WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyVeritaserum na grupie na fb, któraś już urodziła tak, że na wizycie jednego dnia cisza, szyjka zamknięta, a w nocy czy kolejnego dnia odeszły jej wody, pojechała do szpitala a tam 3cm rozwarcia! Także ja też liczę po cichutku na taki obrót spraw
A dziś znów kawałek czopa odpadł długości jakiś 4cm.. ale było go mniej niż wczoraj -
p_tt wrote:A ile razy mi się zdarzyło "zapomnieć" że mam taki brzuchol i otrzeć się nim o coś. Najczęściej po smarowaniu oliwka o lustro w sypialni, same tłuste ślady
zawsze muszę zahaczyć nim o futrynę albo ewentualnie dupą
Dzień dobry w 9 miesiącu ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 08:14
frezyjciada, Amy333, ola_g89, p_tt lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, luz
Z synem nie miałam kompletnie żadnych oznak zbliżającego się porodu. Ani jednego skurczu,bólu, rozwarcia,nic, cisza. Jedyne co,to czułam się jakby brała mnie grypa.
Nadszedł dzień terminu, o 5 rano pękł pęcherz z odglosem korka od szampana i urodził się synek.
Dzieci mają swój czas i swój pomysł na życieveritaserum, Amy333, JustynaG lubią tę wiadomość
-
Za mną również ciężka noc. Przyjechałam wczoraj do mamy. Budziłam się chyba że sto razy. Ręce mi cierpną bardzo przez sen
Gratuluję nowych maluszków, ale się rozkręcamy dziewczyny
Widziałam, że mamaginekolog jest znów w ciąży ale muszę zaraz poczytać co tam u niej. Widzę, że u nas jeszcze żadne dziecko nie urodziło się w terminie tylko przed. A ja mam 2 tyg przed TYM dniem omówionego fryzjera. Niech Hanka robi co chce, ale 4go musi się wstrzymać
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIzabelle masz na pewno rację
położna też nam zresztą mowila że dziecko wyjdzie jak będzie gotowe ;p i do 42 tyg to norma
Po prostu to pierwsza ciąża i człowiek chciałby już
Edit: mi się strasznie chce śmiać bo pamiętam jak na pierwszym USG prenatalnym mi wyszło ryzyko porodu przedwczesnego aż 1:76 i się strasznie tym martwiłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 08:53
Izabelle lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hej... widze ze dzisiaj jakas ciezka noc byla dla wielu z nas... moja tez to byla masakra... co chwile sie budzilam... to na siku to sie napic... ja też juz bym mogla isc... juz mam ciaze donoszona.... i tez w 30 tyg strach bo szyjka sie skraca a teraz to czuje ze pewnie przenosze
no ale nikt nie zna dnia ani godziny kiedy nasze kochane dzieciaczki postanowia sie z nami przywitac
gratuluje nowym mamusia
i milego dnia zycze wszystkim
Vlinder lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
86Monia wrote:Urodziła kruszynke 1kg 35 cm wcześniak z hipotrofia przez cc. Ona nie podaje nigdy w którym tyg jest itp jak przebiega ciąża. Brzuch miała duży od dawna.
Idę dziś do gina na NFZ po skierowanie na wszystkie badania do porodu i zrobię przy okazji pierwsze KTG
Dziewczyny, które mają planowane cc, jakie badania kazał Wam zrobić gin oprócz krzepliwości?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 09:37
-
nick nieaktualny
-
Izabelle wrote:Ja też po bezsennej nocy
Zamiast się teraz wysypiać to do szpitala trafimy zmęczone.....A to na lewym boku kompletnie się nie da, bo dookoła brzucha coś boli. A to maluszek ułożony miednicowo i tak bezlitośnie kopie po narządach w dole, że aż podskakuje na łóżku, zrywam się i wiszę w klęczkach tyłkiem do góry żeby się przesunął. Zastanawiałam się czy jest mu niewygodnie, że tak intensywnie dźga czy to poprostu siła i masa:)