X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • asese Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    Od razu czy stopniowo ? Bo ja zapomnialam zapytac lekarza :-(
    A kiedy masz najbliższą wizytę? Lepiej dopytać jednak swojego lekarza, chociażby telefonicznie. W moim przypadku tak od razu, pewnego dnia wezmę ostatni zastrzyk rano i później dopiero po porodzie od nowa. Pewnie na wizycie 30 sierpnia dowiem się, którego dokładnie odstawić.

jatoszka lubi tę wiadomość

rg50flw1ig1o65jx.png
  • asese Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Czuję się świetnie jak na to co się wydarzyło. Od 17 już na chodzie. Tylko spać nie mogę. Michaś to rasowy ssak cysia już od sali porodowej :-) jestem w nim zakochana. On jest bardzo spokojny. Leży to szuka cysia, poje to śpi. Nie umiem wstawić tu zdjęcia niestety

Moje gratulacje! Cudownie, że Michaś taki grzeczny i zaradny. Samych dobrych dni dla Was:)

100krotka30 lubi tę wiadomość

rg50flw1ig1o65jx.png
  • asese Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Jakies zapalenie,prawdopodobnie cos z pecherzem,bo sa leukocyty w moczu

Amy 333, szybkiego, trafnego rozpoznania i leczenia, a w konsekwencji powrotu do zdrowia i domku Kochana!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 05:20

Amy333 lubi tę wiadomość

rg50flw1ig1o65jx.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asese wrote:
    Amy 333, szybkiego, trafnego rozpoznania i leczenia, a w konsekwencji powrotu do zdrowia i domku Kochana!
    Dzieki:) mam nadzieje,ze wroce choc na kilka dni do domu,ze nie bede tu do porodu,ehh

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam nadzieję że Justyna się nie obrazi ale wiem że akcja się zaczela u niej ! Jest już na oddziale ma rozwarcie na 1,5 palca i Sącza się jej wody.
    Trzymamy ogromne kciuki !!!

Izabelle, Amy333, aLunia, Paulinda, Mum2b, kasia1518, ola_g89, susełek, Natalia1984, Camilla13, Av, Wesoła89, 100krotka30, Vlinder lubią tę wiadomość

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziewczyny mam nadzieję że Justyna się nie obrazi ale wiem że akcja się zaczela u niej ! Jest już na oddziale ma rozwarcie na 1,5 palca i Sącza się jej wody.
    Trzymamy ogromne kciuki !!!
    O rany, yo wszystko dzieje się :) Oby poszło jej szybko i gładko :) Powodzenia :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie odstawiamy heparyny, z tym,że lepiej brać ją rano,a jak akcja zaczyna się w nocy,to rano nie brać,do porodu, a potem,po porodzie jeszcze jakis czas.

W nocy Mała strasznie się rozpychała i mam wrażenie, że z ułozenia poprzecznego jest główką w dół, jakoś lepiej mi się oddycha. Jeśli to zrobiła,to szacun,jest lepsza niż brat,który odwrócił się w 37 tc.

Mum2b lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka cudowne wiesci :)

Amy trzymam kciuki by terapia antybiotykiem zadzialala.

Justyna! Szybkiego porodu ;)
    Jak tak dalej pojdzie to polowa sie rozpakuje z sierpniu :p

Dzisiaj chyba taka noc... tez obudzilam sie okolo 3 na siku, przysnelam i od 5 nie moge zasnac... w dodatku co chwile pobudka na zmiane pozycji... u nas od rana burza i przyjemne ochlodzenie :)))

Amy333, ola_g89, 100krotka30, JustynaG lubią tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle moja mała też się w 38 odwróciła, a już miałam umówiony termin CC. Także jest szansa.

Justyna trzymam kciuki :)

Izabelle, JustynaG lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, trzymamy kciuki za szybki i sprawny poród :)

Naprawdę, jak tak dalej pójdzie to połowa dzieciątek będzie sierpniowa ;) jeszcze dłuuugi tydzień sierpnia przed nami :D

Camilla13, JustynaG lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez lekarz mowil, ze heparyny nie będziemy odatawiac przed planowanym cc. U mnie niestety glupio wyszlo, ze cc bylo nieplanowane i przez to, ze dopiero co wzielam zastrzyk to musialam je miec w znieczuleniu ogólnym.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle - nasza się odwróciła w 36tc, ale przy wadze ok. 3600g, a mój brzuch wcale nie jest na tyle ogromny żeby zostawiać jej miejsce na szaleństwa. Także wszystko jest możliwe :)

Izabelle lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 gratulacje :)

Ja dziś od rana ogarniam pranie, wózek i fotelik w końcu wybrany i zamowiony (mutsy Nio i fotelik gb idan)
    Paczki z internetowych zamówień też już codziennie przychodzą więc powoli wszystko ogarnę na prawie leżąco:)

Czy któraś z Was ma wykupione prywatną położna do porodu? Ile mialyscie spotkan przed porodem? Ja chciałabym zdarzyć chociaż raz się spotkać. Liczę te twardnienia brzucha i pomimo leków jest ich więcej niż 10 na dzień. Mam nadzieję, że rozwarcie się nie powiększa. Każda wizyta w toalecie to stres...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 08:41

100krotka30 lubi tę wiadomość

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    100krotka30 gratulacje :)

Ja dziś od rana ogarniam pranie, wózek i fotelik w końcu wybrany i zamowiony (mutsy Nio i fotelik gb idan)
    Paczki z internetowych zamówień też już codziennie przychodzą więc powoli wszystko ogarnę na prawie leżąco:)

Czy któraś z Was ma wykupione prywatną położna do porodu? Ile mialyscie spotkan przed porodem? Ja chciałabym zdarzyć chociaż raz się spotkać. Liczę te twardnienia brzucha i pomimo leków jest ich więcej niż 10 na dzień. Mam nadzieję, że rozwarcie się nie powiększa. Każda wizyta w toalecie to stres...

Zdecydowałam się na prywatną położną, ale u mnie sytuacja wygląda tak że póki co jej nie płacę, umowę podpisujemy jak zacznie się akcja porodowa. W razie gdyby okazało się że będę miała planowane cc (w sensie nie poprzedzone próbą sn) to w ogóle nie ponoszę kosztów ;)

Miałam z nią jedno spotkanie na którym był też mój mąż, powiedziała nam co i jak, my wyraziliśmy swoje oczekiwania i obawy, oprowadziła nas po porodówce i takie tam. Teraz jestem z nią w stałym kontakcie telefonicznym czy też smsowym, w razie jakichkolwiek pytań mogę do niej dzwonić w nocy o północy ;) jak sama powiedziała, "jeśli nie odbiera to znaczy że ma ręce w czyimś kroczu" :P Także chyba u mnie na tym jednym spotkaniu się skończy, zobaczymy się dopiero na sali porodowej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 09:12

Magdalena2202, Wesoła89 lubią tę wiadomość

3i499vvjgx57zohf.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam twardnienia co chwile, ale wczoraj na usg maly nie wstawiony jeszcze takze chodzimy do wizyty i skierowania na cc. Dwa tygodnie, juz mam stresa ;) Ogladam te dzidzie co sie urodzily i mimo swoich dwoch w przeciagu 4 lat jakos mi tak dziwnie hehe

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinda wrote:
    Zdecydowałam się na prywatną położną, ale u mnie sytuacja wygląda tak że póki co jej nie płacę, umowę podpisujemy jak zacznie się akcja porodowa. W razie gdyby okazało się że będę miała planowane cc (w sensie nie poprzedzone próbą sn) to w ogóle nie ponoszę kosztów ;)

Miałam z nią jedno spotkanie na którym był też mój mąż, powiedziała nam co i jak, my wyraziliśmy swoje oczekiwania i obawy, oprowadziła nas po porodówce i takie tam. Teraz jestem z nią w stałym kontakcie telefonicznym czy też smsowym, w razie jakichkolwiek pytań mogę do niej dzwonić w nocy o północy ;) jak sama powiedziała, "jeśli nie odbiera to znaczy że ma ręce w czyimś kroczu" :P Także chyba u mnie na tym jednym spotkaniu się skończy, zobaczymy się dopiero na sali porodowej.
    Ok więc zadzwonię do mojej położnej w przyszłym tyg i chce jak najszybciej mieć to spotkanie za sobą, żeby chociaż trochę bardziej psychicznie się przygotować
    Obym tylko z wszystkim zdarzyła..

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Ja tez mam twardnienia co chwile, ale wczoraj na usg maly nie wstawiony jeszcze takze chodzimy do wizyty i skierowania na cc. Dwa tygodnie, juz mam stresa ;) Ogladam te dzidzie co sie urodzily i mimo swoich dwoch w przeciagu 4 lat jakos mi tak dziwnie hehe

U mnie we wtorek na usg gin stwierdziła, że maluch powoli przyjmuje pozycję do porodu.. cokolwiek to znaczy:)

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta ja w piątek na wizycie zero rozwarcia nawet wewnętrznego, mały wysoko, szyjka twarda, długa 3,5, zwolnienie wypisane do 14.09 a w poniedziałek urodziłam :D

Powiem Wam, że człowiek nie zdaje sobie sprawy ile siedzi w głowie i na ile ma to wpływ przy porodzie! Poród zaczyna się w głowie, serio! Ja załamana po tamtej wizycie stwierdziłam w niedzielę, że pal go sześć, niech się dzieje wola nieba, że mam dość kombinowania wywołania jak to nic a nic nie daje. No i co? Głowa się odblokowała i poszło! :)

Izabelle, 100krotka30 lubią tę wiadomość

• Av Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Ja chyba zwariuję z tym spaniem :/ poszłam spać po 24 a 3:40 obudziła mnie zgaga i siku więc wstałam wzięłam Rennie szybkie siku do łóżka i cooooo i leżę i leżę i już po spaniu :( i tak co drugi dzień już od jakiegos czasu. Wystarczy żebym się w okolicach 3-4 obudziła i koniec spania. Już mi się płakać ze złości chce
    To jest właśnie najgorsze, obudzić się w okolicach 4 i po zawodach ze spaniem :( Też tak mam,a potem jak zombie.[/QUOTE]
    Ja tak samo. A dziś w nocy znowu było gorąco i duszno... Myślałam, że wyjdę z siebie.

Izabelle lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Ta ja w piątek na wizycie zero rozwarcia nawet wewnętrznego, mały wysoko, szyjka twarda, długa 3,5, zwolnienie wypisane do 14.09 a w poniedziałek urodziłam :D

Powiem Wam, że człowiek nie zdaje sobie sprawy ile siedzi w głowie i na ile ma to wpływ przy porodzie! Poród zaczyna się w głowie, serio! Ja załamana po tamtej wizycie stwierdziłam w niedzielę, że pal go sześć, niech się dzieje wola nieba, że mam dość kombinowania wywołania jak to nic a nic nie daje. No i co? Głowa się odblokowała i poszło! :)
    A jak długo ty robiłaś te masaże sutkow przed porodem?

‹‹ 1056 1057 1058 1059 1060 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ