia! Także ja też liczę po cichutku na taki obrót spraw :P
    A dziś znów kawałek czopa odpadł długości jakiś 4cm.. ale było go mniej niż wczoraj

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p_tt wrote:
    A ile razy mi się zdarzyło "zapomnieć" że mam taki brzuchol i otrzeć się nim o coś. Najczęściej po smarowaniu oliwka o lustro w sypialni, same tłuste ślady
    Ja to samo!!! Regularnie tak mam, że idę, zapominam, że przede mną wielki brzuch i się nie mieszczę :D zawsze muszę zahaczyć nim o futrynę albo ewentualnie dupą :P
    Dzień dobry w 9 miesiącu ciąży :) :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 08:14

frezyjciada, Amy333, ola_g89, p_tt lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia i p_tt, pociesze Was! W kolejnej ciąży jest tak samo:D ciągle się człowiek zapomina, że wygląda jak hipopotam :) a już brudzenie wszystkich ubrań na brzuchu to norma:D

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, luz :) Z synem nie miałam kompletnie żadnych oznak zbliżającego się porodu. Ani jednego skurczu,bólu, rozwarcia,nic, cisza. Jedyne co,to czułam się jakby brała mnie grypa.
    Nadszedł dzień terminu, o 5 rano pękł pęcherz z odglosem korka od szampana i urodził się synek.
    Dzieci mają swój czas i swój pomysł na życie ;)

veritaserum, Amy333, JustynaG lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mną również ciężka noc. Przyjechałam wczoraj do mamy. Budziłam się chyba że sto razy. Ręce mi cierpną bardzo przez sen :/ Gratuluję nowych maluszków, ale się rozkręcamy dziewczyny :D Widziałam, że mamaginekolog jest znów w ciąży ale muszę zaraz poczytać co tam u niej. Widzę, że u nas jeszcze żadne dziecko nie urodziło się w terminie tylko przed. A ja mam 2 tyg przed TYM dniem omówionego fryzjera. Niech Hanka robi co chce, ale 4go musi się wstrzymać :D

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margo, a nie masz czasem wypływu mleka z drugiej piersi podczas gdy ściągasz z pierwszej?

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam fryzjera jutro :P a w piątek za tydzień uzupełnienie rzęs :D od godziny boli mnie brzuch jak na @... Chyba jednak spakuje dziś tą walizkę :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle masz na pewno rację :) położna też nam zresztą mowila że dziecko wyjdzie jak będzie gotowe ;p i do 42 tyg to norma :)
    Po prostu to pierwsza ciąża i człowiek chciałby już ;)

Edit: mi się strasznie chce śmiać bo pamiętam jak na pierwszym USG prenatalnym mi wyszło ryzyko porodu przedwczesnego aż 1:76 i się strasznie tym martwiłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 08:53

Izabelle lubi tę wiadomość

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie piszą o porodzie mamyginekolog?

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim nowo upieczonym mamusiom gratulacje. Zdrówka dla maleństw.
    A ja leće dopakowac torbę :)

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej... widze ze dzisiaj jakas ciezka noc byla dla wielu z nas... moja tez to byla masakra... co chwile sie budzilam... to na siku to sie napic... ja też juz bym mogla isc... juz mam ciaze donoszona.... i tez w 30 tyg strach bo szyjka sie skraca a teraz to czuje ze pewnie przenosze ;) no ale nikt nie zna dnia ani godziny kiedy nasze kochane dzieciaczki postanowia sie z nami przywitac ;) gratuluje nowym mamusia ;) i milego dnia zycze wszystkim ;)

Vlinder lubi tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Gdzie piszą o porodzie mamyginekolog?

Na jej instagram.

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Na jej instagram.
    Aaa ja nie mam :/

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje wszystkim noworozpakowanym! Dołączam do grona zazdrosnych, też chciałabym już mieć Zosię przy sobie, no ale wiadomo, musi jeszcze trochę posiedzieć u mamy w brzuchu ;)

Vlinder lubi tę wiadomość

3i499vvjgx57zohf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Aaa ja nie mam :/
    Urodziła kruszynke 1kg 35 cm wcześniak z hipotrofia przez cc. Ona nie podaje nigdy w którym tyg jest itp jak przebiega ciąża. Brzuch miała duży od dawna.

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Urodziła kruszynke 1kg 35 cm wcześniak z hipotrofia przez cc. Ona nie podaje nigdy w którym tyg jest itp jak przebiega ciąża. Brzuch miała duży od dawna.
    Widziałam właśnie kilka dni temu, że ma duży brzuszek a tu niespodzianka. Jejku takie maleństwo...
    Idę dziś do gina na NFZ po skierowanie na wszystkie badania do porodu i zrobię przy okazji pierwsze KTG :)
    Dziewczyny, które mają planowane cc, jakie badania kazał Wam zrobić gin oprócz krzepliwości?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 09:37

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na instastory właśnie podała, że urodziła w 31 tyg i 3 dni. Gilbert miał skrajną hipotrofię był na 1,5 centylu. Miała planowane cc na 34 tydzień ale w sobotę okazało się, że dziecko ma złe przepływy i musieli ciąć.

• Paulla89 Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziewczyny gratulacje!

Czy te dzieciaczki które się urodziły już to któraś z Was urodziła SN ? Czy póki co same CC ?

Ja miałam wywoływany poród, a skończyło się CC.

l22ncbxmmqrb6qzk.png
  • Aniajaa Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Ja też po bezsennej nocy :(
    I niestety ja też z powodu bóli wszelakich :( Zamiast się teraz wysypiać to do szpitala trafimy zmęczone.....A to na lewym boku kompletnie się nie da, bo dookoła brzucha coś boli. A to maluszek ułożony miednicowo i tak bezlitośnie kopie po narządach w dole, że aż podskakuje na łóżku, zrywam się i wiszę w klęczkach tyłkiem do góry żeby się przesunął. Zastanawiałam się czy jest mu niewygodnie, że tak intensywnie dźga czy to poprostu siła i masa:)

mhsvanli6vk4qi0e.png
    17u9ha00x68xc404.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Na instastory właśnie podała, że urodziła w 31 tyg i 3 dni. Gilbert miał skrajną hipotrofię był na 1,5 centylu. Miała planowane cc na 34 tydzień ale w sobotę okazało się, że dziecko ma złe przepływy i musieli ciąć.
    Biedna Nicole :(

klz9df9hvltz8vcc.png
‹‹ 1031 1032 1033 1034 1035 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ